» »

Težave z ruterjem (forwardiranje portov)

Težave z ruterjem (forwardiranje portov)

neres ::

Imam ruter SMC VBR7004 V2 EU.

Imam vse nastavitve, tako da mi dela internet (Siol ADSL) brez problemov.

Edino pri uTorrentu mi napiše 'NAT error'. Tako da sem hotel forwardirat porte.

Napišem port od uTorrenta pri nastavitvah, pritisnem apply, rebootam ruter in: vse nastavitve se zbrišejo. WTF?
Tako da mi ne dela več nič in moram prejšnje nastavitve naložit iz backup fajla.

Sem pisal na podporo k SMCju, ampak mi niso odgovorili.

Poleg tega se mi kdaj zgodi da internet povezava 'zamrzne' in moram ruter izklopit iz elektrike in ga vklopit, potem pa dela normalno.

SimplTech ::

To da ti ruter zmrzuje je znak, da imaš preveč odprtih povezav na enkrat. Ruter ti tega ne prebavi in se obesi. Malo znižal mejo dovoljenih povezav v uTorrentu.

Glede odpiranja portov, pa samo nastavi port, ki ga uporablja tvoj uTorrent in da forwardiraj na svoj notranji IP (IP tvoje mašine v LANu). Ko to nastaviš pritisni apply. Pa nič ne resetiraj. Jasno da če ga resetiraš, se ti stvari zbrišejo.

Pa malo bolj natančno si preberi navodila od ruterja.

Ko pritisnem apply mi napiše: "Saved! The change doesn't take effect until router is rebooted!" in če grem ven iz nastavitev brez resetirat se mi to kar sem nazadnje napisal (za uTorrent) zbriše.

IP pa je najbrž ta, ki se konča na .185, kajne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neres ()

SimplTech ::

IP, ki ga uporablja tvoj računalnik, izveš takole:

1. Start - Zaženi
2. noter vpišeš: cmd
3. Odpre se ti črno okno, ki zgleda kot DOS ukazna vrstica. Tam notri vpišeš ipconfig
4. Prikaže ti informacije: IP naslov (oz. številka), podmaska omrežja in privzeti prehod.

Sam sicer nimam takšnega ruterja, kot ti a čudno je da ti potem ko ga resetiraš zbriše vse nastavitve. Večina ruterjev ima zadaj gumb za reset - če ga pritisneš na kratko se resetira a ne zbriše nastavitev, če ga pa držiš pritisnjenega malo dlje pa se povrnejo nazaj v tovarniške nastavitve. Lahko da resetet tipko držiš predolgo.

Če ti povzroča probleme, pa je tako prvo najboljše nadgraditi firmware na najnovejšega (kako to narediš pa poglej v navodila).

OK, hvala.

Ja, IP sem mel že pravilnega.

Firmware in driverji so itak najnovejši.

Ruterja ponavadi nisem resetiral hardversko ampak kar tam pri nastavitvah, kjer se mi je pokazal gumb "reboot".

Sem pa poizkusil tudi z gumbom na ruterju in ni delovalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372345558 (46014) ignats
»

utorrent ne dela

Oddelek: Programska oprema
326943 (4721) tabl
»

Kako omejiti internet cimri

Oddelek: Pomoč in nasveti
387012 (5105) mat11
»

Čudno obnašanje uTorrenta in odpiranje portov ( slab prenos )

Oddelek: Programska oprema
82796 (2624) blackbfm
»

Ruter WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
474007 (2933) mihec87

Več podobnih tem