» »

GeekSquad, PlumChoice, etc. Karkoli podobnega v Sloveniji?

GeekSquad, PlumChoice, etc. Karkoli podobnega v Sloveniji?

Container ::

Obstaja v Sloveniji ali celo Evropi kakšna podobna stritev kakor sta te dve v US?
Kdor ne ve kaj je geeksquad, PlumChoice, to sta dve podjetji, ki se ukvarjata z PC support zadevami. Torej ti plačaš in ti poštimajo kompjuter.

Daedalus ::

Ni panike. Povej, kaj bi mel rad poštimano, jaz ti povem ceno in če se dogovorima, je biznis sklenjen. Drugače sem pa precej prepričan, da še ni take firme v slo...bi pa lahko bla.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Container ::

tole sem postal po navdihu članka na news.com:
članek na news.com

Sej ravno v tem je keč! Jest znam poštimat svoj komp in verjetno vsi tukaj to počnemo svojim kolegom. Ampak men se zdi, da je v tem če ne sedaj pa v bližnji prihodnosti velik biznisa, ker grejo reatil marže PC komponent strmo navzdol, storitvene pa hitro naraščajo.

Naredu sem se hudo stranko in sem sprašval slovenske retailerje če bi mi inštaliral winse in ostalo sranje na moj PC in so bli večinoma neodzivni/niso bli za/ so bli za, če pri njih kupim software.
Kar seveda še zdaleč ni dovolj, glede na to, kolk časa in znanja vzame eno poštimanje sistema IN po drugi strani, kako pomembno je, KATER software imamo na sovjih kompjuterjih.

Daedalus ::

Hja, pol pa spiši poslovni načrt, se odpravi na banko po $$, iz štunfa potegni kak tolar, pa začni služit. IMO bi tak biznis kr dobro lavfal, sploh če bi dobil v oskrbo kake manjše podjetnike, ki nimajo toliko računal, da bi se jim splačalo met lasten IT al pa plačevat mastne $$ za zunanjo podporo. Takim bi čisto pasalo plačevanje na odsranjen problem, ne pa neke vzdrževalne pogodbe in to. Pa na splošno folk ki se mu ne da z računali ubadat bi bil verjetno precej happy.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Hvala za idejo... Grem jutri kar v izvedbo.>:D

Container ::

(to je drug problem, k slovenci misljo, da če je ideja nekje zastonj že kar pomeni $$$. Ideja je česa vredna, samo če jo dejansko izvedeš. Dans na trgu obstanejo samo podjetja, ki stalno razvijajo nove ideje, ker patenti so itak težko ohranljivi.
Zato prosim za razvoj ideje!)

Microsoft ::

Ja vredu. Tezave verjetno odpravis tako, da gres tudi tja, kjer je PC. Mas avto, da se bos lahko pripeljal v vsake rovte? A delas po celi sloveniji? Si na vojo od pol devetih zvecer?

Sploh kar mene facinira, je ideja, da odpravis VSE napake. Ta se mi zdi tezko izvedljiva. Ne pozabit, da popravit racunalnik ni "kup novega", ampak da popravis obstojeco masino. Meni se zdi to tezko. Poleg tega je verjetno dobro imeto veliko splosnega znanja iz racunalnistva, ker bo verjetno vsak PC zgodba zase.

Predlagal bi ti se mogoce kak backu storage, kjer bi lahko uporabnikov disk "vrgel" gor, naredi instalacijo in presnel podatke nazaj. Mogoce bi jim v okviru tega lahko tudi nudil kak storage na netu, kamor bi si lahko sami metali stvari gor ali pa da bi to delal kak backup na njihovi masini (da te ne preseneti kak virus, ki zakodira fajle in hoce $$$ za kljuc).

Mogoce mi se pride kaj na pamet...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPhone 11 junija?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
53311 (2751) Jst
»

Obeta se prosto dostopna spletna različica Photoshopa

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
284644 (3519) opeter
»

V Britaniji kamere prisluškujejo zločincem

Oddelek: Novice / Zasebnost
73073 (2666) Looooooka
»

Intel predstavil štirijedrni procesor

Oddelek: Novice / Procesorji
255870 (4681) Gizmo_X
»

Morala IT delavcev je na psu

Oddelek: Novice / Ostale najave
142396 (2396) poweroff

Več podobnih tem