» »

dolby digital zvocna?

dolby digital zvocna?

pramarko ::

A podpira kira od tapoceni zvocnih kartic dolby digital al pa katerikoli drug suraund protokol? A ma kira opticni izhod? Zadevo bi rad priklopil na surround fersterker s 5 zvocniki pa ne vem kaj kupit.

Matek ::

SB Live 1024! 8-)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Pretorijanec ::

Kva je to zate pocen?

Matek ::

Ja če si že dal dnar za sorround zvočnike in feršteker, boš menda še dal tistik 20 kSIT za zvočno:D

pramarko ::

poceni: cca do 20 k
Mrbit, mrbit kakega cuka ali 2 vec

BlackHole ::

Če imaš DD dekoder, kupi SB LIVE Player, okoli 15-16 k SIT. Ima digitalni izhod, jaz jo imam in sem zelo zadovoljen. Gledam DVD filme v Dolby Digital formatu.

roro ::

Pramarko optični izhod boš po moje našel samo na SB Live Platinum. Ta ima dva. Priložena sta tudi krajša povezovalna kabla. Če si mislil digitalni izhod, pa ti je odgovoril že markoj.

VASkO ::

jaz pa sem se navdusil za kartice s cipom Fortemedia 801-AU, ki imajo prek WinDVD ali PowerDVDja pravi dolby digital zvok, cena? Sitnica. Za 6200 pri PCX dobis Genius Soundmaker live 5.1, ki ga bom sam nabavil, testi teh kartic pa so na 3dsoundsurge.com.

Aja, zvocnike priklopis na tri stereo izhode (sprednji sateliti, zadnji surround in center ter woofer).

Tzar ::

Preveri pri Iskra Racunalniki program Media Forte za 11.500 Dobis 5.1 kartico,pa baje naj bi ble kr uredu te kartoline.
:\
Življenje je lepo!

Siluro ::

Zdravo, ABIT je dal na tržišče dve kartici z podporo DolbyDigital protokolu (5.1) in sicer kartica se imenuje ABIT AU10 cenejša verzija znaša 10.990 sit z DDV , dražja pa ima priloženo še daljinca in IR sprejemnik cena znaša 14.990 z DDV.Ove verziji vsebujeta gonilnike, Licenčni WinDVD (priloženi daljinec deluje na ta software).Več si lahko preberete v novi številki računalniških novic,....8-O8-O8-O
Howg govoril sem!

pramarko ::

Ja, moj fersterker ma DD dekoder. Zdej ne vem, ce to rabi tud kartica? Ziher pa morjo pridet do fersterkerja signali za vsak zvocnik posebej (ali se motim?), tk da me zanima kake imajo vse te 5.1 kartice izhode. Ce je digitalen (tak + opticnega mam na fersterkerju vhod), pol je to najbrz to, ker je tisti digitalen vhod deklariran kot DVD vhod. Sicer morm pa se mal v navodila za fersterker pogledat - cez vikend ko grem domov.

Tale abitka zveni zelo mikavno, geniusova je pa skoraj prepoceni, da bi lahko na lepe oci verjel, da je dobra.

Matek ::

Ja če maš digitalen vhod, pol išči kartico z SPDIF izhodom, jes ti priporočam SB Live 5.1 stane okrog 20 kSIT pa vsi jo hvalijo, za uno abitko pa prvič slišim;)

BlackHole ::

Zakaj bi kupoval 5.1 kartico. če že ima dekoder. Rabiš samo kartico z digitalnim izhodom (Sb live player) in ta izhod priklopiš v digitalni vhod na dekoderju. Zvočna kartica ne rabi dekoderja in dovolj je en sam kabel, da lahko gledaš filme v Dolby digital kvaliteti z Windvd ali Powerdvd.

Matek ::

sori marko sem pozabu tako je se strinjam:D

Siluro ::

Pramarko če te kartica zanima imaš tukaj stran kjer so jo testirali lahko pa kmalu pricakujes test tudi na SLO-TECH-u.MadManManto kartica je v prodaj že mesec in pol!Dobro je ker podpira EAX , Q3D in še kaj je pa res da nima SPDIF-izhoda ima pa priložen kabel za levi in desni kanal ter voofer,....mačkeno spremljajte novičke sem že stokrat reku( pa brez zamere)..Link
Howg govoril sem!

krho ::

jest posedujem zvocno kartico od Media Forte k ma SPDIF izhod + 5.1 izhod in radio imajo jo v podjetju Iskra Racunalniki stane pa nekaj manj kot 13kSIT

matejS ::

