Forum » Programska oprema » Exchange 2003 in antivirus
Exchange 2003 in antivirus
Djuro ::
Zdravo!
Pred cca pol leta smo v firmi postavili Exchange 2003 in postavili za AV Panda ExchangeSecure, glede na to, da smo že imeli kupljeno licenco.
Nekaj mesecev je delovalo vse OK, nakar je AV začel delati cele štale: ostajanje fajlov v queue, izginjanje mailov ipd. Po intervenciji pandinega supporta smo sicer zadevo nekako rešili, vendar zgolj za mesec, potem so se spet začele pojavljati podobne težave.
No, prejšnji teden sem AV enostavno odinstaliral z Exchange in težave so čudežno izginile. Ampak, prihaja gora spama in virusov.
Sedaj me zanimajo vaše izkušnje. Kateri AV imate na exchange. Kako imate to rešeno? Obstaja kakšen AV za Exchange, ki je preverjeno dober in jasno ne predrag?
Hvala za info!
LP
Pred cca pol leta smo v firmi postavili Exchange 2003 in postavili za AV Panda ExchangeSecure, glede na to, da smo že imeli kupljeno licenco.
Nekaj mesecev je delovalo vse OK, nakar je AV začel delati cele štale: ostajanje fajlov v queue, izginjanje mailov ipd. Po intervenciji pandinega supporta smo sicer zadevo nekako rešili, vendar zgolj za mesec, potem so se spet začele pojavljati podobne težave.
No, prejšnji teden sem AV enostavno odinstaliral z Exchange in težave so čudežno izginile. Ampak, prihaja gora spama in virusov.
Sedaj me zanimajo vaše izkušnje. Kateri AV imate na exchange. Kako imate to rešeno? Obstaja kakšen AV za Exchange, ki je preverjeno dober in jasno ne predrag?
Hvala za info!
LP
Microsoft ::
Nekaj zbranih podjetji, ki imajo antivirusne programe za Exchange, si lahko ogledas tule.
Drgace, glede spama. Lahko se narocis na kako listo ali pa sam kontroliras in dodajas IPje. Pregledas SMTP log in potem tiste IPje dodas med blokirane.
Poleg tega lahko filtriras mail na podlagi nekih besed, ki jih sporocilo vsebuje. Recimo, free, penis, itn das tja notri in ti skensla te maile.
Potem naprej, ce ves, da prejemas dolocene maile iz istega naslova, ga lahko blokiras.
by Miha
Drgace, glede spama. Lahko se narocis na kako listo ali pa sam kontroliras in dodajas IPje. Pregledas SMTP log in potem tiste IPje dodas med blokirane.
Poleg tega lahko filtriras mail na podlagi nekih besed, ki jih sporocilo vsebuje. Recimo, free, penis, itn das tja notri in ti skensla te maile.
Potem naprej, ce ves, da prejemas dolocene maile iz istega naslova, ga lahko blokiras.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
Djuro ::
Sem našel enega vodiča za spam/av mail gateway.
Suse mi je kolikor toliko znan, bom poskusil s tem. Je najcenejša rešitev.
Upam, da bo tudi delala.
Suse mi je kolikor toliko znan, bom poskusil s tem. Je najcenejša rešitev.
Upam, da bo tudi delala.
noraguta ::
ma jaz imam AVG pa problemov ni bilo v 2.5 leta. glede spama nisem siguren ampak kolikor sem videl ni frke.
cena iirc 250€ za userjev dve leti.
cena iirc 250€ za userjev dve leti.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gmail na Androidu podpira tudi ExchangeOddelek: Novice / Android | 6843 (5155) | Qushaak |
» | Vzpostavitev strežnika in preusmeritev pošteOddelek: Omrežja in internet | 1288 (1025) | SeMiNeSanja |
» | težave MS exchangeOddelek: Omrežja in internet | 1374 (1277) | darkolord |
» | [Exchange 2003] Fornt-end/Back-end in smart host v obe smeriOddelek: Operacijski sistemi | 1877 (1714) | Microsoft |
» | Program s adresarjemOddelek: Programska oprema | 2100 (2019) | andrej |