» »

Previsoka cena komponent ki se prodajajo na SLO-TECH

Previsoka cena komponent ki se prodajajo na SLO-TECH

«
1
2

chucki ::

Gledam mal pa vidim,da se prodajajo stvari drazje kot so nove v trogovini? Komu lahk prijavim to,ker ne prensem taksnega folka! ;((
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

flipflop ::

Moderatorju al pa v pritožbe.Eni so res pacienti pri teh oglasih. Tudi če je cena nižja kot v trgovini je ponavadi za kakega jurja al pa dva razlike.:\

Primoz78 ::

...tega nisem zasledil se, mogoce sem gledal napacne oglase...:\ Je pa zanimivo, da vsakokrat (skoraj!) in se je kdo zanimal za zadevo je bilo prvo vprasanje..."Ali je to zadnja cena?"...in to neglede nato, da je bila cena ze tko nizka...Zakaj se pa noben ne pritozi na prenizke cene v oglasih? Pac ce bo kdo kupu ali ne se sam odloci in ga noben ne sili v nakup...Vsekakor pa vsak "pametni" kupec prvo pozanima kolk je nova zadeva ane...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

d0rK ::

Kaj pa ce bi nehal jokat po forumu, pa raj uporabniku poslali ZS.


Ce to ne uspe pa imas se vedno temo PRITOZBE v oddelku Slo-Tech.

Dr Evil ::

Rabljena stvar ne more bit prepoceni,je lahko le predraga.

ace99 ::

kot je ze primoz reku..noben vas ne sili....

Smorny ::

Ma folk je gratal razvajen. Če neka stvar stane 100%, in jo ti čez en mesec prodaš za 75 -80% ti ne bo nihče kupil, čeprav je brezhibno in v garanciji. Nekaterim bi bili še zastojn predrago, samo, da lahko jamrajo.
Bom dal primer, sem prodajal hladilnik, nakar mi kupec reče, da je pa cena v nemčiji enaka ceni po kateri prodajam. Hja, pol pa si ga naj gre iskat tja ali pa naroči od tam, pa bo videl kaj je bolj ugodno. btw, cena je bila veliko ugodnejša od slovenske, kjer sem jaz nabavil kuler. Šmak!
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Moonman ::

^^ 100% resnično.


Roadkill ::

Poavadi to poteka tako, da sporočiš moderatorju in potem on doda opozorilo v oglas, da je cena nerealna.
Tko da če admini še niso opazili tistega topica, potem lepo opozoriš enega od njih.

Mislim, da so cene na s-tju v povprečju veliko bolj realne kot pa recimo na bolhi in podobnih masovnih oglasnikih.

Tut jaz sem recimo prodajal eno plato, pa sem dal na jokerju in s-tju 2k nižjo ceno, pa sem kupca potem dobil preko bolhe in je ves navdušen plačal 2k več....
Ü

Tear_DR0P ::

men osebno s ceno ni problem, vem kolk sem pripravljen dat za stvar, in če je bla še prejšnji mesec v trgovini 50% cenej, kot je sedaj rabljena, če je ne morem več drugače kupit pa jo rabim, bom pač sprejel trenutno ceno - torej, dam tolk, kot sem pripravljen, če kupujem tud povem, kolk dam, če se prodajalec strinja vzamem, če se cenka se pa še jst nmal.
mi je pa zoprn gledat prerpodajalce, ki vsak teden prodajajo drug računalnik in drgač niti na forum nič ne prispevajo - ti so mogoče celo trgovine z brezplačnimi oglasi - al pa kot v primerih, ki sem jih že klical imajo strica ki ma trgovino in pol oni prodajajo robo ki so jo pri stricu kupl, torej še vedno na nek način prodajajo robo iz trgovine na črno
sam jebi ga ko za take scame odkrivat, bi moral met slo-tech prav posebi moderatorje
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

para! ::

Ja itak, zato pa pa se daje na Bolho vedno višje cene, ko kaj prodajaš, ker tam pač ni ljudi, ki bi se toliko spoznali. Glede barantanja dam pa prav postu zgoraj, ker je res nadležno tole vprašanje "kakšne je pa zadnja cena" ali pa "ponudim ti toliko in toliko"...

