» »

AMD-jevo finančno poročilo za prvo četrtletje 2006

AMD-jevo finančno poročilo za prvo četrtletje 2006

Slo-Tech - AMD je objavil finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta. Njihovi prihodki so v tem času znašali 1,33 milijarde ameriških dolarjev, dobiček pa 185 milijonov ameriških dolarjev. Glede na prvo četrtletje lanskega leta so se prihodki povečali za kar 70,5 odstotka. K temu je v veliki meri pripomogla rekordna prodaja procesorjev Opteron. V drugem četrtletju letošnjega leta AMD pričakuje enak oziroma nekaj manjši dobiček. Na spletni strani hartware.net si lahko ogledate primerjavo med prihodki in dobički AMD-ja in Intela, ki bo svoje finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta predstavil predvidoma prihodnji teden.

25 komentarjev

Microsoft ::

Meni je tole zanimivo ob tem, ko se spomnem, kako nekateri napovedujejo, kako bo AMD v dnevu ali dveh presegel Intel, ga kupil, prehitil in podobno. Ce pogledate v razpredelnici leto 2005, je imel Intel v najslebsem kvartalu vec prometa/dobicka, kot pa AMD vso leto. Dobicka je imel recimo Intel za priblizno 75x vec, kot AMD (spet za leto 2005).


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Načeloma predvsem zarad tega kar si je Intel uredil že prej.
Recimoko pri igrah povsod piše Intel compatible CPU (namesto compatible x86 CPU) in seveda folk takoj navali na Pentiume ker so pač od Intela. Celerone itaq tlačijo povsod čeprav niso vredni pol kurca (že leta nazaj so jih Duroni mlatili ko garjave mačke). P4 pa so itaq nateg.
Če je kej res vredno omembe iz Intelovih logov je to samo Pentium M čip ter Hyperthreading. Vse ostalo pa je kr neki.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jype ::

Microsoft: ne ga lomt, no... Intel poleg CPUjev dela se tolk reci, da jih noben marsovc ne more na prste nastet.

Med drugim odlicne chipsete za najboljse mrezne kartice ta hip.

Smeagol ::

Kako se je promet povecal za 70%? Ce so podatki v tisti tabeli pravilni in ce berem pravilno, so se komaj kaj povecali. V primerjavi s prejsnjim cetrtletjem pa se mocno zmanjsali.

Smeagol ::

saj ni microsoft zapisal tega. On pravi, da nekateri na tem forumu in tudi na drugih trdijo to ze nekaj let.

LordWorm ::

zaradi poslovnega uspeha je amd-jeva delnica smiselno narastla, intlova pa padla, ceprav naj bi intel imel veliko vecji doicek. hm.
ni podatka

Bug ::

ellow

RejZoR: P4 pa so itaq nateg --> Northwood na 800 MHz FSB je bil boljsi od tedanjih XP-jev... To so bili nekako najboljsi Pentiumi 4 (gretje/performance/cena- modeli pod 3 GHz)....
Sedaj pa bo spet Intel malo vodil...potem pa spet verjetno AMD....Intel...AMD....Intel....AMD.... podobno kot Star Wars saga :D
Fala bogu da so tak...vse vsaj dosti vlaga v razvoj....

To pa ze, da Intel ma vec prometa/dobicka....kak vraga nebi meli ce se mikroskope prodajajo (ne wem ce se jih vedno :8) )
Za boljso primerjavo bi rabili samo podtke od procesorjev...pa se to potem lociti...mobilne/serverske/desktop...

lp,
bug

jype ::

Microsoft je zapisal, da ima AMD manjse prihodke. Normalno, ker je bistveno manjsa firma, ki se ukvarja z bistveno manj recmi. Predvsem izdeluje procesorje, Intel pa vse zivo.

Ja, se vedno prodajajo mikroskope. Ampak ker jim trzni delez na trgu procesorjev pocasi upada na racun AMDja, se tudi tecaji delnic ustrezno gibljejo.

