Forum » Operacijski sistemi » Problem pri zagonu računalnika - win XP potrebuejo 15 min.
Problem pri zagonu računalnika - win XP potrebuejo 15 min.
surfy ::
Imam problem pri zagonu račnalnika - nameščeni win XP professional. Najprej se mi je zadeva povsem sesula. Nato mi je uspelo winse ponovno inštalirati, vendar so se že med inštalacijo pojavljali problemi. Najprej sem mislil, da mi inštalacija sploh ne bo uspela, ker je vsakič, ko je moral brati z diska "zmrznil". Ko ga nato enkrat nisem resetiral in sem ga pustil je po 15 min. nadaljeval. Inštalacija torej uspela, vendar mi ob vsakem zagonu potrebuje 15 min. za začetek delovanja. Najprej pokaže podatke o spominu.... in ko ugotovi, da v pogonu ni CD-ja začne brati z diska. Takrat se pokaže povsem črn ekran,ki zgine šele po 15 minutah. Nato dela vse normalno.
Podobno se mi je sesul že pred enim tednom (missing config.sys) in pa prej še pred pol leta. Predvidevam, da je disk fuč. Bo držalo?
Pri inštalaciji sem disk (oz. sistemsko particijo - disk je razdeljen na tri) ponovon formatiral in sicer v NTFS. Ko sem poskušal zamenjati v FAT32 ni šlo, ker je javil napako, da je disk fuč.
Norton disk doctor ne najde nobenih napak, niti v free spaceu.
Podobno se mi je sesul že pred enim tednom (missing config.sys) in pa prej še pred pol leta. Predvidevam, da je disk fuč. Bo držalo?
Pri inštalaciji sem disk (oz. sistemsko particijo - disk je razdeljen na tri) ponovon formatiral in sicer v NTFS. Ko sem poskušal zamenjati v FAT32 ni šlo, ker je javil napako, da je disk fuč.
Norton disk doctor ne najde nobenih napak, niti v free spaceu.
Whatever...
bosmla ::
Mislim, da imas probleme z osnovno plosco - dobro poglej kondenzatorje (mas ravno clanek na desni ) - sem imel zelo podoben problem in sem moral zamenjati plosco (po groznih mukah in iskanju napak) potem pa je seveda vse delovalo, sem pa nasel na stari plosci nekaj kondenzatorjev ki so bili napihnjeni!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bosmla ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Krvavo nujno potrebujem pomoc pri sesuti plati in diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 4033 (2937) | McMallar |
» | težava z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1968 (1345) | nejchaf |
» | ASUS M2n - E in SATA1 Seagate ter SATA2 WD = TEMAOddelek: Strojna oprema | 1146 (1026) | TRIROG |
» | Zagon Windows pri prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2530 (2020) | Gundolf |
» | Cena servisa?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6628 (4956) | deco16 |