» »

Rabu bi tak program...

Rabu bi tak program...

iMark ::

Živjo!

Bom kare tko začel, oče je fotograf in fotografira z digitalcom. Ko konča, doma kopira slike iz digitalca na disk v pc-ju. Potem pa zapeče slike na CD in skupaj z naročilnimi listi odnese to naprimer na šolo. Nato si učenci ogledajo slike iz CD-ja in želene slike napišejo (ime slike) na naročilni list. Ko dobi oče nazaj naročilne liste naredi na disku mapo z učencevim imenom in tja kopira izbrane slike ki so na naročilnici. In tako gre to naprej dokler ne konča (logično:)). Morda je slišati enostavno ampak ni tako lahko (glede časa mislim)

No zdaj me pa zanima če obstaja takšen program da bi mu olajšal delo, program naj bi izglefal takole:

Program bi bil razdeljen na dva razdelka. Na levi strani bi programu napisal pot do mape v kateri so slike iz digitalca, na levi pa mapa z imenom učenca. Na levi strani bi v okencu napisal ime slike in kliknil da bi poiskal sliko. Ko bi jo našel bi na sliko pritisnil naprimer enter in slika bi "skočila" (kopirala) v učencevo mapo na desnem predelku. Pa še v da bi v desnem predelku (učencevi mapi) se dalo ustvarit še podmapo za povečave (slike).

A veste morda če obstaja kakšen tak oziroma podoben temu program. Sej Total Comander je neki podobnega sam mi ni ušeč:D. Če kej veste mi prosim povejte za kakšen tak program.
Če sploh obstaja, kr nevem če je pripravljen dat 2 milijona sit za dat delat program :D.

MihaFirst ::

To kar on išče je Total Commander... Lahko pa poskusi z Explorerjem, če mu Commander ni všeč...
www.gamma.si

WarpedGone ::

edward: kaj misliš s čim zdej to počne? SmartAss...

Njegov problem je v številu potrebnih korakov in nepreglednosti dela, ki poleg zamudnosti nujno zahteva napake. Še največ bo profitiru, če si zmisli en drugačn princip dela. Dokler bo talal naročilnice na listu in pol to ročno obdeloval bo švical. Pa dela z explorerjem, al pa kakim namenskim programom, ki mu sam folder nardi.

Je pomislil na formular, ki bi ga lahk poskeniral in bi ga "the program" avtomatsko obdelal?.
S čim takšnim bi še največ profitiral.

Le bližnjica za
1. Create new folder
2. vtipkaj naročnikovo ime
3. na podlagi naročilnice v folder prekopiraj slike

še vseen vsebujen najbol kritičen korak: ročno kopiranje zahtevnaih slik. Profitiral si recimo izdelavo nove mape. Noben resen profit.
Zbogom in hvala za vse ribe

iMark ::

No bomo že nekako naredili, če ni kakšnega "posebnega" programa :D. Če be drugače pa s Total C. Sej v bodoči prihodnosti si bo en server zrihtu pa bo tm mew gor slike in bodo učenci sam obklukali želene slike pa mu poslali naročilo. Tko bi blo že bl lahko če bi spet obstajal program ki bi lahko iskal več slik na enkrat :D.

MihaFirst ::

Druga možnost je, da tvoj oče neha to delat! Nardi fotografije, jih speče na en CD, ga da, naprimer predsedniku razreda in naj si pol to mulci pečejo med sabo! Verjamem, da za te ure dodatnega popoldanskega dela ni posebej plačan in bi lahk med tem delal kej drugega... npr. se izpopolnjeval v fotografstvu... :D
www.gamma.si

iMark ::

Kej, a mhočeš rečt da bi si oni to kopirali :D? Lahko si kopirajo sam je tud na to pomislu in da vodni tisk gor. In kaj bi pol on od tega mew če bi si vsi tko kopirali? Nevem če se mu je treba ravno še kej izpopolnjevati v fotografstu :D.