Looooooka ::

mislm da kar se tega tice sploh ni panike...pa lahka amd se 20 avionov z reklamami cez NY washington in moskvo spusca...

Microsoft ::

jype, cisto mozno. Samo dvoje bi pa se dodal:
- Kot delnicarja Intela me prav mal briga, kaj vse delajo in kaj vse ne delajo. Ter, kaj AMD dela in kaj ne in tako naprej. Mene zanima rast podjetja kot celote, pa tudi ce en ali vec segmentov prinasa zgubo. Ce gre celota v + sem jst vesel.
- Tudi kot kupca procesorja me prav mal brigajo sateliti, ter ali AMD tudi to dela. Ce je procesor vreden svoje cene, je dobrodosel pri gretju moje sobe.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Roadkill ::

Spet ena tema, ki je zelo primerna za FLAME (ki ga je (tokrat?) zelo očitno začel Microsoft...hmm?).
Spet je tako kot vedno na slo-techu (in povsod drugod):
- Eni branijo večjo firmo in se jim zdi samoumevno, da je "njihova" firma najboljša in je vse ostalo treba ubit...
- Drugi branijo manjšo firmo. Probajo vsaj podat kak argument (večinoma tipa FUD, ampak OK), ali pa samo flejmajo kot večina.

Privrženci druge firme so ponavadi v večjem številu in bolj glasni, ampak privržencev prve skupine to sploh ne gane.

VSI se pa obnašajo, kot da bi bilo za vse nas najbolje, če bi nasprotna firma propadla, oz bi "njihova" firma kupila nasprotnike.
MALOKDO se pa zaveda, da je popolnoma jasno, da bi bilo za VSE najbolje, če bi imela vsaka firma 50% trga, bi bili povsem enako veliki in bi zdelovali enako kvalitetne produkte.
Zadnja trditev mogoče ne velja za delničarje, ampak dvomim, da imamo veliko ljudi, ki je svoje delnice vložilo v intla/amd.

Torej.....?

btw: FUD: FUD @ Wikipedia
btw2: Če kupiš procesor amd/intela še ne pomeni, da si delničar.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

WarpedGone ::

RoadKill:
da bi bilo za VSE najbolje, če bi imela vsaka firma 50% trga


Nekje sem zasledil, da to ni čist res. Idealno stanje naj bi bilo nekje med 60:40 in 70:30.

V primeru 50:50 sta firmi enakovredni. Sta v nekakšni pad poziciji, kjer se jima najbol splača delovati usklajeno in ožemati trg. Ker nobena firma ni v poziciji da lahko svoj delež enostavno poveča, se zadovolji s stanjem kot je.

Če pa je ena firma opazno močnejša kod druga, druga je pa še vseeno dost močno prisotna na trgu, take pad pozicije ni. Obstaja resna borba. Manjša želi zrasti, večja se bori za obdržanje večinskega deleža. V takšnem okolju je konkurenca najhujša.
Zbogom in hvala za vse ribe

Roadkill ::

Torej ti poznaš biznismena, ki bo rekel... Aha 50%... odlično... več ne rabim. :)

Ne poznam veliko ljudi, ki so zadovoljni z izidom 1-1.

Drugač dejansko je neki na tem. Fermi v duopolu lahko začneta izrabljat položaj s kartelnimi dogovori. Ampak se mi to za amd in intel ne zdi kaj zelo verjetno. Preveč folka jima gleda pod prste..
Ü

WarpedGone ::

Itak da nikol nisi zadovoljen, ampak do enakopravnega nasprotnika se obnašaš čist drugač kot do znatno šibkejšega al pa znatno močnejšega. Sodelovanje s šibkejšim nasprotnikom pomeni odpovedovanje določeni konkurenčni prednosti, sodelovanje z močnejšim nasprotnikom pa pomeni veliko poslovno tveganje. Torej je bol smotrno z močnejšim/šibkejšim nasprotnikom tekmovat, kjer veliko profitira kupec.

