» »

Zvočna kartica - ''dvojni'' zvok?

Zvočna kartica - ''dvojni'' zvok?

ArchNem ::

Hi
Ja, vprašat bi želel sledeče - iz istega računalnika bi želel dobiti, v istem trenutku, dva različna zvoka. Z drugimi besedami - preko zvočnikov poslušam določen track, na slušalkah bi pa želel poslušati nek drug komad ampak tako da bi se tist prvi track neprekinjeno vrtel naprej, ne glede na to v katerem programu kaj poslušam. Torej želim dobit ''na'' istem računalniku, ob popolnoma istem času, dva različna zvoka.
Mal sem že gledal po spletu in mora zvočna kartica omogočat dualni sound. Mene pa zanima, se da mogoče kupit kakšen ''devide-r'' ki bi ''razdelil'' zvok in bi iz ene strani mel povezano na zvočnike / dj mešalno mizo, na drugi strani pa na slušalke?
Hvala za odgovor

Izi ::

Si pomislil na dve zvočni kartici ?
Potem lahko vsaka obdeluje svoj zvok in ga pošilja na drugačen izhod.

zcetrt ::

Divider? In na kakšnem principu naj bi to delovalo? Najboljša rešitev sta res dve zvočni kartici.
4.

ArchNem ::

zcetrt mislil sem nekakšen ''razdelilec zvoka'' ki bi mi omogočal da ''črpam'' dva različna zvoka.. Če je to sploh možno? Ker teh dividerjev je kr dost pa bi mogoče tud v mojem primeru kj upoštev če obstajajo kakšni za zvok.

neres ::

Katero zvočno imaš/bi imel? V katerih programih bi to počel?

Mislim pa da se s kx driverji to da naredit brez problema.

zcetrt ::

Divider... :e si mislil v stilu USB huba, si pač vsekal mimo. Kajti zvok, če ni SPDIF prenos, se prenaša z analognimi signali in tu neko blazno filtriranje odpade (načeloma bi lahko na enih slušalkah poslušal base in na drugih činele, ampak mislim, da tega ne želiš).

Če imaš kakšno boljšo zvočno kartico, pa ima lahko tudi možnost dveh izhodov (2x stereo). V posameznem programu pa nastaviš izhod. Jaz imam recimo zunanjo zvočno kartico, ki ima audio out 1-2 in audio out 3-4. V menijih programov pa lahko nastavima da dostopajo do obeh (multi) ali pa izberem enega od dveh.
4.

drola ::

Pri 5.1/7.1 karticah bi morda šlo, da nekako na izhod za sprednji par zvočnikov pošiljaš en signal, na zadnji izhod pa drugega.
https://drola.si

TechBeats ::

če imaš recimo dokaj novo matično, z novim HD codeckom ti nej bi to delal brez problema, multiple streaming nej bi bila ta zadeva, najprej jo omogočiš, potem pa sam izbereš izhode v določenem programu, recimo v mojmu primeru winamp bo imeu rear panel izhod, na sprednji strani ohišja pa priklopim slušalke in spet u drugmu programu izberem front panel izhod.

AciD TriP

damirez ::

Kup še eno cheap zvočno kartico in rešen problem.
Da se neki prčkat z enimi banancami in razdelilci samo boš dobil ven 2x mono signal.

7h3_1 ::

Hi.
Mam podobno uprašanje a bi šlo da bi na zvočno 5.1 prkluču zvočnike s katerimi bi predvaju musko na integrirani zvočni bi mel pa slušalke in bi recimo skyp-u. Problem pa je da mi k grem pod control panel -> sound and audio devices mi kaže kt da mam samo eno.

kulSMS ::

to pa res ni problem. Pri skypu si itak izbereš na katero zvočno kartico ti naj dela. (Tools-Options-Sound Devices)

7h3_1 ::

ja sam problem je ker mi ne zazna obeh zvočnih kartic - zazna mi samo ene (C- media wave device). Zgleda kt da mi je integrirana zvočna zginla, lker je nikjer drugje ne najdm (na kompu) notr pa še vedno je.

kulSMS ::

včasih je v biosu nastavljeno, da se integrirana zvočna onemogoči, če daš kakšno dodatno noter. Poglej malo v bios.

ArchNem ::

Neres: To sem mislil predvsem za programa Ableton Live in Final Scratch. Na PC-ju imam zvočno SoundMAX Integrated Digital Audio, na laptopu pa imam iz stališča zvoka naslednje (laptop je tronote):
AC"97 2.2 Compliant, Advanced Wavetable Synethesizer, Direct Sound™ 3D Accelerator, S/PDIF Digital output, Full-duplex, 4 x Built-in speakers(1.5W), 1 x Built-in microphone.

zcetrt: ja nekaj v smislu USB huba sem mislu pa nisem vedu če bi blo to mogoče za zvok. A za sam USB priključek pa je možno? Naprimer da bi mel PC ali laptop dva USB vhoda pa bi lahko gor dal, istočasno, več kot dve napravi ki bi ble povezane z USB kablom.

digital dope: matična ni več nova, sem pogledal na disku, kar si mi pokazal v teh dveh screenshootih pa nimam tega. Vseeno hvala za nasvet.

