Forum » Loža » Resen probl
Resen probl
Thrivial ::
Stvar je taka:
Mojega prijatelja je kriminalist dobil z manjso kolicino trave. V tisto porocilce, ki ga je dobil(prijatelj) je napisal 0.2g, torej smesno majhna kolicina. Sedaj je prijatelj dobil poloznico za 58kSIT(50 + sodni stroski), z obtozbo posedovanja in preprodajanja trave, imel pa naj bi naenkrat kar 1.68g. To je se vedno zelo majhna kolicina in obtozba preprodajanja se mi zdi prav smesna.
Prijatelj je ravno dobro polnoleten in ne iz ravno premozne druzine, tako da 60kSIT predstavlja precej, precej denarja zanj...
Prosim, ce napisete vse kar veste v zvezi s pritozbami, zakonom itd. in se hkrati izognete pljuvanju cez drzavo in pljuvanju cez tiste ki kadijo travo.
Hvala.
lp
Mojega prijatelja je kriminalist dobil z manjso kolicino trave. V tisto porocilce, ki ga je dobil(prijatelj) je napisal 0.2g, torej smesno majhna kolicina. Sedaj je prijatelj dobil poloznico za 58kSIT(50 + sodni stroski), z obtozbo posedovanja in preprodajanja trave, imel pa naj bi naenkrat kar 1.68g. To je se vedno zelo majhna kolicina in obtozba preprodajanja se mi zdi prav smesna.
Prijatelj je ravno dobro polnoleten in ne iz ravno premozne druzine, tako da 60kSIT predstavlja precej, precej denarja zanj...
Prosim, ce napisete vse kar veste v zvezi s pritozbami, zakonom itd. in se hkrati izognete pljuvanju cez drzavo in pljuvanju cez tiste ki kadijo travo.
Hvala.
lp
:: Member of Eror Team ::
... and Eror Team is gone...
chucki ::
tako pač je! Jst podpiram državo! Mamileke bi bilo treba zapret! tud če mu bi najdl 10g bi bilo enako! Imel je mamilo!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
...in se hkrati izognete pljuvanju cez drzavo in pljuvanju cez tiste ki kadijo travo...
Ne mores si pomagati kaj?
Ne mores si pomagati kaj?
undefined ::
Vedel je kaj reskira, če pa slučajno ni, pa zdaj ve. Vsaka šola nekaj stane. Sam si je kriv.
NekoIme: jap, 50kSIT od sodnika, brez obravnave ali cesarkoli.
V bistvu me zanima predvsem kako naj bo strukturirana pritozba...
lp
V bistvu me zanima predvsem kako naj bo strukturirana pritozba...
lp
Elemen_T ::
Thrivial: Brez veze take stvar spraševat na slotechu, ker večino folka tuki sploh ne ve kaj je trava...Vem pa samo to, da slaba 2 grama nista opcija za obtožbo preprodaje! Če ti zaplenijo keso z 40g (in samo to) nisi obsojen preprodaje.
Edino če je tvoj kolega komu dejansko prodal in je cop za to nekako izvedel ali celo videl...to pa nevem kaj je zadi.
Pejt na konoplja.org
Tam ti bodo z veseljem pomagali.
chucki: Ti se pa malo lepše obnašaj. Namreč bolj, da meni ne praviš mamilaš, ker se bova skregala.
Mislim, da niti ne veš kaj je definicija mamila. Ne teoretična pač pa praktična.
O praktiki bolj malo veš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Elemen_T ()
Mercier ::
Na slo-tech je nekaj pravnikov, dobiš lahko potamalem link ali informacijo o brezplačnem pravnem nasvetu. Mislim, da imajo nekaj takega na pravni fakulteti. Nekje v SLO pa mora biti.
Matek ::
Nam je rekla stara pri etiki, da lahko maš do enega grama, če maš več pa jo lahko "kao" preprodajaš.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
jetam: Seveda je. Ampak omami te (lahko) tudi alkohol,kofein,tobak,čokolada,golaž,pasulj,ostrige,...
Če me razumeš.
Mamilo lahko definiramo na dva načina...upam da veš kaj mislim.
Če me razumeš.
Mamilo lahko definiramo na dva načina...upam da veš kaj mislim.
Elemen_T
>Brez veze take stvar spraševat na slotechu, ker večino folka tuki sploh ne ve kaj je trava...
