» »

Foto galerija, trekking po Patagoniji

Foto galerija, trekking po Patagoniji

LoneWolf ::

Za vse, ki cakate na porocilo, pa tudi ostale, ki jih zanima popotnistvo - objavljena je nova foto galerija z nekaj tedenskega skupinskega trekkinga po koncu sveta, dveh narodnih parkih v Patagoniji, Juzna Amerika (Argentina, Cile). Stil predstavitve je enak kot na potovanjih prejsnja leta, nekaksen foto-dnevnik z opisi in komentarji, in obsega 561 objavljenih fotografij.
Foto galerije, vkljucno z novo patagonsko, so dostopne na tem naslovu. Vabljeni.

gzibret ::

Zanimivo, da je toliko ledenikov, pa ni nič bolj južno, kot je Nemčija severno :D Pa tudi višina ni glih takšna, grozno velika.

Drugače pa - lepe fotke, ni kaj. Sem pregledal tudi ostale. Med dtugim pa sem bil tudi na Airshowu. Škoda, da nisi slikal prizorov, ko so spuščali barvni dim. Meni je bil najboljši rdeč srček (če temu lahko dodamo končnico -ček :D ) , ki ga je prebodel drug pilot s puščico.
Vse je za neki dobr!

Lucas ::

Odlične fotke...patagonija, da mi je to videt od blizu...:)
Mimogrede, kolk časa ste se pripravljali na vse skupaj, pa koliko stane na osebo tako potovanje?
I was here...

LoneWolf ::

Ledeniki so na visini okoli 1000m nad morjem in gor, nekateri pridejo tudi nizje. So pa impresivni za pogledat. Gore tam okoli so kar visoke, Torres dal Paine, Mt. Fitzroy, Cerro Torres in se par vrhov tam okoli imajo konkretno nad 3000m.

Logisticno je pripravljal potovanje nas vodic Luka, on je imel najvec dela, ostali smo pripravljal bolj sami sebe in svojo opremo. Rabis nekaj stvari, predvsem dobro jakno in pohodne cevlje, spodoben ruzak, svic majcke, kak flis, pohodne palice, pa sotor, spalko in precej ostalih podrobnosti. Pripravljal smo se vsaj malo tudi kondicijsko, nenazadnje smo v 10 dneh prehodil 150 km po gricevnatem in delno gorskem terenu, polovico s 15kg ruzaki.
Kar se tice financ, tole potovanje je bilo precej low-cost, sploh glede na lokacijo in razdaljo. Cena na osebo je prisla 460k SIT, vkjucuje 6 poletov z letalom in vse razen hrane (vecerje, kak snack in pijaca na trekingu, ko prides crknjen do koce), prenocisca so bila v stilu backpackerskih hostlov, pogradi pa to. Porabil smo dodatno se nekje 300 USD po glavi pod "razno", s tem, da smo sli v mestih parkrat na konkretne vecerje v restavracije - argentinski zrezki (lomo - blizu pol kg, 5 cm debel) in cilenski lososi in jagenjcki (camberro) so legendarni.

Glede AirPower-a lani, slikal sem predvsem staticni del na tleh, moj takratni fotoaparat enostavno ni imel dovolj spodobnih tehnicnih zmogljivosti, da bi lahko kaj pametnega in ustrezno kvalitetnega posnel v zraku. Premalo zooma in brez IS, avion je samo pikica. Z mojim sedanjim fotkicem Canon S2 IS bi bilo cisto nekaj drugega. Tudi sicer so me bolj zanimali avioni bolj iz tehnicnega stalisca, bolj kot slavni modeli v zivo, ne toliko v zraku - letim lahko tudi sam in je bolj zanimivo, srcki so pa itak bolj za mnozice.

Trubadur ::

Hude fotke!
Berite Thomasa!

gzibret ::

Tule pri airsovu se vidi razlika med kvalitetno in nekvalitetno kamero. Mojemu kolegu je stvar tako dolgo fokusiralo, da letal v zraku (takrat, ko so preletavala) sploh ni mogel slikati.

Jaz sem pa naredil ogromno fotk letal v zraku pravod blizu. Bom pripopal ob priliki, samo prej morem skenirati, ker so zadeve na diasih.
Vse je za neki dobr!

