» »

Fizično nasilje v OŠ nekaznovano!

Fizično nasilje v OŠ nekaznovano!

«
1
2 3

fubika ::

Velik problem v naših osnovnih šolah je, da fizično nasilje ne jemljejo dovolj resno!
Prijateljica moje sestre je bila pretepena (deklica X), šola pa ni naredila NIČ! Kar je še huje, podravnateljica med pretepom ni posegovala, temveč je prišla ob koncu pretepa. Ostale navzoče odrasle osebe (kuharice) pa so deklico Y, ki je tepla deklico X mirile samo z besedami:"Pusti jo!".
OBE! punci sta se morali opravičiti, četudi ena popolnoma nepoškodovana druga pa precej otolčena! To pa je bilo tudi vse! Nobenega opomina, ukora ali česarkoli! Totalna ignoranca fizičnega nasilja! Delikca X je odšla na policijo in tam podala izjavo. Tudi policija se ni kaj dosti zmenila zato.
Moje mnenje je, da bi morala deklica Y za svoje divjaško obnašanje odgovarjati in sprejeti resne posledice!
Nevem.

jype ::

Ja, pa kaj se. Kam pa pridemo, ce bodo otroci ze v osnovni soli razumeli, da so za svoja dejanja odgovorni sami? Saj prakticno ne bi bilo vec nasilja! To ne gre.

Mimogrede: otroka v soli se nihce od odraslih niti dotakniti ne sme, se posebej ce je od bogatih starsev, ki si lahko privoscijo tozbo.

Po moje bi morali starsi otroka, ki je tepel, placati ogromno odskodnino. Potem bi morda prej prisli do spoznanja, da tipicna izjava "moj otrok pa ze ni tak" mogoce ne drzi.

fubika ::

Aha torej je vredu če se tepejo otroci?? Ko pa se odrasli pride do tožb v trenutku!
Moram povedati, da v tem primeru deklica X ni bila samo rahlo poškodovana! Z glavo je večkrat priletela ob tla in tudi mizo!
Kam pa potem gre ta svet, če bomo pustili, da se že v osnovni šoli nekateri dobesedno izživljajo nad drugimi?? Če se tebi to zdi vredu.....8-O
Ali se potem tudi strinjaš, da je vredu odziv šole? BREZ UKORA, BREZ KAZNI?? Ni pravično!
To je zame spodbujanje nasilja!
Nevem.

zee ::

deklici Y ene dve okrog kepe pa domov z ukorom >:D

od prisotnih pa vzet izjavo oz. pričevanje o tem, kaj se je zgodilo/dogajalo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ShowDown ::

Nažalost je osnovna šola obvezna in lahko otroci delajo kar hočejo in nebodo leteli s šole ali podobno. Tudi na naši šoli je bilo ogromno nasilja pa je ravnatelj naredil en velik K***C. Lahko začne kaj v stilu civilne tožbe, saj preko šole ne bo kaj veliko dosegla. Ko sem bil v 5. razredu je en iz 8. razreda pri tehničnem pouku zabodel svojega sošolca z izvijačem pa ni letel iz šole.

fubika ::

Deklica Y se pretepa na veliko in šola to dopušča! Neverjetno kakšna gnojnica! ;(( ;(( ;(( ;((
Nevem.

Monster ::

kurba je ko učitelji nimajo ama nobene avtoritete več ... če gledaš da majo starši danes vedno manj čaša za vzgojo(al pa si ga ne vzamejo) .. je verjetno spet čas da zacnejo tepst v šolah... ker če pogledamo kakih 50 let nazaj je blo isto kar se staršev tiče.. skos so delali in niso imeli časa za vzgojo otrok( je pa res da so popoldne tud otroci mogli delat ) ..samo takrat je učitelj tud kerega narezal in potem je bil mir ... in bil je mir :D
Ka zaboga...

jype ::

Jah, moja mama je nehala bit uciteljica, ker enostavno ni imela vec pravice presodit, kdaj se kaksen otrok obnasa nesprejemljivo. Ucitelj otroka sploh _ne sme_ sankcionirat, ce pa karkoli temu podobnega naredi, pa pravzaprav tvega tozbo proti sebi in soli.

Ker je sola obvezna ga niti iz razreda ne morejo poslat, tako da v bistvu edina moznost, ki se ostane je, da se problematicnemu otroku zgodi nesreca na poti v solo ali iz nje. Seveda ni treba posebej razlagat, da najbolj problematicno mladino praviloma starsi pripeljejo v solo z volvotom.

