» »

AC3 digitalni izhod na SB Live! Value

AC3 digitalni izhod na SB Live! Value

Jinxy ::

Torej, doma imam kartico SB Live! Value (čisto prvo verzijo) in me zanima, kako bi lahko naredil, da bi iz kartice dobil digitalni AC3 signal prek koaksialnega kabla.

Da ne bo kdo narobe razumel, prek Coax digitalnega izhoda bi rad dobil NEODKODIRAN AC3 signal, ki ga bom potem priključil na receiver, ki ima vgrajen AC3 dekoder.

V bistvu bi rad naredil nekakšen bypass...program pošlje na SB Live! neodkodiran AC3 stream, zvočna bi pa ta signal samo poslala naprej na SPDIF-Out, a je to sploh možno?

hvala za odgovore!

CaqKa ::

je mozno
v jokerju so bila enkrat navodila.. predvidevam pa, da ima kdo kaksen link do tega kako si to zlotas sam... vem da mors prilotat samo en kabl z cinch konektorjem in pol bi naj spilalo.... ajt

BlackHole ::

Če ima tvoja zvočna digitalni izhod, pol ni treba nič lotat. Samo poveži digtalni izhod z vhodom na receiverju. Potem greš v npr. WINDVD in nastaviš pri audio SP/DIF in mora delat (saj meni dela). Imam pa SB LIVE 4670.

Jinxy ::

Imam enako kartico kot ti, CT 4670 :) Naredu sem si tudi že kabel za povezat digitalni izhod z receiverjem (2 pinski konektor-->cinch), zdej me zanima samo še, na KATERI dig. izhod je treba povezat kabel? Obstajajo namreč štirje (SPDIF#0, SPDIF#1, SPDIF#3, SPDIF#4). Najbolj logično bi bilo, če kar na prvega, ampak za vsak slučaj rajši vprašam ;)

borutzi ::

Na tem naslovu bos nasel vse kar te zanima glede tega. BTW: tisti clancic, ki je bil takrat v Jokerju sem napisal jaz. Kmalu zatem so prisli ven Live-i z digital outom in stvar ni bila vec tako aktualna.:D
Bolje da se ga nabiješ kot pes, kot pa da ti ga nabije pes.

zile ::

francelj ---> legenda :)

BlackHole ::

Jinxy, al sva se narobe razumela ali pa nimava enake kartice (ali pa oboje). Moja kartica ima namreč digitalni izhod že vgrajen (rumene barve). Če ima tvoja kartica ta izhod potem priklopi kabel tja, sklepam pa da ga nima, zato ti glede tega ne znam svetovat.

Jinxy ::

Tnx vsem za nasvete in predloge! Zadevo sem usposobil in dela super....na SPDIF#0 sem nataknil 2-pinski plastični konetor, na drugi strani kabla pa seveda navaden cinch in priključil na dig. coax vhod na Pioneerju 710S :)

Moje izkušnje: Treba vključit "Digital Output only", tko da kartica pošlje vse na dig. izhod. Pozna se, da je D/A pretvornik v receiverju (24-bit, 192kHz) precej boljši kot na Live!, razlika v zvoku je kar občutna! logično, ne? :)
Torej, navadne wav, mp3, ipd fajle špila super, kako pa surround? Predlagam, da si najprej inštalirate WinDVD, ki ima v paketu tudi Audio dekoder s podporo AC3, digitalen izhod, pa še kaj...
Doma imam Planet of The Apes DivX (backup od DVD-ja 0:)), ki je zakodiran skupaj z AC3 zvokom namesto običajnega mp3: Zadeva laufa super, receiver prepozna Dolby Digital stream, skratka, opice so za vsakim vogalom v sobi :))

Pri *.VOB falih (DVD format) je pa zadeva taka, da deluje samo, če fajle predvajam v WinDVD-ju, v vseh ostalih je kaj narobe...BS player se usuje, media player pa teži, da nimam primernega hardware-a (zakaj pa potem v WinDVD dela, če HW ni na voljo? :D)

Še 1x hvala vsem, splačalo se je :)

LP, Jinxy

BlackHole ::

Ne vem, če sem ta razumel kej hočeš, ampak WINDVD je bistvu softverski dekoder za sliko (mpeg-2) in zvok, vsi ostali predvajalniki, ki si jih naštel, ne zanjo dekodirat mPEG-2 formata.
Pa mislim, da tudi ni treba imeti vključenega "digital output only", vsaj v mojem primeru ne.

zile ::

BlackHole: ja če uporabljaš WinXp ali win2000, pol ti ni treba vklopit digital output ony. v Win 98 je pa treba imet vklopljeno. DivX z AC3 je pa itaq zakon :D
have phun :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

DTS Audio

Oddelek: Zvok in slika
296399 (3920) gregyk
»

Težave s konfiguracijo sistema 5.1

Oddelek: Zvok in slika
71772 (1624) settler
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537811 (6566) gumby
»

AC3 in SB Live (audigy)

Oddelek: Zvok in slika
71002 (884) grizli123
»

dolby digital zvocna?

Oddelek: Zvok in slika
231865 (1579) matevzm

Več podobnih tem