Matty ::

Super fotke... super dnevnik... zal mi se ni uspelo narediti kaj podobnega :( Kljub temu, da imam en kup stofa...

Jest mam bolj nametano, brez zgodbe mam fotke tukaj , tekste pa na blogu, pa se to samo "maile"... ker se mi po prihodu s potovanja ne da veliko ukvarjat s temi stvarmi... (hehe, ko sem zadnjic prisel s potovanja, sem prisel v SLO ob 23h zvecer, zjutraj on 8h pa ze v sluzbi - na sreco samo 4 ure "jet laga")

Samo to... ste sli to organizirano preko kaksne agencije ali samo vodnika, ki ste ga poznali? Zanima me zato, ker imam tudi namen v tiste predele iti in kaksen tak treking bi se prav prilegel... ceprav 11 ljudi mi je ze malo veliko...

Kako se ti je pa S2 obnesel pri potovanju - si imel kaksne probleme s prostorom na kartici in baterijami? Ker ko sem zdejle pohajal po Indiji je ena izmed sopotnic tudi imela to zadevico, pa se mi je zelo dopadla... Majhna, kompaktna, zelo lepe fotke in klasicne baterije...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

LoneWolf ::

Lepe fotke, Matty, nekatere zgledajo ze kar profesionalne, sploh tiste afriske. Sam imam zadnja leta navado, da si takoj po potovanju vzamem par dni za fotke in sestavim takole galerijo, tudi meni pozneje pride zelo prav za obujanje spominov. Digitalna verzija fotoalbuma pac, pa se drugi imajo lahko kaj od tega.

Sli smo organizirano, Luka je mlad popotnik, ki ima zdaj tudi agencijo, je bil ze parkrat dol in zdaj obcasno pelje se druge. Trenutno je s skupino prijateljev na trekkingu v Libiji. Nabor potovanj je specializiran za trekking / backpacking variante, sama potovanja in organizacija so precej drugacni kot pri kaksnem Kompasu.

S2 se je pa izkazal za zadetek v polno, vsaj za moje amaterske potrebe. 12x zoom pride zelo prav, IS tudi, vklop je zelo hiter, fotke so kar lepe ze pred obdelavo. Baterij sem vzel s sabo full prevec, ze z enim kompletom bi uspel naredit 80% fotk, tam okoli 500. Kartica je bila 1 GB Hi-Speed in je bila ravno prav velika, ostalo mi je se za ene 30 fotk prostora. Manjsa zamerica gre samo na racun velikosti, stvar ne gre ravno v zep - optika zahteva svoje, pa imas takoj se eno dodatno torbico vedno na rami, okoli vratu brez torbice ga je pa nemogoce nosit in hodit zraven - opleta da je veselje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LoneWolf ()

gzibret ::

LoneWolf - nisem še pohvalil strani. Je odlična in zelo dobro je vse predstavljeno ter urejeno.

Jaz na žalost še vedno prisegam na klasiko (diase). Si pa mora človek res vzeti nekaj dni na leto, da zadeve lepo uredi. Če ne, hitro nastane kaos.
Vse je za neki dobr!

Matty ::

lonewolf... hvala zalink... osebno sam z bodisi kako agencijo se nikjer nisem bil po svetu... ok, nazadnje na absolventu pred 10 leti ;)

me pa take stvari (daljsi trekingi) zanimajo, saj je dolocene stvari zelo tezko it cisto individualno... oz. se da, samo te drago pride :(

glede fotoaparata... sem se nasmejel, ko si rekel da zadevca ne gre v zep :) jest sem imel v afriki dSLR + 3 objektive, v indiji objektiv manj... pa mi sploh ni bilo tezko okoli prenasat opreme... sem navajen, da mam vedno povsod zraven en mali rukzak... glede baterij z S2 sem spraseval zato, ker jih je kolegica v enem tednu izpraznila... (in potem so ji tam kupljene NiCd drzale cirka 100 fotk). In S2 se je zelo dobro odrezal. Samo v slabih svetlobnih pogojih ni dohajal mojega.... Sprasujem zato, ker razmisljam o enem "backup" aparatu za potovanja... pa mi je S2 vsec, samo malo drag... (sej bodo cene padle)

monster-x ::

Noro! Hudo! Res. Še več takih foto-galerij. :)

LoneWolf, hudo narejeno, dobre fotke -- sploh če gledaš, da je to kompakt in ne kak DSLR -- in še dobro komentirano hkrati. Pa tisti ledeniki tam na fotki ne zgledajo tako veliki. Enkrat sem na nekem potopisnem predavanju videl fotko, kjer je zraven še ladja ... lahko sam rečeš:"Impozantno." :) Aja, pa koliko časa sploh porabiš za obdelavo tolikih fotk in dodajanje komentarjev?

