Forum » Programiranje » kateri program?
kateri program?
sifu ::
ok do zdele sm programiru v pascalu in c ju in c++ in zadne cajte v php in mysql..zdele bi rd mau sprobau tud visual zadeve da bi naredu kasn program za windowse...pa me zanima kaj mi priporocate..visual basic, visual c++ al delphi? sem namrec zacetnik v visual stvareh, vendar dobro poznam sintaxo c++ in pacala...torej...??!?
webblod ::
Glede na to da poznaš Pascal in C oz C++ potem je verjetno najboljša rešitev Delphi (pascal) in Borland C++ Builder.
Kar se tiče VB-ja sem postavil forum na naslovu WEBblod.NET.
Vendar močno dvomim, da se boš sedaj lotil popolnoma novega jezika...
Kar se tiče VB-ja sem postavil forum na naslovu WEBblod.NET.
Vendar močno dvomim, da se boš sedaj lotil popolnoma novega jezika...
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena
Mr-KONJ ::
Za VB itak ne rabs ne vem kaksne pameti, kksno knigo si sposods pa kksn dobr pejz najds s primeri http://www.planet-source-code.com/vb/, pol pa mau porines solo na stran in kmau bos vidu dobre rezultate (V VB-ju seveda, ne v soli)
He cut off the heads of a hundred and thirty-one lords.It was a bad time for the empire.
webblod ::
OSTRO PROTESTIRAM!!!!!!!!
Če hočeš naredit karkoli bolj resnega, kmalu se zakoplješ v Win32 API in potem...
Potem se vse sanje o VB-ju, kot lahkem jeziku razblinijo in ostane krute realnost... Ta pa zahteva veliiiiiko dela. Podobno kot v kateremkoli drugem jeziku.
gre za programiranje Windows okolja in ne programiranje samo. Okolje je namreč pripravljeno tako, da ti načeloma ni potrebno odkrivati tople vode, celo navadno najboljše rezultate dobivaš ravno, če komuniciraš z OS (hm, zanimivo, kdo bi si mislil)... Bistvo so torej Win32 API funkcije.
Programski jezik sam po sebi itak ne predstavlja bogve kake umtnosti (dokaz: teach your self C++ in 24 hours), problem je navadno v programiranju.
Prosim, ne zamenjute teh dveh pojmov...
Če hočeš naredit karkoli bolj resnega, kmalu se zakoplješ v Win32 API in potem...
Potem se vse sanje o VB-ju, kot lahkem jeziku razblinijo in ostane krute realnost... Ta pa zahteva veliiiiiko dela. Podobno kot v kateremkoli drugem jeziku.
gre za programiranje Windows okolja in ne programiranje samo. Okolje je namreč pripravljeno tako, da ti načeloma ni potrebno odkrivati tople vode, celo navadno najboljše rezultate dobivaš ravno, če komuniciraš z OS (hm, zanimivo, kdo bi si mislil)... Bistvo so torej Win32 API funkcije.
Programski jezik sam po sebi itak ne predstavlja bogve kake umtnosti (dokaz: teach your self C++ in 24 hours), problem je navadno v programiranju.
Prosim, ne zamenjute teh dveh pojmov...
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
cahahopie ::
Znati programski jezik je kot znati ukrasti jajca, kupiti mleko, kvas in vse skupaj servirati na mizo gospodinji, ki bo spekla potico. Ta gospodinja pa je v našem primeru programer, ki bo znala povezati vse te sestavine/delčke v eno celoto...užitno potico oz. v našem primeru v delujoči program.
Ko sem se jaz naučil PHPja v 3 urah sem bil jako vesel. A nato... pride praksa! Uporaba tega v povezavi s MySQL, cookieji, HTMLjem itak. Ter koristno uporabit nešteto različnih funkcij iz phpManuala...takrat pa ta stvar ni več tok iziiii....
Ko sem se jaz naučil PHPja v 3 urah sem bil jako vesel. A nato... pride praksa! Uporaba tega v povezavi s MySQL, cookieji, HTMLjem itak. Ter koristno uporabit nešteto različnih funkcij iz phpManuala...takrat pa ta stvar ni več tok iziiii....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programiranje za začetnikeOddelek: Programiranje | 12821 (7745) | Yacked2 |
» | Programski jezik za 13 letnika - NA NOVO? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 17433 (13878) | blackbfm |
» | Visual C++ oz. Basic ali Borland Deplhi 7?Oddelek: Programiranje | 2573 (1978) | BBB |
» | Delphi VS Visual C++Oddelek: Programiranje | 2276 (1954) | webblod |
» | Programiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6517 (5115) | Thomas |