» »

Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko???

Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko???

«
1
2 3 4

zoltaen ::

Lep pozdrav! Letos bom opravil maturo(gimnazija) in se vpisal na enega iz teh dveh faksov. (oboje univerzitetni študij in v Ljubljani). Nikakor se ne morem odločit. Vem, da sta oba študija težka, ampak imata tudi lepo prihodnost. Upam, da me bodo vaši odgovori spravil na pravo pot.
Vprašanja:
1.VPRAŠANJE: Kateri študij je težji?(+argument) Vem da je to zelo relativno vprašanje.
2.VPRAŠANJE: Koliko izpitov je potrebno narediti v 1. letniku? Obstajajo kolokviji?
3.VPRAŠANJE: Kakšno prednost imajo dijaki s srednje strojne in elektro?
4.VPRAŠANJE: Kakšno je vzdušje med predavanji in odnos študent : profesor? Te zajebavajo?

To bi bilo zaenkrat vse. Sicer sem bil na obeh informativnih dnevih ampak nisem zvedel nič konkretnega.
Hvala za odgovore!:D

Jackal ::

Lahko ti napišem za FE-UNI

1. /
2. V prvem letniku je 8 predmetov (Osnove elektrotehnike 1 in 2, Matematika 1 in 2, Fizika 1 in 2, Računalništvo 1 in 2)
Za napredovanje v višji letnik mislim, da je dovolj 5 izpitov (moraš imet določeno število kreditnih točk, ki ti jih prinese vsak opravljen izpit). Kolokviji so - mislim, da v prvem letniku kar pri vseh predmetih.
3. "štromarji" imajo prednost pri osnovah elektrotehnike 1 in 2, medtem ko pri matematiki so v prednosti gimnazijci.
4. V letih, kar sem na faksu se je norca delal le en profesor (oziroma na naši smeri je imel samo vaje). B*****č
Drugače je so odnosi zelo korektni.

Upam da je kaj pomagalo.

kmhslo ::

Sicer sem v mb-ju na feriju vendar

Ni važno kam boš šel boš imel lepo prihodnost če boš naredu faks

cila22 ::

Lep pozdrav,sam sem v 4. letniku FE-UNI-LJ

1.Zdi se mi, da strojniki dosti bolj jamrajo,da imajo težek faks.Je pa res: "Treba se je učit"
2.Ko sem bil sam v prvem letniku,je bil pogoj za v 2.letnik,vsi izpiti iz prvega semestra,to so štirje,ali pa 5 izpitov po želji.Pa povsod so bili kolokviji.
3.Glede prednosti s katere šole si,je tako kot je napisal Jackal.Pri matematiki smo štromarji debelo gledal,medtem ko je bilo gimnazijcem marskikaj že od prej jasno.
4.Odnos predavatelj študent je pa tkole:V prvih dveh letnikih si samo številka. Višji letnik kot si potem,bolj je oseben odnos,tudi na izpitih ni toliko zajebavanja več,razen če ima prfoks slab dan.
Kdor visoko leta,ne pade daleč od drevesa

whatever ::

Pomoje je nekak tak, če si za risanje in praktično delo in ti fizika leži, izberi strojništvo. Če si pa bolj teoretik, leži ti bolj matematika kot fizika, pa elektrotehniko.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

BluPhenix ::

Tega ne razumem zakaj če si bolj teoretik elektro. Tudi v elektrotehniki je lahko precej fizike, odvisno kam se usmeriš. Rabiš pa drugačno fiziko kot strojniki. In še v bistvu je elektrotehnika le ena bolj ozko usmerjena veja fizike, predvsem tukaj mislim na elektromagnetna področja.

