» »

Carina zahteva fakturo (racun)

Carina zahteva fakturo (racun)

64738 ::

Danes sem dobil pismo s carine, naj jim v roku 30 dni posljem fakturo (racun) za prejete artikle. Problem je, da mi je iz USA kolega poslal 4 RABLJENE CDje, seveda kot fizicna oseba in ne podjetje ter tudi opravil carinski postopek pri oddaji posiljke. Zdaj res ne vem, kaj naj naredim s to naso carino, saj on ne izdaja racuna ker ni trgovina in CDji so v bistvu stari in rabljeni in nobene kupcije nismo delali. Poleg tega nasa carina nima kaj odpirati posiljke, ce je carinski postopek opravljen v USA, saj je to namenjeno ravno za take primere, da se ne po nepotrebnem odpira in carini artiklov in da posiljka prej pride do naslovnika!

Jutri jih bom zjutraj poklical, ampak res ne vem kaj naj jim recem, saj je vse skupaj naravnost smesno. Za 4 rabljene, odprte CDje, ki jih je poslala fizicna oseba in US in opravila carino oni zahtevajo fakturo??! Je se kdo normalen v tej drzavi? A jih lahko tozim?

Roadkill ::

>>A jih lahko tozim?

>>Je se kdo normalen v tej drzavi?
Ü

A mislis da jih ne mores toziti? Seveda jih lahko ampak vse skupaj se zavlece v tri krasne in vprasanje koliko stroskov in casa to vzame, pa tudi ce sploh lahko kaj dosezes... Glede tega da niso normalni pa bo kar drzalo, saj so sli odprirat ze ocarinjeno pismo iz USA. To ni normalen postopek. A morda USA ni dovolj razvita drzava in so morali vseeno preveriti vsebino?

Nejc Pintar ::

Vse bolj se amerikaniziramo. Pa jest bom pojedu svoj monitor pa tožu Samsung da v navodilih ni pisalo da to ni za jest:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Ginginova ::

Slovenska carina IMA pravico odpret pošiljko. Še več, lahko te ustavi bilokje v Republiki Sloveniji in te prešlata, če morda nimaš pri sebi prešfercanih cigaretov, ne voziš avta na cviček (kurilno olje) in še marsikaj drugega. 8-)

Glede rabljenih CDjev, pa bi ti moral pošiljatelj nalepit mednarodno carinsko specifikacijo, kjer bi gor pisalo, da gre za darilo v recimo vrednosti 5 USD in bi šlo skozi našo carino brez težav. Če je pa kaj na to temo opravil, pa pokliči in ugovarjaj na carini.

Ogo

Ziga Dolhar ::

V tistem pismu rajtam tudi piše, kaj storit, če nimaš računa.

p.s.: vrneš pismo, v katerega napišeš to, kar si napisal semle. Mdr. da pošilja prijatelj, neodplačno, rabljene cedeje.
https://dolhar.si/

V bistvu je problem ker revezi ne vedo koliko naj te ocarinijo in jim moras to sporociti preko faxa, pisma ali preko maila, kar sem tudi naredil. Ce je vrednost manjsa od 22,00 EUR, potem gre naprej brez dajatev, drugace pa placas 8-21% DDV in takso 850, 00 SIT. 22 EUR WOOOW! Si bom narocil TV drugic!

Kolegu v USA seveda ne bom omenjal kaj vse je bilo potrebno narediti, da sem dobil eno kurcevo pismo s par rabljenimi CDji. Me je prevec sram.

Ogo, s slatanjem pa kljub vsem norostim, ki jih pocnejo vseeno ne bo nic -- potrebujes nalog.

madmitch ::

64738: kaj ko bi si, preden začneš s tožbami, prebral ali si dal prebrati (saj maš prijatelja, ki se spozna na pravo in bi tožil ST) kakšen zakon in predpis!? Slovenske carine prav nič ne zanima, kako in kaj delajo njihovi kolegi v ZDA in je tudi ne sme, oni imajo naše zakone in pika. Tvoj ameriški prijatelj bi pa ja moral vedeti (saj je iz amerike, za boga), da je pametno v takem primeru pošiljki na zunanji strani dodati dopis s katerim ovrednotiš vrednost na NIČ. Zanimivo je, da jaz nisem imel v podobnem primeru s carino prav nobenih problemov. Prijatelj je šel v NY na pošto, oddal paket, povedal da je vrednost NIČ in pošta je paket poslala. Poštar mi ga je prinesel NEODPRTEGA.

PS: toje je tvoj drugi post, ki sem ga prebral v zadnjih 3 minutah in v katerem bi se tožaril za oslovo senco. Predlagam ti, da sprvrciraš kakšnega drvarja s Črnega Vrha, da te dobro nalomi. Potem pa le na sodišče, če boš seveda še imel voljo do tega. Ni čudno, da imajo sodišča zaostanke, še dobri so, da vse take patrone kot si ti prežvečijo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madmitch ()

Ker nerad zgubljam cas z bedarijami, bom odgovoril samo na bistveno... Kolega iz USA je oddal posiljko kot darilo + ze pregledano na njihovi carini ampak so kljub temu zakomplicirali na nasi vrli carini. Verjetno imajo premalo dela, pa se potem pametne delajo. Sem tudi jaz dobil 2 posiljke neodprte na isti nacin. Zakaj je sedaj drugace pa mi ni jasno, verjetno mi tudi nikoli ne bo, ker sem prezabit za to naso ex-paradajzarsko visjo logiko. (ki je med drugim tudi zelo prisotna na tem forumu, hehe)

