» »

Zakaj bi kupil Intel procesor namesto Amd?

Zakaj bi kupil Intel procesor namesto Amd?

1
2
»

zbogi ::

pa kaj se ne moreš sprehodit, recimo da uzamemo 2 sistema po ceni in performancu čimbolj podobna sistema.

Intel
P4GD1 - 23k
CT479 - 9k
PM-730 - 45k
s stock hladilnikom in malo igranja, naviješ stabilno na 2700 BP.

Dfi nf4 Ultra-D - 35k
A64 3200+ -42k
s stock naviješ recimo na 2600.

Zdej če primerjaš superpi rezultat, ki nekako dost dobro pokaže performance proca, računsko moč in performance pri igrah.
pri 1M intelov sistem dobi cca 28s, AMDjev 32s. Lahko se pa sprehodiš po netu, najdeš primerjalne teste, poglej na ORB, boš videl da PM krepko poje A64.
Pa še v intelov sistem sem dal plato z PCI-E vodilom, ker če se ti gre za pure cpu performance, uzameš plato z AGP in i875 čipsetom, dobiš še cca 200mhz na proc pefromancu, za zjokat dejansko.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

zbogi ::

SLO Cene

Intel
P4 670 172kSIT
Asus P5WD2-P 62kSIT
DDR2 Corsair 5400UL 2x512 50kSIT
---------------------------------
total: 284kSIT

AMD
FX-57 220kSIT
Dfi nf4 UltraD 35kSIT (rekord sicer na Epox plati)
DDR BH5 2x512 50kSIT (bilokiri BPW)
----------------------------------
total: 305kSIT

superpi 1M, max rezultata, oba proca hlajena z LN2, obojni rezultati od ProTeamJapan.
AMD WR
Intel WR
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

zbogi ::

Pa vse tisto je old news, marca bo dobavljiv sistem z Core Duo kot desktop varianta, CF in SLi capable.

T2400 290 evrov
AOpen i975Xa-YDG 300 evrov
vs.
FX-60 1100 evrov

Testis

p.s. zdej pa naj men eden od prejtrdirajočih da je AMD überalles pove zakaj že?
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Stajerc ::

v bistvu je ena težava sedaj ker si podal neke cene in na straneh kot so mimovrste, malcom, e-misija ne najdem tvojih komponenet zato prosim če mi daš en link online trgovine kjer si vzel cene.

Druga stvar ki me moti je ta da si pri prvem primeru dal tako drago plato amd procesorju (ne rečem da ni dobra) samo mislim da si jo dal zato ker nisi mel druge izbire če si hotel dati solidno plato intelovem procesorju. Se pravi če rečem drugače na tlko bi šlo z stock hladilnikom navit tud na kaki cenejši amd-jevi plati pomoje.

V bistvu glavna težava je to da ti nemorem trenutno odgovorit ker kot sem rekel nisem v nulo v teh stvareh in bom rabil čas da tvoje trditve preverim.

V teh dveh primerih ki si jih podal si pol dokazal da je intel bolši. Če nisi manipuliral z komponentami in ni bolj pametne rešitve za amd procesorje potem se mi zdi to dobro da si to dokazal in me to ne moti.

Tudi ob nakupu novega računalnika zdaj vem med čem se lahko odločam.

Prosim pa nekoga ki točno ve kaj prebira da doda svoj komentar ker ne morem jaz sodit zaenkrat komponent ki jih ne poznam.

Če kdo pozna in ve da je res tako potem nič ne rečem če pa se v teh dveh primerih skrivajo manipulacije pa prosim da kdo na to opozori.
Have a nice day.

