» »

V slogi je moč

V slogi je moč

$wift ::

Lep pozdrav vsem skupaj!

Od vseh forumov, ki sem jih obiskal do sedaj moram reči, da so obiskovalci na kvarkadabri in slo-techu nadpovprečni v vseh pogledih zato sem se odločil, da tu objavim sporočilo, ki mi že dolgo leži na duši. Predvidevam da je že marsikdo izmed vas slišal za zloglasna združenja kot so MJ-12, Bilderbergers, Skull and bone in njim podobna , ki se mi zdijo sicer v osnovi izredno v redu z eno samo bistveno napako. Vsa združenja od zgoraj naštetih imajo temačna ozadja in delujejo proti skupnosti in ne zanjo.
Sam sem imel v mislih, da bi z posamezniki, ki jih zadeva zanima ustanovili podobno društvo -recimo Stealth eagles - , ki bi delovalo ravno v kontra smeri od zgoraj omenjenih, kar pomeni, da bi skušali naraditi nekaj takega kar bi koristilo vsem vključenim in še komu drugemu. Naj navedem le nekaj primerov, ki mi trenutno padejo na pamet o stvareh, ki bi jih lahko počeli, če bi ustanovili manjšo skupino zagretih posameznikov.
Veliko prednost v tem vidim z vidika nabiranja izkušenj in pridobivanje koristnih znanj, ko bi se sestajali(več glav več ve). Potem se mi zdi še posebaj zanimivo z vidika stroškov. Primer: Noročanje knjig in ostalih stvari preko Interneta, posameznikova poznanstva pomembnih ljudi, ki bi nam lahko olajšali življenje z raznih vidikov, skupni prevozi: Primer-nekdo, ki je z Maribora ima avto in ko se ob vikendih vrača domov bi lahko s seboj vzel še koga in si tako prihranil nekej denarja ali pa bi lahko za nekoga za manjšo ceno odnesel kakšno stvar v MB in tako posamezniku prihranil veliko časa in denarja pa še sam bi s tem lahko zaslužil, potem bi lahko opravljali tudi kakšne poslovne dejavnosti itd itd itd. Skratka možnosti je kot zvezd na nebu in kdor ima bujno domišljijo jih bo naštel še kakih ducat poleg teh, ki sem jih že jaz. No to bi bilo na kratko z moje strani vse sedaj pa me zanima, če se tudi vam zdi zadeva zanimiva in bi bili pripravaljeni pristopiti k ideji. Naj vam še povem, da me ne zanima vaša barva kože, stas, versko prepričanje, spolna nagnenja ipd. Kar se mi zdi pomembnoo je le to, da bi se posameznik, ki bi se odločil za omenjeno idejo k le tej pristopil z čistimi nameni v srcu in pripravljenostjo , da bi v zadevo od katere bi imeli korist tako sam kot ostali vložil nek trud.
Naj vam povem le še to, da prihajam z Lj. tako, da se že na začetku opravičujem vsem tistim, ki bi vam morda razdalja utegnila predstavljati oviro, da bi se morebiti udeležili našega morebitnega '' prvega zmenka '', ki sem ga imel v mislih recimo v začetku drugega tedna.
Kaj pravite na torek 7.2. ob 17.30 pred Mercator centrom v Šiški?

Naj vam za konec navedem kratko zgodbo in s tem morda malo bolj natančno ponazorim zakaj sem se odločil, da objavim mojo idejo na forumu.

Ko je oče nekaga dne zaradi neozdravljive bolezni obležal na postelji je tik pred smrtjo k sebi poklical svoje 3 sinove. Nato je dal najmlajšemu v roko eno leskovo šibo in mu dejal naj jo poskuša zlomiti. Seveda je sin z lahkoto in brez posebnega napora prelomil lesko na pol. Nato je dal oče drugemu sinu 2 leskovi šibi in mu rekel naj ponovi vajo za bratom. Tudi drugemu sinu je čeprav malo težje nekoko uspelo zlomiti leskovi šibi. Nato pa je oče podal v roko najstarejšemu sinu celo butaro šib in mu rekel naj poizkusi z njimi narediti isto kot sta pred njim storila brata. Čeprav se je sin mučil na vse pretege in poizkušal različne tehnike mu nikakor ni uspeelo zlomiti cele butere lesk. Ko se je vdal je oče mirno dejal vsem trem. To naj vam bo poduk v življenju. Ko boste po svetu tavali kot posamezniki boste vedno bolj šibki in ranjivi, če pa boste delovali z združenimi močmi boste nezlomljivi kot ta butara lesk.

