Forum » Strojna oprema » Imam 4giga rama, sistem zazna samo 3,3giga - help me out!
Imam 4giga rama, sistem zazna samo 3,3giga - help me out!
oneye ::
Kupil sem nov sistem. MB je DFI LANPARTY UT SLi-D in na njej je 4gb GEIL rama. Torej 4 moduli po 1gb. Ko sem računalnik prižgal prvič je sistem pravilno zaznal (oziroma naštel - takoj ob zagonu) 4giga rama. Ob naslednjih zagonih našteje 3326MB rama! Win XP mi tudi pravi da nimam celih 4G ampak 3,3G. Zakaj? Ima kdo kakšno idejo v čem bi lahko bil problem? So nastavitve BIOSa?
lp
lp
muzičar ::
Kere DDR-e pa imaš? Preveri, če v BIOS-u prav piše.
Ne flash-at še BIOS-a ker vseeno lahko nazaj neseš komp in ti oni zastonj vse zrihtajo.
Ne flash-at še BIOS-a ker vseeno lahko nazaj neseš komp in ti oni zastonj vse zrihtajo.
oneye ::
vse 4 ploščice sm dal na druga mesta pa ni pomagalo. Ne vem kaj mislš s tem kere DDR imam...so GEIL DDR PC3200 400MHZ. V biosu tud piše da imam manj rama kot ga dejansko je.
Še kakša rešite/ideja mogoče?
Še kakša rešite/ideja mogoče?
Sami ::
Lahko, da je kakšen modul pokvarjen, probaj jih posamezno pa boš videl.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
bosto ::
to nima veze z slabimi rami, to je posledica pc arhitekture in windows mej. pogooglaj na temo 'pc architecture/windows 4gb limit' al kej podobnega, bos videl da nisi edini s tem problemom. probaj v biosu nastimat 'System hole for PCI MMIO' na enabled, verjetno bojo pol windowsi vidli vec rama.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bosto ()
zee ::
Windowsi ne "marajo" več kot 3.2-3.3 GB rama, izjema so 64-bitni XPji.
Sicer pa imam podoben problem na DFI Ultra-D, kjer mi zazna samo 2 GB od štirih. Nadgradnja biosa pri meni ne pomaga, baje da pomaga resetiranje biosa.
Sicer pa imam podoben problem na DFI Ultra-D, kjer mi zazna samo 2 GB od štirih. Nadgradnja biosa pri meni ne pomaga, baje da pomaga resetiranje biosa.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
sodeč po tem 128 GB fizičnega rama.
zee
za Linux pa sploh nimam pojma, koliko rama lahko noter zadegaš.
zee
iNN ::
Ubistvu je to odvisno od sirine naslovnega vodila procesorja. Procesor z 32bitnim naslovnim vodilom naslovi 2 na 32to lokacij = 4GB pomnilnika.
64bitni naslovi 2 na 64to naslovov v pomnilniku ...
64bitni naslovi 2 na 64to naslovov v pomnilniku ...
==
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20588 (10673) | bobi1992 |
» | Windows 7 32bit vs. 64bitOddelek: Operacijski sistemi | 7168 (6276) | Blisk |
» | 4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9153 (7962) | opeter |
» | Ne prepozna vsega RAM-aOddelek: Operacijski sistemi | 1295 (1295) | _blind_ |
» | 4 GB (4x1 GB) pomnilnika v PC-juOddelek: Strojna oprema | 2539 (1572) | krneki0001 |