Kaj naj bi to pomenilo? Da če hočemo vedeti kaj je trava, jo moramo kaditi? Torej tudi, če hočemo vedeti kaj je umor, moramo nekoga ubiti? Ah daj no... Ljudje se znamo informirati tudi brez praktičnih izkušenj. Ti pa še najmanj veš kolk ti trava zares škoduje, ko si enkrat zadet, ampak si verjetno le rečeš: "f*** it!".
>Brez veze take stvar spraševat na slotechu, ker večino folka tuki sploh ne ve kaj je trava...
Kaj naj bi to pomenilo? Da če hočemo vedeti kaj je trava, jo moramo kaditi? Torej tudi, če hočemo vedeti kaj je umor, moramo nekoga ubiti? Ah daj no... Ljudje se znamo informirati tudi brez praktičnih izkušenj. Ti pa še najmanj veš kolk ti trava zares škoduje, ko si enkrat zadet, ampak si verjetno le rečeš: "f*** it!".
IceMan, Vem, da razmišljaš na neki ravni in vem, da neki si in, da neki veš.
Ampak poglej.
Jest dobro vem kateri so škodljivi učinki marihuane. Verjetno bolje kot ti. Namreč stvar imam prakticirano. In praktika pove večino. Nisem pa tisti človek, ki bi rekel "fuck it". Zavedam se kaj delam in vedno to delam z nekim razlogom. Sej je jasno rajt?
Še nekaj. Trava te omami psihično, kratkotrajno in si omamljen v enem določenem času. Potem pa v resnici nisi več omamljen.
Pa še par dejstev:
- Trava v manjši količni (max. 1-2 jointa na teden) konkretno zdravi določene bolezni, in jih lajša.
Med drugimi proti:
malariji
konstipaciji
revmatičnim bolečinam
"ženskim problemom".
visoki temperaturi
dizenteriji
ugrizu kače
in za:
Spanje
Stimulacijo apetita
izboljšanje prebave
blaženje glavobolov
proti spolno prenosljivim boleznim
Predvsem pa proti slabosti in bruhanju.
Posredno celo zdravi nekatere rake.
- V velikih količinah (vsak dan joint-min.2leti), se ti kratkotrajni spomin krajša. Izguba motivacije, volje, ...Velika lenoba.
- V kakršnikoli količini (cca 50 jointov/dan) ne umreš in ne oviraš drugih.
- Dejtsvo je tudi, da po travi ponavadi nisi agresiven in ne neposredno ne motiš nikogar. Kar je velikega pomena...popolno nasprotje z alkoholom in drugimi drogami.
Asociacija-umor pa ni bila ravno primerna.
Namreč ob besedi "umor" vsak dobi neko splošno predstavo (obstajajo psihični dejavniki, ki pa so zopet čisto druga stvar)
Ob besedi "kajenje trave" pa se mnenja in definicije delijo. Vsak po svoje.
Ampak poglej.
Jest dobro vem kateri so škodljivi učinki marihuane. Verjetno bolje kot ti. Namreč stvar imam prakticirano. In praktika pove večino. Nisem pa tisti človek, ki bi rekel "fuck it". Zavedam se kaj delam in vedno to delam z nekim razlogom. Sej je jasno rajt?
Še nekaj. Trava te omami psihično, kratkotrajno in si omamljen v enem določenem času. Potem pa v resnici nisi več omamljen.
Pa še par dejstev:
- Trava v manjši količni (max. 1-2 jointa na teden) konkretno zdravi določene bolezni, in jih lajša.
Med drugimi proti:
malariji
konstipaciji
revmatičnim bolečinam
"ženskim problemom".
visoki temperaturi
dizenteriji
ugrizu kače
in za:
Spanje
Stimulacijo apetita
izboljšanje prebave
blaženje glavobolov
proti spolno prenosljivim boleznim
Predvsem pa proti slabosti in bruhanju.
Posredno celo zdravi nekatere rake.
- V velikih količinah (vsak dan joint-min.2leti), se ti kratkotrajni spomin krajša. Izguba motivacije, volje, ...Velika lenoba.
- V kakršnikoli količini (cca 50 jointov/dan) ne umreš in ne oviraš drugih.
- Dejtsvo je tudi, da po travi ponavadi nisi agresiven in ne neposredno ne motiš nikogar. Kar je velikega pomena...popolno nasprotje z alkoholom in drugimi drogami.
Asociacija-umor pa ni bila ravno primerna.