Kar se mene tice bi lahko komot ucitelje ustrezno izobrazili in potem od njih zahtevali, da po lastni presoji ukrepajo, seveda pod strogim nadzorom v primeru uporabe fizicne sile. Po moje je ze to, da otrok ve, da jih bo dobil okol kepe, dovolj velika motivacija, da bi bilo manj nasilja.

Ker ko sem jaz hodil v solo, je bilo nasilja precej manj, pa takrat ucitelji niso sparali z nasiljem, ko je kdo prestopil mejo dovoljenega.

whatever ::

Eh, dokler se še ne strelajo po šolah je še vredu. Bo pa tud to kmal, brez dvoma.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

TESKAn ::

To dela pa new age crap od permisivne vzgoje. Treba spremenit, onim, ki pa podpirajo permisivno vzgojo, pa želim, da se jim mularija spridi in jih lepega dne pretepe, ko jim ne bodo dovolili česa. Mogoče bo nekatere potem srečala pamet in ne bodo več nalagali, kako se otrok ne sme kaznovat.
In še zanimivost - v prevzgojnem domu v jaršah je največ otrok, ki so jih vzgajali na ta način. Potem pa mama pripelje mulca tja, s plavim vratom, da mu poskušajo kaj discipline vcepit...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ShowDown ::

Ja saj to je lih krivo. Ne sme se vzgajat z nasiljem, ker to samo povzroča nasilje. Kaj mislite kdo povzroča nasilje v šolah? Tisti ki so doma velikokrat tepeni! Največja škoda pa je da je dandanes lahko vsak idiot učitelj. 95% jih je xtremno neprofesionalnih in nimajo najmanjšega pojma o psihologiji otrok. Itaq je naš učni sistem veliko težji od ostalih, odnesemo pa veliko manj od ostalih. Slovenija pač. ;((

TESKAn ::

Sej ne zagovarjam lih tega, da bi jih pretepali. Je pa še huje, če jih pustimo nekaznovane, pa če naredijo nevemkaj. Preberi si še enkrat, kaj sem napisal, kašni so v PD jarše. Osem od desetih je iz urejenih družin, nikoli tepenih - pa vendar jih starši pripeljejo tja, ker si preprosto ne upajo nič nartedit, da jih ne bi otrok pretepel.
Veliko manj pa odnesejo iz osnovne šole zato, ker učitelji ne morejo disciplinirat kretena, ki celo uro skače okoli in moti pouk. Potem pa nauči kaj, če moreš.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

perci ::

Jst zagovarjam strogo dozirane (po pravilih) fizične kazni, ki bi jih izvrševali učitelji. Tko kot je blo včasih, ko me je tastar zašamaril, če sem pizdarije delal. Pravzaprav, če zdele nazaj pomislim, je bil to najboljši učitelj - hvaležen sem mu, da je kdaj pa kdaj koga (vključno z mano) rahlo oplazil z desnico.

Nejc Pintar ::

Odnos do nasilja je v tej državi skrajno ignorantski. Oškodovanca itak ponavadi napadejo da je izzival itd, tako da se na koncu še res počuti krivega, čeprav ni nič storil narobe.:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

jype ::

ShowDown> Ja saj to je lih krivo. Ne sme se vzgajat z nasiljem.

Saj kazen ni nasilje. Je le motivacija, da se otrok neha obnasat tako, da posega v pravice drugih otrok. Ce se institut kazni zlorabi, se to pac strogo sankcionira.

Da je nas solski sistem butast je jasno: ucitelji ne le da nimajo nobene avtoritete pri vzgoji, tudi pri samem ucnem programu imajo svobode manj kot masine, ki stancajo jogurtove loncke. Ni cudno, da potem vecina uciteljev dejansko _je_ lolekov. Ker ce nisi lolek, pravzaprav nisi kvalificiran.

Doman ::

Punca dela na OŠ, in ima v četrtem razredu mulca z 40+ neopravičenimi pa mu nihče nič ne naredi. Tepe se stalno... še opomina nima. Pa je že 10x dala predlog, pa kurčeva svetovalna delavka zagovarja take učence in jim daje potuho! Šibo v roke pa je! Sej v Bosni nekje še vedno uporabljajo palco pa se nihče ne pritožuje.

fubika ::

Torej punca je bila pri zdravniku in ima razbito arkado in skrivljeno kost na nogi. Zanima me, če se to obravnava kot hujša ali lažja poškodba, kajti mama deklice X nebo zlahka odnehala, kar je logično in seveda tudi prav glede nato, da se šola za to ne zmeni.
Nevem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: fubika ()

strictom ::

Naj si punca X nabere kakšne malo starejše kolege in kolegice ki bi potem se izživeli na punco Y. Pri nas ni bilo s tem kakšnih problemov. Če se je kdo spravil na koga je vedno bla skupina na šoli ki je nardila mir in unmo "pokazala" da se tega ne dela :)

Pač batine za batine. Brez kakih prfoksov.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

fubika ::

Ja če bi bilo to tako enostavno.
Punca Y ima za sabo cel njen blok, ki pa so iz biuše juge. Nihče se jim sploh ne upa postavit po robu, ker takoj še drugi dobijo čez gobc. Teli mulci iz biuše juge pa veste, da doma nimajo urejenih družin in jih razjezi najmanjša malenkost. To je res katastrofa od staršev in vzgoje očitno!
Nevem.

