Forum » Omrežja in internet » Mrežna povezava
Mrežna povezava
dustphoenix ::
OK, dečki in deklice; kdo mi zna povedat če to gre:
Na servisu sem dobil informacijo, da je 2 računalnika možno povezat v mrežo s UTP Patch kablom (NE CROSSOVER). Rekel mi je, da vse malo boljše oz. novejše mrežne katere NIMAJO RealTek chip-a gor same zaznajo kabl.
Zdaj pa me zanima če to gre in, ali katera od mojih mrežnih kartic to podpira:
PCI: Level One FNC-0107TX
PCI: Level One FNC-0109TX
Integrirana: VIA Rhine II (Fast) Ethernet Adapter
Plošča, na kateri se nahaja ta zadnja, pa je v mojem podpisu (Asus A7V600-X).
Sprašujem pa zato, ker sem switch prodal in me zanima če lahko brez CrossOver kabla povežem dva kompa v mrežo (brez da kupim Switch, Router, ali karkoli podobnega!!!).
Nisem zasledil teme. Če že obstaja, prosim za zaklep in link do tiste teme.
Hvala.
Na servisu sem dobil informacijo, da je 2 računalnika možno povezat v mrežo s UTP Patch kablom (NE CROSSOVER). Rekel mi je, da vse malo boljše oz. novejše mrežne katere NIMAJO RealTek chip-a gor same zaznajo kabl.
Zdaj pa me zanima če to gre in, ali katera od mojih mrežnih kartic to podpira:
PCI: Level One FNC-0107TX
PCI: Level One FNC-0109TX
Integrirana: VIA Rhine II (Fast) Ethernet Adapter
Plošča, na kateri se nahaja ta zadnja, pa je v mojem podpisu (Asus A7V600-X).
Sprašujem pa zato, ker sem switch prodal in me zanima če lahko brez CrossOver kabla povežem dva kompa v mrežo (brez da kupim Switch, Router, ali karkoli podobnega!!!).
Nisem zasledil teme. Če že obstaja, prosim za zaklep in link do tiste teme.
Hvala.
- premaknilo iz Strojna oprema: bastadu ()
bastadu ::
Vsaj ena mrežna mora podpirati 'Auto MID/MID-X' funkcijo, poglej malo za tem... Drugače pa kakšen problem je pa narediti/uporabiti cross kabel??
Problem je da nimam "klešč" za mikrokonektorje, in si jih nimam kje sposodit. Pride pa me 15m Cross kabla cca. 3-4K SIT, kar pa je cena, po kateri lahko dobim 8-port Asus Switch...
Zato sprašujem. To če podpira, lahko pogledam na nadzorni plošči v Systemu, al kje drugje?
Zato sprašujem. To če podpira, lahko pogledam na nadzorni plošči v Systemu, al kje drugje?
Imaš mogoče kaki link, kjer lčahko vidim Cross vezavo kabla?
Zaj sn zahaklal enega s temi kleščami in nimam časa Googlat...
Zaj sn zahaklal enega s temi kleščami in nimam časa Googlat...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568644 (5473) | c23po |
» | Omrežni kabel izključenOddelek: Pomoč in nasveti | 1243 (1081) | matuljcek |
» | Router+mreža+ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3220 (2954) | |_CoBrA_| |
» | Katera mrežna kartica?Oddelek: Kaj kupiti | 2168 (1946) | R-S-LoVe |
» | Level One <-> Realtek mrežnaOddelek: Strojna oprema | 1452 (1287) | McNato |