» »

Kje so prerokove karikature

Kje so prerokove karikature

««
5 / 11
»»

Barakuda1 ::

Ja nekateri ste res prav neverjetni.

Če tko zagovarjate svobodo izražanja nestrpnosti, zakaj vas pa pol tako moti pozivanje muslimanskih skrajnežev k nestrpnosti do zahodnih demokrracij.

da niste mrbit vi malce dvolični.

borchi ::

Jaz se preprosto bolj strinjam z zgoraj navedenim, kot pa s tem, da je prepovedano pozivanje k nestrpnosti. IMO je treba pravico do svobodnega izražanje interpretirati čim širše.

js mam pa rajš, da islamske voditelje dajo na off med pozivanjem k sveti vojni.

edit: mah, je že barakuda1 povedal isto. kaj se danes slo-tech tk vleče ko polž!
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Dr Evil ::

A smo pozvali k ubijanju ali bilokakšnem drugem nasilju?

Še smemo rečt zločincu zločinec?

So občutki muslimanov in drugih skrajnežov važnejši od njihovih žrtve,ko je 17letna Nazanin?

Niso!

In če se že toliko zgražate nad inkvizicijo,pol ne vem zakaj se ne nad šeriatskim pravom,ki pobije na leto toliko kot inkvizicija v 350ih!

Pa,da ti zadam knockout Barakuda1.

Odobravaš šeriatsko pravo,ki kaznuje ljudi,predvsem ženske z smrtjo za bedaste prekrške?Če ne,potem si nestrpen do njihove ver,ker je del mohamedovega nauka.Če pa ja,potem pa,eh brezveze.

TheJack ::

Daedalus&Keyser Soze: Kot sem napisal. Kdaj z izvrševanjem svoje pravice začemo posegati v pravico drugega, je stvar interpretacije. Svoboda in pravice vsakega se nehajo tam, ker se začnejo svoboda in pravice drugega. Temu, kdaj točno se to zgodi in koga je treba v konkretnem primeru zaščititi, je v bistvu namenjen cel pravni sistem.

Jaz se, preprosto povedano, zavzemam za to, da bi se pri nas svobodo izražanja interpretiralo širše kot sedaj.

Barakuda1: Lose the attitude a little. Jaz sem že rekel na enem drugem forumu, da me demonstriranje muslimanov ne moti (da bi hotel, da koga sodno preganjajo zaradi nošenja napisov). Bolj me moti dvoličnost nekaterih, ki ''muslimane razumejo'', medtem ko karikaturiste razglašajo za najhujše razpihovalce sovraštva. Na živce mi gre to, da marsikoga bolj motijo neke relativno nedolžne karikature, pozivanje k masakru pa ne toliko.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Daedalus ::

Daedalus&Keyser Soze: Kot sem napisal. Kdaj z izvrševanjem svoje pravice začemo posegati v pravico drugega, je stvar interpretacije. Svoboda in pravice vsakega se nehajo tam, ker se začnejo svoboda in pravice drugega. Temu, kdaj točno se to zgodi in koga je treba v konkretnem primeru zaščititi, je v bistvu namenjen cel pravni sistem.

Sej...mene zanima interpretacija. Kako je sedanja ureditev utemeljena in podobno. Ker ko pogledaš vsak člen posebej, se lahko zazdita neusklajna, ob prisotnosti razlage pa se vse skup postavi v drugačen položaj. Pravniki?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Barakuda1 ::

Bolj me moti dvoličnost nekaterih, ki ''muslimane razumejo'', medtem ko karikaturiste razglašajo za najhujše razpihovalce sovraštva. Na živce mi gre to, da marsikoga bolj motijo neke relativno nedolžne karikature, pozivanje k masakru pa ne toliko.


No, tle se najini stališči precej približata (skoraj povsem).
razlika med mano in tabo je (če je sploh), da mene moti oboje, tako pozivanje k masakru kot blatenje verskih simblov (katerihkoli).


p.s.
In če mislite, da so kristjani (tisti ortodoksni) kaj bolj strpni od muslimanov, ko gre za "napad" na njihove simbole, malce pobrskajte po ne tako odmaknjeni "zgodovini" umetniškega izražanja.
Ko so predvajali film "Kristusova poslednja skušnjava" je bila prava "štala" Ja, tud kinodvorane so gorele (in to sredi Evrope), žal.