Matty, ni nič problematično na potovanjih nosit s seboj poleg DSLR fotiča, ki je že tako ali tako večji od kompaktnih, še nekaj objektivov? Ravno zadnjič sem razmišljal o nakupu DSLR-a, pa me je količina opreme kar malo odvrnila od nakupa (pa še poceni ni). Ker fotič pa drgač maš in katere objektive ponavadi vzameš s seboj? Sicer nisem ravno nek globe-trotter kot vidva, ampak mi je izredno zanimivo pogledat kako tako fotogalerijo s komentarji -- človeka kar prime, da bi se kam odpravil. :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

LoneWolf ::

Monster-x, hvala. Ledeniki na fotkah gotovo niso med najvecjimi na svetu, tudi v Patagoniji se najde precej vecjih, prav zelo majhni pa tudi niso. Glaciar Grey na fotkah ima vodni rob nekje med 15 in 20m visine, slikal smo iz zgornje palube ladje. Fotke tezko pokazejo prave dimenzije ce na sliki ni nekaj znanega za primerjat - na fotki 353 se recimo bolje vidi velikost, tam so na ledeniku zraven se trije ljudje.
Glede obdelave, tole sem delal en teden. Dva dni za fotke, pet dni za komentarje, pretty much od jutra do vecera. Se kar vlece... Vecina fotk ima popravljene osvetlitev in kontrast, nekatere so sle se cez noise removal. Obdelava fotk je lazji del, imam ze nastudirano programsko opremo tako da je obdelava avtomatska in nekje 95% fotk zelo dobro naredi program sam v kaksni uri. Z ostalimi 5% se potem rocno zezas dva dni, ponavadi so to tezji primeri.

monster-x ::

Hum, pol sem pa očitno videl neke druge ledenike v Patagoniji. :) S katerim programom pa obdeluješ fotke?
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

LoneWolf ::

Verjetno si videl Porito Moreno, zelo velik ledenik, ki pride do 60m nad vodo, poleg tega je tudi turisticno zelo sforsiran in na ugodni lokaciji, blizu El Calafate-ja.
Programcek za popravljanje fotke je pa moj, nic posebnega, dela na principu analize histograma in je popolnoma avtomatiziran. Ni za v javnost. Precej dober je sicer Adobe Photoalbum 2.0 (3.0 in novejsi imajo IMHO opazno slabsi algoritem za popravljanje fotk), uporabljam pa se Noise Remover.

Matty ::

monster-x... imam Canona 20D... na zadnjem potovanju po Indiji sem imel zraven 17-40, 28-135 in 70-300DO (slednjega sem vzel zato, ker sem mislil, da bom sel kam tigre gledat, samo mi je zal casa zmanjkalo). Ko sem pa bluzil po afriki pa 18-55 namesto 17-40. Zraven je treba dodati se Image Tank, par CF kartic, vse polnilce, filtre (UV+pol), en majhen stativ... ;) Definitivno je pa za potovanja bolj primeren npr. Canon 350D...

pa razmisljam se o enem backup aparatu... (ala Canon A610, S2,...). Vse skupaj je v enem obicajnem (ne-foto) rukzaku za 20L. Zraven gre se Lonely planet ter se kaksna cunja, ob strani pa voda...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učenje fotografije - nasveti za na pot

Oddelek: Zvok in slika
324478 (3547) KTr1sk
»

Sonyjeve fotografske novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7416842 (13144) technolog
»

Razvoj analognih fotoaparatov pod velikim vprašajem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21316746 (14111) BigWhale
»

Canon EOS 300D, EOS 350D, EOS 20D

Oddelek: Kaj kupiti
182849 (2565) jype

Več podobnih tem