Namreč ob besedi "umor" vsak dobi neko splošno predstavo (obstajajo psihični dejavniki, ki pa so zopet čisto druga stvar)
Ob besedi "kajenje trave" pa se mnenja in definicije delijo. Vsak po svoje.
Zgodovina sprememb…
Elemen_T, ok, nikoli nisem rekel, da ti nič ne veš, rekel sem le, da ne trdi, da ostali, ki ne kadimo, potem ne vemo o teh stvareh ničesar. Ne sliši se to glih preveč fer, in tudi ni resnica.
>- V velikih količinah (vsak dan joint-min.2leti), se ti kratkotrajni spomin krajša. Izguba motivacije, volje, ...Velika lenoba.
E, to je to! Lepo se zavedaš glavne negativnosti te rastline, čudno je le, da jo ne vzameš bolj resno.
>- V kakršnikoli količini (cca 50 jointov/dan) ne umreš in ne oviraš drugih.
Ne oviraš pravzaprav nikogar, če se le držiš zasebno, in ne pohaš v kašni grupi folka. Me tudi nič ne moti, če drugi delajo karkoli jim že paše, jim rade volje dopuščam to svobodo, samo prosim branite se z njimi motiti druge ljudi v javnosti, tako kot s cigaretami. Za svoje zdravje pa je itak sam zase odgovoren, in je sam kriv za posledice.
>- Dejtsvo je tudi, da po travi ponavadi nisi agresiven in ne neposredno ne motiš nikogar. Kar je velikega pomena...popolno nasprotje z alkoholom in drugimi drogami.
Se ne strinjam. Poznam namreč nekoga, ki je ob uživanju travce bil vse ravno obratno. Spet v drugih primerih pa imaš mogoče prav (poznam tudi nekoga, ki je bil pod vplivom velik bolj cool;).
Pa brez vsakih zamer, Elemen_T. Pri meni zaradi kajenja trave ne izgubiš nobenega spoštovanja.
>- V velikih količinah (vsak dan joint-min.2leti), se ti kratkotrajni spomin krajša. Izguba motivacije, volje, ...Velika lenoba.
E, to je to! Lepo se zavedaš glavne negativnosti te rastline, čudno je le, da jo ne vzameš bolj resno.
>- V kakršnikoli količini (cca 50 jointov/dan) ne umreš in ne oviraš drugih.
Ne oviraš pravzaprav nikogar, če se le držiš zasebno, in ne pohaš v kašni grupi folka. Me tudi nič ne moti, če drugi delajo karkoli jim že paše, jim rade volje dopuščam to svobodo, samo prosim branite se z njimi motiti druge ljudi v javnosti, tako kot s cigaretami. Za svoje zdravje pa je itak sam zase odgovoren, in je sam kriv za posledice.
>- Dejtsvo je tudi, da po travi ponavadi nisi agresiven in ne neposredno ne motiš nikogar. Kar je velikega pomena...popolno nasprotje z alkoholom in drugimi drogami.
Se ne strinjam. Poznam namreč nekoga, ki je ob uživanju travce bil vse ravno obratno. Spet v drugih primerih pa imaš mogoče prav (poznam tudi nekoga, ki je bil pod vplivom velik bolj cool;).
Pa brez vsakih zamer, Elemen_T. Pri meni zaradi kajenja trave ne izgubiš nobenega spoštovanja.
kuglvinkl ::
Rabil bom pravno podlago za nasvet: torej napišimi po katerem (verjetno jih je več, ti kar VSE napiši) členu ga lovijo. To vse piše na odločbi. Če hočeš lahko tudi direkt na mail.
Your focus determines your reallity
Tr0n ::
Mamileki, nehajte ga srat. Zgleda vam je zamrla ze prenekatera mozganska celica in rezultat se vidi na tem forumu .
Saj Elemen_T je že cool, ga drugače poznam tudi osebno (pa ne bom povedal kdo, naj ga mal daje paranoja).
od trave si lahko tudi odvisen! vendar samo psihično! imam kolega ki kadi travo že 4leta! Posledica........brez izobrazbe...če ne dobi jointa se trese!!! verjemite!
zile ::
chucki: ti nimaš pojma kaj je res pravi kolega. Peesda in pol greš kle razlagat kako kadi travo 4 leta in kako se trese. Sramota.
zile, vse to je OK, dokler ne pove _kdo_ je ta kolega. Poanta je bila v nečem drugem, ne v tem, da je to njegov kolega...
Greh se pove, grešnika pa ne.
