» »

Vista ne bo pokazala svoje lepše plati (Aero) piratom

1
2
3

FALCONEYE ::

A ve kdo kolko bi stala Vista in kaj vse se dobi zraven ?
In kolko service paketov bo za visto čez eno leto?
Ali bo windows imel kake nove programe kot naprimer(movie maker?)?

Glede klasičnega windowsa samo tolko: Je edini windows ki pametni izgleda !
Upam da pride dan ko bom podedoval delnice pri microsoftu.

Person ::

>>> Standardno prilozen .NET - torej realno bomo nekje leta 2015 lahko opustili c/c++ in ga uporabljali samo tam, kjer je to res nujno...

>> Hmm, to je men totalen flejm in bull shit

> Ker..? Ce se gres danes spravit en softver pisat (tko za splosno prodajo), je treba pogosto se win98 upostevat, ampak vedno redkeje. Podoben zamik sem dal za visto.

Zato ker je on en zafustriran in ker itak ne ve, kaj si hotel povedati s svojim postom.
Let's make something useful!

elasto_mania ::

sicer če je ta verzija basic samo mal slabša od aero sam da nima skine se ne splača kupit

opeter ::

Nekaj postov nazaj je nekdo napisal, da ne rabi kič v oknih... no, jaz imam iste probleme z MacOS X (medtem sem si priskrbel ShapeShifter, ampak vseeno), MacOS X je hudo kičast... meni je bil izgled stare 9-ke (CLassic) bolj všeč in seveda hitrejši/odzivnejši. Sicer sem našel en skin za ShapeShifter - in sicer Classic Platinum, ampak to ni to...

Tako da, GUI-ji se razvijajo v smer eye-candy (uporabnost je sicer bolj vprašljiva - poglejte KDE 4)... animacije, blur, 3D vmesnik ipd. Vse to delajo za "povprečne" uporabnike (in ne za vas/nas). Povrečnega uporabnika itak jebe k*rc, če je procesor zarad tega 5% počasnejši. Glavno je da uživajo :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

DOOM_er ::

kt da bom original nabavu. škoda dnarja. itak bo pa skrekan tole kuj :D
Robots will steal your job. But that's OK

CWIZO ::

Ej tvoj podpis laže. Ni tvoj hrček car, ti si car!
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

iso2000 ::

No, najprej sem še enkrat prebral večino komentarjev in začuda se vas je par začelo zelo usajat čez linux, čeprav ni bil kaj posebej izpostavljen. Naslednja stvar, ki je zaniimva je, da sem do sedaj izvedel le, da bo vista pomembna za vse, ki nabijajo igrce in za določen delež software developerjev. Še vedno mi ni nihče odgovoril kaj bo toliko boljše napram xp. xp je dokaj stabilen, vsaj meni deluje bp instalacija po dve leti. Če preveč probavaš različno programsko opremo se malo zabaše, ampak kar gre. Ali mi bo recimo program za obdelavo fotografij deloval kaj hitreje? A se bo sistem hitreje nalagal? Mislim, da bi bilo dandanes več potrebno delati na boljšem izkoriščanju HW, pospeševanju procesov na obsoječem HW in na večji zanesljivosti delovanja, kot pa na dizajnu in večanju sistemskih zahtev, da je lahko vse skupaj bolj pisano. V bistvu pričakujem, da določene zadeve vista vsaj do neke mere izpolnjuje. Če ne se mi zdi izdajanje takšenga OS-a nesmiselno. Pa prosim, ne sedaj začet zopet nekaj o linux loverjih govoriti, ker ga nisem niti omenil!