TheJack ::

Daedalus: Podrobnosti ureja 300. člen KZ. Ne ljubi se mi sedajle na netu iskati besedila, imaš pa vse ta zakon na strani od Državnega Zbora, pa poišči.

Sodne prakse v tej smeri na žalost ne poznam najbolje.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Barakuda1 ::

Bom jaz objavil (za tiste, ki se jim ne ljubi iskat)

Izvleček iz Kazenskega zakonika RS



Zbujanje sovraštva, razdora ali nestrpnosti, ki temelji na kršitvi načela enakosti
300. člen

(1) Kdor izziva ali razpihuje narodnostno, rasno ali versko sovraštvo, razdor ali nestrpnost, ali širi ideje o večvrednosti ene rase nad drugo, ali daje kakršnokoli pomoč pri rasistični dejavnosti, ali zanika, zmanjšuje pomen, odobrava ali zagovarja genocid, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s prisilo, grdim ravnanjem, ogrožanjem varnosti, s sramotitvijo narodnostnih, etničnih ali verskih simbolov, s poškodovanjem tujih stvari, z oskrunitvijo spomenikov, spominskih znamenj ali grobov, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

(3) Material in predmeti, ki nosijo sporočila iz prvega odstavka tega člena, kot tudi pripomočki, namenjeni za njihovo izdelovanje, razmnoževanje in razpečevanje, se vzamejo ali njihova uporaba ustrezno onemogoči.

drejc ::

Ko so predvajali film "Kristusova poslednja skušnjava" je bila prava "štala" Ja, tud kinodvorane so gorele (in to sredi Evrope), žal.


Ni isto.

Boš rekel da so oblasti to tolerirale? Mogoče ni kdo stopu pred sodnika če je biu ujet al pa na kameri pred kinodvorano? Že ko so psoval polcaje so šli klavir špilat, kaj šele da bi na transparentih napovedal fatwo na Mel-a ali holokavst na vse ustvarjalce v filmu in gledalce v kinih?



Je kdo od Hamasa šel sedet, ko so prejšni teden na televiziji govorili da iščejo tujce po hotelih? Je kdo od požigalcev, ki so jasno posneti po tvju šel sedet? Pred šerijatskim pravom se vsi tresejo doli, pa nevem če lih dopušča takšne zločine.

:\
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

gfighter ::

Policija je po nasilju, ki je zahtevalo eno smrtno žrtev, 30 ljudi je bilo ranjenih, v Bejrutu prijela približno 200 osumljencev.


Policija je pobesnelo množico uspela razgnati šele z uporabo solzivca.


-link-
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

drejc ::

Nekaj požigalcev je zgleda res "osumljenih".
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

poweroff ::

drejc: kako to misliš če je to uradno mnenje MI? Jaz z MI nimam nič, nisem tam zaposlen, nisem sodelavec in nikoli nisem bil.

Drugače pa, o grda grda Mladina, je celo objavila par karikatur. Le kako, ko so pa tako "levičarski" in "komunajzarski"...?

Glede svobode govora in teorij o tem, kako bi smela biti neomejena, se pa spet vidi zblojenost desničarjev. Chomsky recimo zagovarja visoko svobodo govora. In je celo večkrat vzel v bran kakšnega nestrpneža češ, sicer se z njim ne strinjam, vendar ima človek pravico govoriti kar hoče. Thomas pa je Chomskega označeval s Čimpsky, ostali desničarji pa ste mu ploskali.

Keyser je tudi opozoril na dvoličnost desničarjev (samo da on tega ni tako direktno napisal): "taktična" cenzura blogov vojakov v Iraku ter "taktična" cenzura karikatur. Če zagovarjamo cenzuro, jo zagovarjajmo v OBEH primerih. Če zagovarjamo svobodo govora, jo zagovarjajmo v OBEH primerih. Enako tudi Barakuda: zakaj pa muslimani ne bi smeli na ulicah Londona vpiti "dol s svobodo"?

E, to me moti pri desničarjih - selektivnost vašega uma. Pa da smo si na jasnem - pri levičarjih je podobno, jih dovolj dobro poznam.


drEvil: Še smemo rečt zločincu zločinec? So občutki muslimanov in drugih skrajnežov važnejši od njihovih žrtve,ko je 17letna Nazanin?

KAJ? To pravi človek, ki se je pritoževal, da se govori o pediofiliji v RKC (smemo pedofila imenovati zločinec)?
In to pravi človek, ki mu je občutek ZDA predsednika pomembnejši od 30.000 iraških žrtev?
sudo poweroff

poweroff ::

Se nanaša na drejčev post - najprej, drejc, praviš, da oblasti nasilje tolerirajo, ko pa dobiš dokaz da ni tako se pa neprepričljivo ven vlečeš.