Pa še nekaj.. Jz sem ubistvu mel itak namen kupit eno zunanjo zvočno kartico ki bi jo uporabljal tako ob PC-ju kot ob laptopu ampak namen te zunanje zvočne kartice bi bil predvsem ojačati zvok ki bi šel naprej v kakšen midi controller ali pa mešalko. Kaj je zdj dobro, glede na to da en zvok itak mam, rabim pa dva, a naj kupit to z. z. kartico z dualnim zvokom ali z enojnim zvokom (in uporabljam drug zvok iz PC-ja / laptopa)? Kakšno z. z. kartico pa priporočate da bi bilo razmerje med ceno in kvaliteto dost dobro? Ker v laptopu mam zlo slab zvok in bi rad še nekako ojačal preden pride zvok, preko mešalke / kontrolerja do ojačevalnika.

neres ::

Poglej npr. v Live-u če ti da na izbiro več izhodov na kartici. Na kartici od PCja še mogoče da bi ti dalo, čeprav dvomim...

Sicer pa najboljša varianta še ena USB kartica. Zdej take ki imajo 4 izhode (2xstereo) so dražje, tako da bi se ti bolj splačalo eno s samo 2x izhodom + integrirano kartico.

namen te zunanje zvočne kartice bi bil predvsem ojačati zvok ki bi šel naprej v kakšen midi controller ali pa mešalko

ojačat zvoka ne rabiš, če bo potem šel zvok v ojačevalec oz. v mešalko z ojačevalcem za slušalke. kar se pa tiče midi controllerja pa to nima nobene veze: midi je eno, zvok je drugo. midi controllerji niti nimajo audio vhoda.

popster ::

eko meni je to uspelo preko usb zvocnikov.
imam priklopljen en zvok navadno preko zvocnikov npr winamp.
nakar vtaknem usb zvocnike in "ostane" winamp tko kot je bil. ce zazenem nov program npr. bsplayer igra na usb zvecnike.

je pa fora da prvega programa ne smem sklopit in se da mi (še) ni uspelo ustimat da bi lahko gledal film na suroound 4.0 v takem načinu brez da bi sinhrono pognal v dveh programih en na froint drugi na rear (tega nisem probal ker se mi ne da stimat take norosti)

ce kdo ve kako bi poganjal dolby surround 4.0 v tem nacinu naj pliz pove.

aja usb zvocniki so bli kupljeni pri pc plus za smesno ceno, znamka je Auditek

potem bi blo treba probat se:
Prenosnik+usb zvocniku=suround 4.0
edino kar bi zezalo da bi blo treaba istocasno stisnt play v obeh programih(en video+froint, drug rear)

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: popster ()

zcetrt ::

USB zvočniki so pravzaprav primitivna zunanja zvočna kartica.
4.

popster ::

hja res ampak zdi se mi da potrebuje prav nekaj takega..

suround 4.0 = 2 * stereo

potem je samo se problem kako nastavit winampe, bsplayerje oziroma windowse da bodo pravilno routali audio na prednja in zadnja kanala tko kot kdo hoce

aja:btw se mi zdi da bi se dalo v kxmixerju od audigiyja take fore stimat

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: popster ()

ArchNem ::

poister mislim, da me nisi razumel... Dvoje zvočnikov (dva para) men ne bi nč pomagalo ker tist drugi zvok, ki ga nimam in bi ga rabu, bi sigurno šel na slušalke... Ker če ''prvi'' zvok (ki ga seveda že imam in ga ima vsak računalnik ki ima vsaj eno zvočno kartico) igra z XYZW watt-i, se zagotovo ne bo dalo slišat kaj bi tisti drug par zvočnikov igral. Pa še to - slušalke bi rad predpostavu kot nujne ker naprimer v prisotnosti večih oseb bi rad le jz slišal ta ''drugi zvok'', primarni zvok pa bi igral vsem.

neres: USB kartica? Hmm če pa laptop ali PC ne bi bil povezan z mešalko in ojačevalnikom, potem bi pa moral še ojačat zvok. Tako da jz bi se potemtakem, če nekakšen ''razdelilec zvoka'' ne bi bil možen, raje odločil za zunanjo zvočno kartico ampak a naj bo ta z dualnim zvokom ali enojnim (in uporabim tist prvi zvok pač iz laptopa / PCja)?

Kakšno / katero z. z. kartico pa priporočate da bi bilo razmerje med ceno in kvaliteto dost dobro?

ArchNem ::

bump

SaXsIm ::

o kakšnem ojačanju govoriš to?

klik
SaXsIm

wooted ::

5.1 zvočna ma možnost štirih kanalov..to pa naštimaš v programu.. potem lahko v nastavitvah dj programa naštimaš kateri izhod naj bo za monitorje pa ker master.. to je to.. nevem kaj komplicirate

glede winampa pa bs playerja...k si enkrat nastaviš tko ostane

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wooted ()

ArchNem ::

SaXsIm ja seksi je tole ampak se mi zdi hudičevo drago8-O. A tole je ubistvu dualni zvok notr - s tem mislim, če ne bi mel v PCju / laptopu že ene zvočne kartice bi lahk kr tu ven dva zvoka dobil ali kaj?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miti o zvoku pri PC-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5613306 (11475) Nummy
»

Računalnik in domači disko

Oddelek: Zvok in slika
111928 (1633) Korenchek
»

Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiver

Oddelek: Zvok in slika
305161 (4429) Primoz7
»

USB sound adapter

Oddelek: Kaj kupiti
71618 (1516) lasse007
»

Nova anketa: zvočna kartica, da ali ne?

Oddelek: Novice / Ankete
373792 (3201) sidd

Več podobnih tem