Microsoft ::

Ok, jst bo pa kupu oroginal! Pa se Office zraven. Sue me!8-)

Pa se nekaj bo. Kljub temu, da bom stvar narocil preko najhitrejsega kanala (Amazon, slovenski ponudnik ali kaj drugega), ne bom prvi! Tudi tehle 10 cepcev, ki kle nekaj razsvetljuje z nekim retardskim linuksom ne. To bodo MS partnerji. In to ze letost. Komaj cakam, da pride zadeva k nam.:))

Poleg tega. Spet smo prica ze skor stremu dobremu "linux je über" v Windows temi. Pred priblizno mesecem se je itso zgodilo, pa sem nadrl cistilni servis, da naj to malo pocistijo.
Danes, mesec kasneje, spet stara dobra zgodba.:|

In se za tiste, ki vztrajno sprasujete, kaj bo novega. Prve tri stvar, ki se jih spomnemi na pamet so varnost, varnost in varnost.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

uporabnost je sicer bolj vprašljiva

Za vmesnik za Visto je blo kolikor vem narejenih kar precej raziskav, kako bi lahko vmesnik izboljšali, tako da tukaj zagotovo ni samo šminka

Ali mi bo recimo program za obdelavo fotografij deloval kaj hitreje? A se bo sistem hitreje nalagal?

ja, ja

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

jlpktnst ::

Vista ima kar precej novosti, kolikor sem bral. Kaj od tega bo res delalo in bo pripomoglo k stabilnosti in opravilnosti bomo videli ko pride čas.

Je pa zanimivo da ima določen folk OS za lišpanje in se potem postavlja okrog z izgledom :D Taki so na win in lin.

Kot pač ličimo in poliramo avte se polirajo OSi :D Zanimivo je moja soba razmetana, prav tako pa moj komp (in tudi avto bi bil).

Zanimivo je tudi da osnovna različica viste ne bo imela VELIKO funkcij "uber" različice. Aero je še najmanjši problem, sicer nekje na netu so bili spiski kaj naj bi bilo not, samo ne shranjujem teh linkov :D

To da je dx obup za programiranje je znano dejstvo.

Prav tako je večina sodobnega programja ki je količkaj dobro napisana portabilna z nekaj dela (pač prepišeš objekte za grafiko, ostalo pa samo skompajlaš; v večini primerov, mogoče še kak zvok in input...). Če je program pametno napisan ni problem portat. Tudi če gre iz dx na opengl (ki je btw na obeh platformah). Wine(x) oz cedega pa je velika cokla portanja iger imo, meni tam čisto nič ne dela brez da bi porabu ure in ure česar pa ni vredno.

Je pa žalostno ko dela igra v wine native port za linux pa ne ker je kompilal idiot in je linkano na neko specifično subverzijo glibcja ki je rahlo zastarela. Kaj boš naredil takrat? Lahko se obesiš.

edit: našel tole http://www.microsoft.com/presspass/pres... mogoče je pravi mogoče je že outdated, pomagaj si kakor veš in znaš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

RejZoR ::

Men osebno je čist vsen al je not Aero Glass al pa ne. Važno da bom mel Vista temo (ala VistaXP) pa bom srečen. Kar mi je bolj važno je itaq mašina pod pokrovom, ne kič okoli slednjega... XP style interface mi čist zadostuje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

sverde21 ::

:: Edn je prej spraševal zakaj zmeraj toliko o Linux govora.

Zato, ker M$ da oglaševalcem dnar... in ti propagirajo po sodobnih medijih svoje super ultimativne Windows. Linux ja pa pač zastonj in zato razvijalci nimajo financ za miljarde dolarjev težke reklame ampak pač reklamo delamo sami uporabniki, saj vemo da več kot bo Linux uporabnikov, več firm bo začelo pisati gonilnike za Linux, več iger bo portanih (poganjanje brez cedge) na Linux,... Win uporabniki sploh ne veste kako je če za tvojo zvočno kartico (od npr. Creative) ne obsatjajo driverji za Linux oz. če že obstajajo nimajo podpore za prostorski zvok,... Windows uporabnikom je vse servirano na pladnju (če izvzamemo stabilnost >:D )

Zdaj pa vprašanje za vodstvo Slo-Tech a:
Zakaj nikoli ne vidim bannerja ki bi oglaševal Linux, Firefox in podobne open source projekte?
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

MitjaP ::

Če so skrekal OS X in dela na navadnih PCjih, bodo tud tole. Kar se mora nije težko....

