» »

Sheme za ojačevalce (fršterkarija)

Sheme za ojačevalce (fršterkarija)

muzičar ::

H3h pa sm se odloču da sam sestavm ojačevalc... računam nekje da bi mel 200W RMS-a in seveda middle,treble,bass in volume... zanima me kje bi se dalo dobit kake sheme za ojačevalce... pa koliko bi me približno prišla glava za 200W Box... aja pa da se razumemo delam glavo za bass ferš na katerega upam da bom lahko po tem ko naredim glavo priklopil 150-200W Trace Elliot Box (ali pa Warwick>:D )

Hvala LP
  • spremenil: muzičar ()

BluPhenix ::

Kupi glavo, bo boljše. Sicer res, da so dražje, kot doma narejene, lahko pa tudi ni nujno. Ko boš vgradil vanjo vse kar ima kupljena, boš navadno prišel čez ceno, katero bi plačal za brand glavo.

Poglej po kakšnem oglasniku. Dobiš že solidne glave za 80k.

Kakšen box je to?

Si siguren da hočeš posebi glavo in posebi box. Jaz sem to tudi včasih imel (glava Peavey, box Fender 2x30). Počasi mi je začelo presedati, še posebno, ko sem imel še bend in smo igrali po barih. Tisto nosit s sabo ni bilo prijetno. Pa še v avto mi ni šlo. Ko bom začel spet kaj aktivno igrati si bom kupil eno srednjo combo varjanto za nekje 80k. Ne bo problema s prenašanjem, pa še delalo bo približno enako. Če bo pa treba pa nekaj za malo več k, ali pa en 4x10" boksič z eno 2A gavo, najraje EBS, ker mi je všeč sound. Seveda bo moral prej pasti kakšen Musicman Stingray >:D

Skratka moje priporočilo, Velik box+glava samo v primeru da imaš roadija :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Hmm veš isto sm jst razmislu samo sm se spomnu na kolega ki je hja ene 10let nazaj skup spacal nekaj takega kar hocm... problem je ker je to spacal za el. kitaro in je bil se tako prijazen da mi je zagreniv zivljenje ker je dal dva kanala tako da ima dva gain-a in si lahko komot na enmu nastima dist. na enmu clean... predelava je možna samo je veliko dela... mogoce se ne zdi ampak je... skratka ja definitivni glava+box... namen je ta da imam na vajah nanj prikljucen combo Fender (2x50W) na koncertu pa Trace Elliot 200W (ce bo bog kaj dal)... glave sm gledu od Warwick-a ampak je 200W glava kakih 200k (nova) rabljenih pa nekak ne najdm... tko da sm se odloču da ga sam nardim ker ohišje mam, gumbke mam, ledice mam:D ... skratka...

sid_dabster ::

Za izdelavo bas ojacevalca ne vem, za npr. Marshall JCM800 za kitaro pa sem dobil na netu dva razlicna nacrta (za ameriske in za evropske elektronke). Verjetno bi se dalo dobiti tudi za marsikateri bass amp.

Je pa res, da je izdelava ojacevalca, sploh ce se gre za tube amp, precej zahtevna zadeva, se posebej kar se tice opreme, ki jo za to potrebujes. Imas signalni generator, osciloskop, opremo za jedkanje itd, _rock_? Si jo lahko morda sposodis? Ce ne, je bolje, da si najprej priskrbis vso potrebno opremo in se potem lotis izdelave.

Sicer pa se da, z ustrezno opremo in izkusnjami, doma sestaviti kar precej dober ojacevalec. Pri ojacevalcu s koncno stopnjo na elektronke je problem tudi izhodni transformator, ki mora biti zelooo precizno navit. To se da (bojda) dobiti pri Slabsaku (TUBETEC), je pa stvar izredno draga. Tako da pri all-tube ampu ne prides skozi ceneje (ali pa morda zanemarljivo), kot ce kupis glavo v trgovini.
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

Hmm in na kateri strani si zasledil vezje za JCM800? Kar se tiče opreme nič skrbet sem založen z uso opremo (uporabljam šolski laboratorij). Imam tudi programe (najpreprostejši je Sprint lay-out) s katerimi narišem in stiskam vezje. Tako da to nič bat... dejansko use kar rabim je samo se navodila kako in kaj... in seveda kar nekaj tezko zasluzenega denarja. Kar se tiče trafe ni problema ker imajo v HTE-ju nekoga ki bojda obvlada zadevo. Sem pa sto posto da bom prišel skozi ceneje usaj 20%. Kolega, ki je bil že omenjen je prišel nekaj 40% cenej skozi s tem da mu zadeva deluje vec kot le spodobno (sploh pa glede na to da je to njegov prvi ojačevalec tako kot pri meni). Kar se tiče spajkanja me imajo pa za estetika. Baje zelo lepo spajkam (na račun časa seveda) tako da se ne bojim nametanih vezij in slabih spojev.

BluPhenix ::

Ah lampe in BAss mi mni bilo nikoli všeč. Toplina je že toplina, samo kicka pa ni pravega.

Dobiš tudi glave za manj, samo malo bolje preveri. Poglej v kakšnem BAM in podobno. Svetujem tudi italijo.

Sej, naredi kot hočeš, ampak vedi, da so ohišje in ledice najmanj pomembna stvar pri bas ojačevalcu. Ti povem, da boš pogrešal dober equilizerl in kakšen D.I. izhod na koncertih.

Zakaj pa hočeš imeti različno konfiguracijo za vaje in koncert? To IMO ni glih dobro, ker ne boš navajen na sound in se ti bo lahko marsikaj zdelo zelo zelo čudno.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Hmm... si mi dal malo za mislit... kar se tiče pa različne konf. ti pa tako povem: že 2 leti imam na vajah 35W Masrhall l. 1978 (bass) in 50W Marshall z lampami... na koncertih pa opremo od Requem (upam da jih kdo pozna če jih ne potem z veseljem predstavim ta bend ki je povozil use bende 30 let nazaj) Marshall JCM900, Trace Elliot 240W (ferš+box) sepravi nekaj podobnega kot deep purpli na njihovem zadnjem koncertu pri nas :D . Štos je v temu da bo izolacija placa šele čez kako leto in igranje na takih monstrih sredi novih jarš ni glih fajn pa še prostora ni. zato box+ferš ker bom dal ferš tut lahko lepo zraven miksete in vokal ferša v rack.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Naučimo se igrati kitaro (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Sedem umetnosti
772526434 (92) Poldi112
»

dovoljena meja obremenitve zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
4610830 (8776) čuhalev
»

Stagg ozvočenje

Oddelek: Zvok in slika
51055 (879) velky
»

Aktivni zvocniki (strani: 1 2 )