» »

Ups nakup

Ups nakup

Suhy ::

Imam en Ups Imv Match (700va), star cca 7 let. Akumulatorja sta zanič. Kaj se splača menjat akumulator, ali raje kupim nov ups?
A imajo novi ups-i boljšo elektroniko ali kaj novejšega, kar včasih niso imeli vsi?

stromar ::

www.hte.si
Imajo akumulatorje kar ugodno (če imaš 2 komada 12V 7AH, te bo stala obnova okrog 6,500). Elektronika novejših je kvečjemu slabša od starih

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stromar ()

Suhy ::

hvala za info... no neki sem slišal, da so včasih redki upsi karkoli posredovali ob rednem delovanju(ko JE napetost iz omrežja), da pa imajo današnji več ali manj vsi vsaj osnovni stabilizator(regulator) napetosti..

Poldy ::

Bom pa jaz nekaj neumnega vprašal...

700va - kaj mi ta številka pomeni?

Mr.Nice ::

To je moč ups-a...Ni isto W in VA.
LP
Dont worry.......be happy!!!:)

Ja saj to... in kakšna naj bi bila potem to moč?

bastadu ::

Okoli max. 450W...

tiborrr ::

Da se sam pristavim pisker - za prenapetostno zascito z UPSom rabim UPS z delujocimi akumulatorji ali so lahko zanic? 0:)
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Azrael ::

Prenapetostna zaščita dela tudi, če so akumulatorji zanič, ker je itak na samem vhodu UPSa. Ampak:

- nekateri UPSi ne vklopijo izhodne napetosti, če so akumulatorji fuč
- nekateri UPSi, ki lahko regulirajo izhodno napetost , če je vhodna previsoka ali prenizka tudi ne delajo
- on-line izvedbe UPSov v takih primerih tudi ne delajo

V bistvu bo povsem isti rezultat, če nabaviš samo prenapetostno zaščito, bo manj komplikacij, še bolje pa bo, če kupiš nove akumulatorje, niso tako svinsko dragi in se IMO menjava vsekakor splača.

No, pravzaprav sem pripravljen in to mislim čisto resno, celo menjati prenapetostno zaščito za UPS, ki ima fuč akumulatorje.
Nekoč je bil Slo-tech.

Glede W in "VA"...
Z W se označuje moč pri enosmernih napajalnikih (recimo rač. napajalniki), z "VA" pa se označuje izmenične napajalnike.
Nisem še dipl. štromar, zato ne vem, mislim da je ta vrednost večja od dejanske moči, ker ima prišteto še jalovo moč, a kaj?

Edit:
VA sem pisal z va:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldy ()

schurda ::

Da ne postavljam nove teme: 2-3x na mesec nam zmanjka elektrike, zato sem se odločil, da nabavim ups. Gor naj bi laufal navit TBB 1700+, 19"CRT, še en kompjuter P150, na isti vtičnici pa je še klima, ki jo pa lahko dam posebej. Ali je kakšen
nasvet za koliko keša in model? Rabim ga pa za toliko, da tistih največ 5-10 minut zdrži, sicer pa tudi sam ugasnem zadeve.
Moja želja je nekje do max 20.000 SIT.

Znanec ima probleme z elektriko doma, tako da mu niha precej napetost, od trafo postaje pa je tudi precej oddaljen. A je tudi zanj možna kako varianta, s tem da ima on navit A64, navito GF 7600, 19" CRT in 550W napajalnik.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13028035 (9446) Vuli
»

Preprost, tih UPS-pomoč!

Oddelek: Kaj kupiti
92672 (2245) misek
»

Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23628989 (13271) ender
»

UPS - da ali ne?

Oddelek: Pomoč in nasveti
314946 (4056) denabiker
»

Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6310426 (8365) Pyr0Beast

Več podobnih tem