Z-lot ::

Microsoft, ti Microsoftu iz Redmonda daješ slabo ime.

darkolord ::

če izvzamemo stabilnost

zakaj bi pa to izvzemal

Microsoft ::

Z-lot, kje si to prebral?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

@sverde21

Jebat ga. Pa brez zamere. Tud jezst si želim met Gran Turismo serijo na PC-ju pa je ne morem...:\
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

opeter ::

Zdaj pa vprašanje za vse Linux-fane:
kdaj bom lahko igral nativno verzijo Kvake 4 na Linux-u? Kdaj ga bodo portali? Kdaj ga bom lahko KUPIL na policah trgovin?
Ko govorite o Linux-u in o portanju iger... malo se razmislite. Igre, ki so trenutno in (seveda večina jih ne kupi, ampak dobiva z različnih P2P odsesovalnikov), so plačljive a ne? SPloh pa ali obstaja napram teh kakšne Open-Source alternative? Močno dovmim.

Tako, da ko govorite o tem, da bi špilali Need for Speed MOst Wanted serijo na Linux (brez emulacije), ne pozabljajte, da govorimo o komercialnih produktih in ne freeware (kaj šele Open-source).

Vista bo imela podporo za DX10, to pa pomeni, da bo večina novih špilov to potrebovala. Nekateri pravite, da je težko programirati v DX-u. Jaz se na to ne razumem, imam pa eno oz. dve vprašanjei:

1.) Kakšen OS teče na MS XBOX360 konzoli in ali ima ta konzolo neko kvazi DX10 alfa verzijo vgrajeno, da poganja HD igre?
2.) ali je sploh možno DX efekte konventirat na OpenGL?

opomba glede 2. vprašanja: ker sam pri delu uporabljam tudi MacOS X, vem približno kakšno je stanje z igrami na Mac platformi... ta velke igre se pojavijo z zamudo ali sploh ne, največji založnik je Aspyr Media. Edina igra od ta velkih FPS-jev (F.E.A.R, Half Life, Doom 3, Far Cry itn.), ki se ja v zadnjem času pojavila je Doom 3. Mogoče bo kmalu Kvaka 4 zunaj, vendar pa je moj Mac že prešvoh za Doom 3, kaj šele za Kvako... no, a vidite? Ali je, da se pojavi zelo malo iger na Mac mogoče zaradi problemov in težavnosti, ki nastopijo pri konventiranju DX v OpenGL? Zaradi premajhnega števila potencionalnih kupcev? Če je na to zadnje vprašanje odgovor DA, potem ne moremo pričakovat, da se bo kaka komercialna igra sploh kdaj pojavila za Linux. Ni šans. Ker je preveč različnih distrotov itn.

Vista bo imela to lastnost, da bo imela že v sam GUI vkodiran DX podporo, ali pa se motim?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

keber ::

>>> 1.) Kakšen OS teče na MS XBOX360 konzoli in ali ima ta konzolo neko kvazi DX10 alfa verzijo vgrajeno, da poganja HD igre?

HD ni odvisen od DX knjižnice. Kar poglej PC-je, ena prvih HD iger je bil Quake enka ;)

Tilen ::

No v primeru, da imas original in vse bomboncke na ON, bo performance v igri padel za 20% v primeru da jo zazenes?:)

Ali bo tudi opcija da se vse to izklopi z enim klikom, ko bos pognal eno bolj zahtevno aplikacijo?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

M.B. ::

No pa bom jaz kot Linux uporabnik napisal kaj bo v Visti novega. Z grafično podprt grafični vmesnik. Kar pomeni dosti manj obrememenjen CPU. To uporabljata Quartz in XGL, ki ga dnevno uporabljam. Iz lastnih izkušenj lahko povem da se hitrost zelo pozna. Pri hitrem premikanju oken je prej naraslo do 60% sedaj pa ne pride nad 10%. Z vsemi Cube efekti je poraba procesorja in pomnilnika dosti manjša in to bo prinesla tudi Vista ko bo. Prinesla bo tudi omejen račun. Navaden račun v Linuxu. pa seveda varnost bodo poskusili izboljšati.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Quikee ::

kdaj bom lahko igral nativno verzijo Kvake 4 na Linux-u? Kdaj ga bodo portali?
klik

Kdaj ga bom lahko KUPIL na policah trgovin?
Vrjetno nikoli..