Jackal: ja pri nas je bil B...č tudi zatežen, ni pa da bi zajebaval, oz je neki poskušal, pa je potem ugotovil da nima smisla. Še tako je težil, da bomo morali oddati poročila od laboratorijskih in kolikor je meni znano ni tega naredil nihče od mojih sošolcev, smo pa vseeno vsi naredili ustni.
Pri nas sta bila zelo zelo težka T......j in P.......k. Karakterno kot deloma tudi predmetno, predvsem zato ker nisi vedel kaj sploh hočeta da znaš. Jaz sem Meritve v el. delal ustni 3x in to zato, ker je na oglasni deski pisalo da sem pisni naredil nakar sem prišel do prof. in mi je rekel, da se je tajnica zmotila in da je narobe napisala rezultat... joj kako sem penil vsakič ko se je zgodilo...
Aja še T..a zna zajebavat, sej na predavanjih je zabaven, ko ti pa začne na ustnih: "no kolega povejte mi zgodbico o SPI" in podobne fore pa ni več toliko, še posebno ne, ker ni prav karkoli rečeš, vedno tisto njegovo: "hja no,ccc ni čisto tako..."
Ampak drugače res ni bilo večjih problemov z nobenim. Zanimivo, kako imajo prof. drugačen odnos do tistega študenta ki pride na ustni pripravljen (vsaj nekaj) kot pa do tistih ki pridejo na blef. Če je prof. korekten tudi ne vleče potem slabe volje naprej (in takih je na FE kar nekaj, se mi zdi da večina), nekaterim pa to ne uspe, zato je velikokrat najboljše da greš notri med prvimi :D

Drugače pa zoltaen pejdi tja, kamor te bolj vleče. Najboljše da sam premisliš in se ne oziraš na 4 lastnosti, ki si jih napisal. Oboje je naravoslovni faks, precej sta si podobna, le učiš se različne snovi.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

barbarpapa1 ::

Še par besed z moje strani, ki sem včeraj (no ja 1991) diplomiral na strojnem faksu v Mariboru (II stopnja konstrukterstva in gradnje strojev)

Oba študija, strojništvo in elektrotehnika, sta "specialistična" študija fizike z različnimi povdarki, matematika pa je osnovno orodje fizike, tako da dramatičnih razlik tu ni. Če znaš v obeh primerih dobro matematično popisati problem, si zmagal....

Kar se risanja tiče (na strojništvu), ga boš najverjetneje v ta osnovni obliki (svinčnik, radirka, papir ravnilo....) potreboval najverjetneje samo toliko, da boš opravil ispit. Sam sodim med starejše tukaj :8) , pa v svoji celotni profesionalni karieri nisem delal za risalno desko (čeprav jo imam še vedno doma), odkar pa zadeve 3D modeliram, se tudi s projekcijami in podobnim ne obremenjujem več....Zna se zgoditi, da boš na določenih področjih elektrotehnike naletel na več 2D risanja, kot v strojništvu (določene stikalne sheme znajo biti prav zaje.....)

Tako, da odločitev bo na koncu predvsem tvoja.

LP

Jože

zoltaen ::

Lep pozdrav,
Najprej se vsem zahvaljujem za odgovore. Ste mi zlo velik pomagal. Odločil sem se pa za strojno, ker se mi zdi elektro preveč abstraktna veda. Tudi na informativnem dnevu sem dobil ta občutek. Na strojni so mi pokazal vetrovnik pa kako bodo enga Pegueota predelal. Na elektro pa sm gledov film o veternicah, pa pokazal so mi kako so elektrarne pa Sloveniji povezane, pa radijsko postajo smo lovil. Pa poleg tega me še risanje zanima.
:D

Oxford ::

Na strojni so mi pokazal vetrovnik pa kako bodo enga Pegueota predelal.
Da ne boš razočaran. Uporaba teoretično pridobljenih znanj v praksi je v resnici tudi na strojnem faksu v LJ bolj kilava - še posebno v višjih letnikih. Vsaj v mojih časih je bilo tako.
Res pa je, da sem tedaj vse jemal kot nujno zlo, ki ga je pač potrebno preživeti. Kot pri vsaki stvari pa postane človek z leti modrejši in bi se danes presneto angažiral pri vseh vajah.
Kateri študij je težji? Obstaja že podobna tema (je kak mesec stara) - kjer lahko vsak izrazi le svoje izkušnje. Takšnih, ki bi dali skozi oba faksa pa je zelo malo. Torej ... odločitev je popolnoma na tebi.

LJ_jure ::

Kolokviji so dobesedno lahki, en dan pred kolokvijem malega učenja bo dovolj za pozitivno. Za izpite pa morda 2dni, pa bo tudi dovolj. V gimnaziji sem bil 2x dober in 2x zadosten, strojni fax mi pa ne povzroča nobenih problemov, je celo vsaj meni lažji kot gimnazija. Včasih je bil fax strojništva veliko težji je rekel oče, danes je to bistveno drugače. 1.letnik se malo več dela, potem ti je pa lepo vse do diplomce.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: zee ()

PrimozR ::

Naj ugibam, PAP program?

