» »

Ime Priimek v Ime_Priimek

Ime Priimek v Ime_Priimek

«
1
2

Kebab ::

Pozdravljeni!

Imam folder poln slik, ca. 1000, in skoraj vse slike so poimenovane tako, imajo vmes presledke kot npr. Novak Tadej.

Ali obstaja način kako te slike iz npr. Ime Priimek.jpg spremeniti v Ime_Priimek ali ImePriimek?

Ročno bom potreboval celo večnost :\

gfighter ::

Poskusi s Total Commanderjem. Program ima med drugim Multi-Rename Tool, ki ti omogoča točno to, kar iščeš. Funkcijo uporabljaš tako, da izbereš vse slike, ki jih hočeš preimenovati, potem greš na Files > Multi-Rename Tool in se poigraš z njim. Drugače je ta program IMO kulten in omogoča še čuda drugih stvari.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

#000000 ::

A to vsako misliš spremenit v kao novak_matej.jpg janez_kranjski.jpg itd al je lahko vsaka novak_matej01.jpg novak_matej02.jpg

Če je prvo potem pač vsako lepo na roke preimenovat, če pa je druga varijanta pa odpri fotošop in pejt browse ter pridrsaj do mape v kateri so slike jo odpri selektaj vse slike v mapi (desni klik) ter spet desni klik ter batch rename, to je vse.

Aja če imaš Photoshop CS2 tega ne boš mogel narest (no edino če imaš cel CS2 paket) ker pri navadnem ta browse oziroma Bridge ne obratuje. Al pa jest ne znam usposobit te zadeve, česar niti pomislit ne upam :D LP

Kebab ::

Hvala obema. Tisto z 01, 02, 03 najraje ne bi...

Se bom poigral z TCjem. Če ne bo šlo - verjetno že kje obstaja kakšen programčeki, ki ti space spremeni v podčrtaje.. Upam, da bo stric google še kaj našel _)

#000000 ::

Ama če je tole težko narest, pol pa res. povezava LP

edit. aja kako si si zamislu da bi imele vse slike isto ime pa da bi ble v isti mapi in še da so vse .jpg / tola nav švo nikakor mora bit na konc imena cifra nema druge.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Microsoft ::

Sem si rekel, da preden se grem umit, bom pa za hec tole naredil. Nekaj sem skupaj zmetal, poskusi pa porocaj ce dela.

Uproaba:
- prvo vnese izvorno mapo v formatu C:\Moje slike\Slike\Se ene Slike
- potem vneses mapo, kamor ti prekopira fajle v formatu Z:\Nove slike\Ki so\Preimenovane
- potem vneses string, po cem isces, recimo *.*, ali pa *.jpg, *.doc

RenameFile.zip


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

frudi ::

Total Commander - Multi-rename tool. replace ' ' with '_'...
konec debate :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

BigWhale ::

for bla in *.jpg
do
 mv "${bla}" "`echo ${bla} | tr ' ' '_'`"
done


Ah, easier than eating pancakes... Miha je pa naredil overkill... ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Matthai ::

V bistvu je stvar v tem, da tole, kar je naredil BigWhale, dela tudi v konzoli - direktno. Ne rabiš nobenega programskega jezika.

Seveda pod Linuxom.

Stvar je še bolj zabavna. Recimo, da bi radi vse slike v formatu JPG pretvorili v PNG (lahko pa tudi obratno, ali pa kakšen drug format, ImageMagick jih podpira okrog 90). V Linuxu obstaja ukaz convert.

No, v tem primeru lepo napišemo:

for mojaspr in $(ls *jpg) ; do convert $mojaspr $(basename $mojaspr .jpg).png ; done

in je zadeva zaključena. Podobno se da delati tudi resize, itd.

Sam tolk, v vednost. ;)
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

hruske ::

${mojaspr} namesto $mojaspr ti omogoci, da imas tudi presledke v spremenljivki ... jaz sem se pa na druge nacine mucil ... :\

Drgac je pa KONZOLA v LINUXU carska. :)
Rad imam tole državico. <3

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

BigWhale ::

${LALA}

Ti omogoci, da imas lahko spremenljivko nekje med textom...

v stilu

yadayadayada${blabla}yadayadayada

Posledicno to pomeni, da ima lahko tudi spremenljivka v presledku ime.