CWIZO ::

sverde21: to vas naredi za spamerje potemtakem. Po eni strani linuxsasi (nekateri) pizdite da ce nimas kesa pac ne imej komercialnih programov in uporabljaj free varjante, po drugi strani pa zdej kle naprej meces da M$ ma kes pa loh oglasuje linuxasi pa ne. Je jebat ga, ce nimas kesa pac ne mors reklame delat.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Highlag ::

Hecno se mi zdi, koliko ljudi pravi da Viste ne bodo uporabljali. Ko bo pa izšla, oziroma prva piratska verzija, bodo pa verjetno prvi, ki jo bodo imeli naloženo. :\
Never trust a computer you can't throw out a window

Saladin ::

Hecno se mi zdi, koliko ljudi pravi da Viste ne bodo uporabljali. Ko bo pa izšla, oziroma prva piratska verzija, bodo pa verjetno prvi, ki jo bodo imeli naloženo. :\


Pravzaprav bomo vztrajali tako dolgo pri XPjih, dokler se večji bugi pri Visti ne rešijo (kaka 2 service packa) in dokler bomo lahko še igrali najnovejše igre.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

para! ::

Tisti, ki pravijo, da je ne bodo uporabljali, verjetno že danes uporabljajo Linux. In verjetno res ne bojo uporabljal Viste. Ampak oni so manjšina. Na tem forumu malo manj manjšina, ker je pač računalniško obarvan forum.

LP
Death before dishonor!

iso2000 ::

Hecno se mi zdi, koliko ljudi pravi da Viste ne bodo uporabljali. Ko bo pa izšla, oziroma prva piratska verzija, bodo pa verjetno prvi, ki jo bodo imeli naloženo.

Verjetno se uvrščam med te. Ja, jaz ne bom namestil med prvimi, ker kot prvo že sedaj nimam najnovejše mašine (3 leta) in bi verjetno delovala slabše kot xp? Kot drugo, pa bi mi menjava sistema vzela precej časa in tega si ne morem privoščiti. Pa potem še potencialne težave s kakšnim kosom hardwera ali softwera itd... Sigurno bom prej ali slej prisljen v uporabo, če bom želel uporabljati nove verzije programov, ki jih pač uporabljam.Druga opcija je pač dokončnamigracija na linux sistem. Ampak tudi tam ni vse zlato... Bom pa sigurno počakal, dokler ne bom imel zmoglivejše mašine in da se pokažejo prve težave/prednosti in se morda še kaj porihta s kakšnim sp, če bo seveda potreben.

Matevžk ::

@CWIZO
to vas naredi za spamerje potemtakem. Po eni strani linuxsasi (nekateri) pizdite da ce nimas kesa pac ne imej komercialnih programov in uporabljaj free varjante, po drugi strani pa zdej kle naprej meces da M$ ma kes pa loh oglasuje linuxasi pa ne. Je jebat ga, ce nimas kesa pac ne mors reklame delat.

Morda smo od časa do časa res nekoliko spammerji. Ampak po drugi strani so prav toliko spammerji MS fanatiki.
In point drugega dela tvoje trditve je? Točno tako. Če nimaš keša, uporabljaj zastonj programe. Razvijajo jih prostovoljci. Oglašuje jih ponavadi nihče, razen fanatikov po forumih. In (poslovni?) model se dobro in vedno bolje izide.
lp, Matevžk

64202 ::

I am NaN, I am a free man!

simnov ::

naslov lol pirati bodo že po prvem tednu uporabljali poplno delujočo verzijo
ne pirati ga bojo kupili januarja drugo leto pirati ga bodo imeli že prej takrat ko bo samo na tistih pcjih v trgovinah

simnov ::

ko bom pa imel službo in denar bom pa z veseljem kupil

kupil sem win 95 98 in me ...naprej pa bt

LedStorm+++ ::

M$ naj raje poskrbi za nizke cene teh Vist, pa bo vse v najlepšem redu. ;)
Pingvin :-)

antonija ::

MS naj koncno poskrb za superiorno zascito pred pirati in bo velik del tega foruma skakal do neba od veselja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pithlit ::

1: Tistemu ki je Cedega in Wine omenjal: Vse to je en velik crap. Cedega še tolk večji ker moraš mesečno naročnino plačevat. Delajo pa itak samo (nekateri) RTS špili. Kdor bi rad kaj drugega igral pa ostane na suhem.

