» »

Pregrevanje procesorja

Pregrevanje procesorja

kljukusa ::

Imam pentium IV 3,0 GHz prescott procesor s standardno priloženim hladilnikom na asusovi P5GD2 plati. Asusov utility (in Ai booster, tako da pomoje ni problem v programu) mi je začel včeraj javljati, da je temperatura cpu previsoka (nad 65°C). Vzel sem hladilnik in ga očistil prahu ter ga dal nazaj. Problem je da mi, kadar koli zaženem recimo firefoxa ali pa kakšen drug, bolj zahteven program, temperatura zopet naraste nad 65°C (max temp je bila 78°C!!), kar se prej ni dogajalo. Zanima me, če je možno, da ga serje samo utility ali je mi je šel hladilnik (ampak ventilator še vedno dela). Kišto imam odprto tako da ne bi smel biti problem v zraku okoli hladilnika. Hladilnik je tudi v redu postavljen nad procesor... A moram zdej kupit nov hladilnik ali mi preostane še kaj drugega.

Kakršna koli pomoč je zelo zaželjena.

LP

Randomm2 ::

Mislim, da bi box hladilnik, če je procesor nenavit? mogu zadostovat za firefox pa še kaj hujšega...si preveril temperature v biosu?
Mess with the best die like the rest.

Reaper ::

men je moj p4 2.4ghz northwood pršu na 70°C pa sm šou zamenjat hladilnik, box hladilnik sm zamenju z celim bakrenim http://www.spire-coolers.com/fcc.asp?Pr... in mi zdej temperatura pod najvišjo obremenitvijo ne preseže 53°C jaz bi na tvojem mestu zamenjal hladilnik ;)

MasterMiG ::

To je nelogično, ne more bit. Stock coolerji od Prescottov so še kar zmogljivi in sposobni hladilniki, ne taki kot jajca ki jih dobiš zravn amdjev. Men je stock cooler pol leta čist v redu hladil Prescotta 3.2 in pod polno obremenitvijo nikol ni presegu 57 stopinj. Pa se 3.2 bl greje kot 3.0. Pa še moj je bil že z stock coolerjem navit na 3.5, ker je to meja ki jo prescotti 3.2 dosežejo brez višanja napetosti. Tko da s temi tvojimi temperaturami definitivno neki ne špila. Pa dvomim da je napaka v diagnostiki, ker mam sam popolnoma identično ploščo in mi vsa diagnostična orodja delujejo brezhibno in točno. Po moje je pr teb napaka v pravilni namestitvi hladilnika, lahko da kkšnga vijaka nisi pritrdil do konca, pri prescottovih stock coolerjih se to pogosto dogaja. Na tvojem mestu bi vzel hladilnik dol, ga z sesalcem ščistu prahu in z alkoholom spoleru stike, pol pa natanko namaži AS5 in pazljivo namesti hladilnik nazaj. Js ne vidm, kaj drucga bi še lahko blo. Sej maš ubistvu kr srečo, da maš to ploščo, ki ima StackCool (mislm da se tko reče) na zadnji strani, ker en moj frend si je prescotta že skuru na ta račun, ker ni mel pravilno pritrjenega hladilnika.
Vso srečo!
There is nothing to fear but the fear itself.

zee ::

meni moj 2.8 GHz Northwood še ni prišel nad 60 stopinj Celzija pa ima stock hladilnik.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

sid911 ::

ne taki kot jajca ki jih dobiš zravn amdjev

pod mojim box hladilnikom moj a64 ne preseže 46 stopinj....pa še solidno tih je...tako da ne mi s takimi

@kljukusa, maš vredu stik med procesorjem in hladilnikom?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Jan987 ::

MasterMiG: amd lahko hladiš z jajci in ga fest naviješ pa je še vedno hladnejši od intelaki ga hladiš z hladilnikom na katerem je ventilator glasen kot motor od avijona (če boš ti pretiraval bom tudi jest).

Aja pa moj amd 3200+ navit za 25% doseže ob full load max. 44 stopinj in ima povišano voltažo.

MasterMiG ::

No, spoštovani AMDjevci, se opravičujem za napačne izjave. Sam amdja nism še nikol mel in ga torej ne poznam iz lastnih izkušenj. Ampak sm se pa velikrat pogovarju z lastniki amdjev in so mi povedal, kok zanč kulerje majo gor. Očitno so se motil.
Drgač pa so prescotti z malo boljšim hlajenjem čist vredu procesorji, moj mi navit pod polno obremenitvijo nikol ne preseže 50 stopinj C.
There is nothing to fear but the fear itself.

kljukusa ::

Ja, hvala vsem za pomoč, odloču sm se, da si grem jutr kupt nov hladilnik :D . Stik je med hladilnikom in procesorjem je v redu in ker imam trenutno glih nekaj malega denarja se ne bom zafrkavu. Mi pa vseen ni jasno zakaj je do tega prišlo, mislm sm že kdaj spucu hladilnik in ga dal nazaj pa je vedno mormalno delal.

LP

Jan987 ::

ja sej anthlon xp pa sempron na socket a se res ful grejejo (sicer eni ne pravjo tko ampak jest sem mel 2 pa mata oba ob full 75)

charli888 ::

Jaz imam pentiumD dual core 3.0 pa ga tudi Zalmanova pahljača ne ohladi ko mu zapaše poskočit na 70 stopinj.
Sedaj bom poizkusil z Big Typhoonom.

kljukusa ::

Tako, kupil sem si zalmanovega 9500 in moram priznat, da je zelo fajn igrača, ki izredno dobro deluje. Na polni obremenitvi mi ne gre cez 42°C. Tile korejci res znajo delat hladilnike :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Silent Pc i7 920

Oddelek: Kaj kupiti
332047 (1318) axee
»

Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
997260 (3665) kuglvinkl
»

Ohladiti P4

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131195 (954) MasterMiG
»

Visoka temp procesorja pentium 3.0

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
301744 (1349) kozi
»

Previsoka tempertaura P4 3.0 na ABIT IC7-MAX3!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
161103 (956) frenk

Več podobnih tem