Ce pa zelis imeti vrednost spremenljivke, ki ima v sebi presledek moras pa uporabit eno vrsto narekovajev.

Kebab ::

Total Commander - Multi-rename tool. replace ' ' with '_'...


To je to, lepa hvala tudi ostalim za trud :))

Roadkill ::

Je kdo pognal MSov izdelek?
Jaz se ga ne upam. :)

Ne morš kr en .exe file dat na net in pričakovat, da ti bo folk kr na besedo vrjel, kaj ta zadeva počne.
Sploh, če ti je ime Microsoft... :D
Ü

gfighter ::

Hehe...jaz sem ga pognal...štekne...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

BigWhale ::

Jaz sem ga tudi pognal, pa prekleta zver nuca .Net framework...

Za bloody preimenovanje datotek! FUCK!

Roadkill ::

Jest še vsen zmagam... ko sem enrkat hotel doseči obratno, torej iz "_" v " ", sem to naredil tako, da sem fajle sam sebi poslal preko mIRCa, ker je imel to funkcionalnost že vgrajeno.

Lenoba, lenoba, zvest ti bom do groba. :D
Ü

Microsoft ::

Fantje, .NET 2.0 je nekaj samoumevnega!:D Pa se "bug" je notri; program samo zbrise presledek, namesto da bi ga zamenjal z "_". Kaj ces, MS pac.

Za tiste, ki postanete mastni, ko vidite izvorno kodo:
static string sourcePath = "";
static string destinationPath = "";
static string search = "";
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine("Microsoft .NET 2.0");
Console.WriteLine();

Console.WriteLine(@"Source path (C:\Source):");
sourcePath = Console.ReadLine();
Console.WriteLine(@"Destination path (D:\Destination):");
destinationPath = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Search for: (*.txt)");
search = Console.ReadLine();

Console.WriteLine();
Console.WriteLine("Source path: " + sourcePath);
Console.WriteLine("Destination path: " + destinationPath);
Console.WriteLine("Search for: " + search);
Console.WriteLine("Press enter to start!");
Console.ReadLine();

string[] fileNames = { };
try
{
fileNames = Directory.GetFiles(sourcePath, search);
}
catch(Exception ex)
{
Console.WriteLine(ex.Message);
}

for (int i = 0; i < fileNames.Length; i++ )
{
int idx = fileNames[i].LastIndexOf(@"\");
string file = fileNames[i].Substring(idx);
try
{
File.Copy(sourcePath + file, destinationPath + file.Replace(" ", ""), true);
Console.WriteLine(file + " > " + file.Replace(" ", ""));
}
catch (Exception ex)
{
Console.WriteLine(ex.Message);
}
}
Console.WriteLine();
Console.WriteLine("Done!");
Console.ReadLine();
}



by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Tvojih 49 vrstic proti eni moji vrstici... Pih...

Microsoft ::

Sej, zakaj si pa mislil, da sem dal kodo gor? Ker vem, da se vam linuksaćem kar dvigne, ko ste tako leeet z uporabo konzole.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Ziga Dolhar ::

A 'rename * *.* *_*.*' pa ne bi blo kul?
https://dolhar.si/

jype ::

Ah, me je ze Ziga prehitel :)

Ne vem ce tak rename dela, ziher pa dela nekaj podobnega :)

Nimam windowsov pri roki, da bi sprobal :)

Matthai ::

To je empirični dokaz, da je MS sistem bloat - poleg tega pa še bugast in ne deluje.

Sori, se ne morem zadržat, sploh glede na to, da si si izbral tak nick, Mr. Microsoft. >:D :D

Resno: včasih se splača imeti dva sistema... ne včasih, pogosto.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

frudi ::

Resno: včasih se splača imeti dva sistema... ne včasih, pogosto.

nah, čisto dovolj je, da izbereš pravo orodje... ne glede na sistem.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

RejZoR ::

Lol, ko ste čehi leseni. Vse vas bi tepu po nagi riti če na čelu nimate vžganega nslova www.snapfiles.com. Če tle ne najdete kar ste iskal se najverjetneje izmišljujete stvari :P
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BigWhale ::

Ziga,

To ne dela.

rename "* *.*" "*_*.*"

Brez narekovajev je pa syntax error... Tudi brez .* na koncu ne gre.

