» »

Dve zvočni kartici z istim čpovjem - težava

Dve zvočni kartici z istim čpovjem - težava

b0B3k ::

Lep pozdrav,
Naj opišem situacijo, na enem PC-ju imam dve zvočni kartici ena se uporablja kot primarna zvočna kartica za vse raznorazne zvoke iz PC-ja (filmi, glasba, itd...), druga zvočna pa naj bi se uporabljala za internet stream radio (zvočniki so postavljeni v drugem prostoru).
Za stream radio uporabljam winamp. (včasih bi uporabil tudi npr. 2 instaci za vsako zvočno posebej)
Težava pa se pojavi, ker so obe kartici osnovani na istem čipovju (C-media) in ne morem v winampu izbrati prave kartice, obe sta namreč poimenovani C-media audio device, in ne-gelde na to katero izberem vedno dela le primarno izbrana, kar pomeni da v drugem prostoru ni, kjer naj bi se slišal stream radio ni zvoka.
Zanima me če obstaja kaka rešitev za to. Ali se mogoče da preimenovati ta "mixer device" (ta naziv se namreč pojavi v winampu) da bi bil prepričan, da sem izbral pravo ...
Ali pa je morebiti težava v software-u.

P.S.
Driverje sem že večkrat nameščal, premikal kartice po slotih, in brisal oem.inf file ... Zvočni kartici preverjeno delujeta..

suse80 ::

Sicer se mi zdi, da imaš windows... ampak teoretično bi ti to moralo delovati, ker imata ( naj bi imela) različne MAC številke. Če temu ni tako, je treba vsiliti eni kartici generične gonilnike npr. AC97 compatibile, pa bi potem moralo delovati. Ena možnost je, da vsaki posebej dodeliš vsiljene resurse ( irq, ...). V linuxu se to da brez problema ( sam imam dve kartici, uporabljam eno onboard in še eno na PCI).
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5710470 (9398) axee
»

Zvočna kartica - ''dvojni'' zvok?

Oddelek: Zvok in slika
223028 (2524) ArchNem
»

Zvočna kartica

Oddelek: Strojna oprema
131343 (1185) kixs
»

težave z Genius zvočniki