Stajerc ::

V bistvu ne morem najti spletne trgovine z komponentami in cenami ki si jih navedel zato te prosim kot prvo za limk do le ene take trgovine.
Have a nice day.

zbogi ::

Štajerc, cene so čist realne, AMD so od Funtecha, za Intel sistem je mal bolj zakomplicirano, ker dobavljivost v slo ni najjača stvar, Adapter je po 9k prodajal Jae, Asusove plate dobiš pri Comtronu, Anni, procesor lahko kupiš v TechTradu(LJ) ali DarComputers(Domžale), mislim da če povprašaš v Funteh-u, bi ti lahko tudi sestavili računalnik s omenjenimi komponentami. Plato se da dobiti dost ugodno tudi na bolhi.
Pri AMDjevem sistemu sem dal not Dfijevo plato predvsem zaradi cene, hotel sem ti naredit cenovno čimbolj podobno zadevo, da vidiš razliko v performancu. Lahko uzameš bilokiro drugo plato, asus, gigabyte, samo bo zaradi dobrega oc potenciala Dfijeve plate in velike prednosti pri nastavljanju latenc ramov, razlika z drugo plato kvečemu večja, boš mel names 32s, 34s. It's your choice.
Sem ti pa že takoj na začetku povedal, da se drži AMDja, ker PM sistem ni za vsakega.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zbogi ()

jest10 ::

Nekaj postov visje jokas kako je potrebno primerjati procesroje na privzetih frekvencah, nato pa ven meces navite stvari.

Realman ::

Tocno tako, primerjat je reba privzete frekvence in ne navitih stvari.Dejstvo je da je amd boljsi, kar se tice cena in hitrost.Saj so testi na netu, samo poiskati jih morate.Ker koliko pa ima kateri procesor navijalskega potencijala, potem pa rec da je boljsi mislim-halooo.
Sicer pa naj si vsak kupi kar mu pase, dejstvo je da se je amd pred mnogimi leti , mislim da je bilo nekje na koncu 90' zajebal, ker pac je izdelal procesor, kateri sploh ni poganjal dolocenih mocnejsih aplikacij.In od tedaj se pac je vedno na slabem glasu, ceprav se v zadnjih letih narod kar prebuja, s tem pa tudi cene amdjev.
Sam kregat se ne, zaradi taksnih malenkosti...

RC14 ::

Sem ti pa že takoj na začetku povedal, da se drži AMDja, ker PM sistem ni za vsakega

jst teb toplo priporočam da nehaš matrat in se drž AMDja, "tapametni" pa že vemo zakaj Intel rula

neuki uporabniki foruma, kaj ko bi postavili vprašanje, zakaj AMD. Od vseh možnih odgovorov na tem svetu, se spomenm samo tri:
Če si R
Če res nujno rabiš tiste bedne ukaze ki omogočajo 64-bitno izvajanje
Če res pod nujno rabiš Sli
Tisti ki nekaj vejo o svetu računalništva (eni 3je tle) vejo resnico, vsi ostali pač še naprej živite v svojem svetu, kjer je AMD v vseh pogledih boljši od intela

Si pa res en velik samohvalnež. 8-O

pa da se zastopimo, tle se govori o dejanski moči sistemov, torej torej povprečno navit proc, če se hotče menit o stock, pol nimate kej počet na ST

Čudno je tvoje razmišljanje.
Po tvojem je torej pogoj da si na ST , da moraš met procesor pod vodo, minimalno navit na 2700Mhz pa da si nujno na top ten lestvici v super PI al kako si ti to razlagaš??

Zbogi:
ne zavajaj ljudi prosim lepo.
Ti samo "nabijaš" z nekimi procesorji, ki stanejo do nebes, oz neke pentiume-M ki spet niso za večina uporabnikov ki kupujejo nov sistem, pa še navite stvari primerjaš. Procesorji, ki so dostopni večina folku (recimo Semproni, AMD A64 3000+, 3200+... potem recimo še kakšen ki kupi dual core X2 3800,X2 4000, je AMD bomba in tukaj tvoj Intel nima kaj praskat. AMD je boljši v večini primerov. (price/performance) To bi pa lahko vedel.
Ša to, ti uporabljaš očitno samo Super PI in 3dmarke, zanimivo zate , za večino pa popolnoma neuporabno. Ti si lahko sposojaš robo, ostali si je ne morejo privoščit, se ti ne zdi. Pač en zagovornik intela več. Nisi edini.