Sicer pa tudi v Evropi niso šle sedet stotnije požigalcev kinodvoran.
sudo poweroff

podbevna ::

No. no Mataj čisto tako ni. Drejc je imel prav.

V Siriji, Palestini, Iraku, Iranu, Indoneziji in še kje oblasti niso in ne bodo naredile ničesar. Veselo zagovarjajo branjenje vere in preroka. Edini kraj kjer so vsaj poskusile reagirati je bil Libanon. To je dejstvo in to bi moralo vplivati na naše bodoče odnose z njimi.

Če pa ne vidiš ali ne priznaš razlike med odnosom države do verskih veljakov in skrajnežev v muslimanskih državah in evropskih državah si slep ali pa bebo.

Thomas ::

> zakaj pa muslimani ne bi smeli na ulicah Londona vpiti "dol s svobodo"?

Lahko vpijejo tako, zakaj pa ne.

Ampak če jim bodo pa pustili ogrožati zahodne ambasade, je to vojna napoved Zahodu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Poznam muslimane, ki sedaj ne štrajkajo. Briga jih zato, kaj evropa piše po cajtngih. Sedaj trdo delajo, da bodo imeli svoj kos kruha in da bodo preživeli družino. In taki ne štrajkajo in ne delajo štale. Tisti ki delajo štalo so za moje pojme taki, ki se jim ne da delat, ampak lenarijo in jim pride vsaka taka stvar prav za izgovor, da jim ni treba delat.

Svoboda govora je naša pravica, ampak ne povsod. Tut tukaj na tem forumu ne moreš vsega povedat. Tko da ni nič čudnega da se to dogaja.Moje mišljenje je pa tako. Če en musli sred ljubljane začne tkole štrajkat mu odbijem glavo z aluminijastim kijem(da bo še cel za drugega, ki bi imel jajca pametovat proti svobodi govora). Nej štrajkajo v svojih državah, evropa naj jim neha dajat denarno podporo in naj se potolčejo med sabo. Dokler so dol me ne motijo, ko pridejo pa sem pametovat so pa za odstrel.

To je tudi ena izmed stvari zakaj nočem da bi šli naši vojaki v njihove kraje samo zato, da bodo posranci polizali še zadnji košček dreka iz buševe zadnjične odprtine.

Thomas ::

> zakaj pa muslimani ne bi smeli na ulicah Londona vpiti "dol s svobodo"?

Ne smejo pa seveda groziti s smrtjo nikomur. Po trenutnih zakonih že ne. Samo je "policija tolerantna" in je zadevo dopustila, če bi pa šel povprečen Anglež po ulicah groziti s smrtjo komurkoli, bi ga takoj pohopsali. Kar je sicer čisto prav.

Fundiji ... so si pa de facto izborili privilegij. Oni pa lahko, ker "so užaljeni zaradi časopisa izven VB".

Tako, kot arabski časopisi lahko dnevno karikirajo druge religije, ko pa pride njihova na vrsto, je pa tak hudič.

Mataj pa tudi "toleranten". On pa spet išče, kje je kriv Zahod. Po istem principu kot fundiji.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Aha, zdej bolje razumem, kaj hoče nebivedu.

Ločene civilizacije. Nekje Arabska, nekje Evropska, nekje Ameriška. Ko prestopiš mejo med njimi, zate začno veljati druge pravice.

Sicer se mi ne zdi niti možno, sploh ne ob prehajanju ljudi med njimi, ampak razumem njegov point.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

A si končno doumel...

Thomas ::

Ja. Doumel sem, kaj _ti_ misliš. Doumevam ene 20 različnih šol mišljenja v tem primeru, tvojo sem že prej poznal, samo nisem vedel, da ji ti pripadaš.

Bom naredu eno vajo doumevanja tvojega pogleda na reči:

Ko prestopiš Egiptovsko mejo smeš mutilirati hčere in po potrebi zažgat ženo? Oziroma, je prav da jih?

Jih smeš šele takrat, ko tam stalno živiš?

Šele takrat, ko (in če) sprejmete državljanstvo Egipta?