Pa čestitke pri izkopavanju 7 let stare teme...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Invictus ::

Glede na to da o nobeni stroki nimaš pojma, predlagam nekaj družboslovnega ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Beaverdam ::

Kako je lahko strojni faks lahek? Ali ni tako, da polovica ali raje 2/3 vpisanih študija tam sploh ne dokonča?

PrimozR ::

Letos je v prvi letnik 2. stopnje na vseh programih vpisanih nekih 130 študentov. S tem da so to RRP in PAP študenti, torej je vzorec brucov večji (~300 za RRP pa še vsaj toliko za PAP). Seveda pa bolonja zaradi diplome po treh letih zadeve malce zabriše.

Pro_moted ::

PrimozR je izjavil:

Naj ugibam, PAP program?

Pa čestitke pri izkopavanju 7 let stare teme...


Nimam veze ali PAP ali RRP, za kilavo šestko in 20 strani diplome da dobiš tisti papir na koncu res ni treba dosti učenja. Če pa hočeš kaj vedet, pa je vseeno na katero šolo hodiš in kateri program, ker moraš delat veliko izven šole predvsem pa moraš bit navdušen nad svojim poklicem, če si pa še zraven nadarjen potem si pa na pravi poti.
Saj se potem pri iskanju službe stvari filtrirajo. Tisti z odnosom, 1 dan učenja pred kolokvijem, potem pa uživanje do diplome in podobno potem zlagajo papirje nekje v pisarni in so na to ful ponosni, ker pač delajo v pisarni. Vizije za kaj ustvarit pa itak nimajo.
Največje probleme z PAP in RRP, ter starim študijem in novim študijem in podobno si itak delajo samo v Sloveniji. Največje probleme imajo s tem tisti, ki so naredili faks po starem sistemu in so neuspešni sedaj pa svoj gnev spuščajo nad nami mlajšimi.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

PrimozR ::

RRP nima diplomskega dela ;)

Ne vem no, sicer sem res bolj pri šestkarjih (povprečje na prvi stopnji 7,16), ampak zlagati papirjev mi pa res ne diši. Bi raje počel kaj resnega. Sam mam pač ta problem, da mi učenje na silo pred izpitom RES ne diši in posledično raje počnem karkoli drugega (itak, bluzim) ter po možnosti še pogrnem izpit.

Po drugi strani sem pa teorijo za višjo dinamiko preletel štirikrat in pisal 8/8 - 8 iz vaj je na račun seminarjev, za katere je bilo treba precej gledati še zapiske teorije, torej je znanje bilo. Zanimivo (sarkazem seveda), da se vedno najde par predmetov, pri katerih mi učenje in opravljanje izpita ne predstavlja problem, kakor mi tudi ne predstavlja problem obiskovanje predavanj ^^

T-h-o-r ::

in kako je s strojniki po končanem faksu? zadnje čase slišim, da imajo tudi ti težave z iskanjem zaposlitev, čeprav še zdaj strojništvo velja za sveti gral
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pro_moted ::

T-h-o-r je izjavil:

in kako je s strojniki po končanem faksu? zadnje čase slišim, da imajo tudi ti težave z iskanjem zaposlitev, čeprav še zdaj strojništvo velja za sveti gral


Jah, če hočeš res dobro službo ko inženir strojništva, potem je Nemčija ali Avstrija, the way to go, predvsem zaradi avtomobilske in letalske industrije, kjer se najde veliko zanimivih del, sploh pa tudi veliko ponujenih del za ljudi brez delovnih izkušenj, torej sveže s faksa.
Sam sem sedaj končal prvo stopnjo, sedaj pa sem v dilemi ali v tujino po kako zanimivo delo, ali pa ostati v sloveniji, najti neko službo in izredno še narediti magisterij. Pri nas s prve službo dobit je pa težko, ker vsi zahtevajo vsaj 3 leta delovnih izkušenj. Zdaj če znaš kaj ali ne je vseeno.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pro_moted ()

Hayabusa ::

T-h-o-r je izjavil:

in kako je s strojniki po končanem faksu? zadnje čase slišim, da imajo tudi ti težave z iskanjem zaposlitev, čeprav še zdaj strojništvo velja za sveti gral

FUD v Slo (računaj na cca jurja neto plače in ogromno odgovornostjo), drugje je druga pesem.