To je mal off topic, vendar nisem mogel, da tega ne bi napisal. Pa še primerjaš med seboj same navite stvari oz ekstremno navite (WR), tista hlajenja z (LN2) so pa res zelo uporabna za 24/h na dan !? Dobre primerjave daješ, mogoče bo pa folk začel še samo to kupovat, torej INTEL in hlajenje z LN2.
Primerjaj stock frekvence in procesorje dostopne večini. Kdo je zmagovalec? kar se pa tiče bontona, ti je pa zgoraj Daedalus lepo napisal. Pa brez zamere.

Ta tema je dobila nesmisel in če se bo tako nadaljevalo, predvidevam da bo kmalu lock.


Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RC14 ()

EvilDare ::

Stajerc taka vprasanja so pretezka za slo-tech preprosto povedano. Jaz bi te tako vprašal. Če kupuješ samo osnovno ploščo in procesor, daj nek cenovni okvir koliko si pripravljen dati, mi pa ti bomo dali najboljšo INTEL in najboljšo AMD varijanto. Potem se bo pa kakšen test upajmo našel in se boš takoj lahko odločil. Tako na splošno govoriti kdo je boljši je zelo težko. Jaz vsakemu prijatelju svetujem AMD 64 če kupuje na novo računalnik. Oba sistema sta enako dobra ni važno. Za dobro voljo moderatorjev in vseh ostalih drugače postavi vprašanje.

Daedalus ::

Začuda, sem par dni nazaj objavil eno novico. V njej sta bila testirana P-M 760 in Turion ML-44. In lejga hudiča, zbogi. Intel sploh ni bil kaj hitrejši od AMD-ja, ampak sta procesorja izenačena8-O A ti dejsnko misliš, da bi blo kaj drugače, tudi če bi uporabili 2.13GHz Intela? Tam so zaradi cenovne primerljivosti uporabili namreč 2.0GHz Intla in 2.4GHz Turiona.

Daj no...sem mislil, da bom dobil nazaj neke podatke. Tole kar ti pišeš je še najbolj podobno napihovanju neke žabe. Daj primerjaj nenavite sisteme. Meni se z navijanjem že dolgo ne da več ubadat, tak da uporabljam procesorje, grafične predvsem pa ego pri privzetih frekvencah. Tam bi pa rad videl tvojo 40% razliko. Zakaj nenavite? Tisti, ki popajo rezultate na ORB-u predstavljajo manj kot promilo vseh uporabnikov računal. Največji uporabniki so pa podjetja in tam ziher ne razmišljajo o LN2 al pa vodnem hlajenju.

Aja, pa dobavljivost v Slo je pomembna postavka. Večini folka se ne da z raznimi e-bayi zajebavat, pa tud radi majo trgovino v bližini, če je treba kaj reklamirat.

Tele tvoje primerjave z navijanjem so pa tak ko one na Top Gearu. Ko testirajo tri družinske karavane, za katere nato on tipson ugotovi, da so navadno sranje. Zakaj? Ja če ja McLaren F1 tooooooolk boljši:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

WTF? ::

Men tole ni cist jasn .. kako lahko po tem kdo trdi, da je intel boljsi ? BMK za Super Pi in 3dmarke

KLIK 1

Tlele Intel mal pomete z AMDjem, sam ne vem če cenovno

KLIK 3

KLIK 4

KLIK 5

RC14 ::

Stajerc

kot vidiš ti je WTF? prilimal nekaj strani z primerjavami, pa si malo poglej, kakšna je situacija. Mogoče dobiš kakšen odgovor zase.


