Prijavi se z GoogleID

» »

Delphi VS Visual C++

Delphi VS Visual C++

frenk ::

Poznam osnove c++, pascal in delphi. Zanima pa me v čem se razlikujeta Visual C++ in Delphi in ali lahko z enim naredimo nekaj kar z drugim ne bi mogli.

frenk ::

Zdi se mi da je Visual C++ bolj razširjen(linux,java), poleg tega pa sem na spletu našel tudi veliko več tutorialov.:\

slawc ::

Hm, jst bi pra rekel ravno obratno. Delphi ima veliko vec turorialov kot pa VC++
LP, Slawc

space ::

Java ma podoben jezik kot C, linux pa ima C#,
Microsoft pa Visual C++, so si pa podobni med seboj.
Kdo ma vec tutorialov je neumesno vprasanje, ker lahko imas sreco pa najdes za en jezik vec tutorialov kot za drugega, oz. vise versa (prav napisal ;) ?).

lp

Gandalfar ::

kakor je nekdo ze v nekem drugem postu zapisal: Delphi je RAD medtem, ko Visul C ni. To pomeni, da lahko z delphijem 'rises' interface in GUI medtem, ko se moras v Visual Cju jebat z winapi klici.

Delphi uporablja za programski jezik delphi (bivsi object pascal), ki je ubistvu objektni paskal.

Visual C pa seveda C++

space ::

Hm, v Visual C++ ce delas z MFCji lahko lepo "rises" interface pa GUI, pa se niti ni tak zakomplicirano kot se sprva zdi ..
Najbolj easy programiranje pa je tak za VB ..
Delphi pa kot je rekel Gandalfar, uporablja Pascalsko kodo.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: space ()

BaNdWiDtH ::

Pa uporablaj Borland c++ Builder.
Isto rad okolje

LP!

Exilian ::

Kot prvo glavan razlikaje da je delphi prenoviran pascal, visual c++, pa polnokrvni c++ + MS dodatki :). Morm pa rec da je vsaj po mojem okusu veliko bolj zmogliv visual c++ mit mfc. Pa za c++ imaš že polno raznih sdk-jev za direct3d, opengl, za format .ogg,.................., ki ti omogočijo delo z vsem nastetim. Delphi tega nima so screw it.
It's not the opensource i hate.
It's the fanclub I cannot stand.

Gandalfar ::

Exilian: tu se pa ne bi strinjal s tabo: delphi ima SDKje za DirectX, prav tako za OpenGL in tudi za ogg

(ogg recimo: http://jfaul.de/atl/ )

d-mon ::

Res je zanimivo da noben skoraj ali res cisto nic blage nima o Visual C++.
Jaz karkoli uporabljam je VC++ in nic drugega.

Je pa tko. Vecina komercialnih programov/iger je napisana v C++, ponavadi ravno v v MS VC++, ker je najboljsi kompiler za winse. Sej ce pa ni pa sramota MSju, ki winse se najbolje pozna.

Tko pa je, da mas res SDKje pisane vecinoma za VC++. Ce hoces, da recimo zacnejo delat v Borland C++ moras cel kup enih stvari nastavljat, da sploh zacne delat.

Glede knjiznic za ostale programske jezike je pa tako. Ponavadi se naredi COM objekte, ki se jih uporablja potem recimo v VB.
COM objekte se pa pise ponavadi v VC++ z SDKjem.

Tko da ne ga srat da je Delphi boljsi al pa VB, ker ni.
A je recimo Autocad napisan v Delphiju? Muahaha. Ne ni.

Je pa tko. C++ se je tezje nauciti kot VB ali Delphi, zato ga pac vsi pluvajo.
Men je prav. Jest bom job dobu z lahkoto in brez konkurence.
Men prov, vam prov, vsem prov.
[D-mon]

Monster ::

eh .. vsak jezik je cool... sm microsoftovi kompajlarji pa bi skor mogli bit najbolši ker itak ms dela tudi OS oz winse :)))...

jeziki so pa ubistvu vsi isti sm njihovo "logiko" moras dojet pl pa gre :)

tutorialov je za kaki C/C++ verjetno več ko za kaki delfi ker je to vseen ml bl profesionalni jezik pa cross platformski ipd... Zaradi njegove "primitivnosti" pa lahko naredis dosti vec low-level programiranja(asm..), kar je ponekod odločilno..
Ka zaboga...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Monster ()

OwcA ::

VC++ ni najbolši prevajalnik C++ za winse iz preprostega razloga, ker se obupno slabo drži C++ standarda. Trenutno so najbolši prevajalniki za winse tisti, ki so osnovani na EDGjevi implementaciji C++ (npr. Intel C++ Compiler). Zgoraj napisano seveda ne velja, če na standard ne date veliko, ali pa uporabljate izključno M$jeve knjižnice in/ali winAPI, kajti potem je VC++ resnično najboljši.