V DE imajo "vajeništvo" tudi na tehničnih faksih, kdor je dober študent lahko izbira kje jo bo imel -> so dobre možnosti da te kasneje tam zaposlijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

PrimozR ::

Imam občutek, da se v Sloveniji res išče samo razne tehnologe, kaj drugega pa skorajda ne...

Pro_moted ::

PrimozR je izjavil:

Imam občutek, da se v Sloveniji res išče samo razne tehnologe, kaj drugega pa skorajda ne...


Ne. Ker nimamo veliko razvoja, ampak bolj proizvodnjo. Ustanovit kako podjetje pri nas je pa znanost.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

pegasus ::

Kar ni čisto res. Razvoja imamo doma dovolj, a ga mediji ne vlačijo vsak dan po zobeh, tako da ni zasidran v zavesti javnosti. Kar je po svoje ok.

zoltaen: imho si postavljaš napačna vprašanja za izbiro faksa. Raje se vprašaj, kaj te veseli in kaj bi rad v življenju dosegel.

DolLoad ::

Popravil bi izjavo iz leta 2006, da je potrebnih 5 izpitv za napredovanje. Da ne bo kak navdusen dijak prevec zaveden.
Za napredovanje po bolonjskem sistemu je potrebno pridobiti 54 kreditnih tock oz. vse razen enega izpita(ce ne znese 54KT odobrijo prosnjo za pogojni vpis brez zdravniskih opravicil ipd. ). Sem preprican za FE mislim pa da je podobno na vseh bolonjskih programih.

first_line ::

Hayabusa je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

in kako je s strojniki po končanem faksu? zadnje čase slišim, da imajo tudi ti težave z iskanjem zaposlitev, čeprav še zdaj strojništvo velja za sveti gral

FUD v Slo (računaj na cca jurja neto plače in ogromno odgovornostjo), drugje je druga pesem.

V DE imajo "vajeništvo" tudi na tehničnih faksih, kdor je dober študent lahko izbira kje jo bo imel -> so dobre možnosti da te kasneje tam zaposlijo.


Nažalost še kako drži. Vsaka napakica ki jo naredim stane najmanj jurja, moja konstrukcija prinese firmi ogromno denarja (ja vem da nisem edini člen ki ga je za nafutrati), plače so bedne, nadur ne moreš imeti plačanih (dejansko se niti ne splača ker itak država pobere), roki so pa taki da bi delal 7 dni na teden po 10 ur.

PrimozR ::

DolLoad je izjavil:

Popravil bi izjavo iz leta 2006, da je potrebnih 5 izpitv za napredovanje. Da ne bo kak navdusen dijak prevec zaveden.
Za napredovanje po bolonjskem sistemu je potrebno pridobiti 54 kreditnih tock oz. vse razen enega izpita(ce ne znese 54KT odobrijo prosnjo za pogojni vpis brez zdravniskih opravicil ipd. ). Sem preprican za FE mislim pa da je podobno na vseh bolonjskih programih.

Ja, na PAP strojni. Na RRP oz. na UNI je na 1. stopnji potrebnih 60 kreditov ;)

Pro_moted ::

PrimozR je izjavil:

DolLoad je izjavil:

Popravil bi izjavo iz leta 2006, da je potrebnih 5 izpitv za napredovanje. Da ne bo kak navdusen dijak prevec zaveden.
Za napredovanje po bolonjskem sistemu je potrebno pridobiti 54 kreditnih tock oz. vse razen enega izpita(ce ne znese 54KT odobrijo prosnjo za pogojni vpis brez zdravniskih opravicil ipd. ). Sem preprican za FE mislim pa da je podobno na vseh bolonjskih programih.