PS: zadeva je vredna toliko, za kolikor se proda...bolj težko bote admini določli realno ceno :)

lp
Death before dishonor!

para! ::

Aja, pa seveda, če ima nekdo Opterona z izjemnim navijalskim potencialom, je pač logično, da ga lahko prodaja tudi po ceni, ki je višja od tiste v trgovini... Ker ponavadi v trgovini ne morete vedeti ali bo dotično jedro imelo kaj oc potenciala ali ne.

lp
Death before dishonor!

Roadkill ::

Ah barantanje je čist OK. Samo pri nas tega noben ni navajen.
Pač rečeš nižjo ceno že samo zaradi tega, da vidiš, če je bila prva postavljena "na blef". Če ti prodajalec takoj ko mu rečeš 2k nižjo ceno, svojo ceno spusti za 1k, potem takoj vidiš, da se je zavedal, da je osnovno postavil previsoko.
In itak si ti kupec on pa prodajalec. En drugemu naredita uslugo in na koncu sta oba na boljšem. Nobenemu ni treba plačat preveč za komponento in prav tako nihče ne sili prodajalca, da zniža ceno.

Samo do neke mere. Imam namreč znanca, ki je pripravljen barantat s kelnarco v lokalu za eno pivo. Ti zna jit počas na živce. :)
No ampak model to dela iz lastne zabave in zato, da "se uči". Vem, da če bom kupoval rabljen avto, da ga bom imel zraven, ker model zares obvlada. Mislim, da ima rekord iz 1700€ na 900€. Samo so ble posebne okoliščine (prodajalca bi koštalo oromno, da bi bobne pretovoril nazaj v Ameriko, če jih ne bi prodal). :)

Uglavnem... če vam oglas ne sede, potem dajte mir in poklikajte ostale. Če se vam zdi cena previsoka, potem prodajalcu povejte, da se vam zdi da je previsoka in zakaj in mu povejte, koliko ste pripravljeni plačat (raje jurja manj). Če ne drugega, bo ščasoma sam ugotovil, da je bila cena previsoka in vam bo kmalu ponudil izdelek po vaši ceni. Takrat veš, da ga "držiš za jajca" in lahko še za jurja zbiješ, ker "si vmes že najdu eno ponudbo z isto ceno"... :)
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

Primoz78 ::

para! to ti dam prav...sem pa ze dozivel, da mi je nekdo za 15% zbil ceno, ker sem napisal da je zadeva stestirana in deluje na 2,6ghz namesto na 2ghz ;) ...in to ravno na ST-ju...seveda nisem prodal temu ane 8-)

Lp Primoz

p.s. Vsekakor pa je cena dolocene stvari odvisna od same narave stvari in stanja na SLO trgu...npr. CPU z OC potencialom...stestiran in pa npr. Opteron...ki je na SLO trgu v stacunah ne dobavljiv.
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

para! ::

Jaz v svojih oglasih pri ceni vedno dodam (ali ne, odvisno pač) ~, torej "tam okoli" :) Tako da, če tega znaka ni, potem nima smisla barantat.

Čeprav, ko tako gledam, me vprašanje o zadnji ceni res ne moti toliko, ker tu imam še vedno jaz zadnjo besedo, bolj me razkuri "ponudim ti toliko in toliko".


lp
Death before dishonor!

flipflop ::

si vmes že najdu eno ponudbo z isto ceno


Takemu jaz rečem da naj kar tisto ponudbo zgrabi. Pa magari če nikoli ne prodam, naj mi pa zgnije tam v kotu nekje.0:)

para! ::

Ja primoz78, eni se ne zavedajo, da je to pač prednost, spet za druge to res ne predstavlja neke prednosti (ker ne navijajo), ampak cena je še vseeno lahko višja od tiste v trgovini in hkrati ostane realna. Tako, da tole: "Gledam mal pa vidim,da se prodajajo stvari drazje kot so nove v trogovini?", chucki, pri določenih zadevah pade takoj...

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Roadkill ::

@flipflop: Jah. Očitno ne rabiš denarja. Večina ljudi prodaja komponente zato, da dobi denar za nove. TKo slej al prej morjo prodat zadevo. In se jim mudi, da tržna vrednost ne pade še nižje.