Lp

klemen22 ::

Zbogi: pa kaj je superPI rezultat merilo na področju hitrosti procesorjev? Dej bit mal bolj natančen in objavi še kakšen drug test ne pa se sklicevat sam na ta SuperPI ker greš že prav na jetra. Pa primerjej procesorje na privzetih nastavitvah, ne navite! V tej temi res že lajnaš 10 postov eno in isto.

Tisti ki nekaj vejo o svetu računalništva (eni 3je tle) vejo resnico, vsi ostali pač še naprej živite v svojem svetu

Joj si bogi. A če navijaš proce spadaš pa kar že avtomatsko veš svet računalnikov na pamet. Sploh veš arhitekturno sestavo CPUja ali samo navijaš v tri krasne.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Zheegec ::

Heh, Žbogi sicer obvladaš stvari, ampak odloči se ali govorimo o navitih sistemih ali o stock zadevah (kar je relavantno za 99.9% ljudi, OCerji pa predstavljajo 0.1% ljudi), pa tudi ČE govorimo o OC sistemih ni vse enostransko. Za ceno 3000+ pa ene solidne plate na NF4 ne dobiš pri Intelu nič primerljivega, P4 tako in tako ni nič posebnega, P-M pa sicer je dober OCer, ampak imaš probleme ker jih večina ne dosega visokih FSB, torej moraš preizkušati oz. menjati veliko procesorjev kar stane veliko časa in denarja da najdeš boljši primerek pa tudi na vsako plato ne gre. To pa počne ZELO malo ljudi. In verjemi mi, velika večina ljudi ki ta topic bere ne razmišlja o navijanju (ki za samo potegne dober napajalnik, dober RAM,... torej je drago, mogoče celo če pogledaš price/performance dražje kot stock zadeva za precej nižjo ceno).

Če izvzamemo dual-core ki so bolj ozko-namenska zadeva in nekaterih primerih blazno hitri sploh če so naviti, je v glavnem najboljši Pentium-M (ampak za benchmarke ter nekje 3/4 UPORABNIH aplikacij, za video encoding in podobne stvari pa po testih ni na vrhu), sledi Athlon64/Opteron s939, potem pa bolj zadaj Pentium 4.

Mislim pa da bi bilo najbolj primerno gledati stock zadeve, sploh težko je primerjati navite sisteme, ker je vse zelo odvisno od izbora komponent in od sreče ter znanja ter seveda izbora benchmarkov, pa kot rečeno je to uporabno za zelo malo ljudi v real-life. Tukaj pa je stanje jasno, Pentium-M je zelo konkurenčen glede na price/performance (definitivno ne kralj), ampak tako in tako odpade ker ni desktop procesor.

P.s.: Žaljivi posti bodo izbrisani, prav tako off-topic debate, če bo tema še dolgo odprta seveda.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

zbogi ::

Če se hočete menit o stock procesorjih, kaj pol sploh počnete tle, kva sploh tle težite, a ste preveč leni da v googl vžete "proc"+review, that is all you need.

klemen22, če tok ne maraš superpi, pol mi pa ti najdi en relevanten test, kjer bilokir amdjev proc pri 2600 prehiti P-M pri 2700 :D.


sicer pa sem pri prebiranju vaših odgovoro prišel do ugotovitve, da sploh ne znate brat, nimate pojma o čem govorim, in odlično obvladate spamanje.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zheegec ::

Teme o AMD vs Intel pri NAVITIH sistemih zame sodijo pod oddelek navijanje, torej priporočam da vsem ki ne gledate stock nastavitev tam naredite topic, pa se vam bom z veseljem pridružil.

