» »

ADSL

ADSL

Piet Blank ::

zanima me če bi si jaz odjavil hišni telefon. bi lahko imel adsl, da bi za ta priklop plačal 9,78 sit, pol pa 7k vsaki mesec za najcenejši dostop? a je to možno? nebi rabil potli res nič več plačevat?

K0K0 ::

Če hočeš adsl je predpogoj da imaš isdn tko da ne moreš odjavt telefona.

Trdi ::

Če hočeš adsl je predpogoj da imaš isdn tko da ne moreš odjavt telefona.


A to je ziher? Telefonska linija ni dovolj? Vem, da gre to na ISDN, ampak sej to je itak nateg, sam da denar dobijo.

BTW, kolk časa bo ta ilegalna povezava ISDN-ADSL še v veljavi? Bolje da čimprej to ukinejo, ker sem prepričan, da se bo zadeva končala na sodišču. S povračili prekomernih vlaganj, tako kot pri stacionarnih telefonih. Sprašujem zato, ker naj bi se to prekinilo že 1.februarja 2004, potem je bilo preloženo za "nedoločen čas" v poletje, zdaj pa se to že končuje. A v tej državi res lahko vsak dela, kar hoče?!
Trdota d.o.o.

faca5 ::

No lepo to, da bi zadeva prišla do konca! Samo tako, kakor so to zadevo zastavili mislim, da jim skoraj, da ne morejo nič narediti na tem!?

Kdo pa jih bi tožil!? Posameznik, ki nima ISDN? Ali nekaj tistoč ADSL uporabnikov, ki so morali kupiti ISDN, da ga lahko sedaj imajo a kaj veliko ga ne uporabljajo.

Mislim, da na dan bi prišlo takrat, ko se bi kakšno večje podjetje uprlo, našlo manjšo število strokovnjaku na takšnem in drugačem področju, da lahko dokažejo, da stvar deluje tudi brez ISDN.

Kot veste iz samega začetka se je vedelo, da ISDN sploh ni potreben. Poglejte minilo je nekaj let in še vedno je eden izmed pogojev in mislim, da bo to tudi ostalo, še nekaj časa razed, da ne pride kdo drugi na oblast Telekoma ali SiOL-a. In še to SiOL in Telekom pa sta že od samega začetka dobro povezana. Saj to ste morda že sami opazili, saj to prinaša tudi boljšo ponudbo iz njihove strani.

Dokler ne bo konkurence mislim, da stvar se ne bodo spremenili vsaj ne v takšnem obsegu!?

Omenil si, da tožba že poteka, ampak se je zautavila za nedoločen čas!? Kdo pa jo je zaustavil oziroma kakšen razlog so dobili, da dostop ovirajo ali celo zautavljajo!?

Trdi ::

Ne tožba, Siol je sam to izjavil. Priznali so, da je ISDN pravzaprav potreben samo pri analognih centralah, ampak ne vem, koliko je teh sploh še v Sloveniji?!

Poglej, vse se da doseči, tudi tožiti Siol. Ko sem piz... kako so po celi Ljubljani dvignili ceno bureka s 400 na 450 so se vsi le smejali. Napisal sem pritožbo na pristojne organe zaradi "kartelnega dogovarjanja" o cenah med Albanci. Zadeve se je lotil Plahutnik in čez dva mesca je bil primer že na naslovnici Financ. Nekateri izmed Albancev so priznali dogovor, drugi pa celo brez sramu, da se zavzemajo za še višje cene bureka. Čakajo jih milijonske kazni in večleten strog nadzor.
Moje skromno mnenje je, da (sdaj ko imamo tudi evropske institucije) bo pobrati denar od Siola mačji kašelj. Tako je treba narediti kot pri stacionarcih - ustanoviti združenje in jih skupno napasti z odvetniki. Zahtevati vse za nazaj + obresti.
Trdota d.o.o.

Trdi ::

Evo še uradno in sveže s Siola:

ISDN pogojuje podjetje Telekom, tako da ko bo podjetje Telekom umaknilo ta pogoj bo tudi SiOL nedvomno ponudil ADSL brez ISDN.

S tako izjavo Siola preprosto moraš dobit denar nazaj. :) Bo pa Telekom se stegnil če ne Siol.
Trdota d.o.o.

leinad ::

Trdi- our burek hero:D

Kdaj pa bi naj telekom to umaknil?
To pomeni, da ce si sedaj bil prisilijen v nakup isdnja za adsl, bos zdaj lahko dobil nazaj denar za ISDN prikljucek in presel nazaj na analogni telefon?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

Trdi ::

No, no, počasi. Vprašaj Telekom pa boš videl, kaj ti bodo rekli. Nič, posmehovali se ti bodo. Vsi zainteresirani bi se morali združiti in vložiti tožbo, v slogi je moč. Mislim, da je na Slo-techu toliko interesentov, da bi za začetek bilo več kot dovolj. Potrebujemo tudi strokovnjake, ki jih je prav tako na Slo-techu več kot dovolj. Slo-tech proti Telekomu, to bi bilo v vseh časopisih, boljše reklame ni (v premislek vodjem portala).
Za začetek bi lahko Slo-tech izkoristil svoje zveze s tujimi stranmi v EU in pridobil informacije glede tega v drugih državah.
Trdota d.o.o.

Vesoljc ::

isdn lahko umakneš, ko se isteče pogodba (za isdn) ali ne?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216705 (11332) Tr0n
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114225 (10112) Bistri007
»

ADSL vprašanja :)

Oddelek: Omrežja in internet
261733 (1061) Mr. Wally DJ
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413040 (1711) shock
»

Je kdo slišal za ADSL brez ISDNja drugo leto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
545648 (3936) shock

Več podobnih tem