2: Vsem, ki bi radi pirateriziral Visto zarad špilov... dejte si raje kako konzolo omislit... bo ceneje in boljše.

Kdor bo kupil visto verjetno ve zakaj, ali pa bo nategnjen na celi črti (teh bo seveda več), nobena tajnica na tem svetu ne rabi viste. Tudi ne noben direktor. In ne noben klasičen home user. Visto bojo res rabil gamerji (dejte si točko dva prebrat) pa developerji. Večina gamerjev pa je itak piratov...

Linux je alternativa, tako kot vsak drug OS (vkjučno z vsemi prejšnjimi windows sistem). Itak pa bo na koncu vsak uporabljal kar mu najbolj "sede". Zakaj je treba skoz flejmat mi pa ni jasno.

Je pa res: če visto ukradeš, ali pa jo kupiš (basic) si na istem? I smell a lawsuit...
Life is as complicated as we make it...

d0rK ::

Features new to Windows Vista

HUDI Featuri:

Internet Explorer is no longer integrated with Windows Explorer.
Windows Update has been revised, and now runs completely as a control panel application.


Ze sam zarad tega bi kupu Visto.


In tudi bom kupil Visto. Tako kot sem kupil WinXP.

Podpiram placevanje in sem takoj za zascito, ki se je ne da skrekat ampak le, ce bodo nate cene razumnejse.
Trenutno, mi ni smiselno dat vec kot 100k za Office Pro.

In ne, ne bom sel na free alternative. Zakaj? Ker smrdijo. In ja, sem jih ze stestiral.

RejZoR ::

Men pa je OpenOffice kul. Sem neki časa fural gusarski Office pa sem videl da je brezveze za tiste potrebe, ki jih imam (napisat kakašno prošnjo al pa preprosto tabelo oz pogledat powerpoint prezentacijo, ki jo fašem na mail). In zdej mam že par mescev OO.org in mi je kul.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

d0rK ::

Mene je bolj kot pomankanje fukncij motilo, da se po enem casu kar ni vec dalo odpreti dokumentov.


Kr sprdnu se je in napisal: The file does not exist. In tega problema nisem resil.
Je pa slo za delikatne dokumente v pisarni. In ne sam enga alpa dva. Nikol vec ga ne instaliram.

Bistri007 ::

> 64202: Technology News: Commentary : The Most Powerful Labor Union in the World: Linux?

Sem prebral ta komentarčić, samo je res zmeden. Kako naj bi kdo naredil sindikat (angl. union) po vzoru Linux, s katerim bi se boril s šefom za višjo plačo??? :\

Bolj kot sindikatu so linuxači podobni jezni arabski ulici; eni kurijo ambasade in razstreljujejo avtobombe ali sami sebe; drugi pa delajo Denial of Service napade in zbombardirajo kako firmo s hate maili :))

Ampak tako ne Arabci kot linuxači niso znani po svojem osebnem premoženju :D
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Matevžk ::

nobena tajnica na tem svetu ne rabi viste. Tudi ne noben direktor. In ne noben klasičen home user.

Jaz pa mislim, da so UI izboljšave namenjene ravno njim.
Developerji bodo visto (razen obljubljene optimizacije in izboljšane stabilnosti) potrebovali predvsem zato, ker bodo pač morali zanjo razvijati aplikacije.
Gamerji pa bodo "rabili" visto samo zato, ker jim bo všeč, da bodo stalno v 3D okolju ... al zakaj? :)) Ma gamerji naj si kupjo konzole, pa bo mir :D.
lp, Matevžk

Matevžk ::

Aja, z UI izboljšavami nisem mislil grafičnih bonbončkov ampak usability spremembe.
lp, Matevžk

Bistri007 ::

Pithlit> Visto bojo res rabil gamerji (dejte si točko dva prebrat) pa developerji. Večina gamerjev pa je itak piratov...