Samo vprašam.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Ne. Thomas napaka. Jst tja dol nebi šel živet, niti v ameriko nebi šel - oboji so primitivni in evropa je več kot 1000 let pred obojimi. Rad bi da bi bila evropa mal bolj združena in bi sedaj, ko ima možnost prevzela vajeti tega sveta.

Thomas ::

Ja, ja OK. Sej vem. Ti ne, pač pa kot primer sem te navajal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Thomas preveč si falil s tem tvojim primerom. Ne moreš vsega po sebi sklepat.

Dr Evil ::

Matthai:KAJ? To pravi človek, ki se je pritoževal, da se govori o pediofiliji v RKC (smemo pedofila imenovati zločinec)?

Lažeš.Nikoli nisem rekel,da se o njemu ne sme govorit,ampak o vaši dvoličnosti ko govorite le o RKC pedofilih.Ste kdaj govorili o pedofiliji nasploh?Niste!Samo o tem kako grozna je RKC in njeni pedofili.

Matthai:In to pravi človek, ki mu je občutek ZDA predsednika pomembnejši od 30.000 iraških žrtev?

Spet lažeš.Lažeš pri predsedniku,za katerega se mi fučka,le to kar predstavlja se mi ne in lažeš o cifrah,ki jih napihuješ v nedogled.Sploh pa lažeš zato,ker je večina teh 30000,teroristov in v istem hipu pozabiš na množico obglavljenih civilistov.

Pred številnimi posti nazaj,si mi očital nedoslednost in pavšalnost,ko sem vam pripisal levičarske napake.Zdaj pa to delaš sam in to v veliko obsežnejšem in bednejšem stilu.


In zadeva o dvoličnosti desničarjev je neverjetno butasta,kot da vojaki predstavljajo civilno prebivalstvo.

Menda je jasno,da vojska deluje po svojih kriterijih,tako da zaščiti svoje vojake.

Thomas ::

> Thomas preveč si falil s tem tvojim primerom. Ne moreš vsega po sebi sklepat.

Če sklepam po sebi, potem vsem osnovne človečanske pravice, drugo je pa njihova stvar, dokler ne pride v navskrižje s tem.

Jest sem simple in preprost.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Zakaj bi dajal kriminalcem in lenuhom iste pravice, kot nekomu ki pridno dela in ne povzroča ostalim težav s tem.

Thomas ::

Sicer "me pa veseli". Zgleda, da se je naredil en 80% konsenz na Zahodu, da prepoved risanja (kaj šele smešnega risanja) Mohameda velja tudi za nemuslimane. Čestitam. Prvo uzdo "smo" si že pustili nadeti.

Kar pa seveda NIKAKOR ne pomeni, da bodo Arabci nehali karikirati kogarkoli se jim bo zahotelo in kakor se jim ga bo zahotelo.

Bravo, čestitam.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

In a speech to the National Press Club last week, Secretary Rumsfeld said of Islamic terrorists, "they will either succeed in changing our way of life, or we will succeed in changing theirs."
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leonius ::

Vse lepo in prav.

Najbolj zanimivo pri vsem skupaj mi je, da niti en angleški časopis ni povzel karikature in je objavil.
Delno je res da ima zelo veliko pakistansko muslimansko skupnost ki bi lahko naredila precej več "štale" kot je. Straw je govoril na TVeju o ponosu na angleške časopise, češ da so tako tenkočutni in oh in sploh.

Zgodilo se je drugače kot sem mislil.

Pa vendar, Anglija in Amerika, bi glede na to, da sta nosilki današnje zahodne civilizacije MORALE zagovarjati osnovna pravila naše civilizacije in angleži so pomoje naredili s svojim obnašanjem več škode kot koristi, ker prej kot slej se bo treba soočiti s problem različnosti civilizacij in načinom kdo koga "tolerira".
Medsebojni problemi se samo prestavljajo za nedoločen čas.

Tako da se precej strinjam s Thomasom.
IMHO

Daedalus ::

Skozi trenutno dogajanje sta Anglija in ZDA izpadle bedno...precej. Taktizirajo tam, kjer ni kaj taktizirat (Straw naj si svojo tenkočutnost zabaše nekam), ko bi pa bilo treba taktizirat (priprave napada na Irak, recimo), pa so trmoglavili po svoje in povzročili precejšen razdor. Hja...en velik minus za tole..."tenkočutnost" si zaslužijo. Ne verjamem, da je muslimanska skupnost v eni ali drugi državi (proprocionalno) bistveno večja, kot tista v Nemčiji, Franciji, ali drugod po Evropi. Ali pa da vsebuje nadpovprečno več ekstremistov. Tako da z takim vedenjem, znajo prej koga še opogumiti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Podobno se špara tudi Izrael.

