Forum » Navijanje » 3dmark05 vprašanja...
3dmark05 vprašanja...
HyperGL ::
ogledal sem si malo rezultate vaših 3d mark 05 testov... in sem se malo vprašal kakšne nastavitve uporabite in katere teste...
kr sm opazil, da različni testi prinesejo različne končne rezultate... tako se moji gibajo od 4200 cca. do 5500 cca.
a mi poveste kateri testi so pri vas obkljukani?
btw... a so triki, s katerimi lahko pohitrim zadevo? sam... jst mam 6800GT na pciex... modano v Quadro... a te pohitritve bodo poslabšale quadro zmogljivosti? obstajajo testi podobni temu, za quadro zmogljivost?
tnx za odgovore...
kr sm opazil, da različni testi prinesejo različne končne rezultate... tako se moji gibajo od 4200 cca. do 5500 cca.
a mi poveste kateri testi so pri vas obkljukani?
btw... a so triki, s katerimi lahko pohitrim zadevo? sam... jst mam 6800GT na pciex... modano v Quadro... a te pohitritve bodo poslabšale quadro zmogljivosti? obstajajo testi podobni temu, za quadro zmogljivost?
tnx za odgovore...
cole-22 ::
Nekih dodatnih "trikov" ni!
Vse kar moraš narediti je, da naviješ grafično in procesor kolikor gre in v ozadju ugasniš vse programe, ki jih ne rabiš! Nastavitve v 3DM05 so pa na default in se jih ne spreminja!
Vse kar moraš narediti je, da naviješ grafično in procesor kolikor gre in v ozadju ugasniš vse programe, ki jih ne rabiš! Nastavitve v 3DM05 so pa na default in se jih ne spreminja!
GaS ::
Tocno tako in pika. Pa ko se ti game testi odrolajo, stisni Esc, da ne bos cakal v nedogled(razen ce imas registrirano verzijo).
mam "registrirano" verzijo z 1.02 patchem...
default? torej 3 game testi + 2 cpu testa? al brez cpu?
kaj pa resolucija pa t.i. bombončki? kr jst uporabljam 1280x1024...
default pa je 1024x768... pa vse izklopljeno valda...
ok pol bom pa jutri probal še mal navijat pa bom vidu kolk pridobim... :)
default? torej 3 game testi + 2 cpu testa? al brez cpu?
kaj pa resolucija pa t.i. bombončki? kr jst uporabljam 1280x1024...
default pa je 1024x768... pa vse izklopljeno valda...
ok pol bom pa jutri probal še mal navijat pa bom vidu kolk pridobim... :)
Ja a ti nisem že zgoraj napisal, da NE spreminajš nobenih nastavitev (Resolucije, AA, AF in podobno je vse na default)
Če hočeš imeti rezultat tako kot drugi (+ -) ne dviguj/nižaj resolucije in ne spreminjaj "bonbončkov"!
Za dober rezultat je važno samo čim več MHzjev!
Če hočeš imeti rezultat tako kot drugi (+ -) ne dviguj/nižaj resolucije in ne spreminjaj "bonbončkov"!
Za dober rezultat je važno samo čim več MHzjev!
JIM22 ::
HyperGL: daj cpu teste stran. To je pa tud vse.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
JIM22 ::
Stran jih daš zato da ne rabiš še teh testov čakat. Pokaže pa isto.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
jaja... to sm že ugotovu... sam poskušam pohitrit tud cpu... tko da pridejo še kr prav trenutno... danes sm pa presegel 5000 z minimalnim navijanjem... (beri: 5mhz GPU) a je to u redu al ne?
aja... btw... prej sm sprožu 3dm05... in še pred prvim testom se je prikazal blue screen z memory dumpom... to ni dobro a ne? :)
aja... btw... prej sm sprožu 3dm05... in še pred prvim testom se je prikazal blue screen z memory dumpom... to ni dobro a ne? :)
asus a8n-sli
a64 3200+ venice
2x512 rama geil z modrimi alu hladilniki
gf 6800gt 350/1000 stock...
torej če navijem grafo na 355/1000 grem čez 5000 markov...
če pa dam proc iz stock 2000 na 2050 se sesuje sistem... :(( zakaj?
a64 3200+ venice
2x512 rama geil z modrimi alu hladilniki
gf 6800gt 350/1000 stock...
torej če navijem grafo na 355/1000 grem čez 5000 markov...
če pa dam proc iz stock 2000 na 2050 se sesuje sistem... :(( zakaj?
Jah če daš proc za 50MHz gor in se ti sesuje, potem imaš pa res najslabšega navijalca
Voltažo ramu daj 2.7-2.8v in zvišaj Vcore (povdarek na malo) in probaj, če ne bo bolje še malo dvigni!
Pa grafo še navij, ker to ni nič! Ko se ti bodo začele pojavljati razne napake pa znižaj za malo in to je max. za grafo na trenutnem hlajenju!
Voltažo ramu daj 2.7-2.8v in zvišaj Vcore (povdarek na malo) in probaj, če ne bo bolje še malo dvigni!
Pa grafo še navij, ker to ni nič! Ko se ti bodo začele pojavljati razne napake pa znižaj za malo in to je max. za grafo na trenutnem hlajenju!
kucy ::
Pri meni je situacija sledeca:
Pri default nastavitvah 3dmak05, pri nenavitem proc-u (athlon64 2800+) in graficni(9800pro) dobim rezultat cca 2730.
Ko proc navijem (1800@2250 - FSB 250 sinhrono) in ob tem graficno pustim nenavito, dobim bench rezultat cca 2620 (priblizno 100manj). CPU bench pa obcutno naraste.
Pri 3dmark03 te anomalije ni - ob povecanju CPU raste tudi score.
Ima kdo idejo wtf se dogaja?
Pri default nastavitvah 3dmak05, pri nenavitem proc-u (athlon64 2800+) in graficni(9800pro) dobim rezultat cca 2730.
Ko proc navijem (1800@2250 - FSB 250 sinhrono) in ob tem graficno pustim nenavito, dobim bench rezultat cca 2620 (priblizno 100manj). CPU bench pa obcutno naraste.
Pri 3dmark03 te anomalije ni - ob povecanju CPU raste tudi score.
Ima kdo idejo wtf se dogaja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sapphire Radeon X1900XT 256MB na testu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 11464 (7487) | tiborrr |
» | New/old ATI user! Need some help :) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6162 (4177) | Good Guy |
» | 3D Mark 2006 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15386 (10310) | kuglvinkl |
» | Rezultati 3DMark05Oddelek: Strojna oprema | 1309 (1041) | Tilen |
» | 3DMark05 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 8555 (5702) | Jaffa |