Wau, "developerji" bodo rabli Visto??? Čemu, za koga bodo pa programirali? :O Sicer pa, kolikor sem bral, bodo nekatere Vista tehnologije (Avalon, Indijo ipd.) na voljo tudi za XP kot update (vendar ne starejše) - ker drugače bodo ti programi zelo počasi dosegli kritično maso.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

64202 ::

> Sem prebral ta komentarčić, samo je res zmeden. Kako naj bi kdo naredil sindikat (angl. union) po vzoru Linux, s katerim bi se boril s šefom za višjo plačo??? :\

Saj, sicer ne vem ce se avtor clanka zaveda, da je napisal zajebancijo :))
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

RejZoR ::

@Bistri007

Ti pa nisi ravno najbolj bister ka-li?
Si že kdaj slišal za QA ? No, brez fizičnega OSa kjer bi stestiral spisan program nimaš kej praskat. Da ne omenjam, da ima vsak novejši OS določene bonbončke (lep primer so razlike v avast! Antivirus na Win9x platformi in 2000/XP platformi).
Bi si ti želel da spišeš program, ga pošlješ v masovno distribucijo nakar ugotoviš da na Win98 sploh ne dela, na WinXP ima nek čuden bug s počasnim delovanjem, na Visti ti pa zabije BSOD. Vse to samo zato ker si ga striktno testiral le na Win2k OSu. Tko pač ne gre.
S tem da bo Vista prva stran v knjigi z naslovom Direct3D 10.
Mislim da več ni treba rečt.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Randomm2 ::

Nisem bral zgornjih postov ampak lahko povem, da kakorkoli se bodo poptrudili, da Visto zaščitijo jim ne bo uspelo. Kot vedno bo tudi ta zaščita crackana ali kako drugače obidena. Edina stvar, ki lahko Microsoftu zagotovi popolno varnoste je, da Viste sploh ne spustijo na prodajne police.
Mess with the best die like the rest.

Bistri007 ::

RejZoR, kaj se pa ti usajaš? Sploh ne razumem, kaj si hotel povedat. 8-O
Windows 2k+ so med seboj (razen z driverji) med seboj čisto lepo kompatibilni. Na 2003 teče vse, kar je napisano za XP (tudi driverji), razen če ima version check (od programov, ki sem jih jaz uporabljal). Jaz sem komentiral Pithlitovo neumno izjavo, da bodo Visto potrebovali zgolj razvijalci... Vprašanje je, ČEMU bi potrebovali ta os, če ne bodo podpirali novih tehnologij (Avalon, Indigo), ki bodo prišle tudi v XP.

Windows98 je že OSEM let star OS in je samo še za na odpad, prav tako WinME. Na teh OSih ne dela že toliko novih programov, da si ne rabi nihče več puliti las zaradi nedelovanja njegovega novega bleščečega programa iz 2006. Če nimaš denarja za XP/Vista, je bolje da greš na Linux+WINE, kot da vztrajaš na tej nevarni starini, ki povrh vsega pokuri še več elektrike (HALT ipd).

Za beta testiranje pa tako ali tako potrebuješ samo en primerek dotičnega OS...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Ch4N93 ::

Težko pričakovani operacijski sistem Microsoft Vista bo med drugim ponujal novi grafični (uporabniški) vmesnik Aero. Z dvema omejitvama. Ne bo dostopen tistim, ki bodo uporabljali nelegalno kopijo Viste, in tistim s podhranjenimi računalniki.
že to, da bo nelegalna kopija Viste okrnjena, kaže na njihovo (ne)prepričanost v nekrekabilen OS. Če že pred izidom vedo, da bo moč skrekati Visto, kaj se potem sploh matrajo z zaščito?
Ni nam lahko...

MrStein ::

Kaj torej DX10 ziher ne bo na voljo za XP ?