OZZY ::

ma kaj se neki tuki huduješ. Carina lahko odpre vsako pošiljko. Če so tam opravili carisnki prgleg ne pomeni, da ga tukaj ne smejo. V zda so opravili pregleda samo do te mere, da je tip lahko posal tebi nekaj kar je lahko in ne nekaj kar se preko pošte ne sme pošiljat. Seveda je dal gor klasifikacijo in je lahko napisal darilo itd. Ampak to še ne pomeni, da carina pri nas ne bo pregledala pošiljke. Seveda jo lahko. Posebej pošiljke z GIFT so včsih sumljive in jih pregledujejo. ostikrat pa naredijo tud kako probo in pogledajo v kak paket čist tko.

Če pa boš plačal carino je pa tvoj problem, saj si s tem ko si dobil paket iz zda/tujine sprejel rizik, da bo LAHKO temu tako. če si dobil 2x brez da ti odprejo ni nujno, da boš vedno.
Go with the flow.

Ma v rit naj si jih vtaknejo... Kaksne sorte banda pa je to, da delajo komplikacije zaradi par CDjev??! Kaj smo tukaj v kaksnem zaporu, kjer ti morajo pregledat vsako pismo!? Potem pa bom bral izjave pametnjakovicev kako so kratene pravice o zasebnosti v USA, pri nas pa imamo svobodo.

delfinus ::

stevilcek, dej najboljse da poklices tja na carino pa jim poves, da so to stari CDji, ki si jih dobil za darilo pa se zmeni tako. Kolega je dobil tak isto za en instrument in je povedal ga je dobil za darilo pa je slo cez, mislim da je samo napisal eno izjavo. Ce si jih res dobil kot darilo, je se tako lazje vztrajati pri tem kar je res.

p.s. vsak paket se lahko odpre, ki prihaja izven EU in se preveri vsebina, da se pac carini. Vecinoma se to tako pocne. Meni so ga vedno odpirali, ko sem dobival iz USA. PA tudi davek sem ze placeval na nove CDje. Se pred 1. 5. 2004 je to isto veljalo se za posiljke, ki so prihajale iz EU. Zato mislim, da tukaj ni potrebno moledovati. Zmeni se osebno po telefonu samo za to da so to res stari CDji in darilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

sid911 ::

64738, pomiri se malo...ter sprijazni se da imaš pač komplikacije..nisi ne prvi ne zadnji
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Ma ja, saj ni panike. Mene bolj razpizdi dejstvo, da vsem tako delajo. Za tiste par cdjev me niti ne zanima toliko, saj jih lahko kolega skopira na FTP kot ISO image in bo zadeva resena. Saj, to je se najboljsa varianta za kaksne podatke ali pa ce te ne zanima ovitek in skatlica.

Gwanaroth ::

Zgodaj si pogruntal!
Lights often keep secret hypnosis..

Je problem, ker je podatkov 5GB+ (1 "CD" je v bistvu DVD) in ostali CDji so original. On jih ne rabi vec in je boljse ce jih poslje kot da vrze stran in kopira 2 dni na nek ftp... Zato je tudi poslal. Sem jim sporocil, da je stara roba in ce mi bodo carinili, bom naredil eno stran temu na cast in naj se nasmejijo se drugi po svetu. :)

Ziga Dolhar ::

> On jih ne rabi vec in je boljse ce jih poslje kot da vrze stran in kopira 2 dni na nek ftp...

Ja, ful pršpara .... pršparata, oba. :)
https://dolhar.si/

Jah, kdo pa je pricakoval take komplikacije zaradi tega... Ce bo slo tako naprej bodo zaceli carinit se papir na katerem je pismo napisano. 'A je to del v tujini kupljenega A4, 80 g/m2???! In zakaj ni to prijavljeno?? Nemudoma napisite izjavo in priznajte realno vrednost tega lista!'... Kar pa je zalostno je to, da folk zunaj sploh ne razume zakaj morajo delati neke cudne procedure pri posiljanju zadev, ki niso vredne vec kot par deset dolarjev. Jah no, saj vem da je drugje se slabse, na primer v Ljudski Repuliki Liberiji (tam lahko samo Oman uvaza AK47), Botsvani, Kongu, Kitajski (odvisno od pozicije v partiji), Severni Koreji (tam bi me javno ustrelili) in verjetno tudi v Libiji in se bi se jih naslo. Naj kaksen YU nostalgik nasteje ex-neuvrscene, pa bomo dobili bolj ali manj kompletno listo... :D

Avenger ::

Ma ej, naši uradniki so zelo radi birokrati.

Po drugi strani pa, nisem zasledil za kakšne cdje/dvdje gre, lahko je gor Photoshop ali 3D Studio ali Maya ali kaj podobno dragega, ne? In tukaj bi carina z veseljem pristavila svoj piskrček, legalno že, ampak vsaj po mojem mnenju, pa ne legitimno. Veseli me pa to, da sem jih vsaj 2x zelo lepo okoli prinesel, he he he he :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carina pri darilu iz Kitajske

Oddelek: Loža
406267 (3542) Daliborg
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
344103212 (58073) Mare2
»

povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9539021 (12279) jero_no1
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7219186 (5916) St235

Več podobnih tem