WarpedGone ::

Ni nujno tko neumna ideja, če upošteva kaj cajta zagoni z 'nefotografsko' režijo.
Nej si zračuna, kolk realno zasluži na uro dela in pol pogleda, kako bi blo stanje če bi on lepo dal vse na 1 cd, ga 'prodal' razredu za xxk SIt in šel drugam slikat. Če bi kak froc hotu met to na papirju, pa še vseeno lahk pride nazaj do njega in še enkrat plača tiskanje oz. karkoli. Po standardni tarifi.

Btw: dvomim da bi se on strinjal s tabo glede tega, da se nima nič več naučit. Večji mojster ko si, bol se zavedaš svojih omejitev in večja želja je po napredku.
Zbogom in hvala za vse ribe

ninzl ::

zanima me če kdo pozna kkšn program k lahko obdeluješ filme z njem dodajaš kkšne efekte te fore ;)

ninzl ::

al pa tut kkšn pošten foto shop k trenutno nucam kr ena jajca:'(

iMark ::

WarpedOne, ni enga učenca k ne bi tew met slike na papirju. Sej to ni problem, on naredi neki cd-ju jih da v razredu in oni si ogledajo on napišejo kej čejo imet. Probelem je bl v času kadar stavi slike v mapo od učenca. in pol te mape spet zapeče na cd ga pošle do enga k razvije in on mu spet po pošti pošle razvite slike. Tko da če bi biw tak program kot sm omenil bi šlo to še bl hitro, kaj šele če bi mew server k bi šlo naročilo direktno k unmu k razvija :D.

WarpedGone ::

Najbolš boš storil, če najdeš enga, ku je rahlo podkovan v skriptiranju/programiranju da mu nardi en makro/masko za tole. Stvar več kot par 10jurju ne sme koštat.

Ornk rešitev bi bla pa webserver in full avtomatizacija. Ampak tist bo pa več koštal :)
Zbogom in hvala za vse ribe

iMark ::

No sej je tud reku da mu bo en napisu programč, tko da neki bo pa le treba olajšat denarnico.

MihaFirst ::

Ornk rešitev bi bla pa webserver in full avtomatizacija. Ampak tist bo pa več koštal :)


Mislim, da je en web page, kjer ti namestiš formo, ko obklukaš številke slikic in jo pošleš razvijalcu fotk tako enostavno nardit, dati bo kak velikodušen web designer to nardil zastonj v dveh urah!
www.gamma.si

Evil mind ::

edward lahk bi mu ti naredu.:D

MihaFirst ::

vsekakor bi lahko poskusil... vam bom danes kar pokazal, kaj sem mislil, pa boste povedal...
www.gamma.si

MihaFirst ::

no, zdej tak je, neki me tekst zafrkava, tak da ga noče pokazat, ampak takole sm jst to mislu: KLIK. Formo enostavno pošleš v foto-studio pa naj se oni tam hecajo, sej so plačani za to... :D
www.gamma.si

iMark ::

E točno tko. Sam še slika ne bi morala bit prikazana pa da ko klikneš da se poveča in še oknce za obklukat kakšne velikosti (10x15 oz. 15x 21) aja tisto za plačilo pa je itak po prevzemu pa še to je reku fotr da naročilo pošlejo direkt njemu pa on pol skupi s cd-jem pošlje k unmu k razvije. Pa seveda bi biw še na strani gumb: Pošlji naročilo in to je to.

MihaFirst ::

Gumb Submit deluje kot gumb "Pošlji", sam sm pozabu prevest, slikce se zelo enostavno vstavijo in to je to. :D
www.gamma.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Urejevalnik slik kateri ti sortira po mapah

Oddelek: Pomoč in nasveti
161759 (1335) b3D_950
»

linux server (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
718246 (7253) #000000
»

Ime Priimek v Ime_Priimek (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
554692 (3652) Doman
»

Programi za spreminjanje formatov slik.

Oddelek: Programska oprema
132785 (2627) Sims
»

Kako convertirat DivX v VCD??

Oddelek: Zvok in slika
414358 (2994) jabe

Več podobnih tem