Za večino ljudi ki S-T samo berejo in ga imajo kot referenco pa OC ni relavanten, zato bi bila ločena debata o navitih procesorjih zelo smiselna, tako da predlagam da jo zaintereserani tudi odprete pa se tam zmerjate dalje.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Good Guy ::

Za ceno 3000+ pa ene solidne plate na NF4 ne dobiš pri Intelu nič primerljivega, P4 tako in tako ni nič posebnega


pa najdi ti athlona 1.9 ghz (stock p-M 750) k ga premaga.. boš zmogu??
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Daedalus ::

pa najdi ti athlona 1.9 ghz (stock p-M 750) k ga premaga.. boš zmogu??

:\ Ja, res se da tale dva procesorja primerjat neposredno. Sploh glede na ciljno uporabo:\

Dajte nehat buče kotalit, no. Primerjaj med sabo desktop proce, med sabo mobilne proce in med sabo serverske rešitve. Zdaj še samo čakam, da bo en vletel še en Intel fanboy in zahteval direktno primerjavo Opterona in Itaniuma...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

igor0203 ::

@Daedalus:

To sem tud jst reku. Še enkrat citiram kar sem reku:

Dothan je res killer procesor, sam potem moraš primerjat z mobilnim AMDjem oz. Turionom.
On pa verjetno misli primerjavo P4 Presscott/Cedar Mill proti AMD64. In tuki AMD v skoraj vseh pogledih zmaga. Tako v eno- kot v dvojedrnih procesorjih.

Good Guy ::

kje pa je kdo reku al je omejen na mobilnega na strežniškega la desktop?


jst nism nč zasledu, zato pa zakaj pa ne bi primerjali...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

r33tr0 ::

Primerjaj med sabo desktop proce, med sabo mobilne proce in med sabo serverske rešitve

Dothan je res killer procesor, sam potem moraš primerjat z mobilnim AMDjem oz. Turionom

zakaj? procesor je procesor, važno je samo kako opravlja svoje delo. Opteron je primarno procesor za serverje, pa se zelo lepo obnese kot namizni. Tudi Turiona lahko daš v desktop računalnik, samo se izkaže da je to malo bolj ekonomičen A64 s754
http://www.lemonparty.org/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: r33tr0 ()

igor0203 ::

Ok sej to že, sam PRIMARNO je tak procesor narejen za laptope. In kok folka kupi Dothana in adapter in ga potem uporablja kot namizni računalnik?
Sej vsi overclockarji pomoje niso niti 1% zaslužka Intela ali AMDja.

tiborrr ::

Menjam svoj Opteron sistem za P-M 730 ali visji.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Daedalus ::

zakaj? procesor je procesor, važno je samo kako opravlja svoje delo. Opteron je primarno procesor za serverje, pa se zelo lepo obnese kot namizni. Tudi Turiona lahko daš v desktop računalnik, samo se izkaže da je to malo bolj ekonomičen A64 s754

Potemtakem trdiš, da lahko med sabo direktno primerjamo Itaniuma, Opterona, Celerona, Semprona, P4, Sun SPARC, IBM PowerPC, Via EPIA? Pa dajmo še zraven kako Motorolo, da ne bo dolgcajt, no.

Procesor je procesor, se strinjam, bol težko bil procesor bil avion, samo je treba med seboj ločevat ciljno področje nekega procesorja. Primerjave kr tak, malo počez...niso kredibilne. Lih zato ne, ker so delane kr tak, malo počez. Kak pač nekomu v danem trenutku paše. In ker trenutno Intel fanboyem paše, da bi primerjali laptop procesor z vsemi ostalimi, bojo to pač počeli. Hell, no.

Pa nimam nič proti Intelu, njihovi P-M proci si zaslužijo ves rešpekt. Samo ne moreš nekaj na pamet primerjat, pa se delat pametnega. Razen če si fanboy. Samo takrat pač ne izpadeš preveč kredibilno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

tiborrr ::

Ja zakaj pa jih ne bi primerjali? Ce ima VIA epia ceno 30 jurjev, za katero dobis enega A64, potem ne vidim razloga, zakaj ju ne bi? In ne mi zdaj s tem, da je tali mali cyrix namenjen za HTPC, ker vseeno potrebuje ventilator na hladilniku procesorja...
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

r33tr0 ::

Ok sej to že, sam PRIMARNO je tak procesor narejen za laptope. In kok folka kupi Dothana in adapter in ga potem uporablja kot namizni računalnik?