Letos enkrat, bodo te tri države morale požreti ogorčenje še veliko večje od tegale trenutnega. Takoj po borbandiranju iranskih jedrskih poligonov.

IMHO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Pomoje da je tole bl maslo držav, ki hočejo ustvarit sovražno ozračje med evropo in muslimani. Vse skupaj pa z nafto, da slučajno nebi kak iran ali pa katerakoli druga država prodala kej nafte v evrih. Res čudno, da anglija ali pa amerika nista tega objavili - tukaj smrdi zelo na veliko.

christooss ::

Tekmovanje Ene dve sta pa res smešne :)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

poweroff ::

drejc: pardon, prava številka je med 28923 in 31900mrtvih ljudi - večina civilistov. Če boš pobrskal po strani, boš videl, da so smrti dobro dokumentirane.

Glede tega, da so bili teroristi so pa to zgolj tvoje blodnje - brez dokazov. Če imaš kakšne konkretne podatke o številu teroristov, pa na dan z njimi. Ti mo samo številko dokumentiraj. Delež teroristov med mrtvimi bom pa že sam izračunal.
sudo poweroff

drejc ::

No, ksenofobičnega kolesa Islama še noben zgleda od daleč ni videl:

Najprej en LINK









"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc ::

Matthai, sej se trudiš, sam morš vedt kakšne (če sploh verodostojne) podatke kaže iraqbodycount.net :

Civilians reported killed by military intervention in Iraq


To še ne pomeni da so jih ameriški vojaki šutnl. Če tako misliš, lahko jest trdim da so jih pa 2 miljona rešil (tolk jih je estimated saddam pofentu v 20 letih).

Drugič, si se osmešu in mal poglej database...večina umrlih je US military, Iraq parlaimant members in njihovi bodigardi, Iraq police, car bombs, bodies found of failed police voulenteers,...

Ja jest te ne štekam M. Ti sam sebe zgleda smešiš.

Vabim vsakega da si ogleda prvo stran te baze, ki jo je kot obtožnico ameriškim vojakom podal Matthai.

Po statistiki s prve strani vodijo teroristi s 95% naskokom (konzervativna ocena). :D


p.s.: na prejšni Mov post: wtf sm jest not?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

hruske ::

Problem je ubistvu samo v tem, ker ce nisi nasilen, potem nisi dober islamski vernik. Njim pac vera pravi, da jo morajo siriti z ognjem in mecem.

Torej ... miroljubni islamist je slab vernik. Kako naj potem clovek v miru zivi z nekom, ki s tabo zeli nasilno obracunat, sploh ker gre za tako globoka prepricanja kot je vera.

Ni nam lahko.
Rad imam tole državico. <3

hruske ::

Verjetno je res plod mojega neznanja. :)

Bolj zalostno je dejstvo, da precej verjetno nisem edini s takim napacnim znanjem.


Zgolj borchiju:
Podpis ni disclaimer, amoak je zgolj zanimiva predelava izreka errare humanum est, ki jo je ena firma z oblacili porabila za svojo promocijo. Je namrec precej lep zgled: tisti ki uci, tudi dela napake.

In ja, pac sem si narobe zapomnil, mogoce pa res nimam najvec pojma o islamski religiji, glede na to, da nisem islamski vernik. Ampak to, da sem pripravljen priznati svojo napako, se ne pomeni, da ti dovolim, da se lahko znasas nad mano. Ob pivu morda, prek foruma ne.
Rad imam tole državico. <3

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

BigWhale ::

Umirite se :P

poweroff ::

drejc - terorizem (in smrti) so posledica ameriške agresije na Irak. To je dejstvo. Agresije - zato, ker je bil napad nelegalen. Nekateri napadi so legalni (po mednarodnem pravu), nekateri ne. Ta ni bil.

Dejstvo je, da je zadnje dni pred napadom Saddam privolil v skoraj vse. Države ne bib ilo treba pahniti v kaos, če se ne bi Georgej že prej odločil za vojno.