Vsaj v WinXP cmd.exe ne...

Brane2 ::

Lahko bi v kakem Perlu ( če ne že v bashu) machal numbered groupinge.

Nekaj v stilu for ime in `ls dir` ; do mv (*)(" ")(*).jpg \1\2.jpg ; done
On the journey of life, I chose the psycho path.

nevone ::

No, še ena kavbojska varianta:


1. V direktoriju kjer so datoteke za renamat poženeš cmd ukaz: dir /b *.jpg > fileti.txt

2. Vsebino datoteke fileti.txt copy/pastaš v Excel v stolpec A

3. Skopiraš stolpec A v stolpec B, oznaciš stoplec B in v označenem področju zamenjaš [BLANK] z [UNDERLINE]

4. Pred stolpec A vrineš prazen stolpec in celoten stolpec napolniš z: ren[BLANK][DOUBLEQUOTE]

5. Za stolpcem C vrineš prazen stolpec in celoten stolpec napolniš z narekovajem: [DOUBLEQUOTE]

5. Označiš stolpce A-E in jih copy/pastaš v notepad.

6. Zamenjaš: ren[BLANK][DOUBLEQUOTE][TAB] z: ren[BLANK][DOUBLEQUOTE]
Zamenjaš: [TAB][DOUBLEQUOTE][TAB] z: [DOUBLEQUOTE][BLANK]

7. Shraniš datoteko kot renami.bat

8. Poženeš renami.bat

Eto.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

frudi ::

kaj hudiča še komplicirate... človek je že zdavnaj rešil 'težavo' in uspešno preimenoval datoteke. :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Matthai ::

Eh, zdaj gre za načelno vprašanje. Je boljš berzplačna Linux konzola ali Windows + MS Office + NET framework bloat, oziroma s čim hitreje rešiti težavo... :D >:D
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

veteran ::

OMFG!!! Pa to je čist noro, .NET kompliciranje za eno ubogo preimenovanje datotek.

Matthai, bash konzolo imaš lahko v windows (www.mingw.org, glej msys), prav lepo dela. Imagemagick tudi. Če nucaš še kaj, greš na gnuwin32.sourceforge.net.

Sicer je pa za batch preimenovanje ali obdelavo slik v windows najbolj enostavna rešitev IrfanView. (tudi zastonj!)

darkolord ::

F***. Kašni otroci...

cmd /V:on
for %G in (*.jpg) DO set a=%G &set b=!a: =! &ren "%G" "!b!"

požrite se.


Drgač pa, kaj je z .NET narobe? Tko kot da bi jamral, "OMG, kernel rabiš za en executable pognat!!!11"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

veteran ::

Darkobaby, bash ima var substitution že vgrajeno :)
for file in *.jpg; do mv "$file" "${file// /_}"; done

darkolord ::

In...?

4NT tudi.

Roadkill ::

Haha, kako kul.
Končno enkrat tekmovanje: Kdo ima krajšega!

:D
Ü

BigWhale ::

Yes! Darko je po treh dneh brskanja po manualih in googlanja prisel na dan z resitvijo! ;>

darkolord ::

BigWhale: šele danes sem vidu to temo :\ :)

jype ::

for %G in (*.jpg) DO set a=%G &set b=!a: =! &ren "%G" "!b!"

js tega sploh ne razumem :)

kaj nardi set b=!a ?

darkolord ::

set b = !a: =!

zamenja " " s ""
set spremenljivka = !spremenljivka:[znak_za_zamenjat]=[znak_s_katerim_zamenjamo!
klicaji so pa zato, da lahko to spremenljivko takoj uporabiš... če uporabiš namesto tega %, potem ima spremenljivka vrednost še od prejšnjega klica

jype ::

Aha, odlicno...

One keeps learning.