Ja, na PAP strojni. Na RRP oz. na UNI je na 1. stopnji potrebnih 60 kreditov ;)


Odvisno od univerze do univerze. V Mariboru je potrebno 54 kreditnih točk, s tem da so obvezni predmeti kateri morajo pod vsakim pogojem bit narejeni ( matematika, fizika, mehanika ) in to na PAP (VŠS) ali RRP (UNI). Prav tako imata oba programa na koncu obvezno diplomo z obsegom vsaj 50 strani. Pri UNI so v teh 3 letah 3 izpiti več, PAP pa ima 350 ur več prakse.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pro_moted ()

PrimozR ::

UNI ima obvezno diplomo? o.O

Pro_moted ::

PrimozR je izjavil:

UNI ima obvezno diplomo? o.O


Ja. 50 strani na obeh programih. V bistvu so se v Mariboru "potrudli" da sta programa 80% identična. Razlika je največ v količini prakse in pa kakšnem predmetu. Na magisterij oz. 2.stopnjo tako greš iz enega ali drugega programa brez problemov.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

PrimozR ::

50 strani?!?!? Na bolonji za eno jebeno 6. stopnjo?!?!?!

Tudi v LJ greš lahko brez vsakršnega problema na magisterij iz UNI ali VSŠ, le da UNI pač nima diplomske naloge, VSŠ pa mislim da tistih standardnih bolonjskih 20 strani.

Isotropic ::

na keri smeri pa si, pipi, mehatroniki? (k si mel v.d.)
je pa res, da se najvec isce tehnologov, tut jaz opazam. verjetno zaradi negotovih casov nocejo siriti razvoja alpa kaj.

Zgodovina sprememb…

Pro_moted ::

PrimozR je izjavil:

50 strani?!?!? Na bolonji za eno jebeno 6. stopnjo?!?!?!

Tudi v LJ greš lahko brez vsakršnega problema na magisterij iz UNI ali VSŠ, le da UNI pač nima diplomske naloge, VSŠ pa mislim da tistih standardnih bolonjskih 20 strani.


Ja takle mamo :D 30 strani obvezne vsebine plus 20 prilog.
Jaz sem imel 80 stran, tako da sem se kar potrudil z diplomo. Pa še potem zagovor 10 min in pa 4 vprašanja iz komisije. Mah, glavno da čimveč odneseš od šole in začneš razmišljat. Učiš pa se itak celo življenje.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Isotropic ::

pa ste meli to po (celotnem) tretjem letniku al v 6. semestru?

Pro_moted ::

Isotropic je izjavil:

pa ste meli to po (celotnem) tretjem letniku al v 6. semestru?


Diploma je bila vključena kar v 6. semester, skupaj s prakso in 2 predmeta. Tako da, od februarja pa do konec maja si rešil izpite in prakso, junij, julij in avgust so pa ostali za pisanje diplome. Torej 7 mesecev veliko dela. Tako da bi v bistvu lahko rekel da so bile počitnice 7. semester .
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pro_moted ()

Isotropic ::

ste meli predmete slucajno kompresirane v 5 tednov z bolj pogostimi predavanji itd. (kot v lj)?
sicer pa naceloma naporno ja, si pa lahko fajn olajsas, ce pametno izberes prakso (v eni ne-luftarski firmi) in delas diplomo kar tam.

Pro_moted ::

Isotropic je izjavil:

ste meli predmete slucajno kompresirane v 5 tednov z bolj pogostimi predavanji itd. (kot v lj)?
sicer pa naceloma naporno ja, si pa lahko fajn olajsas, ce pametno izberes prakso (v eni ne-luftarski firmi) in delas diplomo kar tam.


Ja, vse je bilo stisnjeno v par tednov. Prakso pa ja, če dobiš kakšno dobro diplomsko temo v firmi, zmagaš.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

PrimozR ::

Isotropic skoncentrirana je v lj druga stopnja. Sicer sem pa na mehaniki.

celada ::

Pro_moted je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

in kako je s strojniki po končanem faksu? zadnje čase slišim, da imajo tudi ti težave z iskanjem zaposlitev, čeprav še zdaj strojništvo velja za sveti gral


Jah, če hočeš res dobro službo ko inženir strojništva, potem je Nemčija ali Avstrija, the way to go, predvsem zaradi avtomobilske in letalske industrije, kjer se najde veliko zanimivih del, sploh pa tudi veliko ponujenih del za ljudi brez delovnih izkušenj, torej sveže s faksa.
Sam sem sedaj končal prvo stopnjo, sedaj pa sem v dilemi ali v tujino po kako zanimivo delo, ali pa ostati v sloveniji, najti neko službo in izredno še narediti magisterij. Pri nas s prve službo dobit je pa težko, ker vsi zahtevajo vsaj 3 leta delovnih izkušenj. Zdaj če znaš kaj ali ne je vseeno.