(sic) ::

Owca:

Samo v Intelovem kompajlerju pa ni optimizacij za AMDje, drži?
Se prai potem, da je VC++ najboljši ?

napsy ::

po mojem mnenju je gcc najboljši prevajalnik za c in c++.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Vesoljc ::

za vc6 se da dobit tud en "processor pack", ki zna pol bolje optimizirat kodo za dolecen cpu... (tud amd...)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

slawc ::

d-mon od kod pa tebi ideja da je treba v builderju karkoli nastavljat? 8-O a res ne premores vecje klobase za izjavit?

dodatek:
je pa tko, tisti ki sprasuje kaj je bolje naj proba vse opcije: vb, delphi, vc, builder pa naj se odloci kaj mu najbolj odgovarja (skoraj zagotovo ne bo izbral vc)
malce mimo je pa primerjati delphi in vc ker delphi ni c. (no djte priznat tudi vc ni c ampak je nek MS izrodek)

podobne teme so zmer problematicne: kir procesor je bolsi, stromarje bi razkurlo kir mikrokontroler je bolsi in podobno

krneki
LP, Slawc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slawc ()

d-mon ::

No slavko, ker si pokazal kako ne maras VC++, je gotovo ze vsem jasno, da ga ravno uporabljati ne znas, ker si se prej naucil BC++ in vsak svoje hvali, ane?

Glede MS izrodka.
VC++ je ANSI C + se MSjeve knjiznice.

Ce te motijo MSjeve knjiznice, jih pac ne uporabljaj in bo 100% ANSI C komplier tudi VC++, kar seveda nisi vedel.

Ce ti MFC ni vsec, ga pac ne uporabljaj in programiraj v Win32.

Ce pa MS VC++ podpira sinf in cosf, borland pa samo sin in cos (ki ne vracata float numberja, ampak je treba castat), se ne pomeni da je MSjev kompler nek izrodek. Sploh ne. Kdo zaboga ti je reku da moras sinf in cosf uporabljat. Uporabljaj sin in cos in castej.
Kar je napisano v Borlandu bo MS VC++ prekompajlal. Kar seveda pomeni da sta si do tu orodji enako mocni.
Kar bo pa v MS VC++ napisano pa ni nujno da bo Borland prekompajlal.

Seveda iz tega sledijo tvoji argumenti stila...no sej zato pravim da je MS VC++ zanic in nestandarden...ampak bom pac to ignoriral in se smejal in se se enkrat v glavi vprasal, ce ti nisem povedal da je ANSI kompatibilen VC++ in ti ni treba uporabljat dodatnih knjiznic.

Ne da se mi vec. Slawc je zmagal...on ve vec, saj uporablja Borland C, jaz ga pa ne. Ue ue ue.
[D-mon]

slawc ::

poslus d-mon...

FYI, prej sem se srecal z vc kot pa z bcb (slednjega uporabljam sele pol leta), tako da ne govori kaj nisem vedel. a ti mar ves kaj jst vem in kaj ne?

kwa mi zj omenjas cosf in sinf? pa mfc pa knjiznice pa prevajanje (spet mas cudne izjave), sem mogoce omenjal to sploh? dj ocala gor pa poglej se enkrat.

ti raj povej kaj moras v bcb nastavit da zacne delat, mar ni to bilo moje vprasanje?

no ko bos argumentirano odgovoril na to klobaso se bomo pa naprej menil (al pa tudi ne, beri naprej)

tvoje izjave in izjave v stilu: "Pa za c++ imaš že polno raznih sdk-jev za direct3d, opengl, za format .ogg, ki ti omogočijo delo z vsem nastetim. Delphi tega nima so screw it." so pa prazno nakladanje

fuj fuj fuj phej bljak, brezveze se karkol pogovarjat

No marko, ker si pokazal kako ne maras bcb, je gotovo ze vsem jasno, da ga ravno uporabljati ne znas, ker si se prej naucil vc in vsak svoje hvali, ane?

