» »

pametna zaposlitev

pametna zaposlitev

luciby ::

Pregledal sem večino vaših post-ov na temo plače v podjetjih vendar pa nikjer nisem zasledil nobene reklame za specifično podjetje. Sicer vem, da omenjat podjetja ne bi bilo ravno najbolj pametno in bom zato tudi sam vprašal bolj pavšalno.
Sem tik pred diplomo na FRI-vsp in malo gledam za zaposlitev. Zanima me predvsem delo kjer gre za načrtovanje informacijskih sistemo in baz, delo z bazami, programiranje v MS.NET, izdelava spletnih aplikacij...skratka nekaj od tega. Ne vem pa na katera podjetja se naj usmerim, rad bi namreč gradil na sedanjih ambicijah in za to bil s časoma dobro plačan (pač roko na srce). Kaj recimo lahko pričakujem za začetek v Ljubljani?
Malo me je tudi strah kakšnih večjih firm, ker čeprav me te stvari zanimajo nisem ravno ne vem kako izkušen in vem, da imam za sabo še premalo kilometrov, da bi se lahko takoj lotil dela na maksimum.
Če pogledam recimo na hermesovo stran, iščejo razvijalce, ki obvladajo .NET,C++ (DOM/COM) in Java......madona vseh teh jezikov pa res ne obvladujem. C poznam iz faksa tako, da bi hitro padel v ritem, tudi dot NET poznam, Jave pa ne poznam....si pol recimo kljub temu pravi naslov za delodajalca.

Skratka, malo vaših izkušenj in napotkov ne bi škodilo. Za regijo mi je pa konec koncev vseeno.

OwcA ::

Odgovor iz druge strani, kot nekdo, ki intervjuva kandidate ter tudi sprejema odločitve, koga ja in koga ne.
Načeloma iščeš nove sodelavce bodisi za delo na specifičnem projektu ali na daljši rok. Pri prvem, je nabor zanja precej pomemben, ker je treba upoštevati roke in minimizirati stroške, zato pretirano uvajanje odpade. Na daljši rok pa gre bolj za nek prag znanja (dobro poznavanje vsaj enega programskega jezika in teorija), ki zagotavlja, da se bo lahko kandidat priučil kar bo potrebno.
Velik plus so izkušnje z delom v skupini (odlična prilika za to so odprtokodni projekti). Zame je nujna dovoljšna motivacija, da lahko kandidat samostojno reši nek manjši (dobro dokumentrian) problem s pomočjo literature in Googla, četudi se v praksi nikoli ne bo pojavila potreba po tem.

Če ti rečejo, da jim pošlji to in to, ali da se še oglasi, to ni nujno prefinjena odslovitev, v splošnem boš pustil boljši vtis, če boš preveč ambicijozen in vsiljiv kot premalo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

CWIZO ::

Tisto je najbrz misljeno da moras znati enega od teh jezikov ne vse.
Sicer pa ni problem presedlat iz .NETa na javo recimo...

Anways, ce te zanima zaposlitev me kontaktiraj na ZS mogoce imamo pri nas glih zate sluzbo:)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Shinobi ::

Ce mene vprasas, poskusi pri hermesu! Hermes podpira vse mozne tehnologije, tako da ni potrebno da obvladas vse. Je pa nuja glede C/C++ in osnovno delo z Win32 API(osnovno) in MFC(osnovno). Vse ostalo je plus kar znas. Podjetje je situirano, ponuja moznost dela v tujini, redno placilo in ponuja zelo dobro izhodisce. Boj se manjsih podjetij z pod 10 zaposlenimi ali kaj podobnega, sploh pa kaksnih avtorskih pogodb ali pa nategov dela na studenta. Ne vem kako je s tem v Ljubljani, ali v Mariobru 80% folka v racunalniski industriji dela na studenta, ali na avtorsko pogodbo ali pa na crno.

luciby ::

Shinobi: Tvojega posta sem zelo vesel, ravno v tej smeri se zanimam. Se pa strinjam s tabo, tudi sam namreč delam v manšem podjetju za katerega bi lahko rekel, da je družinsko podjetje (mož, žena, sestra,....). Popolnoma nekvalificirani ljudje, ki si na koncu mesca razdelijo denar, drugi pa za to delamo. Sam namreč postavljam spletne strani (dokaj obširni projekti za enega), zraven še prodajam in servisiram opremo, odgovarjam na tehnična vprašanja, igram fizika ko prispe roba, skratka sem dekla za vse in ne vprašajte za kakšen mesečni dohodek, o pogodbah pa lahko izvendružinski kolektiv le sanja (vse na črno). Skratka katastrofa in predvsem sramota. Sem popoln idiot, da se s tem sploh obadam, po drugi strani pa pač enostavno delam, dokler ne položim diplome.

Močno se nagibam k Hermesu, vendar sem nekako v dvomih (Shinobi hvala za pojasnitev), ker kljub temu, da programirat znam nisem ne vem kak fenomen. Spomnim pa se dve leti nazaj ko je pri Hermesu iskal službo cimer, ki je bil takrat absolvent na FRI. Najverjetneje direktor ali pa nekdo iz kadrovske je bil zanj kar zainteresiran, vendar šele po diplomi, ker se kao zavedajo, da od teh ljudi skoraj leto dni ni efekta in jih tudi pošiljajo na izobraževanja. Hm, je res temu tako?