Najbolš je imet dva ponudnika in potem obema lažeš, da ima drugi nižjo ceno. Ko te oba skenslata, pa izbereš enega in ga vprašaš, če zadevo še prodaja po tisti ceni, do katere ti je ratalo spravit preden te je skenslal. V veliki večini primerov ti bo zadevo vseeno prodal. :)

--
Seveda je vse tole, kar tle pišem izklučno vidik s strani kupca. S strani prodajalca so stvari drugačne. Prodajalec ima precej bolj "zavezane roke" in je praktično edina stvar, ki jo lahko naredi to, da začetno ceno postavi par % višje od tiste minimalne, za katero je komponento še pripravljen prodat.
Ker je večino kupcev že povsem zadovoljnih, da so ceno zbili za 1k, ne zavedajo se pa, da je to še vedno 3k več od tega, za kar bi ti še vedno prodal stvar.

Matr, sem moram enkrat bolj poglobit v tole, ker je prav zanimivo. :)

edit:
Glede procesorjev in visokih cen se pa povsem strinjam: Če je procesor sposoben lavfat na nenormalni frekvenci, je definitivno vreden več kot nek procesor "s police", za katerega imaš morda 5% možnosti, da ti bo tekel pri taki frekvenci.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

flipflop ::

Jaz dam ponavadi neko normalno ceno in je ni treba še dodatno nižati, obstajajo pa taki ki bi radi zadevo dobili "zastonj."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Roadkill ::

Jah no. Saj določen folk da realno ceno, ampak ne veš, dokler je ne probaš znižat.
Dobiš pa itak tut take oglase, ko se ti kar oči zasvetijo in hitro plačaš napisan znesek, preden te kdo prehiti.

Jaz sem tako kupil ene sennheiserce za smešen denar, pa mi je prodajalec rekel, da on zmerom tako prodaja, ker se mu ne da jebat. Da oglas in ima drug dan že kupca.
Al pa so bile slušalke ukradene. Ampak to mene ni zanimalo.
Ü

flipflop ::

Jaz nimam nič proti če mi kdo dokaže da je moja cena pretirana, pač spustim. Ampak če pa vem da je že tako nizka, pa bi eni še vedno zadnjih 100 tolarjev znižali, pa iz principa ne prodam. Sicer pa bolj malo prodajam, parkrat letno mogoče.

OmegaBlue ::

Ok cene, ki so pretirane prosim posredujte meni ali komu izmed moderatorjev malih oglsov na ZS, nažalost ne poznamo vseh cen v štacunah in nam uide kaj.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

sverde21 ::

Jah sei je odvisn tud od štarcune, ko sm jst comp kopval, je blo pr isti mami plati za 10kSIT razlike v 2h različnih trgovinah....:\
<?php echo `w`; ?>

nokia6310 ::

Smorny:
S tvojim postom se strinjam 100 %!
Sam sem dve leti nazaj imel podobno izkušnjo.
Sem prodajal zvočnike pa sem že v štartu zastavil zelo nizko ceno glede na to, da so bili 3 mesece stari ampak gospod kupec je hotel od te cene še kakih 30 % nižjo ceno.
Bil sem pa v zelo nerodnem položaju namreč selil sem se in sem denar potreboval za pohištvo sobo v kateri sem prej živel pa so potrebovali za druge namene tako, da sem bil dobesedno prisiljen prodati po taki ceni, ker drugega kupca nisem kljub vsem naporom ki sem jih vložil zato, da bi ozvočenje prodal dobil. denar sem res nujno rabil in človeku sem že, ko je prvič prišel rekel da se ne pogovarjam, ker se s to ceno ne strinjam in sem ga skenslal ker sem mislil, da bom dobil drugega kupca ki mi bo ponudil višjo sprejemljivo ceno pa sem ga čez par dni poklical in mu dal po tisti ceni za katero sva se najprej dogovorila, ker druge izbire žal nisem imel.
V dani situaciji je bilo to najbolje kar sem lahko naredil zato pa sem se iz tega naučil da včasih res ni druge, kot znižat samo res v izjemnih primerih in mislim, da so moji razlogi za znižanje bili opravičljivi, pa sem si tudi takrat govoril ne ne, kruha ne jejo pa tut če zgnijejo naj stojijo samo ipak sm jih mogu dat po tej ceni.
Sej če bi mel cifro al pa če bi ga poznal bi jih še zdej odkupu nazaj.
Glede barantanja je pa tko da nekateri si zmišljujejo in primerjajo evropo s tole našo slovenijo pa kake so cene tu pa tam.
Strinjam se, da če je tam tolk ceneje pa naj jih gre tja iskat.
Nekateri celo lažejo da majo drugega ponudnika samo zato, da bi prvemu zbijali ceno, ali pa si zmišljujejo da ma oni drugi za tolk ceneje samo zato, da bol poceni pridejo skos a tistega drugega ni nikjer, ker sploh ne obstaja.