Pithlit :
Je pa res: če visto ukradeš, ali pa jo kupiš (basic) si na istem? I smell a lawsuit...

Kak na istem ? Tako kot pri XP ? Don't see the point ...

crnapika:

da se bo kaka komercialna igra sploh kdaj pojavila za Linux. Ni šans. Ker je preveč različnih distrotov itn.

Nehaj podpirati ta bedasti mit.
Sem vzel Quake2 in ga probal na distrotu, ki se je pojavil 5 let po izidu quake2. Pa je delal brez problemov.
Če pa kateri programer napiše igro, ki dela le na 100% kopiji njegovega sistema, je pač lolek. To nima veze z OS-i ampak le z njim.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Matevžk ::

Ne, ta poteza kaže celo na to, da si oni ŽELIJO, da ljudje uporabljajo skrekane windowse. Gre za potezo "kdor si ne more privoščiti, naj na domačem računalniku vsaj delno tudi uporablja". Ker če je ogromno ljudi navajenih windowsev, se firmam ne splača razmišljat o čem drugem, ker so stroški šolanja vseeno (kljub podobnostim itd.) preveliki. Če bodo pa doma vsi začeli uporabljati alternative, bodo pa podjetja celo morala začeti razmišljati o menjavi.
lp, Matevžk

opeter ::

@MrStein

napisal sem, da enostavno vsaj v bližnji prihodnosti ne vidim možnosti, da se pojavi nativna Linux verzija kake večje komercialne igre.
V normalni situaciji bi moral igro kupiti (komercialno, ne freeware, ali pa open-source), če jo že želiš poskusiti emulirat pod Linux, mar ne? :\
Ali pa smo spet nazaj, da vse se dobi (kar je itak res) na P2P sistemu? Mogoče pa ti prijatelj posodi? :D

Pokažite mi eno pravo komercialko, ki se je razen XBox, Windows, PS2, mogoče GamCube in Mac pojavil v isti fizični obliki) in nativni verziji za Linux...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Looooooka ::

kar se tice sanj o portanju so to vse kar bojo tud ostale...sanje.
ze kar se tice portanja .NETa je katastrofa...pa ce jim rata bojo se tozbe sledile.
mislm da so za asp 1 rabl tok let da res ni blo koncal so pa sele ko je ze 2 zuni.
Tko da ko bo nekdo portu directx pa .net pa ne vem kaj se na linux bom jst papez.

Kar je se najbl smesno je pa glih to da hocjo linuxarji portat zadeve na linux.
A pol like prznate da je sistem drugorazredn in da ne more razvit dovolj konkurencnega sistema,ki bo dovolj zanimiv za razvijalce programov in spilov da bo clo spile delu za njega?....ja se mi je kr zdel da je v tem problem =).

Zdej se bo seveda nekdo javu in reku....jebes directx ce mas opengl !!!!!!! weee wuuu waaaaaa.
Opengl je pomojem zaostal tm v casu ko je nvidia kupla 3dfx.In za to da je microsoftu ratal directx tko sforsirat do konca spet ni kriv microsoft ampak vsi ostali(ja vsi k so razvijal graficn podsistem za linux so krivi).
Tko da boste zdej pac stuck z 3d native puzzle spili...kot ste ze od zacetka(pa kva pol ce lahka 3 high end spile igrate pod linuxom).

Kar se pa tice piratov...jebat ga.Ce majo smrkavci vsak let 100 jurjev za nove sisteme bojo pa se za winse unih 30 nekje spraskal.
Osebno bom vidu ce se da sfehtat kksno licenco ce ne pa kupt.Ceprou dokler ne bo novga filesystema in vsega se tud na visto verjetn se ne mudi.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja Viste nad pričakovanji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
20716831 (10968) MrStein
»

Windows Vista RC2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
689090 (6385) sleeperman
»

Vista naj bi odprla delovna mesta

Oddelek: Novice / Rezultati
173935 (3135) Poldi112
»

Microsoft se spušča na področje superračunalnikov

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
414036 (3083) drola
»

Windows Starter Edition ne dela na najnovejših procesorjih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
19812195 (8778) jype

Več podobnih tem