» »

updatanje Winsov

updatanje Winsov

Freezy ::

Hočem updejtat Wnidowse XP in mi napiše tole. Nevem zakaj, ko sem kupil računalnik so mi Windowse naložili že v trgovini. A so me slučajno nategnil, da mi niso dal originalnih Windowsev.
130€ pa ne bom plačal samo zato ker so me v trgovini nategnil. Prvih nekaj dni sem lahko Winse normalno updejtav zdej pa tole.

Če mate kakšno rešitev povejte.

zee ::

niso ti dali originalnih Windowsov.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Primoz78 ::

Ni nujno da so te nategnili...mogoce so ti uslugo naredili, ker so ti jih nalozili a ti jih niso zaracunali ;) ...poglej na racun ce ti pise, da so Windowsi vkljuceni v ceno....ce so, ti morjo dat original CD ali vsaj nalepko z tvojo serijsko...seveda neaktivirano.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Freezy ::

Točno to bo to na računu ni nič o Windowsih. Ampak ne vem kako lahko ugledna slovenska trgovina nalaga na računalnike nelegalne piratske verzije Windowsev jaz bi jih lahko konec koncev prijavil na policijo.

Primoz78 ::

...ce se cutis dolznega to storit kar stori...sam kot sem zgoraj napisal...oni so ti pac hotli (in konc koncev naredili) uslugo...in ti si privarceval cca. 30 K SIT ce se ne motim ;) . Zdaj pa je odlocitev v tvojih rokah...se pa vsekakor strinjam, da to ni legalno.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

zee ::

če ti niso nič zaračunali za Windowse, si lahko povsem miren, sicer pa jih le prijavi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Fizikalko ::

Ah dej no, a zdej jim boš pa utrujal, ker so ti zastonj pustili Winse gor, da jih ne boš sam dajal (zihr bi vrgel gor piratske, a mam prav?). Eni ste pa res... nehvaležni. Pa formatiraj disk, če jih ne maraš, pa marš v štacuno po licenčne. Jao, jao.

Freezy ::

Vredu ni panike ne bom jih prijavu ker so dobri ljudje konc koncev me niti ne moti tolk. Ampak s takim delom postavljajo svojo kariero na kocko.

zee ::

poznam eno firmo, ki ima precejšnje probleme zaradi tega.

kot sem napisal, prijava bi imela smisel, če bi plačal za licenco a Windwsov ne bi dobil.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

[-=Jaka=-] ::

Freezy: zaradi takih debilov k si ti, ratajo prodajalci zatezeni ... medvedjo uslugo so ti nrdil k so ti dal piratske winse gor, lepo pejt u trgovino pa se jim zahwal, ne pa da delas probleme tm kjer jih ni ... se vedno pa lahko kupis original winse - ce ti bo lazje pr srcu, sam ne mesat dreka s takimi bedarijami ... noob
WW 3

Microsoft ::

Pa je bil kak dogovor o tem "a so Winsi zraven"? Ker ce si preprican, da so te nategnali, tole prijavi na MS Slovenija in ti bodo v zameno za to z mogoce dali licenco. Ce ne drugega, jih vsaj poklici in vprasaj.

Ce pa je bil dogovor, da ti nalozijo "one Winse", so ti pa naredili uslugo. Ce hoces zdej update naredit, uklopi Automatic Updates, ker tam ne blokirajo piratov.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

bajsibajsi ::

Go go linux. Drugace pa.. javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all') >:D

Šimpanz ::

Pred časom sem slišal podobno stvar od sosede. V znani ljubljanski trgovini z računalniki kupi gospa nov računalnik. Ko ji prodajalec pove da mora posebej naložiti še Winse je bil takoj ogenj v strehi (da ona že ne bo plačevala 30 jurjov za winse, pa še ona jih ne zna naložiti itd.). Prodajalcu ponudi 10.000 sit če jih on naloži. On to sprejme in gospa odide čez nekaj ur z delujočim računalnikom. Čez pol leta crkne disk in teta odnese računalnik v servis, kjer ji zamenjajo disk. Nazaj dobi seveda računalnik brez windowsov (prazen disk). Takoj laufa nazaj v servis jih nahruli da naj ji naložijo windowse pa office. V servisu to zavrnejo ker je to plačljiva storitev, poleg tega pa gospa nima originalnega CD-ja. Gospa znori in gre v trgovino kjer je kupila računalnik ter išče modela, ki ji je prodal računalnik. V štacuni ga ne more najti (prodajalec ji pove da gre najbrž za študenta). Tudi v trgovini ji zavrnejo nalaganje piratskega opreracijskega sistema, zato teta odšiba na inšpekcijo, kjer prijavi trgovino (seveda zamolči da je plačala za nelegalne winse). Tam ji povedo da je za vse sama odgovorna, ker so bili nelegani winsi naloženi na njenem računalniku, ki ga je uporabljala pol leta brez slabe vesti, kajti morala bi podati prijavo prvi dan ko je prejela računalnik z nelegalnimi winsi. Povejo ji še da ima srečo da nimajo nobenih dokazov (stari disk ne deluje več), drugače bi lahko ovadili njo.

[-=Jaka=-] ::

Na zalost je zmer vec freedyju podobnih ... sam drek bi mesal ... ah ...zalostno
WW 3

nokia6310 ::

Freezy:
A ti piše na računu, da so ti windowse inštalirali ali prodali?
Pri keri firmi pa si kupoval? Meni so jih tudi tam inštalirali seveda na mojo željo kjer sem pred 2 tedni kupil računalnik in ga pozneje vrnil, pa sem jim za uslugo še dandanes hvaležen čeprav nisem imel dosti od njih tako da se jaz nebi razburjal na tvojem mestu.
Če ti piše na računu oziroma če misliš, da si preveč plačal pojdi tja povej kako in kaj sem prepričan, da se da vse na miren način zmenit kam bi pa prišli, če bi vsak nekoga prijavljal za to in ono.
Ti danes njih, jutri nekdo drug tebe.
Drugače pa tudi za update je več možnih rešitev.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup windows 10 preko kuponlandije za 28€? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6521638 (18086) PrimozR
»

Prigode računalniških serviserjev/administratorjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37446190 (11874) cortez

Stigmatizacija uporabnikov piratskih Windows (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
917451 (5645) BigWhale
»

Microsoft pravi - "nova matična plošča - nov računalnik" (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
729150 (4622) VolkD

Več podobnih tem