Forum » Omrežja in internet » Mrežna kartica
Mrežna kartica
Maribor ::
Pozdravljeni !
Dobra dva meseca sem čakal na priklop t2-ja, nakar je le prišel "tehnik" in naredil biling, priključil opremo, da so vse lučke utripale, in poskušal nastavit internet, kar mu žal ni uspelo. Dejstvo je, da sem prej imel (imam) Arnesov kabelski internet (USB), ko pa sem hotel priključit t-2 pa se mi ne poveže z internetom.
Pinganje hostov je prav tako nemogoče !
Ko utp kabel pri T2 vtaknem v režo na računalniku, lučka gori, ko pa probam vzpostaviti kabelsko povezavo (ARNES) preko mrežne kartice, pa še lučka ne gori !
Je pa tale tehnik probal še povezavo na laptopu, pa je delalo ko urica, kabel je nov, ispraven in vtaknjen prav ! Lučka na mrežni gori, ni pa povezave z interneto,. konfiguracija IP/DNS ni potrebna , ker mam statični IP naslov. Vse deluje normalno - le internet ne !
Dobra dva meseca sem čakal na priklop t2-ja, nakar je le prišel "tehnik" in naredil biling, priključil opremo, da so vse lučke utripale, in poskušal nastavit internet, kar mu žal ni uspelo. Dejstvo je, da sem prej imel (imam) Arnesov kabelski internet (USB), ko pa sem hotel priključit t-2 pa se mi ne poveže z internetom.
Pinganje hostov je prav tako nemogoče !
Ko utp kabel pri T2 vtaknem v režo na računalniku, lučka gori, ko pa probam vzpostaviti kabelsko povezavo (ARNES) preko mrežne kartice, pa še lučka ne gori !
Je pa tale tehnik probal še povezavo na laptopu, pa je delalo ko urica, kabel je nov, ispraven in vtaknjen prav ! Lučka na mrežni gori, ni pa povezave z interneto,. konfiguracija IP/DNS ni potrebna , ker mam statični IP naslov. Vse deluje normalno - le internet ne !
ELEKTROLJUB ::
Če si naročil pri T-2 statični ip naslov, potem moraš to tudi nastaviti v:
Local Area Conection - Lastnosti
Internet Protocol(TCP/IP) - Lastnosti
Vpiši IP naslov
Vpiši Masko podomrežja
Vpiši Privzeti prehod
In še Prednostni DNS strežnik
Ter Nadomestni DNS strežnik
Če imaš statični ip naslov si moral vse te podatke dobiti.
Local Area Conection - Lastnosti
Internet Protocol(TCP/IP) - Lastnosti
Vpiši IP naslov
Vpiši Masko podomrežja
Vpiši Privzeti prehod
In še Prednostni DNS strežnik
Ter Nadomestni DNS strežnik
Če imaš statični ip naslov si moral vse te podatke dobiti.
LED svetloba je prihodnost...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ELEKTROLJUB ()
Komaj zdaj sem opazil, da sem napisal res STATIČNI IP, se opravičujem ! Dinamičnega sem mislil
ELEKTROLJUB ::
Jaz imam zaenkrat (do konca meseca)
Kar dva interneta Kabelskega in T-2
Jaz samo pretaknem iz T-2 modema na kabelski modem počakam pol minute in dela.Seveda lahko naredim tudi obratno.
Tam v nastavitvah imam pa vse na samodejno.
Kar dva interneta Kabelskega in T-2
Jaz samo pretaknem iz T-2 modema na kabelski modem počakam pol minute in dela.Seveda lahko naredim tudi obratno.
Tam v nastavitvah imam pa vse na samodejno.
LED svetloba je prihodnost...
Zanimivo !
Naredil sem povezavo iz modema direkt v mrežno, in glej ga zlomka - deluje ! Ampak nimam telefona ! Če pa ga priklopim na setop box pa povezave ni, telefon pa dela normalno.
Ima še kdo podobno težavo ?
Naredil sem povezavo iz modema direkt v mrežno, in glej ga zlomka - deluje ! Ampak nimam telefona ! Če pa ga priklopim na setop box pa povezave ni, telefon pa dela normalno.
Ima še kdo podobno težavo ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568676 (5505) | c23po |
» | T2 ponudnik in domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 4067 (2745) | MrStein |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3371 (3105) | barbara2 |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3866 (3340) | NeMeTko |
» | T2: problem s povezavo internetaOddelek: Omrežja in internet | 1543 (1373) | mandm1 |