Forum » Pomoč in nasveti » Skurjeni Athlon XP 1700+
Skurjeni Athlon XP 1700+
Tassador ::
OK zadeva je taka: frend je kupu plato ECS k7s5a in kasneje še Athlona XP 1700+ . Ko je vse to sestavil je gor "nataknil" cooler katerega je imal prej na Celeronu 500. Cooler je brez problemov pasal gor (termalna pasta included). Cooler je sicer noname , imel pa je 6000 obratov, tudi hladilnik je bil visok okoli 6 cm. Ko je prižgal računalo je po 5-ih sek. crknil.Iz procesorja je samo se zasmrdelo in bilo je konec veselja. Ko je nesel procesor nazaj , mu garancije niso hoteli upoštevati. Prepricani so bili da je bila to njegova napača. Plato je stestiral drugje in dela normalno.
Ali je garancija tukaj upravičena ali ne? (veselje je trajalo 5 sek.)
Ali je garancija tukaj upravičena ali ne? (veselje je trajalo 5 sek.)
Binji ::
Ja ne bi smel dat coolerja od celerona gor. Jst sm na Durona enkrat dal cooler od P3 pa tolko da ga ni zdrobilo. Ni ista razdalja med coolerjem pa jedrom.
Proc meniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Proc meniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
ChiefThunder ::
ja... zna se zgodit, da jedro poči, če ga preveč lomiš, saj so athloni višji od intelovih procesorjev... sicer pa; a sta pogledala jedro po tej nezgodi? je bilo videti počeno in kakšno pasto sta uporabila?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Glede termalne paste nevem .Pri jedru pa ni zgledalonic poceno. Je pa res da je jedro spremenil barvo
Brane2 ::
Če je jedro spremenu barvo, pomeni da se je silicij pošteno pregrel.
Poglej še enkrat, če se je hladilnik res lepo ulegu na procesor. Nemogoče je, da se stvar skuri, če na njej pravilno leži hladilnik.
Če pa je stvar ležela postrani, pomeni, da je bilo 99% silicija na zraku, torej brez hladilnika..
Poglej še enkrat, če se je hladilnik res lepo ulegu na procesor. Nemogoče je, da se stvar skuri, če na njej pravilno leži hladilnik.
Če pa je stvar ležela postrani, pomeni, da je bilo 99% silicija na zraku, torej brez hladilnika..
KHM..nism sigurn kako je ležal...mislim da je bilo vse pravilno nameščeno. pa se vseeno lahko skuri tako hitro??v 5-ih sek.
VASkO ::
seveda se lahko, se prej ce treba (stricek Tom je MPja in TBja skuril v 2 sekundah pri polni obremenitvi, ko je med delovanjem odstranil hladilnik), najbrz hladilnik pri tvojem frendu ni bil dobro namescen - ni bilo stika med jedrom in hladilnim telesom
zile ::
Kupil je tak pošten procesor, gor pa dajal en no name hladilnik, ki sploh ni namenjen za AMD procesorje, kaj šele za socket A podnožje. Tko kot je Vasko reku, ni blo stika med jedrom in procesorjem.
iga ::
Tole pa peče.
Kupiš proc Athlona XP 1700+, ki stane 56.000 SIT in zraven NE kupiš npr. Vulcanota 6Cu, ki stane 3.000 SIT.
Kupiš proc Athlona XP 1700+, ki stane 56.000 SIT in zraven NE kupiš npr. Vulcanota 6Cu, ki stane 3.000 SIT.
chucki ::
pač tudi take budale so take!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Marko007 ::
Res žalostno. Vsaj nekoga, ki se na to malo spozna, bi lahko s kolegom vprašala,npr. na Slo-techu. Kot je rekel Iga, tri jurje pa vama res ne bi smelo bit škoda...
_Mortal_ ::
Stoj mu ob strani (frendu) ej a mi daš ta proc k ne dela
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?
YiMMi ::
ce je dal cooler gor pa da je ventilator laufal....skoraj ne verjamem da ga lahko skuri po 5 sekundah...razen ce coler ni imel stika z keramicno ploscico pol ..pa je to itak njegova krivda....
jaz ima t-birda 1.1G pa je ze laufal z izklopljenim ventilatorjem se pravi samo hladilnik ...nekje 20 do 30 sekund pol sem ga pa priklopil ....
mislim da njegov hladilnik sploh ni imel stika z procesorjem....
edina mozna razlaga....
jaz ima t-birda 1.1G pa je ze laufal z izklopljenim ventilatorjem se pravi samo hladilnik ...nekje 20 do 30 sekund pol sem ga pa priklopil ....
mislim da njegov hladilnik sploh ni imel stika z procesorjem....
edina mozna razlaga....
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......
SLOWWWeb.net ::
Mislim enako kot drugi, pa vseno zakaj nisi rekel rajena servisu, da ti oni dajo gor procesor, saj je brezplačno,...razen če si hotu na enem ubugem ventilatorju prišparat.
BTW: dobiš ga že za 1750 SIT!
No ja, če si ga že skuru, ga dej vsaj ponosno na neko vidno mesto in zraven napis: MOTITI SE JE ČLOVEŠKO .
BTW: dobiš ga že za 1750 SIT!
No ja, če si ga že skuru, ga dej vsaj ponosno na neko vidno mesto in zraven napis: MOTITI SE JE ČLOVEŠKO .
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
azeed ::
A si prepričan, da je bil stik med coolerjem pa cpujem? Če stika ni bilo (kljub termalni pasti), je 5s čisto dovolj za ga zakurit.
LP
LP
_Mortal_ ::
Fak tko sm ga tud jz vent smo narobe obrnil. Na tej matični sta 2 jumpera en za RESET BIOS drug pa za IZKLOPT ELEKTRIKO jz sm mal drku in prestavu jumper in ni blo elektrike. Grem reklamirat. Tist reče da smo skor proc sfukal (jedro zdrobil). Ker je en del bl tko navzdol. Torej če bi ga doma prižgal bi ga skuru. Tm na servisu mi ga je pa še on pravilno naštimu
Thank god!
Thank god!
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Temperature in nihanje voltažeOddelek: Navijanje | 1760 (1450) | >>><<< |
» | Po ponovnem nameščanju IHS-ja temperature skoraj iste ...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2120 (1571) | Pyr0Beast |
» | pomagajte mi naviti athlon 64 3500+ am2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 6905 (5479) | asus |
» | skuril procesorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1551 (1268) | Reaper |
» | Hlajenje in navijanje Radeona 9500pro (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5141 (4410) | Gejmer |