ZigX- ::

Na nasi soli je tko .. kadar se fantje stepejo .. so "frke" in upomini itd. ko pa se punce /to sm viudu sam 1x sdei u 8letih/ pa nista duble 0 .. tko da .. zgleda jemlejo kot "neznejsi spol" itd..
Ni zime, ni zime!

Stajerc ::

Vsakršno nasilje nad otroci je nesprejemljivo! Kdo pa je na tem našem svetu preganjalec, sodnik in izvrševalec kazni vse v enem?

V naši družbi ni več takega človeka in to ni in nikoli nebo učitelj. Tudi vsak otrok ne odreagira na nasilje kot na vzgojni ukrep ampak na nasilje odreagira z nasiljem, drugi z depresijo, tretji z strahom, odporom...

Tako kot odrasli so po naravi si različni tudi otroci!

Če samo pomislim glede na to kaki kalibri so bili nekateri učitelji na naši osnovni šoli in če bi imeli pravico in pooblastilo izvajat nasilje nad nami vem da bi bile še večje težave! 1 učiteljica je celo izvajala lažje fizično nasilje nad otroci, takraten ravnatelj je še bil s časov ko so otroke tepli z šibo in v pokoj je ravno odhajala učiteljica katera je tepla otroke. Zadnjega je udarila tako močno da mu je počil bobnič v ušesu. Oče tega otroka je pa nato pretepel to učiteljico.

Kaj se tiče norenja je blo takrat popolnoma enako, samo spomnite se ko so učitelji odšli v kabinete je v odmorih bilo možno karkoli tako kot tudi danes kljub temu da so takrat izvajali nasilje nad otroci danes pa se ga ne več!

V konkretnem primeru je kriva nestrokovnost učiteljskega in drugega strokovnega kadra na šoli. Konec debate. Če ste rekli da so bli zraven in dejanja niso preprečili.

Tako da toži lahko samo šolo in nikoga drugega. Ne more tožit deklice za odškodnino (ker še ni kazensko odgovorna) niti njenih staršev, zato ker je deklica bila dana v varsto in oskrbo osebja v šoli in so za njena dejanja odgovorni oni sami torej šola!

Ravno v tem je težava da ker osebje v takem primeru ni dovolj usposobljeno in ne vejo kaj storiti.

Ni narobe če fizično ločiš ti dve deklici in jih umiriš, tako kot to delate doma s svojimi otroci. Ali jih takoj pretepete? Narobe pa je če bi jih fizično ločil s tem da bi koga udaril oziroma da bi ob koncu vsega vzel pravico v svoje roke in otroka fizično kaznoval! To je nesprejemljivo in ni vzgojno, oziroma privzgaja nasilje. Učitelj mora znati umiriti situacijo in čisto nič drugega.

Torej take stvari so se dogajale in se bodo. Če hoče odškodnino od šole bo pa se morala dokazati malomarnost službenega osebja.

Osebje mora biti seznanjeno z vsem kaj se dogaja v razredu in če se nahaja v njem problematičen otrok se morajo znati s tem problemom soočiti drugače pač niso dovolj usposobljeni in sposobni biti učitelji. Če se s tem ne soočajo pa je legitimna pravica starša da na to opozarja in ukrepa ampak žal če osebje šole ne zna se soočati z temi problemi na strokoven način lahko starši le nemočno opazujejo kaj se dogaja dokler se kaj ne zgodi. Če pa so razmere res kritične pa so tudi možne intervencije staršev kateri zahtevajo da se zadeva spremeni in se bo kot taka tudi morala ker nenazadnje starši imajo moč doseči spremebe združeni. Ko kaj zavre pač zavre.

Torej upam predvsem da bo fizično in psihično ta deklica X si opomogla in da bodo sposobni se soočati z problematiko deklice y na tej šoli.


Priporočam sistematičen pritisk staršev kateri so zgroženi nad situacijo katera vlada na vodstvo šole. Oni bodo pritisnili na učitelje in učitelji bodo morali vzpostaviti ustrezen red tako ali drugače.