Doman ::

@OmegaBlue

Ne nabijej! ok?

Sem včeraj poslal moderatorki oddelka "Mali oglasi" sporočilo o sledečem nategu:

Dobril sem neodgovor in pa to, da je že prej omenjena moderatorka dopisala samo sledeče:

Dodala sem oznako, ki označuje prodajo - moderatorka


Moje sporočilo pa popolnoma ignorirala.
Če bi se to zgodilo prvič bi še pretrpel. Ampak da je tako čisto vsakič...

IVo ::

Sej živimo v kapitalizmu. Iz večjega povpraševanja sledi višja cena, iz majhne ponudbe oz. omejene ponudbe sledi višja cena. Osnove ekonomije...
LP IVo

OmegaBlue ::

Doman, ne nabijam če podaš prijavo podaj še referenco na ceno, na lepe oke pa ne verjamemo - in prijave ni ignorirala.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

MEDENA ::

previsoke? ja eni res pretiravate ala 9800PRO 20-25K, če je nova 6600GT 35-40k.....

jaz pa še za 4000 sit ne morem prodat CDRW/DVD combo, pa še eno leto garancije :\

mtosev ::

Jaz nič ne prodajam oz. samo tistim katere poznam in nimam takih problemov o katerih govorite.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Nejc Pintar ::

MEDENA: Logično, če pa nov dvd pekač pride 10k:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Doman ::

link

Mogoče me res ni ignorirala, potem bi lahko vsaj odg. poslala - Meni.
Vrtny, te nisem mislil v drek rint ampak je pač to zadnji primer, ki se mi je pripetil ko sem hotel pomagat.:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

flipflop ::

MEDENA, sej ga že v trgovini novega dobiš skor za tak dnar:\

vrtnyka ::

Doman ... am, ce bi malce preveril ZS, bi videl, da sem ti odpisala danes, prej enostavno nisem imela časa se opravičujem. Tudi opozorila nisem ignorirala, posredovala sem ga mojemu nadzornemu policaju torej Omegi. Kot je napisal OmegaBlue ne vemo vseh cen v trgovinah, zato so opozorila več kot dobrodošla ;)

Nisem pa nič jezna ali kaj podobnega :)
vrtnyka ma resota rada

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: vrtnyka ()

Jaffa ::

Sam men se tud zdi tumasto, da bi mi nekdo nekaj dodajal k oglasom, razen pač oznako za prodajo/nakup. Ker če dodate to oznako, je potem enako, kot da bi oglas zbrisali.

Pa kupec bi se naj pozanimal prej. Če se ne, je pač to njegov problem. Enkrat ga bo že izučilo.

Pa tud mene ful moti, da mi kupec ponuja neko svojo ceno (ajde jurja, al pa 2 manj še razumem, sam eni res blazno odstopajo). Halo, če bi hoto prodat cenej, bi menda ja napisal nižjo ceno... Če jim ne paše cena, kaj se sploh vtikujejo v tebe.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

vrtnyka ::

Saj se oznaka doda na dno oglasa, tako, da to ni zelo motece, poleg tega v pravlih pise, da si pridruzujemo pravico do opozorila, ce uporabnik postavi nerazumno ceno :)
vrtnyka ma resota rada

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: vrtnyka ()

Tear_DR0P ::