Torej ne moremo primerjat procesorja med sabo ker dothan ne predstavlja dovolj zaslužka Intelu? Torej FX tud odpade?

Potemtakem trdiš, da lahko med sabo direktno primerjamo Itaniuma, Opterona, Celerona, Semprona, P4, Sun SPARC, IBM PowerPC, Via EPIA? Pa dajmo še zraven kako Motorolo, da ne bo dolgcajt, no.

Procesor je procesor, se strinjam, bol težko bil procesor bil avion, samo je treba med seboj ločevat ciljno področje nekega procesorja. Primerjave kr tak, malo počez...niso kredibilne. Lih zato ne, ker so delane kr tak, malo počez. Kak pač nekomu v danem trenutku paše. In ker trenutno Intel fanboyem paše, da bi primerjali laptop procesor z vsemi ostalimi, bojo to pač počeli. Hell, no.

Pa nimam nič proti Intelu, njihovi P-M proci si zaslužijo ves rešpekt. Samo ne moreš nekaj na pamet primerjat, pa se delat pametnega. Razen če si fanboy. Samo takrat pač ne izpadeš preveč kredibilno.

Torej P-M ne moremo primerjat z ostalimi namiznimi procesorji zato ker je to procesor za prenosnike, a vendarle ga lahko brez problema vstavimo v osnovno ploščo za namizne računalnike in z njim opravljamo vse stvari, ki so značilne za tovrstne računalnike. Vsak dan se naučim nekaj novega. A ni življenje polno nepričakovanih prevratov.
http://www.lemonparty.org/

Daedalus ::

Vidim, da je enim tule beseda metodologija popolnoma odveč. No, pa kr sami primerjajte Cyrixe PR233 z Itaniumi in zraven doživljajte orgazme ob ugotavljanju, da je Itanium nesporno boljši.

Over&Out.:\ S takimi pač ni možno debatirat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Poldi112 ::

Vprašanje če je boljši, če testiraš na isti platformi.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Good Guy ::

eni se še zmerom ne morete sprjaznt da je dothan najbolšji proc danes... nimam več za povedat in pol pišete bedarije
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

klemen22 ::

@redneck: daj teste da vidimo to da je dothan najboljši proc danes. Ker tako govorjenje iz glave je kredibilno ravno toliko kot to da bo jutri zunaj 30 stopinj celzija.

P.S.: ponavadi se primerjave med dothani in ostalimi vršijo takole, da dothana navijejo do daske drugo pustijo na stock pol pa merijo. Fino ni kej. Vse za rovtarjevo srečo.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

igor0203 ::

Torej ne moremo primerjat procesorja med sabo ker dothan ne predstavlja dovolj zaslužka Intelu? Torej FX tud odpade?


Ne ne moremo, ker Dothan je procesor namenjen prenosnikom, Presscott pa je namenjen namiznim računalnikom. Dothana primerjaj s Turionom, Presscotta pa z A64.
Večina navadnih uporabnikov nima pojma kaj je to Dothan in kaj C-479 itd., malo pa je zanesenjakov, ki kupijo Dothana in ga pol hladijo z DI in LN2 al pa ga pač uporabljajo kot namizni računalnik.
FX pa lahko primerjamo z najmočnejšim P4 procesorjem, Extreme Edition (al neki tazga),ker sta oba v istem cenovnem rangu.

