» »

Switch

Switch

slemo ::

Imam dva racunalnika, eden je povezan v adsl drugega pa bi preko stikala switch povezal v internet preko tega ki ima adsl.

Sicer se to nisem delal in me zanima kam gre kaksen kabel, ali rabim mogoce 2 mrezni kartici na enem racunalniku ali na vsakem eno?

Mi lahko napise kdo kako in kaj ter ali je treba kje nastavljati kaksne ip ali karkoli drugega ali je dovolj da na tem racunalniku ki ga bom povezal v internet da nastimam novo povezavo ali morda small office network?

Hvala vnaprej.

AndrejS ::

Če imaš dinamični IP pri SIOL potem lahko ima vsak računalnik svojo povezavo. Se pravi 2 compa v switch, iz switcha pa na modem.

Dark Angel ::

Uporab mal iskanje... maš že tooooolk tem o tem tuki napisanih... :O

Čist na kratko:
Če imaš switch in dinamični IP rabiš v vsakem računalniku po 1 mrežno kartico katero povežeš v switch. In na obeh računalnikih ustvariš dial-up PPPOE povezavo z uporabnišlim imenom in geslom. In tko lahko oba čarunalnika dostopata do neta neodvisno, če jima pa še naštimaš pravilna IPja na mrežnih karticah za LAN (npr. 192.168.1.5 in 192.168.1.6) in sta oba v istem workgroup-u(npr. WORKGROUP) se pa še vidita v omrežni soseščini... :)

Če imaš pa switch in statični IP pa prodaj switch in kupi router :p Če tega nočeš narediti ti switch ne bo čisto nič pomagal pri dveh računalnikih... edino to da se med seboj vidita... Pol rabiš eno mašino z 2 mrežnima. V prvo mrežno vtakneš direktno xDSL, v drugo mrežno pa s krossover kablom povežeš 2. računalnik (ki ima samo eno mrežno). Nastavitve si pa najdi na teh straneh... jih je malo morje...

Switch je bolj uporaben samo pri dinamičnem IPju...

Ok hvala za odgovore, sam neki me zanima mal bolj podrobno.

Torej jaz iz PC-ja ki se ni povezan v internet potegnem mrezni kabel v spodnji stuk kjer je switch, ta kabel priklopim v switch.

Potem pa priklopim se mrezni kabel iz tega racunalnika ki ima adsl v spodnem stuku direktno iz adsl modema v switch in potem rabim se en mrezni kabel da priklopim ta kabel v switch in potem v racunalnik v spodnjem stuku?

AndrewSmith ::

Nekako tako povezes.

1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

ok hvala za odgovore vsem,stvar deluje OK

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568557 (5386) c23po
»

Switch problem

91382 (1263) Gutjerez
»

switch + router = kaos

71851 (1707) JurcaG
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384878 (4397) SasoS

ADSL in dva računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
51114 (1085) bastadu

Več podobnih tem