Skratka povejte še kaj pametnega iz svojih izkušenj, da napadem po diplomi na pravem naslovu. :D

Aja še to, glede na to, da mi je Maribor bližje me zanima ali je kakšna razlika med MB in LJ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luciby ()

luciby ::

Shinobi še to: Kaj pomeni za Hermes osnovno znanje o Win32 API in MFC (da znaš okno postavt in gor gumbe zmetat in jim dat funkcionalnost)?
Torej če znaš .NET in ne znaš C++ si adijo. Zakaj pa sploh MFC in API, a se za take reči ne uporabi kar VS.NET in pol ni treba znat MFC ali API. Hmmm.....sorry....mogoče kej hudo narobe zastopim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luciby ()

Shinobi ::

Lucby: hermes ponavadi dela midleware solutione oz. nekje skoci vmes. S tem se Hermes prezivlja. Ne mores ti neki stranki, ki ze ima projekt rect da bi presaltal na bolj napredno tehnologijo ali kaj podobnega, ker je predrago. Tako, da ce nisi dovolj dinamicen, da se vkljucis, potem nima smisla. Poleg tega je delo na hermesu zelo raznovrstno. Lahko en cas programiras za Windows CE, drugic kaj v ASPju, spet tretjic kaj na linuxu in podobno. Sploh pa je stevilo projektov, ki ne laufajo na Windowsih ali sploh na PCju nekje 50:50. Od tukaj.

Zdaj, stos je v tem, da ni glih najbolje da se mesar ali zivino zdravnik, ki sproti dela spletne strani (kar je zelo mozno, sploh na danasnjo situacijo, kjer lahko dela vsak poljubni osebek spletne strani, poklic poljuben) in je omejen samo na zgolj in ta skil, bo tezko dobil sluzbo. Ce si dinamicen in prilagodljiv, pa jo bos dobil.

Glede tisega, ki je rekel, da je treba gumbke naklikat in to je to, tehcnino gledano je tud 3dsmax skupek gumbkov, ki opravlja svojo funkcionalnost? Pricakuje se, da ce se cloveku zadajo osvnovne stvari, da jih bo izvrsil, pri naprednih pa da se bo potrudil in se malo razgledal. Nihce ne pricakuje, da znas nekaj, kar prvic vidis, je pa tako, da ti zastavijo nalogo in ti potem stratesko splanirajo kako in v koliksnem casu bi jo naj realiziral. Recimo, da je program ze dograjen, pa je treba kaksne dialoge postavit (to je samo po sebi umevno, da znas) pa seveda vdihniti kaksno funkcionalnost ali pa popravit obstojece probleme.

Seveda so tudi projekti, ki so ustaljeni in lahko celi cas delas na istem projektu. Vendar, ce je projekt manjsega dosega, kaj pa vem, npr par mesecev, potem seveda ko je projekt zakljucen gres na kaj drugega.

Je pa lepo to, da nisi vec sam, da vidis, kako se dela v skupini, da koda ni samo tvoja, da jih dela vec na enem problemu in podobne stvari. Ljudje, ki niso prej delali s skupinami vidijo postopke, ki se uporabljajo pri programiranju. Sploh planiranje projektov, realna ocenitev casa, source control etc... Zanimivo se pa se, plus dosti izkusenj dobis.

Ce pa se ima kdo za vecjega maherja od ostalih, pa lahko proba kak brainbanch ali kaj podobnega za C++/ASP in vse zivo, pa bo videl, kako dalec je.

CWIZO ::

Seveda je tut v kakid rugi fermi tako, ne sam v hermesu:)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

kopernik ::

CWIZO, v vsaki kolikor toliko normalni firmi mora biti in planiranje projektov in timsko delo in vse kar iz tega sledi.

CWIZO ::

Vem, sam hotu sem rect da ne bo zgledalo kokr da so sam v hermesu "tok zakon":D
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

luciby ::

Shinobi: Upam, da ne zameriš, da te toliko sprašujem, ampak me res zanima kako pa kaj tecejo stvari na hermesu. Kako pa recimo pol zgleda to timsko delo. Se najde večina riti, ki skrivajo svoje stvari, ali si veliko pomagate, recimo vsaj toliko, da redko kdaj kdo rešuje nek problem popolnoma sam.

Kaj pa recimo ma hermes tut oddelek za razvoj informacijskih sistemov, mislim predvsem na razvoj na stopnji PowerDesignerja in Rational rose-a.

LP

pagat34 ::

Hermes SoftLab & Bric & kompanije se drži pridevnik ''dobre firme'' :D
čisto objektivno: ali so resnično tako dobri ?
v sloveniji je še kup malo manjših, po številu zaposlenih, ki so tudi dobri in občasno celo boljši in bolj prodorni !

če delaš vse od šivank do lokomotive je vprašljiva taka ''dobra firma'' 8-O
_________________________________________
Zaradi stranskih učinkov se izogibaj M$ izdelkov!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HERMES SoftLab - razgovor (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14427503 (14000) Tr0n
»

[C++] Uporabnost c++-a v današnjih časih (pa malo linuxa)

Oddelek: Programiranje
302738 (1921) [SkA]
»

E-davki in oddaja dohodnike (bliža se dan) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
868346 (6309) kriko1
»

programerjeva plača v Mariboru (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
11450662 (47409) ssitcm
»

Cena programerske ure

Oddelek: Izdelava spletišč
466135 (707) cahahopie

Več podobnih tem