» »

Digitalni foto ali digitalna kamera

Digitalni foto ali digitalna kamera

- SiroTka - ::

Ok o digitalnih fotkih vem ze veliko. Ogledal sem si foto ki pri nas stane okoli 250k SIT v nemciji pa okoli 180k (canon g2). Zanima me kako je s digitalnimi kamerami za domaco uporabo.

Moram priznat da o kamerah nimam pojma. Vem da so razlike med hi 8 in minidv kasetkah. Potem da imajo ene stabilizatorje, pa night shote, pa da z enimi loh tud delas fotke ipd.

Ali se splaca v tem cenovnem razredu mogoce raje kupit kamero? Kaksne so res dobre kamere? Ne netu nisem nasel nobene dobre strani, ki bi imele porimerjavo posameznih kamer kot npr. dpreview za fotke?

Naj se en, ki se malo bolj spozna na kamer mal razpise pls.

Zzzzzzz ::

Če bi rad kupu kamero, kupi mini DV - kvaliteta je izjemno boljša od drugih (starejših) sistemov - tak video lahko neseš tudi na nacionalko, pa ti ga bodo brez problemov uzeli in predvajali :D
Če bi pa rad kupu dobro digitalno kamero, jo za 250k sit ... no, jst bi reku, da jo ne boš. Ker če hočeš kupt dobro dv kamero, rabš usej enih dodatnih 100k ali več. In sicer tako, ki ima 3 ločene ccd čipe/senzorje za RGB (slika je veliko bolj kvalitetna), polej so pa še kke drobnarije, ki jih dajo proizvajalci.

Še to: Kamere so za snemanje filmov, torej, če ima kamera možnost slikanja, slike niso kej preveč extra. Tako fotoaparati niso za snemanje filmov hude kvalitete (v bistvu so nekej tako-tako, odvisno od aparata), so pa slike posnete z njimi hude v primerjavi s slikami s kamere. Odloči se, kaj ti bl rabi in kupi. V vsakem primeru nekej zgubiš.

- SiroTka - ::

Jasno mi je da s kamero ne mores slikati lepih posnetkov.

Pri kameri me recimo zanima katera firma je top oz best buy. Ali je to panasonic ali je to sony.

Na eni strani sem npr. gledal DCR-TRV 18 Sony ki je okol 250.000. Ma 800.000 CCD tock in mini DV.
Zanima me v cem se predvsem te kamere razlikujejo med sabo, ali je potem samo ta ccd cip vazen ali kaj?

Zzzzzzz ::

U kamere se jst ne spoznam glih kej preveč, tku ti tudi ne znam povedat, ktere so trenutno >in<, ker jo sam nemam, ki jo ne rabm. Jo ima pa en prjatu in ga bom kej povprašal, pa napišem tle. Kako kamero ima ne vem, je pa dal zanjo nekej manj kot 500k sit.

U glavnm, če se da in če imaš dnar, kupi tako, ki ima 3 ccd čipe, vsakga za svojo barvo. Slika je veliko boljša in kontrastna. Seveda je tudi cena primerljivo višja.

PhotoBlaz ::

SiroTka, ce rabis digitalca, ti jest prodam svojo MINOLTO DIMAGE 5, k ma poleg vseh dobrih lastnosti se 7x opticni zoom; za 180.000 SIT + se dva filtra (UV in Polarizacijski)

Pa garancija se tricetrt leta.

ce te zanima pis mail na: Blaz

Cau

Model

bruhanje ::

Lahko pa posezes po Canon-ovi mini-dv kameri XL1s, ki je med mini-dv formati najboljsa ... V ameriki snemajo filme s to digitalko. Slike zajema v veliko vecji resoluciji in jih sproti skonvertira v PAL. Da ne omenjam moznosti menjave optike. Vse to in se mnogo drugih bonbonckov za dobrih 1100k :(


...prodas avto, odpres firmo in nastane nova nacionalka. :\


Osama ma vas rad!

Vanich ::

Da ne bi gdo slučajn kupu Dimage 5 od gunga modela zgorej. Za ta aparat nucaš jedrsko elektrarno, ker tok štroma pokur, pa še star model je. Poleg tega je pa cena 180 jurjev nesramna pljačka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalna kamera za 150.000?

Oddelek: Kaj kupiti
182189 (1816) Calligula
»

digitalna kamera

Oddelek: Kaj kupiti
162275 (1834) roscha
»

Digitalna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
636138 (5239) Caligula
»

Digitalna videokamera

Oddelek: Kaj kupiti
291952 (1606) Caligula
»

Katero digitalno kamero kupit?

Oddelek: Kaj kupiti
111393 (1106) Reality

Več podobnih tem