Halo, če bi hoto prodat cenej, bi menda ja napisal nižjo ceno

nekdo drug je pa napisal da da že po defoltu za 3k višjo ceno, ker mu jo pol tak al tak kupec zbije - jst pač po defoltu zbijem ceno za 3k, ker jo prodajalec vedno nabije
res je da mora kupec sam pogledat kolk kej stane, sam je pametno da tudi prodajalec. z opombo da je komponenta predraga, pa ga moderator opomni, da naj poišče primerljivo ceno in premisli kaj prodaja.
pa kadar prodajam prodajam po svoji ceni, od nje odstopam samo kadar hočem stvar prodat, ne pa da se mi valja, kadar kupujem pa zopet samo po svoji ceni, razen če rabim takoj in ni druge
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

d0rK ::

Ce se tvoj post MEDENA kakorkoli nanasa na moj oglas za 9800PRO ti povem naslednje.

Za grafo sem dobil vec kot 50 emailov. Pa je bla cena 25k. Ocitno cena sam tebe moti.

Fizikalko ::

Jaz sem svojega prodal za 28k, skupaj z Zalmanom, pa sem dobil ene 10 mailov.

MEDENA ::

d0rk : splošno rečeno

Nejc: JA IN ? Kaj ma veze to ? Za pečt cdje in ripanje je odličen.

22.05.2002 Poslano: 22.01.2006 22:42:00 | odgovori
MEDENA, sej ga že v trgovini novega dobiš skor za tak dnar

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Prosim najd mi trgovino PROSIM !!!!

LG CDRW/DVD .....Lepo te prosim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

_Matej_ ::

Ne vem kdo danes kupuje take zadeve, ampak na mlacom je cena taka: SONY CDRW 52/32/52-16x DVD IDE črn 8.436 8.880

A splača dat za rabljeno stvar 4 jurjev je pa odvisno od kupca.

Fizikalko ::

To je pa vec kot 100 procentov vec.

Po moje je razlog bolj v tem, da nihce vec prakticno ne kupuje combotov.

MEDENA ::

_Matej_ : Aja potem se po tvojem rabljena roba ne bi smela prodajat? To da je račun pa še eno leto garancijo to je pa slab podatek ? 8-O :\

flipflop ::

Ja se ga dobi za slabih 7k tist ki ga hoče, drugač pa dons večina kupi DVDRW pa je mir in ne takih combo enot.

MEDENA ::

Kje za 7? Dej link.

Po tvojem se rabljena roba ne uporablja? Dej reč vsem lastnikom rabljenih avtomobilov, da se kupuje samo novi avtomobili pa da je mir >:D

flipflop ::

Ne vem kje najdeš tako primerjav med rabljenim avtom pa rabljenim writerjem. Na mimovrste je 7.600, pa če uporabiš kodo za popust pride še ceneje. Za tak dnar pa raje kupm DVDRW.:\

perci ::

ej medena, ne utrujaj, koga briga za ta tvoj kurčev kombo :\

tema teče o cenah, ki so višje od tistih v trgovinah

MEDENA ::

perci :FU

suntrace1 ::

in MEDENA je tako fasal pink-page, njegov combo pa je še naprej nabiral prah v omari :D

Roadkill ::

Heh, če je zaradi tega fasal kazen, pol je pa slo-tech res v kurcu.
Te kaznujejo, če napačnega človeka pošlješ v kak spolni organ.

VSI | DRUGAČNI
----+---------
ENI | ADMINI

:D
Ü

perci ::

Medena, dobro ve zakaj je fasal kazen - zarad žaljenja moderatorja NE - sploh je pa to tule offtopic.

Topic je o previsokih cenah, že drugič opozarjam. Zdej, al se ga držte al bomo pa zaklenil.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokličite za ceno! - Bullshit? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7111775 (8404) bambam20
»

Cena po dogovoru !? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9617683 (14303) loveJDM
»

Cene nepremičnin - pogajanje

Oddelek: Loža
236158 (5100) 2f4u
»

Nesposobnost trgovanja pri malih oglasih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25552522 (43111) kuglvinkl
»

Mali oglasi- nesramnost prodajalcev

Oddelek: Pomoč in nasveti
432931 (1514) Čmrlj

Več podobnih tem