» »

Stagg ozvočenje

Stagg ozvočenje

velky ::

Upam, da sem izbral pravo temo.

Nameravam kupiti ozvočenje, za v sobo(4x4m), kjer vadimo z bendom. Do zdaj smo vse igrali na fršterkerje(najmočnejši 30W), zdaj sm se odkloču, da bom kupu neka mal bolšega.

Gledal sem tole: Link

Zanima pa me, če bo tole dost glasno, da se bo dobro slišalo zraven bobnov in če bo zdržalo vokal, kitaro in klaviature.

Hvala za pomoč.

Meizu ::

To so pač speaker zvočniki, zato pač tistega pravega zvoka ven ne boš dobil. Je pa 75W absolutno premalo za laufat gor klaviature, kitaro pa še vokal povrh.

Imam tudi sam LEM-ov speaker sistem, ki je sposoben laufat gor celoten bend (vsebuje visokotonce, nizkotonce itd.), vendar ima zadeva okoli 1500W. Pa je ravno dovolj za kakšno žurko spravit skozi. Sej, če sam muziko gor nabijaš itak da pokajo stekla, če naviješ, vendar moraš imeti moč za toliko kanalov spravit skozi.

Moj prijatelj, ki je profesionalni tonski mojster, vlači že na najmanjše koncerte, kjer je oder recimo 5m x 7m, za 10-15 kW zvočnikov. Sound je itak uber alles potem.

Seveda v tvojem primeru močno pretiravam. Hotel sem pa le dat eno primerjavo. V enem od bendov v katerem igram, imamo ravno tako dva 75W zvočnika za vokalista (pa je samo on priklopljen gor), pa ni zadosti glasna reč, da bi se slišal res tako kot se mora.

velky ::

Se pravi to nikakor ne pride v poštev?

Veš še za kako ozvočenje okol te cene? Že dost dajta isčem take stvari, pa ne vem točno ka morem kupit.
Se splača kupit kaj rabljenega?

Hvala.

Meizu ::

Mjah, najbolje je, če ima vsak svoj ojačevalec ane... Pa potem vokale rukneš na vsaj dvojna 100W speakerja. Se najbolje pozna. Vsak naj našpara 200EUR in si kupi svoj rabljen cca 100W ojačevalec, pa bo. Ker enkrat se bo to moralo zgodit, ne morte tega vlečt for ever. :)

Če ste kolikortolko resni (sepravi bend, ki po dveh tednih ne neha igrat) se potem takšna investicija splača. Če bend zalaufa, lahko tele zadeve odplačate že po letu dni špilanja naokrog.

Bi blo pa nasploh kul, da mi poveš, kakšen budget si si zamislil. Ampak lahko si ziher, da če hočeš bend laufat prek speakerjev, boš rabu dat preceej več kot se ti verjetno zdi. Moj LEM sistem je skupaj z mešalko recimo stal okoli 8-9kEUR pa sploh ni nič posebnega če tako pogledaš. Pač 1500W sistem, ki je zadosti za koncerte do 200-300 ljudi, če je prostor kolikortolko majhen. Veliko boljša investicija, kot sem že rekel (predvsem zaradi kvalitete zvoka) je seveda nabavnja vsak svojega feršterkerja, ki naj bo za kitarista vsaj 60-80W (govorim za vaje), basist pa 100-200W.

Speaker sistemi so nasploh le za ojačanje celotnega zvoka. Sepravi, ti svoj feršterker, ki ti služi kot osebni monitor, povlečeš na mešalko in potem na speaker sistem, ki je v tem primeru centralno ozvočenje. Torej, feršterkerji so gor na odru zate, centralno pa skrbi, da se zvok razširi med publiko. Tako se to ubistvu dela tudi na profi koncertih. Le da je tam zadeva seveda veliko večja.

velky ::

Smo nekak resni :) Igramo ze 2 leti (z eno vlko pauzo), pač par prjatlov. Do zdaj smo igral na čist osnovne stvari.
Js Lead guitar- 30W
Ritm kitara- 15W
Bass - 15W
Bobnar

Od začetka smo ful igral( 9 razred osnovne šole- do prvega letnika), brez kakih vokalov pač for fun. Pol smo pa dobli ponudbe za špile. In mogli smo začet z vokali, pa vse skup mal bol profesionalno. Imel sm 15W ojačevalc, na katerega sm prklopu jack mikrofon. Neki cajta je laufal, se nam zdelo kul pol pa nas je minlo.
Mikrofon je bil low-quality, cvilo ko nevem kaj... Potem smo pa nehal igrat. Ko smo šli v srednjo šolo, sem začel igrati v šolskem bendu in na nas malo pozabil. Zdaj smo se spet zbrali in ugotovili, da imamo potencial :D

V šoli igramo na vajah na 300W ozvočenje. Pač ena mašalke pa 2x po 150W. Gor mamo prikloplen bass,kitaro, klavir in vokal. Čuje se bol bogo, je pa vse dost glasno, da fulga bobne. Soba kjer mi igramo je 4x4m in sm mislu, da ne rabim neki ful močnega, na bobne bi pa dal dušilce.

Zdej, če je ono prešvoh, bi budget zvišo do ene 500 eur. Več ne morem, ker sm star 17 in nimam nekega rednega dohodka:) Morem še rečt, da sm glede teh stvareh nub, tk da če govorim bedarije oprosti :D

Velala bi pa tut rabljena roba. V glavnem nekot nam je prišlo v glavo, da bi pač meli eno mešalko, da bi not bli vsi vklopljeni pa bi igral, pa brez ferštov.

Hvala za pomoč in se opravičujem, ker nism prej odgovoru :)

velky ::

Kaj pa tole?

LINK


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ozvočenje, pomoč

Oddelek: Zvok in slika
152638 (1671) znamovsi
»

zvočniki za domačo žurko

Oddelek: Zvok in slika
253022 (2591) Zvezdica27
»

Aktivni zvocniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
547110 (5737) Zvezdica27
»

cool edit snemanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
81182 (1107) M323SBA
»

Glasbeniki

Oddelek: Sedem umetnosti
343666 (3070) gzibret

Več podobnih tem