Saladin ::

Kaj točno misliš pod "dobri nameni"?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

leinad ::

Ja no kaj naj rečem... tip je očitno bral pretežno same žlahtne teme od intelektualcev tipa Ramzy in si ustvaril malo skrivljeno podobo o slo-techu.

#000000 ::

Ja dejmo, za začetek eno piramidno igrco, a maš kero že ogledano ??

No brez zamire, ampak tvoj post mi diši na poskus pridobivanja pacientov za razne "kvazi seminarje" ala M hotel. LP

jp pa še dons si se upisal, bog ve kdo si ?? po vsej verjetnosti kak ki ga že poznamo ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

#000000 ::

Ja pa glih u Torek k imajo v M hotelu čist bliz M centra, zakaj se nebi kr direkt tm dobl, nav treba tistih par 100 metrov premika narest. LP

$wift ::

:))
Hja kaj naj rečem. Ja res je da sem se včeraj vpisal in to ponovno, ker sem pozabil svoje staro uporabniško ime sem se prijavil na novo.
V mislih nimam nobenega M. marketinga ali kaj podobnega. Mercator pa sem izbral zato, ker zahajam tja največkrat na kosilo in se mi zdi edini pameten plac, kjer bi se morebiti lahk dobil. Sploh pa je bil to le predlog in če ma kdo boljšega so me sama ušesa.
Drugače pa kaj naj rečem. Jaz bom v torek tam ob uri, ki sem jo omenil tako, da če kdo želi in ima čas naj pride, če ne pač ne. Tud če se najde sam ena faca in pride ke bo super, če ne tut se ne bo svet podrl.

Lp, :)

#000000 ::

Ma pomojem ne bi bil tak problem dobit stari nick nazaj. Drugač pa poročaj kok je blo kej udeležbe pa tak dalje. LP

Matek ::

A lahko malo bolj razložiš, kaj bi rad s to svojo organizacijo? Zgoraj naštete so prostozidarske, a ti tudi računaš na kaj takega? Ker v tem primeru bo šla tema žal pod ključ.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Stajerc ::

Mogoče pa je to reklama za Merkator. Saj veste: najboljši sosed.
Have a nice day.

Timmah ::

u slogi je kino :D (biu ucas)

mrbit pa rab pomoc pri lomljenu lesk za kurjavo >:D
donde esta francesca

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Timmah ()

Tear_DR0P ::

a ni torek kino dan?
boš bol maml ljudi vidu pred mercatorjem :D
drgač pa v osnovi ideja v slogi je moč ni napačna - zadnjič mi je mama razlagala kako so se v nekem bloku supel dogovorit sosedje, da en nabavlja pri grosistih robo in jo pol razdeljuje v predelani sušilnici za cel blok, pač se prej zmenijo kaj kdo rabi in pol dobijo dost cenej, kr vlk naenkrat kupijo - tak da ja v slogi je moč
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

$wift ::

:)) Hja smeh je pol zdravja. Kaj naj rečem. Se mi zdi da ste zadevo narobe razumel. Pač sem dal le en predlog in res ne bo sveta konc, če ni noben za.
Drgač pa ne poznam nobenga Ramzyja, ki ga je omenjal Carnivore. Poznam pa Jamesa Randyja tak, da če bi rad na hitr pršu do $ kar med drugim praviš zame se zglasi pri njemu mu dokaži pojave metafizike in boš lahko domov odkorakal z 1 Mio zelencev v žepu.


Lp

leinad ::

Poznam pa Jamesa Randyja tak, da če bi rad na hitr pršu do $ kar med drugim praviš zame se zglasi pri njemu mu dokaži pojave metafizike in boš lahko domov odkorakal z 1 Mio zelencev v žepu.

No ti pa res nisi od muh. Prebrati nekaj kar nikoli nisem napisal, je že potrebno imeti talent.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lahko oče prepiše hišo na sina (in ženo "pusti na cesti")?

Oddelek: Loža
359375 (7350) Cveto
»

Oporoka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6910702 (8077) Vikking
»

Dedovanje gotovine

Oddelek: Kaj kupiti
2712208 (11518) Ziga Dolhar
»

ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
81344 (1062) Vesoljc
»

Slo-Techove Razbačevine™

Oddelek: Novice / Obvestila
262407 (2407) Jeebs

Več podobnih tem