Forum » Pomoč in nasveti » Problem adsl dostopa prek routerja (Win Me ali 98)
Problem adsl dostopa prek routerja (Win Me ali 98)
Verhi1 ::
Imam problem kako dostopati do lokalne mreze prek routerja.
Imam dva računalnika z Win XP in Win Me. Problem je pri Win Me saj se ne znam konektirat na mrezo oz. dostopat do routerja. Tut ipconfig mi ne vidi nc. V navodilih od routerja ne piše veliko razen da je treba dns vpisat, ampak vseen ne dela.
Hvala vsem za pomoč!
Imam dva računalnika z Win XP in Win Me. Problem je pri Win Me saj se ne znam konektirat na mrezo oz. dostopat do routerja. Tut ipconfig mi ne vidi nc. V navodilih od routerja ne piše veliko razen da je treba dns vpisat, ampak vseen ne dela.
Hvala vsem za pomoč!
Gapi ::
Lej da se dva računalnika vidita med sabo morata biti v istem subnetu oz podmreži al kak se že reče to po slovensko. Dej vklop na obeh DHCP oz get ip from the server in poglej če je na routerju DHCP omogočen. Drugače pa vpiš na vsak računalnik svoj IP (192.168.0.x) kjer je x višji od 1 in se med seboj razlikujeta. pod subnetmask pa vpiš 255.255.255.0 pod gateway pa vpiš ip od routerja. Vdns vpiš dnse od svojega ponudnika.
In omrežna skupina mora biti tudi ista na obeh račualnikih. Če je to workgroup blabla naj bo na obeh blabla.
Za dostop do routerja pa poglej spremljajočo dokumentacijo. Če je nisi prejel jo poišči na netu.
Ping (ip drugega računalnika ) zna tud rešit kako težavo.
In omrežna skupina mora biti tudi ista na obeh račualnikih. Če je to workgroup blabla naj bo na obeh blabla.
Za dostop do routerja pa poglej spremljajočo dokumentacijo. Če je nisi prejel jo poišči na netu.
Ping (ip drugega računalnika ) zna tud rešit kako težavo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569506 (6335) | c23po |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5980 (2963) | OmegaBlue |
» | Belikn Wireless G RouterOddelek: Strojna oprema | 3216 (3056) | MitkoVIP |
» | Postavitev routerjaOddelek: Omrežja in internet | 1645 (1532) | ToniT |
» | Pomoc pri povezavi na internet!Oddelek: Omrežja in internet | 1591 (1385) | Zm3-D3n |