Greh se pove, grešnika pa ne.
g0Run7 ::
thrivial: naredi kot je rekel elemen_t. vprašaj tam kjer ima folk ušesa za poslušat
take stvari.
jetam,chucki in podobni.. za vašo splošno razgledanost vedite, da MAMILA SO DERIVATI OPIJA. in če imate kaj v glavi lahko sklepate da tudi KOKAIN NI MAMILO TEMVEČ POŽIVILO. naprej ne bi opisoval ker se mi ne zdi da vas res zanima in da ste dovolj zreli.
da je trava za ogromno butastih, zapitih in nerazgledanih slovencev MAMILO ima predvsem zaslugo prejšnji in tudi današnji režim.
sicer pa se je o tem že toliko pisalo da se mi več ne da brat aknastih izpadov tukaj prisotnih mladeničev.
Legalize Marihuana!
take stvari.
jetam,chucki in podobni.. za vašo splošno razgledanost vedite, da MAMILA SO DERIVATI OPIJA. in če imate kaj v glavi lahko sklepate da tudi KOKAIN NI MAMILO TEMVEČ POŽIVILO. naprej ne bi opisoval ker se mi ne zdi da vas res zanima in da ste dovolj zreli.
da je trava za ogromno butastih, zapitih in nerazgledanih slovencev MAMILO ima predvsem zaslugo prejšnji in tudi današnji režim.
sicer pa se je o tem že toliko pisalo da se mi več ne da brat aknastih izpadov tukaj prisotnih mladeničev.
Legalize Marihuana!
tako se pa to dela v deželi razgledanih, izobraženih, umirjenih in zadovoljnih ljudi
Big kiss to all the smokers out there!
Big kiss to all the smokers out there!
GoMar7
>za vašo splošno razgledanost vedite, da MAMILA SO DERIVATI OPIJA. in če imate kaj v glavi lahko sklepate da tudi KOKAIN NI MAMILO TEMVEČ POŽIVILO. naprej ne bi opisoval ker se mi ne zdi da vas res zanima in da ste dovolj zreli.
In zakaj to človek sploh potrebuje?
Sicer je pa to vse skup en velik bluz, ki se mi ga ne da več kometirat, ker bi lahko koga še užalil brez potrebe. Naj samo rečem, da je to popolnoma nepremišljena izjava. (IMHO)
Sicer pa, ti kar opiši še naprej, me zanima kaj boš še povedal, vsako menje rad slišim, čeprav se z njim ne strinjam.
>tako se pa to dela v deželi razgledanih, izobraženih, umirjenih in zadovoljnih ljudi
In od kdaj je bil to Amsterdam? Še od nikoli. Raje se zgleduj po Nemčiji ali Belgiji, ki sta ogromno bolj razgledani in izobraženi, ter zgled vsej Evropi.
>za vašo splošno razgledanost vedite, da MAMILA SO DERIVATI OPIJA. in če imate kaj v glavi lahko sklepate da tudi KOKAIN NI MAMILO TEMVEČ POŽIVILO. naprej ne bi opisoval ker se mi ne zdi da vas res zanima in da ste dovolj zreli.
In zakaj to človek sploh potrebuje?
Sicer je pa to vse skup en velik bluz, ki se mi ga ne da več kometirat, ker bi lahko koga še užalil brez potrebe. Naj samo rečem, da je to popolnoma nepremišljena izjava. (IMHO)
Sicer pa, ti kar opiši še naprej, me zanima kaj boš še povedal, vsako menje rad slišim, čeprav se z njim ne strinjam.
>tako se pa to dela v deželi razgledanih, izobraženih, umirjenih in zadovoljnih ljudi
In od kdaj je bil to Amsterdam? Še od nikoli. Raje se zgleduj po Nemčiji ali Belgiji, ki sta ogromno bolj razgledani in izobraženi, ter zgled vsej Evropi.
jetam ::
Uh uh GoMar7 močne besede res... Ampak toliko za informacijo: tudi na Nizozemskem trava ni legalizirana ampak samo dekriminalizirana.
Sploh pa tu se gre za pravno razlago besede MAMILO. Če se gremo dosledno potem pa recimo travi PSIHOTROPNA SNOV. A boš sedaj zadovoljen???
ps.
Pri svojih 26letih sem dal skozi že veliko... Amsterdamske kafiče in daljnovzhodne dežele opija in drugih substanc... Zatorej: ne obsojaj kogar ne poznaš.