Jst mirne duše priznam, da je Dothan res dober procesor, ker nisem niti AMD niti Intel fan. Kupim pač tisto kar ponuja več za zahtevani denar. In trenutno v tem prednjači AMD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

Tarzan ::

P-M so super! P4, Xeon in ostalo pa je za primerljivimi AMDjevimi izdelki zaostalo. Dothan je trenutno edina res svetla točka, na katero bi moral Intel staviti, ne pa da se še kar naprej drži netbursta kot pijanec plota.

Vseeno bom, ko bom kupoval, nabavil prenosnika s Turionom. Imam precej razlogov za to, razen če Intel vdela podporo EMT64, potem verjetno več ne bo dileme.

igor0203 ::

No Tarzan je povedal bistvo in resnico.

Stajerc ::

No vidite pa je namen teme dosežen. Kljub tlko žolča.

Če gledamo nenavite sisteme potem v nižjem in srednjem razredu kraljuje amd kaj se tiče namiznih pc-jev in to je potrditev mojega mišlenja in izkušenj z preteklosti. Za isto ceno povprečen uporabnik ko nima pojma o navijanju ali celo zmerno navija dobi z amd za isto ceno več. Vsaj glede na grafe in teste ki so na netu.

Če pa hočeš višji cenovni razred in zadevo fajn naviti pa kupiš P-M in si zmagal. Se pravi če res hočeš z navijanjem doseči največ.

Evo jaz tega nisem vedel zato sem tudi vprašal, zdaj pa vem.
Have a nice day.

Good Guy ::

Vseeno bom, ko bom kupoval, nabavil prenosnika s Turionom. Imam precej razlogov za to, razen če Intel vdela podporo EMT64, potem verjetno več ne bo dileme.


pol ti poraviš da boš kupu (dau več keša) , čeprav ne vem kake so ceen sam zarad ene posrane funkcije?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Stajerc ::

Najbolj me pa veseli sočno izražanje da je prisotno v takšnih temah ker res udari žebelj na glavico. :))
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

igor0203 ::

Rovtar, Turion je malo cenejši od P-M. To mislim za kakšen spodoben prenosnik, ki ima npr. X700 ipd.

Tarzan ::

pol ti poraviš da boš kupu (dau več keša) , čeprav ne vem kake so ceen sam zarad ene posrane funkcije?


Zaradi ene posrane funkcije nebi dal, je pa hitrost v skoraj vseh 32 bitnih aplikacijah izenačena, cena Turiona pa ni prav nič višja od Dothanov. Celo za kar nekaj ceneje ga lahko dobim, kot če bi vzel P-M izvedenko prenosnika. Edino, kar je potrebno popeglati pri laptopu s Turionom je poraba baterije. Tu še nekoliko zaostajajo, pri performancah pa je razlika tako majhna, da je praktično zanemarljiva. AMD naj se loti trga prenosnikov resno, ubijalski procesor že ima, če uspe narediti še dovolj varčno vezno čipovje (integriran memory kontroler je le še dodaten plus) verjamem da bo Intel začel izgubljati tržni delež tudi na segmentu, kjer je doslej kraljeval - prenosnih računalnikov.

Tomay ::

Imam samo en odgovor na AMD vs intel:

Voodoo 4Ever

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Good Guy ::

@Tarzan

lepo argumentirano
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

shadow7 ::

V ceniku poiščeš 2 cenovno primerljiva procesorja, na http://www23.tomshardware.com/cpu.html izbereš modela in ustrezen test in je.

Zheegec ::

Na Tomshardware? OMG 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel vs. AMD - mobilni procesorji

Oddelek: Strojna oprema
191902 (1399) zcetrt
»

AMD v škripcih

Oddelek: Novice / Grafične kartice
494818 (2859) PrimozR
»

Slabosti in prednosti AMD 64 in Pentium-a 4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
804731 (3658) tiborrr
»

AMD na 65 nm (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
627743 (5821) ricola78
»

Prenosnik s Turion procesorjem

Oddelek: Kaj kupiti
212128 (1759) nurmaln

Več podobnih tem