» »

s/pdif out konektor 4pin na matični

s/pdif out konektor 4pin na matični

eyk ::

Sem iskal po forumu in nisem zasledil moje tezave. Imam matično (Foxconn 915A01-P-8EKRS2) z 8.1 zvokom in s/pdif out na matični plošči 4pin konektor v liniji ( 5v,empty, S/PDIF out, GND), tak zgledajo pini. Jaz bi rad to uporabil, ampak nimam kabla, ki bi ga lahko sem gor priklopili in bi se končal z compozitnim (coaxialnim) konektorjem (zenska), kabel (na vsaki strani z moškim) ze imam položen po stanovanju in gre na reciver z dolby dekorderjem.

Mi lahko kdo pove kje bi dobil taksen kabel da bi lahko povezal S/PDIF out in reciver?

Lp
Iki

5er--> ::

Verjetno bo prav, da "S/PDIF out" povežeš s RCA ženskega konektorja (Center conductor),
GND pa z "Shield" ženskega konektorja.

(PS: prste stran od 5v!)

eyk ::

Zadeva deluje izvrstno!!!

Imel sem potegnjen kabel 10m navadni (levi in desni kanal), pa sem uporabil en kanal kot da imam coaksialni kabel in seveda napravil tisto kar si predlagal, sel v trgovino kupil kabel z zenskim cincom za (500sit dobil 1,5m 2x moski 2x zenski na straneh) odrezal tisti del z zensko dol z potrebno dolzino kabla; vzel 4pin konektor tisti ko je za napajt disketnik, iztaknil kabla ki ju ne protebujem (1,2), 3,4 pa sem uporabil tak kot zgoraj pise (odvisno od matične. Gnd sem povezal z zunanjo opleto na kablu, sredisko zico pa taj ko je coax out; pa vse izoliral!!! Ta 4pin con. pa dal na matično kjer je spdif (prav obrnjeno)... Zenski cinc sem prklopil na Levi kanal ze polozenega kabla, na drugi strani pa v recxiver tam ko je digital in cinc.!!!

In zadeva dela brez sumov. brnenja, zvok je odličen.

Hvala!!

Ps: Potek sem napisal ce je se kdo s takim problemov!!!

MarkoMan ::

hmm, js bi tudi nekaj takega rabil, sam mi elektrika ne gre najbolje od rok.

Kdo ve kje bi se dalo to kupiti, ali pa če kdo proda...pm me
vsak zacetek in zacetnik je tezek

jype ::

iki> In zadeva dela brez sumov. brnenja, zvok je odličen.

Ja, jasno da je brez šumov in brnenja. Saj gre digitalno (enke pa nule) do receiverja, potem pa receiver to spreminja v zvok.

All ::

Če kdo ve......

Za take priključke obstajaj tudi optični vmesniki...Se ga da dobiti kje pri nas?

MarkoMan ::

Mene so posiljal v tech-trade pa hte(al neki tacga) pa nikjer nimajo :(

Google tut nic ne najde..

Bo zgleda res treba lotat pa nevem se kaj da dobim to ven....

Btw jype odgovoril si na 2leti sttar post :) a nebi rajs na novejse :)
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6321729 (10841) BorutK-73
»

SPDIF

152783 (1944) CaqKa
»

DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!

397692 (5472) milos75
»

SPDIF na navaden ojačevalec

203004 (2757) Okapi
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

537890 (6645) gumby

Več podobnih tem