Sploh pa tu se gre za pravno razlago besede MAMILO. Če se gremo dosledno potem pa recimo travi PSIHOTROPNA SNOV. A boš sedaj zadovoljen???
ps.
Pri svojih 26letih sem dal skozi že veliko... Amsterdamske kafiče in daljnovzhodne dežele opija in drugih substanc... Zatorej: ne obsojaj kogar ne poznaš.
Daedalus ::
Thrivial - če je polnoleten pa še šolar povrhu, mu ni treba plačati nič, ker nima lastnih dohodkov, starši pa tudi niso odgovorni zanj. Za pritožbo pa vprašaj na konoplja.org, kot ti je nokdo že svetoval. To, da pa nima lastnega keša, pa naj bo tudi v pritožbi. S takilemi pritožbami se da namreč marsikaj naredit, tud znižat kazen, al pa vsaj dobiti možnost odplačila na obroke.
p.s. drugič pa naj malo bolj pazi
p.s. drugič pa naj malo bolj pazi
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Thomas ::
GoMar7
Ne zmerjaj po nepotrebnem sogovornikov! Zgleduj se po meni, ki zmerjam samo kadar je to primerno - bućman!
Ne zmerjaj po nepotrebnem sogovornikov! Zgleduj se po meni, ki zmerjam samo kadar je to primerno - bućman!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Prvic, da razcistimo: za prijateljem se ne skrivam jaz. Ce bi se to zgodilo meni bi pac tako povedal. Pika.
Zanima me samo kaksne so moznosti da se postopek zavlece ali razveljavi(hvala za ponujeno pomoc - dobis mail...). Sicer sem malce s strahom oddal post, saj se mi je kar dozdevalo, da bodo moralo svoje mnenje povedati vsi, ki ga imajo in ne samo tisti, ki lahko konkretno kaj pomagajo.
V skrajnem primeru bom prijatelju pac posodil 50kSIT...
Glede trave pa: ce poslusa reklamo na Radiu Dur -> povprecen kadilec manjkrat pretepe svojo zeno kot povprecen alkoholik oz. nekaj v tem smislu. Pri travi je razmerje le potencirano. V mnogih (spalnih) naseljih pa so se umirile cele soseske, kjer je bilo vseskozi nekaj narobe, ker so sli bivsi razgrajaci raje na joint...trava je miroljubna droga.
GoMar7: kaksnih 20 ali malce vec let nazaj je rekord drzal Slovenec(nek Gorjup iz Stajerske), s pipo za okoli 50 oseb
lp
Zanima me samo kaksne so moznosti da se postopek zavlece ali razveljavi(hvala za ponujeno pomoc - dobis mail...). Sicer sem malce s strahom oddal post, saj se mi je kar dozdevalo, da bodo moralo svoje mnenje povedati vsi, ki ga imajo in ne samo tisti, ki lahko konkretno kaj pomagajo.
V skrajnem primeru bom prijatelju pac posodil 50kSIT...
Glede trave pa: ce poslusa reklamo na Radiu Dur -> povprecen kadilec manjkrat pretepe svojo zeno kot povprecen alkoholik oz. nekaj v tem smislu. Pri travi je razmerje le potencirano. V mnogih (spalnih) naseljih pa so se umirile cele soseske, kjer je bilo vseskozi nekaj narobe, ker so sli bivsi razgrajaci raje na joint...trava je miroljubna droga.
GoMar7: kaksnih 20 ali malce vec let nazaj je rekord drzal Slovenec(nek Gorjup iz Stajerske), s pipo za okoli 50 oseb
lp
IceMan: Peace
Pa dej povej kdo si, malora. Te fore so kiddy style
Pa dej povej kdo si, malora. Te fore so kiddy style
Zgodovina sprememb…
Ne bom zmerjal po nepotrebnem sogovornikov... Zgledoval se bom po njemu, ki zmerja samo kadar je to primerno...amen
jst ne vem kaj mate od tega da se poknete? Cel si zblojen pa nč ti ni jasn! pa še lačn si! sami mamileki ste na slo-techu!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kadil sem travo!A me lahko policaj zato udari? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5708 (4518) | Asgard |
» | Najboljš je bit zadet! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7365 (4779) | Gandalfar |
» | Marihuana marš - Kongresni trg 11.5.Oddelek: Loža | 2417 (1742) | Elemen_T |
» | LEGALIZACIJA mehkih drog (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7479 (6368) | Aggressor |
» | Legalizacija? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6479 (5570) | g0Run7 |