Forum » Omrežja in internet » Električni internet
Električni internet
Koci ::
A je že kdo kaj slišak za nek nov internet, ki naj bi šel po elektrižnem omrežju in naj bi imel še boljše prenose kot ASDL?
Panta rei!!
BigHugo ::
Sedaj je še v fazi testiranj. Najdlje so po mojih podatkih v Nemčiji, kjer imajo tudi poligon za testiranje. S pomočjo električnega omrežja bi naj prenašali internet, telefonijo, kabelski signal in pa seveda štrom. Trenutna cena na uporabnika je cca 700 DEM, komercialno trženje pa se bo začelo verjetno nekje okrog 2003 (seveda tudi v Sloveniji).
Aja, pa še prenosi: PowerLine ali kako se bo ta stvar imenovala je mnogo hitrejši od ADSLa (~10Mbps) pa še dostopnost bo širša (štrom ima danes že skoraj vsak).
Ljudje, ki so si stvar ogledali v živo, pravijo da stvar dela brez problemov, seveda pa je tu na prvem mestu varnost (govor je seveda o omrežni napetosti 230 V).
Kaj več pa naslednjič, ko bom poiskal še kakšen vir informacij na internetu in revijah.
LP BigHugo
Aja, pa še prenosi: PowerLine ali kako se bo ta stvar imenovala je mnogo hitrejši od ADSLa (~10Mbps) pa še dostopnost bo širša (štrom ima danes že skoraj vsak).
Ljudje, ki so si stvar ogledali v živo, pravijo da stvar dela brez problemov, seveda pa je tu na prvem mestu varnost (govor je seveda o omrežni napetosti 230 V).
Kaj več pa naslednjič, ko bom poiskal še kakšen vir informacij na internetu in revijah.
LP BigHugo
LP BigHugo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigHugo ()
SasoS ::
heh...če misliš da bo PowerNet (tm) kaj hitrejši od ADSLja se hudo motiš. Kaj nm pomaga če gre ADsl do 8 Mbit, kabel pa celo do 27 Mbit...glih tko bo omejen na 512 al pa kaj podobnega . Face it...net pr ns suxx big time.
ps. Kar se pa dostopnosti tiče...tut telefon ma dons pr ns že vsak, pa to še ne pomen da ma lah tut Adsl. Glih tko more elektro omrežje priredit za prenos podatkov..sam da so te pomoje še bl levi, kaj bi se matral...sej folk že štorm kupuje
ps. Kar se pa dostopnosti tiče...tut telefon ma dons pr ns že vsak, pa to še ne pomen da ma lah tut Adsl. Glih tko more elektro omrežje priredit za prenos podatkov..sam da so te pomoje še bl levi, kaj bi se matral...sej folk že štorm kupuje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
PaJo ::
Hehe...
Glede elektricnega intrneta je tako da stvar v Nemciji ze laufa in ni vec samo v testni fazi. KAr se pa tice prenosov pa je odvisno kolko ti ponudnik omeji, mislim da majo po vecini omejitev na 2Mbit, pa se glede na preneseno kolicino podatkov ti zaracunajo. Glede narocnine pa mislim da je nekje mesecno okoli 100DEM(govorim okvirno, ker je ze vsaj pol leta od kar sem bral clanek v tem v nemski reviji C'T). Sem pa pred mesecm v eni Avstrijski reviji zasledil podobno foro, namrec tudi tam ze na enem podrucju ponujajo Internet iz vticnice, pa je bila tudi kar ugodna cena, samo nevem vec koliko.
Torej net iz elektricne vticnice je ze resnicnost, odvisno je samo od tega koliko se firme za to interesirane
Glede elektricnega intrneta je tako da stvar v Nemciji ze laufa in ni vec samo v testni fazi. KAr se pa tice prenosov pa je odvisno kolko ti ponudnik omeji, mislim da majo po vecini omejitev na 2Mbit, pa se glede na preneseno kolicino podatkov ti zaracunajo. Glede narocnine pa mislim da je nekje mesecno okoli 100DEM(govorim okvirno, ker je ze vsaj pol leta od kar sem bral clanek v tem v nemski reviji C'T). Sem pa pred mesecm v eni Avstrijski reviji zasledil podobno foro, namrec tudi tam ze na enem podrucju ponujajo Internet iz vticnice, pa je bila tudi kar ugodna cena, samo nevem vec koliko.
Torej net iz elektricne vticnice je ze resnicnost, odvisno je samo od tega koliko se firme za to interesirane
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
- SiroTka - ::
Dejte pls kaksen link zrihtat. Mene to ful zanima - link od providerjev ali pa kako to sploh deluje - tehnologija. Tnx
ABX ::
Če hočeš ti spojim UTP kabel na 220V vtič, pa probaš sam hitrost prenosa.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Brane2 ::
...Nakar se ti bo par genijalcev s predelano fleksarco spravlo na tam neki na gradbišču in nardilo take motnje v štromu, da bojo šli prenosi -->0...
Ne vem, rahlo sem skeptičen okrog tega...
Saj, podatke je folk prenašu preko omrežja že veliko pred temle, sam bli so glavoboli...
Del glavobolov bo odpravu sam elektro s pregledom in predelavami na opremi, drugi del bo nažalost ostal zaradi lastnosti položenega omrežja...
BTW: A bo folk s trifazno plačeval za premium dostop ?
Ne vem, rahlo sem skeptičen okrog tega...
Saj, podatke je folk prenašu preko omrežja že veliko pred temle, sam bli so glavoboli...
Del glavobolov bo odpravu sam elektro s pregledom in predelavami na opremi, drugi del bo nažalost ostal zaradi lastnosti položenega omrežja...
BTW: A bo folk s trifazno plačeval za premium dostop ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vlečenje kablov ali brezžični internet?Oddelek: Omrežja in internet | 5567 (2625) | starfotr |
» | Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9561 (6363) | next3steps |
» | Diskriminacija uporabnikov na bakru (Telekom Slovenije) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18873 (16945) | nuclear |
» | SiOL mrk (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 10855 (10855) | hruske |
» | ADSL? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6891 (5284) | wind |