Kolikor sem jaz gledal program 1. stopnje si bolj bogi po znanju, ko le to končaš.

Pro_moted ::

celada je izjavil:

Pro_moted je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

in kako je s strojniki po končanem faksu? zadnje čase slišim, da imajo tudi ti težave z iskanjem zaposlitev, čeprav še zdaj strojništvo velja za sveti gral


Jah, če hočeš res dobro službo ko inženir strojništva, potem je Nemčija ali Avstrija, the way to go, predvsem zaradi avtomobilske in letalske industrije, kjer se najde veliko zanimivih del, sploh pa tudi veliko ponujenih del za ljudi brez delovnih izkušenj, torej sveže s faksa.
Sam sem sedaj končal prvo stopnjo, sedaj pa sem v dilemi ali v tujino po kako zanimivo delo, ali pa ostati v sloveniji, najti neko službo in izredno še narediti magisterij. Pri nas s prve službo dobit je pa težko, ker vsi zahtevajo vsaj 3 leta delovnih izkušenj. Zdaj če znaš kaj ali ne je vseeno.


Kolikor sem jaz gledal program 1. stopnje si bolj bogi po znanju, ko le to končaš.


Kaj mu pa konkretno manjka ?
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

T-h-o-r ::

1 leto
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pro_moted ::

T-h-o-r je izjavil:

1 leto


Ja že. Kaj mu po vsebini manjka ?
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

T-h-o-r ::

ne vem, ker nisem strojnik

verjetno nekaj vsega (fizike, matematike, pa kere kurce še mate pač)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pro_moted ::

T-h-o-r je izjavil:

ne vem, ker nisem strojnik

verjetno nekaj vsega (fizike, matematike, pa kere kurce še mate pač)


Nevem. Meni ni nič manjkalo, glede na to da smo pisali izpite letnik 2000 in podobno, pa smo znali in delali z dobrimi ocenami. Je pa res da moraš veliko sam doma delati, ker nekje se pač leto manj predavanj mora poznati.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pro_moted ()

celada ::

Pro_moted je izjavil:

celada je izjavil:

Pro_moted je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

in kako je s strojniki po končanem faksu? zadnje čase slišim, da imajo tudi ti težave z iskanjem zaposlitev, čeprav še zdaj strojništvo velja za sveti gral


Jah, če hočeš res dobro službo ko inženir strojništva, potem je Nemčija ali Avstrija, the way to go, predvsem zaradi avtomobilske in letalske industrije, kjer se najde veliko zanimivih del, sploh pa tudi veliko ponujenih del za ljudi brez delovnih izkušenj, torej sveže s faksa.
Sam sem sedaj končal prvo stopnjo, sedaj pa sem v dilemi ali v tujino po kako zanimivo delo, ali pa ostati v sloveniji, najti neko službo in izredno še narediti magisterij. Pri nas s prve službo dobit je pa težko, ker vsi zahtevajo vsaj 3 leta delovnih izkušenj. Zdaj če znaš kaj ali ne je vseeno.


Kolikor sem jaz gledal program 1. stopnje si bolj bogi po znanju, ko le to končaš.


Kaj mu pa konkretno manjka ?


Govorim za mehanike. Praktično vse kar je bilo prej v tretjem letniku (nekaj tudi v prvem). Matematika 4, RAK, mehanika konstrukcij, višja trdnost, statistika pa še ene par predmetov, to vse manjka na 1 stopnji. Tudi sam program je bil zasnovan tako, da si po prvi stopnji praktično neuporaben in moraš iti na drugo stopnjo.