Edit: Verjemite da ukrepov (nenasilnih) imajo dovolj da umirijo še nevem kako kritično situacijo, težava je v tem ker ponavadi ukrepajo prepozno oziroma ne polagajo dovolj pozornosti in vneme takoj ko se tak problem pojavi! Da se rešeiti po mirni poti in to je dejstvo! In tudi tako se mora rešiti ker je edino prav in vzgojno na ustrezen način.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

root987 ::

STRiCtom: Kolkr je men znano je bila pri vas ista situacijo kot jo je opisal fubika (torej cel blok za sabo in bratje do groba). :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

TESKAn ::

Stajerc, ti bi le govoril pa prigovarjal pa ne vem kaj še...mularija bi se ti pa v fris smejala in te veselo ignorirala.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

strictom ::

root987: Mah to si bli povečini sami bosanci, ki pa ponavadi niso mogli nič :) "Mam js unga pa unga za sabo kaj pa boš?" -"Bum, zdaj ga poklič."... Si se pač en mesec izogibal kakih temnih prostorov :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

madviper ::

Podobno sranje je mel moj brat v osnovni šoli. Prvo mu je sošolc uničo novo Nike majico z lepilom (seveda med uro), pa tud nobene kazni. Sošolcu niso rekli nič, sam so ga zagovarjal. Normalo majica za nič in nobene odškodnine in ničesar, še opravičila ne.

Ni minil en teden od tega sranja, pa je ta isti sošolc fizično napadel brata iz čistega miru. Z nohotm mu je poškodoval obrv in še lepo moder je bil. Itak so oba odvlekli do ravnatelce, bratu niso dovolil da pokliče očeta in ravnatelca ga je obtožla da laže.

Fotr je popeno in ni velik falil, da bi koga resneje fizično poškodoval. Ampak potem ni blo nič. Zapisnik pri zdravniku, policiji itn. ni imel nobenega pomena.

Takšna je sedanja zakonodaja. Kolegica je imela prakso na eni osnovni šoli in je penla nad tem, kakšne so omejitve učiteljev.

Nikakor ne zagovarjam nasilja in nasilne vzgoje, sem pa dandanes hvaležen očetu za vsako klafuto, dandanes vem da je mel prav.

Je pa res, da profesorji zagovarjajo tiste force, ki so nasilni, češ da niso iz urejenih družin.

Vem samo, da mi bo lepega dne dopizdilo in bom enega orng "pobožal"! En mulo iz prvega letnika me izaziva, zabija vame in misli kak je pameten.

Ko je poslal mojega očeta v tri krasne, je oče popeno in zgrabo (sam prijel ga je) malega, pa smo mel čez pol ure policaje (po tem ko se je njegova mamica hotela "normalno" pogovorit z moji očetom) doma. Takrat so mel policaji srečo, da nisem vedo za to. Kr bi leteli z 5. štuka čez steno (vem da niso nič krivi, bi pa vsaj vedli, da nimajo pri men doma kaj iskat).

Slovenska zakonodaja na nivoju...
I'd like to do something crazy!

bozjak ::

hmm nism prepričan kako je s tem, ampak mislm, da lahko ravnatl(ca) zahteva da se nek učenec(ka) prepiše tud iz OŠ. Vsaj tak primer smo mel mi v OŠ ko je en junak zažgov straniščna vrata... Takoj ko so ugotovil kdo je krivc so sklical psihologinjo, starše in učitelski zbor... Model je še isti dan popokov kufre in na šoli ga ni blo nikol več...

No glede tega pretepa... Čud me, da se ni našu nekdo k bi naredu mir, kr vem da pr ns v OŠ se je vedno našu kdo k je naredu red... Seveda ne prfoksi, njihova nesposobnost je presegala meja, mi smo vse urejal sami med sabo, čeprov smo mel ogromn folka z juge...

Po mojih izkušnah lahko starši pri učiteljih/ravnatlu dosežejo več al mjn vse, tko da težit vodstvu šole se vsekakor splača... Drugače pa se strinjam, da bi mogl narest neki, kar bi vrnlo avtoriteto učitlom... Sam vsekakor podpiram fizične kazni, doživel večkrat na lastni koži s strani učitlov, in mislm, da je čist prov da sm jih fasov -> sm si jih že zaslužu...

