» »

Kateri digitalni fotoaparat za najboljši zapis filma?

Kateri digitalni fotoaparat za najboljši zapis filma?

eudyptula ::

Kupujem nov digitalni fotoaparat, pri čemer mi je zelo važna kvalitata zapisa filma. Vem da je po novem kar nekaj aparatov s precej visokimi ločljivostmi filma, ampak so večinoma v visokem cenovnem razredu - jaz pa iščem najboljše razmerje cena/kvaliteta tam nekje do 80000 SIT...

Pomembno mi je tudi, da se dobro obnese v slabih svetlobnih razmerah in da ima čimveč ročnih nastavitev.

Dare ::

Ne moreš kar direktno reči, kateri ima najboljšo sliko. Je preveč faktorjev, ki vplivajo na to. Opravi domačo nalogo in malo poglej po internetu (razen če imaš raje, da se drugi subjektivno odločijo namesto tebe). Dobra stran je DPREVIEW.com. Moj namig pa je, da s kakšnim Panasonicom ne moreš zgrešiti.

eudyptula ::

Na internetu ni tako težko najt podatkov o fotoaparatih, je pa precej težko iskat po takem specifičnem kriteriju kot je kakovost zapisa videa.. Poleg tega pa specifikacije lahko varajo, in je zelo dobro dobit kakšno osebno mnenje uporabnika.

ReBi ::

sony ni švoh pr filmih. itak pa vsi kodirajo prbližno enako. izogibej se canona, olympusa, ostalih ne poznam.

sicer pa: kupi kamero, s katero lahko slikaš, pa je, če ti je video bl pomemben. z najslabšo mini dv kamero nardiš boljši vido kot z najboljšim fotoaparatom. in obratno je pri fotografijah, vkolikor nimaš nekaj mio pixlov ccd na kameri... (hd)

TOP ::

Pri digitalnih fotoaparatih je zame SONY najslabša firma imel sem ga in ga zamenjal za CANNON in razlika je očitno v sliki CANNON dela bolše slike bolj ostre.

Jan987 ::

imam isto iskušnjo kot TOP

ReBi ::

jaz pa ne. sploh v temnejših prostorih se mi je zdel sony boljši. (govorim o cenejših fotoaparatih)

Jan987 ::

jest sm šel iz enga canona k sm ga kupu pred petimi leti pred tremi leti na enega sonyja ki naj bi imel kao boljše karakteristike a je bila slka zelo slabša + to da je še zelo veliko bol okoren od soniya . Zatem sem vse skupaj zamenjal za canon s1 in že eno leto deluje res super. Aja pa pri soniju me je vedno motilo da je imel več kot še enkrat dražje kartice od ostalih

Dead_Eye ::

minolto Z3 al Z5 poglej... Pa to, da ima najslabša DV kamera boljši video kot najboljši fotoaparat se pa ne bi strinjal.... najslabše kamere imajo 800.000 senzor in niso ravno dobre...

Vsekakor pa je Canon S1/2 odličen nakup... Sony ima slabše slike napram drugim (vsaj v nižjem cenovnem razredu).
The one and only

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dead_Eye ()

aljazh ::

Pa to, da ima najslabša DV kamera boljši video kot najboljši fotoaparat se pa ne bi strinjal.... najslabše kamere imajo 800.000 senzor in niso ravno dobre...


Televizijska slika po SD PAL standardu ima cca. 414.720 pikslov (720 x 576), torej je 800k pikslov za SD PAL sliko še preveč, če ima kamera optični stabilizator slike. V primeru digitalnega stabilizatorja je seveda pomembno, da ima čim več pixlov, a kar tako počez trditi, da kamere niso dobre, če imajo le 800k pikslov, ni ravno modro.

Digitalni fotoaparat ne moe imeti boljše slike kot kamera (če predpostavimo, da je optično boljši) že zaradi kompresije. Ena ura posnetka v formatu DV zasede približno 13GB.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395076 (3915) Gwanaroth
»

Panasonic NV-GS15 (best buy!) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
918628 (5680) pivmik
»

MiniDV kamera - kako zajeti slike iz kasete?

Oddelek: Zvok in slika
61840 (1754) PhotoBlaz
»

800k vs 1M pixel - kvaliteta video ločljivosti?

Oddelek: Zvok in slika
5868 (798) rfmw
»

Digitalni foto ali digitalna kamera

Oddelek: Zvok in slika
61237 (1062) Vanich

Več podobnih tem