Forum » Loža » Državni zbor - poslanska vprašanja zdaj na TV
Državni zbor - poslanska vprašanja zdaj na TV
Modri dirkač ::
Kako je lahko nekdo poslanec brez osnovnega znanja slovenščine?
Če sem jaz zdaj kaj razumel to gospo poslanko, predvidevam da je iz prekmurja, naj me pes poščije.
Še enga normalnga stavka ni znala skup spravt.
Sramota in groza!!!
Če sem jaz zdaj kaj razumel to gospo poslanko, predvidevam da je iz prekmurja, naj me pes poščije.
Še enga normalnga stavka ni znala skup spravt.
Sramota in groza!!!
Everybody lies!
- premaknil iz Problemi človeštva: BigWhale ()
Fizikalko ::
Dobr, ona je vsaj Madžarka, maš pa glih take patrone, ki so pa Slovenci: Sok (katastrofa od govorjenja slovenščine), Pukšič, Kangler,...
Aja, madžarka, sori nisem videl.
Maš pa prav, je še en par drugih patronov...
Maš pa prav, je še en par drugih patronov...
Everybody lies!
Zdej bi ji moral Peče, ker je glih za njo: BUH!
Stara po moje pade skup.
Stara po moje pade skup.
Everybody lies!
Lej jo no - bere ko ratrak. Frekvenca ji pa itak varira le znotraj enega promila Hertza.
Tear_DR0P ::
mogoče pa ta zakon o prenosih iz parlamenta ni slab - bomo naslednjič meli gesla volimo samo pismene in podobno
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Alexius Heristalski ::
Ja, tudi za to bodo prenosi koristni. Se mi zdi čisto prav, da bomo lahko videli, kaj in kako delajo.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
madmitch ::
Pa kako so si všeč. Po moje imajo vse svoje veleumne govore in nastope posnete in jih doma (ali pa kje drugje) predvajajo za predigro.
Besednjak, izgovorjava in ostalo, kar spada zraven je pod vsako kritiko. Nekateri ne ločijo gostilniškega brblanja s parlamentom, ne poznajo samoglasnikov, govorijo tja v tri dni, samo, da so proti, čemurkoli že...
No ja, vsaj tu so si vsi enaki, če priznajo ali ne.
Besednjak, izgovorjava in ostalo, kar spada zraven je pod vsako kritiko. Nekateri ne ločijo gostilniškega brblanja s parlamentom, ne poznajo samoglasnikov, govorijo tja v tri dni, samo, da so proti, čemurkoli že...
No ja, vsaj tu so si vsi enaki, če priznajo ali ne.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
Daedalus ::
Hja, glede na to, da so izbranci ljudstva, lahko to pomeni samo eno...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
madmitch ::
Ja Daedalus, točno to. Vlada ljudstvo preko svojih voljenih predstavnikov. Izbrali smo najboljše, kar se je ponujalo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
jype ::
No, v bistvu ne, na vseh straneh barvne palete imamo precej izobrazene in artikulirane ljudi.
Samo ti niso prevec priljubljeni, ker v svojih obljubah niso tako absurdno nerealni, se posebej pa nimajo veliko prijateljev med neizobrazenim delavskim in kmeckim ljudstvom: sam bi to pripisal za Slovence pregovorni zavisti.
To je zgolj vtis, ki ga kot opazovalec dobim, nikakor ne morem splosno trditi, da to velja v vseh primerih.
Samo ti niso prevec priljubljeni, ker v svojih obljubah niso tako absurdno nerealni, se posebej pa nimajo veliko prijateljev med neizobrazenim delavskim in kmeckim ljudstvom: sam bi to pripisal za Slovence pregovorni zavisti.
To je zgolj vtis, ki ga kot opazovalec dobim, nikakor ne morem splosno trditi, da to velja v vseh primerih.
sid911 ::
Hmm, glede na to, da gospa Marija Požonec res bolj slabo obvlada slovenščino me zanima če imata poslanca manjšin možnost uporabe jezika manjšine v državnem zboru.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
Alexius Heristalski ::
Ej, ne vem, sem pa slišal, da ji Potrč piše govore. Ne vem, možno, da so to samo zlobna namigovanja.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Daedalus ::
Hmm, glede na to, da gospa Marija Požonec res bolj slabo obvlada slovenščino me zanima če imata poslanca manjšin možnost uporabe jezika manjšine v državnem zboru.