Pomoje je prvi korak za boljši red v šolah to, da bi uvedl praktične kazni in da učitli nikol in pod nobenim pogojem nebi smel bit popustljivi... Če te vid da si neki naredu more zadt kazn pa neglede na to kok mejhn je biu prekršek, kok maš dobre ocene al pa kok so zateženi starci... Kazni si pa predstavljam kot, če je zadeva že ravno šla tok daleč da zakon prepoveduje fizičn kontakt, kazensko pomaganje hišniku al pa čistilki torej vsa dela, k jih več al mjn noben ne mara delat...

Po mojem bi to zadevo mal umiril, otroc bi se spet začel bat da bi ga učitel vidu kej nardit itd... Kaznovanje bi pa mogl bit urejeno z zakonom tko da nobena teta nebi mogla uletet v šolo s "moj sin pa tega že ne bo delov"...

Lp

Zeberdee ::

Za prepir sta vedno potrebna dva. ALI PA
Nekateri so bolj pametni, drugi so močnejši. In samo najboljši "preživijo" - zakon narave.

Nejc Pintar ::

S fizičnim kaznovanjem se samo vračamo nazaj. Se pa strinjam da bi lahko bili učitelji večje avtoritete.

@Zeberdee: s temle da sta potrebna dva se ni za strinjat. Se dogaja da en pride in ti teži, in potem karkoli delaš je narobe zanj:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Grey ::

Vzgoja ne sme biti permisivna...tako nastanejo razvajenčki, ki so potem 3x hujši od otrok, kateri so dobili normalno dozo kaznovanja. Morate razlikovati med tepežem za "kar tako" in tepežem, ki je kot kazen za napačno opravljeno operacijo. Mogoče ni na mestu ta primerjava, ampak ljudje smo, ko smo majhni, kot živali...treba nas je dresirati. Z nagradami in kaznimi. Tako dobi otrok nek grob pogled na to, kaj je prav in kaj narobe.

bozjak:
Zakaj ni nihče naredil miru? Ker ne obstajajo več "herojski" otroci. Filajo jih s tupimi risnakami ala Teletubbies in nekimi dojenčkastimi forami. Mogoče premalo gledajo drug na drugega. Mogoče si je pa pretepenka celo zaslužila batine in so otroci razsodili da se naj zgodi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

madviper ::

@Zeberdee
Priletim do tebe in te mahnem enkrat na oko?

Ja potrebna sma dva. En da udari, drug da je udarjen. Logika!

Kr pol po zakonu narave, ščitimo svoj trop, krdelo, what-ever in pridem (v moje primeru) do tamalega in ga preprosto raztrgam, se obrnem in grem. Nihče mi ne bo mogo nič, kr je to zakon narave, zakon močnejšega...
I'd like to do something crazy!

Mercier ::

Če se mojega otroka kakšen vzgojno-izobraževalen delavec dotakne na nasilen način, bo definitivno spoznal nasilje v šoli, ali izven šole, ali kjerkoli ga/jo najdem.

antonija ::

Sej so vam lepo razlozili: Ravnatelji/socialne delavke so ljudje. Se huje; drzavni usluzbenci so. In ce njim rece lastnik novega marcedeza: "moj sine/hcerka pa tega ze ni naredil" in doda se plavo kuverto, je problem resen.

Ucitelj pa nima kaj posredovat v takih primerih (recimo da bi odvlekel nasilneza stran), ker bi ga ata z marcedezom naslednji dan tozil zaradi napada na njegovega pridnega sineta/hcerko.

Ko sem bil jaz v OS in SS smo to resevali po balkanskem principu: Ce ti je kdo (fizicno) tezil, je tud (fizicno) najebal. Sam to je resitev na nivoju otroka, ne pa odraslega. Problem tako ni bil nikoli resen, samo vec ljudi je blo tepenih, nic drugega. Ko se stavr eskalire lahko pride do oborozenih spospadov (hvala kurcu da smo mi prej nehali), iz tega pa kaj hitro ratajo Cribsi in Bloodsi. In gang wars. Pa tud "tisti iz bivse juge" so samo ljudje. Ce enga od njih ork zalimas mu isto tece kri kot drugim, ko enemu polomis roko se vsi drugi isto userjejo kot drugi (izjeme so izurjene osebe ki pa niso kartako, samo tud z njimi se da).

Ker so sole javni prostor, jih je temu ustrezno treba javno nadzirat. Sola ima dolznost zagotoviti varno okolje in kvalitetno izobrazevanje. Z bedaki v razredu je to tezko/nemogoce. Ce ima lahko vsaka banka/posta/nocni klub/trgovina nadzorne sisteme, jih bo prej-ko-slej morala imet tud sola.