T-h-o-r ::

tako je z vsemi bolonjskimi programi vseh fakultet
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pro_moted ::

T-h-o-r je izjavil:

tako je z vsemi bolonjskimi programi vseh fakultet


Pomeni da si vse obiskal in veš kako je ? Mogoče nebi škodilo da pogledaš vsebino posameznega predmeta, ne naslov, veliko predmetov je združenih ali preimenovanih. Ker problemov z zaposlovanjem in znanjem v sosednji avstriji recimo, ni.
Pa saj razumem te/vas s starih programov. Hodili so/ste leto dni več v šolo in sedaj pač morajo/morate to nekako opravičit. Najlažje je pljuvat in sebe poveličevat, tako se ohranjaš konkurenčnega že prej, kot pa kaj pokažeš.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pro_moted ()

celada ::

Pro_moted je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

tako je z vsemi bolonjskimi programi vseh fakultet


Pomeni da si vse obiskal in veš kako je ? Mogoče nebi škodilo da pogledaš vsebino posameznega predmeta, ne naslov, veliko predmetov je združenih ali preimenovanih. Ker problemov z zaposlovanjem in znanjem v sosednji avstriji recimo, ni.


Ti predmeti so točno ti na drugi stopnji. No razen statistika nevem kako se imenuje, pri nas je bila naključni pojavi. Za zaposlitev v Avstriji pa lepo če ti je uspelo kaj naj ti rečem :)

T-h-o-r ::

Pro_moted je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

tako je z vsemi bolonjskimi programi vseh fakultet


Pomeni da si vse obiskal in veš kako je ? Mogoče nebi škodilo da pogledaš vsebino posameznega predmeta, ne naslov, veliko predmetov je združenih ali preimenovanih. Ker problemov z zaposlovanjem in znanjem v sosednji avstriji recimo, ni.
Pa saj razumem te/vas s starih programov. Hodili so/ste leto dni več v šolo in sedaj pač morajo/morate to nekako opravičit. Najlažje je pljuvat in sebe poveličevat, tako se ohranjaš konkurenčnega že prej, kot pa kaj pokažeš.

ne, hodim pa zdaj na 2. stopnjo in poznam ljudi na raznih faksih - povsod ista zgodba, in sicer da si po 3h letih neuporaben
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

PrimozR ::

Jah ja, saj je na daleč očitno (med drugim s tem, da ni diplome), da je RRP priprava na magisterij, PAP pa direktno za delat (PAP ma recimo precej več prakse in praktičnih predmetov).

Se je našlo kar nekaj ljudi, ki so 'obupali' po prvi stopnji, ampak meni se to res ne zdi pametno. Se na drugi stopnji začnejo skupaj zlagati znanja iz prve.

EDIT: kar sem videl do sedaj (obojega pravzaprav še ne), je statistika bolj pri razvojnih vrednotenji kot pri naključnih pojavih. Pri NP je bolj verjetnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

celada ::

PrimozR je izjavil:

Jah ja, saj je na daleč očitno (med drugim s tem, da ni diplome), da je RRP priprava na magisterij, PAP pa direktno za delat (PAP ma recimo precej več prakse in praktičnih predmetov).

Se je našlo kar nekaj ljudi, ki so 'obupali' po prvi stopnji, ampak meni se to res ne zdi pametno. Se na drugi stopnji začnejo skupaj zlagati znanja iz prve.

EDIT: kar sem videl do sedaj (obojega pravzaprav še ne), je statistika bolj pri razvojnih vrednotenji kot pri naključnih pojavih. Pri NP je bolj verjetnost.


Ja saj negre hitreje kot prej in prej se je pač rabilo 9 semestrov in teško boš to bolj skupaj stlačil. Toda kolikor sem videl so vam dali še nekaj dodatnih bvz predmetov na prvo stopnjo ali se motim?

Pri naključnih pojavih se pač spoznaš z temi osnovami statistike in dobiš teoretično podlago za vse to. Pri efektivnosti proizvodov smo pa imeli to statistiko v praksi ( in tbh malce bolje razloženo vse skupaj. Govekar je slab predavatelj, ko je Nagode precej boljši čeprav sedaj to predava Klemenc ne? )

Hayabusa ::

OT, kaj pomenijo kratice RRP, PAP ?
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466341166 (3358) nejc_nejc
»

Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8215331 (10273) mr_chai
»

višješolski program

Oddelek: Šola
204537 (3606) marko181914
»

Matematika FRI vs FS?

Oddelek: Šola
247475 (5305) o3n3o
»

Studiranje iz VI na magisterij

Oddelek: Šola
209136 (8494) Isotropic

Več podobnih tem