Poglej: Terratec DMX Xfire 1024 (www.terratec.de)
Ima tudi opticni digitalni izhot.
Pa se cena DMX Xfire je 16k, OEM Player pa enako!
Ima kdo izkusnje s to kartico?

pramarko ::

Mad Max: pises, da abitka nima SPDIF izhoda. Ne vem kake sorte oskubljeno verzijo prodajajo v Sloveniji, ampak na tistem pejdzu, ki si ga zgoraj linkal pise, da ima tak izhod. Celo opticnega! Ce res dobro zveni, bi to skorajda raje nabavu kot Creativa, ker ma Creative na tem podrocju absoluto preveliko moc. Pa Abit je taka overclockerska firma >:D>:D >:D, mogoce bi jo lohk navil cez 1GHz, pa ram na njej bi povezal v RAID polje >:D >:D >:D

Ne, resno: kje v SLO prodajajo to bestijo??

Siluro ::

Pramarko zadevo lahko kupiš pri darcomputers "sorry reklama" glede tistega SPDIF -a je pa takole osnovna verzija ga nima dokupit je potrebno dodatek ki ga das na obstojeco kartico.
Citat iz navodil za uporabo ABIT AU10:
S/PDIF I/O:To connect the digital audio input.Note that the connection of S/PDIF requires an option daughter card.
Ima pa 5.1CH OUT za priklop audio sistema z 6 zvočniki...
Howg govoril sem!

matevzm ::

Mimogrede, ce imas Denonov surround procesor, ne kupuj SB Live. Live nima izhoda po standardu (prevelika napetost). Vecina opreme prezivi, za Denone pa sem slisal, da so obcutljivi in jih je nekaj ze pocrkalo, ko so jih ljudje priklopili na Livea.

luni ::

Mad Max naj ti bo, ce si ze ti ;)

Ok folkeci, mene zanima predvsem, kako bi Dolby Digital zvok spravil na 4.1 sistem zvocnikov. Ker imam Sound Blaster Live! Player nimam 6 analognih izhodov in ne morem uporabljati kakega softverskega odkodirnika, ki potem zmiksa tistih 6 kanalov. Je sploh mogoce ustvarit koliko toliko avtentiven Dolby Digital brez posebnega LFE kanala in center zvocnika?
Artificial Intelligentia

matevzm ::

Kar se DVDjem tice, ni problema, to se ze dolgo pocne, do nedavnega ni bilo drugega. WinDVD ima recim 2, 4 sli 6 zvocnikov v opcijah.
Ce pa imas kaksen drugi izvor, ti ga lahko predvaja ustrezen filter, ce ga imas. Samo potem pa ne vem, kje se nastavi stevilo zvocnikov, ce se da. Se nisem razmisljal o tem.

borutzi ::

Luni! Uporabi Liveware3, power dvd 2.55 -> novejsi ali windvd 2.0 -> novejsi, in katerekoli 4.1 zvocnike
V zvocnih opcijah uporabi 4 speakers output in to je to , pri windvd pa to opcijo nastavis v DVDGeniu. Razlika bo samo v tem, da ti bo namesto centra ki ga pri 4.1 zvocnikih verjetno nimas slisati center na prednjih dveh zvocnikih. Windvd ima malenkost boljsi zvok. Datoteka s katero testiras razporejenje kanalov se imenije AC3TEST.VOB in jo dobis TUKAJ
Ta programski Dolby digital je za moje malo bolj izosteno uho malenkost slabsi kot pravi (slabsi frekvencni razpon na vseh kanalih).Nasploh je za programski Dolby digital boljsi windvd (poizkusi v DVDGeniu obkljukati opcijo decode LFE) ker pravilno odkodira tudi nizkotonca.:)

Jaz se drugace posluzujem pravega Dolby digitala:D
Bolje da se ga nabiješ kot pes, kot pa da ti ga nabije pes.

matevzm ::

Slisal sem za ljudi z zelo resno opremo, ki prisegajo na programsko dekodiranje. Samo ne da ga potem ven posilja SB. Pri dobri opremi je ta sibek clen v verigi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537584 (6339) gumby
»

Dolby 5.1

Oddelek: Zvok in slika
363058 (2606) ciper
»

Katera zvočna

Oddelek: Kaj kupiti
361771 (1469) Trdi
»

Razlika med med LIVE PLAYER -jima

Oddelek: Zvok in slika
7922 (790) ElHovica
»

Creativovi zvocniki

Oddelek: Zvok in slika
472304 (1644) Mate

Več podobnih tem