Druga stvar so pa sankcije: Otroci v OS in SS pravno niso odgovorni za svoja dejanja (lahko me kaksen pravnik poprvai ce se motim), ampak za njih odgovarjajo starsi. Denarne kazni se lahko predpise, samo bojo za atije z marcedezom prenizke, za "revne pretepace" pa previsoke.
Meni osebno se zdi izkljucitev iz sole super ideja. Pa ne prepis na drugo solo; IZKLJUCITEV. Za dolocen cas. Ce se pa nasilje ponavlja, pa permanentno. Pol nej pa mucl mirno dela probleme na ulici ce jih hoce, tam ga noben (razen kolegov) ne sciti. V skrajni sili se da celi crnogoce najet za "izobrazbo" takih posameznikov, tud prometne nesrece se lahko zgodijo. V soli pa tega NE SME BIT, ne nasilja, ne vracanja nasilja.

P.S.: Zgoraj napisano seveda velja za moje uradno mnenje. Ce bi se slucajno zgodijo da bi mojega otroka nekdo pretepal, pol prebutam (prebutam pomeni KC prebutam, ne pa "sljiva" prebutam) najprej njegove tastare, in ce ne bo efekta se tamauga. Ce se to ne pomaga pa crnogorci/prometna nesreca. Ljudje ratajo prekleto razumljvi ko enkrat ne morejo vec zvecit, hodit, etc...

EDIT: Ce se ze morate tepst/branit: ciljajte na mehke predele kot so vrat, ledvica, genitalije (pri fantkih),.... tolcenje "po zobeh" vam garantira raztrgane clenke (lazje vas najdejo po pretepu) in/ali zlomljeno zapestje (zaradi nezadostno treniranega zapestja). Vrat (goltanec, glasilke,...) je se najboljsa tarca.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Daedalus ::

Torej punca je bila pri zdravniku in ima razbito arkado in skrivljeno kost na nogi. Zanima me, če se to obravnava kot hujša ali lažja poškodba, kajti mama deklice X nebo zlahka odnehala, kar je logično in seveda tudi prav glede nato, da se šola za to ne zmeni.

Prijava na policijo, pa vložit tožbo proti šoli, zaradi neukrepanja. Pa Slovenske Novice pokliči. Kaj ti tu ni jasno?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

cojss ::

Tudi za trenja bi bila to zanimiva tema, če slučajno še ni bila.

Daedalus ::

Kul ideja. V glavnem - čimveč pozornosti širše javnosti. Me zanima, kaj bo pol ravnatlca rekla, ko se bo mogla pred novinarji zagovarjat:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Doman ::

"ukrepali smo kolikor smo lahko"
Klasičen stavek;((

antonija ::

Sej bo ata se novinarjem placu in deklica X naslednji teden v direktu kot najhujsi laznjivec na planetu.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

marsovcek ::

Glede poškodb in tožb: eno je kazenska odgovornost (določa kazenski zakonik), kaznuje se z denarno kaznijo ($ gre državi) ali zaporom. Drugo so pa civilne tožbe - $ gre oškodovancu.

Težo poškodbe določi izvedenec, po navadi travmatolog. Princip je sledeč (po KZ):

- lahka:
začasno okvarjen ali oslabljen del telesa ali organ
začasno zmanjšana zmožnost za delo
prizadeta zunanjost
začasno okvarjeno zdravje

- huda:
zaradi poškodbe v nevarnosti življenje
uničen ali za vselej znatno oslabljen del telesa/organ
začasno in znatno oslabljen pomemben del telesa/organ
začasno nezmožen za vsakršno delo, ali je njegova
zmožnost za delo za vselej zmanjšana ali je bila začasno znatno zmanjšana
začasno skažen
začasno hudo ali za vselej v manjši meri okvarjeno zdravje

Pregon se začne na pobudo policije, za civilno tožbo se pa moraš sam lotiti zadev. Verjetno se vse skupaj zakomplicira, ker sta obe deklici mladoletni.

PS: nisem pravnik, tako da me po potrebi popravite :8)

leonius ::

Zato pa je treba študirat in delat, da bo dnar, da bom(-o) si lahko privoščili privatne šole...
IMHO

fubika ::

To sem tudi razmišljala, da bi bila enkratna oddaja za trenja!


Nekateri zagovarjajo dejstvo, da se nasilja ne rešuje z nasiljem, no jaz se s tem delno strinjam, bi pa vseeno, preden bi dala deklico Y strokovnim delavcem v roke, deklico Y pošteno premlatila. Namreč para mi živce, da se s takimi nasilneži potem ravna nežno saj se jo obravnava kot z "žrtvijo neurejene družine"!
Še bolj me razjezijo stavki: Saj so samo otroci. Naj se pomenijo med sabo... in podobno.
Nevem.

fubika ::

Sej bo ata se novinarjem placu in deklica X naslednji teden v direktu kot najhujsi laznjivec na planetu.