Drugače pa širjenje islama z ognjem in mečem NI PREVLADUJOČ model islama. Je le eden izmed mnogih. Tudi v katoliški veri obstajajo podobna gibanja. Nekatera izmed njih so se malce "umirila" zadnje čase, so pa še vednoprecej "agresivna". Govorim o focularih in Opus Dei.
Problem pa je, da so agresivna gibanja zelo glasna. Očitno, hruške, ne poznaš sufi islama... žal so sufiji v manjšini, pa še sliši se jih ne.
sudo poweroff

Thomas ::

Veliki relativizator - kako "so itak vsi isti" - se mi že ne zdi več smešen.

Niti njegova butasta predpostavka, da "brez intervencije bi pa Sadam nehal s svojo strahovlado in ne bi bilo nobenih mrtvih, zdaj pa so".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para! ::

Drugače pa širjenje islama z ognjem in mečem NI PREVLADUJOČ model islama. Je le eden izmed mnogih. Tudi v katoliški veri obstajajo podobna gibanja. Nekatera izmed njih so se malce "umirila" zadnje čase, so pa še vednoprecej "agresivna". Govorim o focularih in Opus Dei.

No, kakor vidiš, se Islam ni umiril. Ne samo, da islamski skrajneži (teroristi) ubijajo ljudi, k temu pozivajo tudi tisti, ki skrajneži niso. Zaradi vere. Torej, ker jih je nek zahojen Mohamed dolgo časa nazaj na suho nategnil o Alahu in devicah, pa mu še danes vsi verjamejo. Lepo, naša naloga je, da ohranimo to kulturno dediščino, brez katere bi sigurno vsi bili v izgubi. :\

lp
Death before dishonor!

drejc ::

Dejstvo je, da je zadnje dni pred napadom Saddam privolil v skoraj vse


Ni privolil, da bo nehal uporabljati "mučenje" državne nogometne in olimpijske reprezentance kot metodo za izboljšanje rezultatov. Ni obljubil, da bo odgovarjal za vse svoje zločine pred demokratičnim Iraškim sodiščem.

In najpomembneje. Ni odstopil iz oblasti in prebegnil v izgnanstvo (kot mu je bilo ponujeno), čeprav je bilo jasno povedano da bo odstranjen s silo če ne bo šel prostovoljno.

To, da je intervencija (in vzpostavitev demokracije) ena od bolj humanih metod za rešitev bližnjevzhodnega problema (milejša kot gradnja zidu in recimo embargo na zdravila), je pa marsikomu v zadnjem času že preklopil.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc ::

"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

para! ::

No, še nekaj bi tu dodal. Po 9/11 sicer nihče ni odobraval teh napadov, je pa veliko ljudi bilo mišljenja, da gre za napade s političnimi motivi, ker jih češ moti Amerika in njihov odnos. Tudi nadaljni napadi drugod so se razlagali kot napadi s političnimi motivi.

No, zdaj so nam pokazali, da hočejo obglavit vsakogar, ki nariše Mohameda. Ni jim namreč všeč, da nam ta Mohamed in njegov kolega Alah ne pomenita čisto nič. Torej gre za verski motive. Intervencije in vpliv Amerike očitno le niso edino, česar se branijo...

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

klemen22 ::

para!: si pa hitro ugotovil.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

drejc ::

Po 9/11 sicer nihče ni odobraval teh napadov


No, če smo iskreni so tudi takrat množice skakale in od veselja kurile Ameriške zastave po Cairu, Damasku, Bejrutu, Riyadu, Teheranu in Đakarti.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

cirecire ::

Evo Iranske mule, ki ženske kamenjajo do smrti so zopet pokazale ves svoj potencial in sam veliki ajatola Hamenai je pogruntal, da kot po navadi za vsem tem stoji Izrael...

Če bodo te musliji še nekaj časa srali, jim obljubim, da se bom iz protesta proti njim kmalu začel
po Sloveniji sprehajati v takšnih majicah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Wh!tE ::

No naj se jaz podam svoje skromno mnenje. :\

1. Izgnat vse muslimane, ki so na ulicah protestirali, iz Evrope
2. Znukejmo jih, ker drugace bomo mogli mi, Evropejci, pokleknit na kolena pred muslimanom, ko dobijo atomsko orozje (ze teroristicni napadi so problem, kaj bo šele atomska bomba!) >:D
Me, the vanquisher
««
5 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obramba pred islamom preveč "radikalna" za Obamo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7410244 (8722) Blisk
»

Pakistan blokiral Facebook, Youtube, Wikipedijo in Flickr (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7626848 (24986) ahac

Prerok in karikakture (nadaljevanje) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1498877 (6293) BigWhale

Več podobnih tem