howgh!
LP, Slawc

jlpktnst ::

jaz pravim da je se najboljsi kaksen zastonj gnu-c(++) prevajalnik (ceprav ga tu na zalost ni na seznamu). vc poznam malo, orlanda pa sploh se nisem videl. In da povem po pravici, vc++ je prekleto obsezen zakompliciran (winapi,katerikoli api:), tako da za nas, navadne smrtnike...zastonj gnuc pa kaksna dev knjiznica (cross-platform hehe) da se da lepo portat kamorkoli...

mimogrede a obstaja vc++ za druge platforme (linux, macos, itd.)?
kaj pa borland (karkoli pac)??

LP

slawc ::

seveda obstaja za linux: od borlanda http://www.borland.com/kylix/index.html

od MS pa nic :\ :))

v debeli knjigi od bcb6 pise da programe napisane v win okolju z uporabo clx knjiznic enostavno prevedes v linux okolju pa dela bp.

z gnujem je kul, sem prevajal kodo za mikrokrmilnik na Sunu se predn sm dobu PCa.
LP, Slawc

d-mon ::

Slavko.

Sploh ni fora kaj uporabljam.
Ce bi v firmi uporabljali BCB bi uporabljal BCB. Ne morem pa kr tko uporabljat BCB, ce ga ostali ne.
In SDK (Object Arx), ki ga uporabljam je pisan za MSVC++ in kwa cem pol. Se nej grem jebat v BCB, da bo SDK sploh zacel delat? Sej bi delal, sam MFC support, k je v SDKju ne bi delal, wizard ne bi delal, ker je pisan za MSVC++.
Zato sem reku da je v BCB prevec za nastavljat in sem imel v glavi samo ta SDK.

Pejt pogledat na:
http://usa.autodesk.com/adsk/item/0,,78...
Kje kaj pise o BCB?

Zaradi takih stvari bom vedno podpiral MSVC++ in ne BCB. Ker sem 100% da bo vec stvari funkcioniral v MSVC++ kot pa v BCB.

P.S.: As ti tist Slawc, k ga jest tut tko poznam? Un slawc s Planine-Kranj?

In ce mislis, da te bullshitam glede Object Arx, pa da sem to najdu samo zato, da ti dokazem da je prevec za nastavljat v BCB, da kej zacne delat, prit do mene ce si un Slawc, pa ti bom pokazal, da ze par let delam z Object Arx.

Pribit sem na MSVC++ in nimam izbire (+ da sploh ni moja krivda)
[D-mon]

webblod ::

Nekdo je zapisal, da od MS-a ni nič za Linux... No, slednje verjetno drži. Je pa KDeveloper, ki ni čisto nič kot za Linux spisano Visual C++ okolje.

Sicer pa sam uporabljam tako VB, kot Delphi, tako Visual C++ kot BCB in povem vam, da se slednjega ogibam kot hudič križa...

Večina komercialnih programerjev pišemo aplikacije za Windows okolje in tisti zanesenjaki, ki pač v prostem času programirajo "cross-platform" zadevščine, vsaka vam čast, nadaljujte tako, dokler se vam bo dalo, čim dlje... Žal pa tisti, ki za compom preživimo po deset ur na dan strmeč v programsko kodo ponavadi ko pridemo domov računalnika niti ne pogledamo več.

In če se vrnem k prvotnemu vprašanju... Kot rečeno, večinoma pišemo za Win32 okolje in na razpolago nam je Win32 API... Tukaj se zagotovo najbolje odreže Visual C++ s svojim prevajalnikom.

Seveda pa je Borlandov zastonj, pa še marsikateri drug...
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win32 razvojno okolje za bruca

Oddelek: Programiranje
101147 (814) NoUse4AName
»

Visual C++ oz. Basic ali Borland Deplhi 7?

Oddelek: Programiranje
381820 (1225) BBB
»

C++ začetniki

Oddelek: Programiranje
181770 (1041) MasterBlaster
»

Kje zaceti ?

Oddelek: Programiranje
191746 (1445) Blond
»

api's again

Oddelek: Programiranje
16943 (743) ruph

Več podobnih tem