To se nebo zgodilo. Oče deklice Y nima denarja sploh. Mama deklice X je bivša poslanka in bo naredila vse, da deklici Y niti na pamet več ne pride, da bi koga pretepla.

Odvratno pa je ravnanje šole.
Nevem.

antonija ::

Kaj se pa pol sekiras? Mame poslanke poznajo dost ljudi da se da vse zmenit... Ubistvu mi ni jasno kako mama poslanka ni do zdaj naredila stale... Verjetno sciti identiteto hcerke (ma cisto prav, tud jaz bi isto ravnal).
Mama bo uspela naredit edino to, da starsem deklice Y ne bo prislo na pamet da bi se kdaj naredila nekaj, cesar ji ne ovlijo (oz. da ne bojo starsi izvedeli da je naredila nekaj takega, cesar ji starsi ne dovolijo). Vedet morate da so otroci (OS, se bolj pa SS) ze prekleto pametni osebki. Za svojo rit znajo izvrsto poskrbet, le kolegialnost in solidarnost jih mal jebe...
Jaz sem recimo lkub vsem mogocim prepovedim in groznjam starsev in uciteljev (nas so se tepli) delal bedarije, ce je bila verjetnost, da starsi za njih izvejo, dovolj nizka. Sicer nisem bil bully (and I trully hate them), sem pa delal pizdarije.

Sola je ravnala po predpisih (in strahu zaposlenih pred civilnimi tozbami starsev). Po moralni plati je pa sola zajebala.

Nasilje pa nicesar ne resi. To je treba ves cas vedet. Tud takrat ko odrihas po 3,14zdi zato da se bolje pocutis. >:D Ampak tega nikakor ne sme bit v soli.

Sam pa mislim da je bullyje treba izkljucit. Nej se fighta na uluci s komer hoce, prej ko slej bo ali mafijski sef, ali pa truplo. Easy as that. Pa se mafijske sefe nakoncu ubijejo konkurenti...>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Stajerc ::

3 stavri sem zasledil v teh odgovorih ki se mi zdijo pač khm...

1.) Nekdo pokliče policijo ki posreduje, ta drug pa te policaje nasilno če sem prav razumel odslovi.

2.) Dva otroka se stepeta in potem bi nekdo za to šel domov k staršem od drugega otroka in jih pretepel

3.) Nekdo bi kot učitelj vzel pravico v svoje roke in otroka, za katerega bi se impulzno odločil da je povzročil pretep in je krivda le njegova zlasal, pretepel in fizično obračunal z njim...

Mislim pa tudi dejstvo da ste nekateri dobili batine od staršev in zdaj vidite da so bile vzgojne in so vam stem naredili dobro hočete prenesti ta vzorec na očitelja da vzgojno kaznjuje z batinami in da bo to vse rešilo. Nevem no malo ste plehki.

Doben pa ni rekel pravzaprav da je v vlki meri učiteljeva nesposobnost kriva da do take stvari sploh pride. Pa če kdo misli da na zasebnih šolah to ni možno se krepko moti. In še pozabljate da doba odraščanja je problematična doba in da bodo incidenti neglede na postavljene ukrepe. Zato ni splošne formule kaj je najbolše. Fizično nasilje VSEKAKOR popolnoma v šolah odpade! Na starših pa je da spremljajo kaj se z njegovim otrokom dogaja in da posredujejo če sumijo da je kaj narobe! Če pa je v šoli problematičen učenec pa je na učiteljih da to posredujejo socialnoi delavki ona otrokovim staršem in spet gre za skupen napor med vsemi da to zadevo zgladijo. In da se tako ali drugače, zato so učitelji socialni delavci, psihologi, ravnatelji plačani da so usposobljeni pravilno ukrepati in tudi morajo prevzeti ODGOVORNOST če ne pa niso dovolj sposobni za to delo. Tako pač je. In take stvari se dogajajo in se še bodo naprej neglede na predpise in odlično delo vseh ki sodelujejo ker pač temu se reče odraščanje.
Have a nice day.

antonija ::

Dokler visi delavcem nad glavo morebitna civilna tozba (tudi v primru moralno in eticno dopustnega ravnanja) se ne bo nihce odlocil za take ukrepe.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

fubika ::

Ja sej use je lepo in prav, ampak šola se sploh ne zmeni za poškodbe deklice X! Kuharica si je nekaj izmislila (da je deklica X po končanem pretepu še naprej izivala, v resnici pa je ležala na tleh, ker ni mogla ustati) in sedaj vse samo njej vrjamejo. Popolna katastrofa.
Deklici Y dobesedne OMOGOČAJO nasilje nad drugimi. Niti enkrat samkrat še ni bila kaznovana.
Nevem.