Glede na to, da je uradni jezik sloveščina...pomoje da ne. Pomoje, ne lubi se mi zdaj gledat poslovnik DZ, tak da to je nepreverjen info.
Najboljše bi blo, da se uvede poseben TV kanal (mislim smrtno resno) in se pol lepo po celem poslopju DZ (razen WC-jev pa strankarskih prostorov) namestijo kamere in se lepo snemajo in neposredno oddajajo vse seje vseh delovnih teles in DZ, ki niso označene kot tajne. Pa bomo meli parlament TV, najbolj dolgočasn reality TV na svetu...samo enkrat bojo vladani tisti, ki bojo občutli Big Brotherja, he he Sej ne more biti hudo drago tole, je pa zanimiv prijem ki bi omogočil malo bolj transparentno delovanje politične mašinerije. Pa še zabavno bi blo gledat, kak se jebejo v glavo na sestankih kakih delovnih teles
Glede na to, da je uradni jezik sloveščina...pomoje da ne. Pomoje, ne lubi se mi zdaj gledat poslovnik DZ, tak da to je nepreverjen info.
Najboljše bi blo, da se uvede poseben TV kanal (mislim smrtno resno) in se pol lepo po celem poslopju DZ (razen WC-jev pa strankarskih prostorov) namestijo kamere in se lepo snemajo in neposredno oddajajo vse seje vseh delovnih teles in DZ, ki niso označene kot tajne. Pa bomo meli parlament TV, najbolj dolgočasn reality TV na svetu...samo enkrat bojo vladani tisti, ki bojo občutli Big Brotherja, he he Sej ne more biti hudo drago tole, je pa zanimiv prijem ki bi omogočil malo bolj transparentno delovanje politične mašinerije. Pa še zabavno bi blo gledat, kak se jebejo v glavo na sestankih kakih delovnih teles
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
sid911 ::
iz poslovnika DZ:
5. člen
Državni zbor posluje v slovenskem jeziku.
Poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti imata pravico govoriti in pisno vlagati predloge, pobude, vprašanja in druge vloge v italijanskem oziroma madžarskem jeziku. Njuni govori in vloge se prevajajo v slovenski jezik.
5. člen
Državni zbor posluje v slovenskem jeziku.
Poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti imata pravico govoriti in pisno vlagati predloge, pobude, vprašanja in druge vloge v italijanskem oziroma madžarskem jeziku. Njuni govori in vloge se prevajajo v slovenski jezik.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
A to ste prebral?
Pa kaj se tile en mal norce delajo iz nas, al kaj?
O prometni varnosti na magistralni cesti med Mariborom in Lendavo
Notranji minister je odgovarjal tudi na poslansko vprašanje Mitje Slavinca (LDS) o prometni varnosti na magistralni cesti med Mariborom in Lendavo. Ob tem je dejal, da ob kakršnih koli spremembah zakona o varnosti cestnega prometa zelo resno razmišlja o smiselnosti ponovne uvedbe utripajoče zelene luči na semaforjih. Kot je znano, je utripajočo zeleno luč odpravil novi zakon o varnosti cestnega prometa, ki se je začel uporabljati 1. januarja 2005.
Oranžna in rdeča luč brez opozorila
Sedaj se oranžna in rdeča luč prižigata brez opozorila, kar povzroči tudi to, da nekateri vozniki zapeljejo v oranžno in rdečo luč. Zato na notranjem ministrstvu razmišljajo o tem, ali bi bilo smiselno spet uvesti utripajočo zeleno luč, ki šoferja opozori na spremembo luči in povzroči nekaj sekundni zamik in s tem bistveno ustavi promet. (STA/Foto BOBO)
Pa kaj se tile en mal norce delajo iz nas, al kaj?
Everybody lies!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Modri dirkač ()
A je kdo gledal Dnevnik? Drobnič je še enkrat (tokrat upam dokončno) dokazal, kakšen primitiven runkelj je.
Video.
Video.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moji predlogiOddelek: Problemi človeštva | 5931 (4232) | Looooooka |
» | Sistem za detekcijo prevožene rdeče luči je mogoče zlorabiti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 10675 (8181) | poweroff |
» | Električni avtomobilčki, za znoret! (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6615 (5157) | imagodei |
» | Ponovno utripajoča zelena?Oddelek: Loža | 2740 (1944) | Roadkill |
» | Zelena luč semaforja ne bo več utripala (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 14637 (11108) | BigWhale |