Se kernel pa GUI mal popravjo, pa releasajo source, pa bomo mogoce ze saltal na windowse :)

veteran ::

Darko,

s .NET je marsikaj narobe. Najprej to, da ga na precej XP mašinah ni, na starejših windows pa sploh ne. Če že slučajno je, je to 1.1, Mihov exe pa zahteva 2.0, za tega pa že ptiči po drevju čivkajo, da ga ni zdravo inštalirat, ker potem nekateri programi, pisani za 1.1, ne delajo več! 2.0 za inštalacijo hoče še zadnjo verzijo Windows Installer-ja in SP2. ;(

Napačen je tudi pristop. Da gre človek za take stvari, sploh delat program. Če že greš programirat, narediš nekaj prenosljivega. V navadnem C-ju tole preimenovanje zrihtaš zelo hitro, program bo delal na win9x, 2k, xp (in seveda ne bo vlekel 280 MB odvisnosti zraven).

Glede 4nt, ni prenosljiv, tako kot cmd. Sem včasih uporabljal 4dos, potem pa prešaltal na bash, ker je to edini način, da imam v različnih verzijah windows enako konzolo. Tudi na starem računalu z windows98 gonim popolnoma enako sintakso v rxvt/bash. To je to.

veteran ::

BTW, tvoja cmd rešitev ima bug, samo ukine presledke, ne zamenja jih s podčrtaji. Če popravim v set b=!a: =_! datoteke dobijo še podčrtaj na koncu imena, torej ime_priimek.jpg_ >:D Eh, nima smisla tole v cmd-ju delat. Jajca od konzole. :D

darkolord ::

Nekje je treba začet. Pač ultra stare sisteme bo počasi treba spuščat.
Drugače pa .NET 1.1 in 2.0 čisto lepo koeksistirata, tako da s tem ni problemov. Vsi novi sistemi bojo pa .NET imeli zagotovo priložen.


Če že greš programirat, narediš nekaj prenosljivega.

Zakaj pa? Razen če ne delaš za množico ljudi, je že lažje uporabit nekaj, kjer za stvar naredit porabiš čim manj časa

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

frudi ::

Če popravim v set b=!a: =_! datoteke dobijo še podčrtaj na koncu imena, torej ime_priimek.jpg_

for %G in (*.jpg) DO set a=%G &set b=!a: =_! &ren "%G" "!b!" &set c=!b:jpg_=jpg! & ren "!b!" "!c!"

problem solved :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

darkolord ::

Se da lažje:

for %G in (*.jpg) DO set a=%G &set b=!a: =_! &ren "%G" "!b:~0,-2!"

BigWhale ::

Vcasih sem bil prerican, da je perl obskuren... ;>

darkolord ::

Vsak se kdaj zmoti... Nekateri sicer večkrat kot drugi :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Doman ::

Fantje, jaz rabim nek enostaven program, ki bo naredil to. Sem gledal total comander, pa mi noce spremenit ime slik tako kot jaz hocem.

ime slike_1
ime slike_2
ime slike_3

Prvi del je enak, nakoncu pa samo zaporedne številke piše.

frudi ::

kako da total commander tega ne zna?
pod file name vpišeš: ime slike_[C], na desni pa pod counter nastaviš parametre (začetna vrednost, korak, število decimalk)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

darkolord ::

to doda zaporedno številko

cmd /v:on
set /a a=1 &for %g in (*.jpg) do set b=%~ng_!a!%~xg &set /a a=!a!+1 &ren "%g" "!b!"

če pa hočeš, da je prvi del pri vseh enak, pa tako:

cmd /v:on
set /a a=1 &for %g in (*.jpg) do set b=prvidel_!a!%~xg &set /a a=!a!+1 &ren "%g" "!b!"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

veteran ::

Darko, to je grdo, dobiš ven slika1, slika2, ... slika11, slika12 :))

Hočmo lep formatiran izpis, al pa nič:
i=1
for file in *.jpg
do
    mv "$file" "`printf "imeslike_%04d.jpg" $i`"
    ((i++))
done


Gre pa tud z IrfanView - Batch Rename, nastaviš rename options na imeslike#### in št. s katero naj začne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visual C# problem

Oddelek: Programiranje
302242 (1414) mladec
»

c# seminarska

Oddelek: Programiranje
111763 (1436) tuned
»

[c#] Ustvarjanje objekta v drugem razredu

Oddelek: Programiranje
81108 (1053) Cvenemir
»

[C#] Kopiranje osebe iz seznama v drug seznam

Oddelek: Programiranje
5988 (849) Presidente
»

Pomoč pri programčkih

Oddelek: Programiranje
151920 (1570) Mitja Bonča

Več podobnih tem