Zeberdee ::

Nejc Pintar:
Če bi bilo tako, potem bi bili vsi otroci razen parih trpinčeni, pretepani... Kar pa mislim da niso. Pač to je tudi en del odraščanja, da se znaš postaviti zase. Če se ne boš postavil zase sedaj se ne boš nikoli.

Madviper:
To je bilo karikarizirano.

Stajerc ::

Mislim kdo pa te bo tožil če boš delo opravil odgovorno strokovno in korektno in zakaj? Mislim sploh nevem o čem se pogovarjamo? Zakaj bi sploh koga tožil? Če ne gre za fizično nasilje, zlorabo, ali kako zelo specifično dokazljivo malomarnost ali nestrokovnost ti ne morejo nič! Popolnoma nič! Dober učitelj pa tudi ni klečeplazec ker ima svoja načela in niti nebi pristal na nič drugega kot to kaj se od njega zahteva pomoje. Saj se ne bojijo vsi učitelji tožb razvajenih staršev ker so prenačelni da bi se vdajali takim strahovom.

Nevem zakaj se tlko pogovarjamo da je učitelje dan danes strah pred tožbo? Saj vejo do kod lahko gredo in nevem zakaj bi jih kdo tožil če pa se ne upajo soočit s nastalim problemom, pa morda niso za to službo. V tem je težava. Učitelj mora biti sposobna oseba ki je zmožna reševati konflikte. In ni sama pri tem početju, zato so tu socialni delavci, vodstvo šole... Če pa si vsi zatiskajo oči potem je pa čist legitimno jih it tožit in jih prisilit da prevzamejo odgovornost.

In trdim da dobri učitelji nikoli nebi tepli otrok, to bi začeli delati tisti taslabši ki drugače nebi znali rešiti situacije! In taki niso za delo z otroci.

Torej tega se lahko bojijo da zaradi nestrokovnosti ali malomarnosti neodgovornega početja jih tožijo ne pa obratno.

Lahko pa kot sem rekel se zgodi tak incident kljub zelo profesionalnem odnosu vseh kljub nezatiskanju oči kljub trdem delu... Saj kot starš si zavesten pomoje kaj se dogaja in čutiš kako stvari potekajo.


V vsaki službi ki od tebe zahteva odgovornost pa se včasih moraš izpostaviti neglede na strah pred posledicami če veš da je to legitimno. In to se od odgovorne osebe tudi pričakuje!
Have a nice day.

Zeberdee ::

Pa še nekaj. Vsi bi se tožili, klicali policijo...
... Welcome to USA. To so otroci. Ki imajo svojo piramido. Punčka se lahko prepiše iz razreda. Če ji je tako hudo. Kar pa, po pravici povedano, ne verjamem da ji je.
Mi smo se v razredu vsak teden stepli, bili pri ravnatelju, se opravičili, in potem je bilo 3 tedne mir. Potem smo se pa skregal, pa zlasal, pa stepli... Pa tudi mene je enkrat punca v 2 razredu zlasala, sedaj sva dobra kolega... To je pot odraščanja, ki pa jo s takimi debatami preprosto zaviramo in naše otroke pripravljamo na italjansko varianto maminih sinčkov.
Malo bolj špartanska vzgoja ne bi škodila.

Stajerc ::

Pri tej deklici X in Y pa je najpomebnejše kaj se bo zgodilo ko se vrne ta deklica X nazaj v šolsko okolje pomoje, ker le gre za njeno odraščanje, njena čustva in ne njenih staršev.

Zato morajo starši te deklice pritisnit na vodstvo šole da se ta težava uredi! Vodstvo šole pa mora se spopasti s problemom in ga preko staršev tudi razrešiti. In mislim da bo se to tudi zgodilo!

Starši tudi morajo deklici X pokazati pravo pot kako se s tem problemom spopadat da bo izginil.

Upam d ase bo vse uredilo kot se mora, vsekakor pa se mora situacija spremljat in razrešit tako ali drugače.
Have a nice day.

joulf ::

Rešitev je VIDEO NADZOR.
Posnetke predvajati staršem. ...
Jabolka mi je spremenila življenje!
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starši, ki uničujejo svoje otroke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11929080 (24563) solatko
»

Otroka na rit. Kje je meja? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
596107304 (92506) mailer

Problemi v srednji šoli Domžale (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13512922 (3772) VolkD
»

Današnja mladina (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
717628 (6479) b0B3k

Več podobnih tem