V enakopravni situaciji pa se najbol splača sodelovat. Naspram kupcu takšno sodelovanje lahko izpade kot monopol.

Edit: prej nism do konca prebral tvojga posta.

Gledanje pod prste tle ne pomeni veliko. Vse te firme se konstantno vlačijo po sodiščih. Rahlo sarkastično bi lahk reku da je tirjanje odškodnin za prekršene patente ena izmed njihovih osnovnih dejavnosti.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

hokuto ::

mnjah... pad pozicijo imajo, če že samo v italiji :P, sicer pa lahko pride do pat pozicije (1x pad je typo, 2x pac ne).
doke!

mtosev ::

BTW na NYSE je danes delnica AMDju padla za 9%.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev ::

@Microsoftt Kateri CPU maš v desktopu?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Microsoft ::

AMD XP 2400+ (masina, kjer delam), AMD XP 1400 (prenosnik), Celeron 1000 (firewall server), Pentium II 350 (database server).


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

mtosev ::

V podpisu maš močnejšo škatlo. >:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Samuel ::

1. AMD je lani opustil proizvodnjo flash pomnilnikov, ki mu je delala samo izgubo. Zaradi tega je prodaja CPUjev narasla za 70% in v zadnjem letu presegla izpad prodaje flash memory.
2. rece se pat pozicija, ne pad.. jezus kristus:\

Smeagol ::

Torej je v original novici napaka? Moralo bi pisati nekako tako: Glede na prvo četrtletje lanskega leta, so se prihodki povečali za kar 7,5 odstotka. In ne 70.5 odstotka. 7 je precej blizje resnici. In pomoje se bi lahko odstranilo se besedico kar, ker 7 odstotkov ni glih ne vem koliko.

BoLhCa ::

Right:\

Jst bi se najraj vidu, da pride tretji močan konkurent vn, da bi se cene morda malo realizirale. BMK kok majo zasluzka in eni in drugi, ker jst osebno nimam pol kurca od tega...

opeter ::

BoLhCa iz Joker foruma, se strinjam! Mene tudi BK za prihodke vseh te firm... glavno je, da lahko dobim za 30k spodoben procesor. In to je važno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Looooooka ::

"spodobn procesor"
to je spet odvisno od tega ce prasas to enga smrkavca ki nujno "rabi" 6Ghz procesor za spil ki ga bo igral 2 tedna al n ekoga ki mu je dost microsoft office(al pa bog ne daj openoffice) aaaal pa ce nekoga k programira...alll pa nekoga k hoce met server(za bazo za webserver za filesharing...itd).
Pomojem met sam 2 proizvajalca sploh ni idealno ne glede na njihov delez...dokaz so nove amdjeve cene kjer sploh ne vids velke razlike z intelovimi tko da tole z delezem je bullshit.
Mogoce bojo kitajci zacel svoj procesor cet par let trzit pa tud ce ga bojo sam prek neta prodajal...to bo pol dobr za vse.

RejZoR ::

Zanimivo, zdele sem najdu en info o AMD K10 seriji ki bo znala poganjat 1 thread na večih jedrih. Neke vrste reverse hyperthreading. Me zanima kdaj mislijo realizirat zadevo ker bi bla sila kul zadeva (ne rabiš popravkov za podporo dvojedrnikov ker se proc obnaša kot enojedrnik, amo da delo razdeli med dve fizični jedri).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Finančni poročili Intela in AMD-ja

Oddelek: Novice / Rezultati
165184 (3179) andromedar
»

Nvidia z dobičkom

Oddelek: Novice / Grafične kartice
123585 (3009) Gregor P
»

Intel z dobičkom, AMD z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
83566 (2711) OChack
»

AMD z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
404396 (2842) Markoff
»

Novičke iz ATI-ja

Oddelek: Novice / Grafične kartice
92668 (2120) Senitel

Več podobnih tem