Forum » Pomoč in nasveti » Kako narediti ročno bootable CD ali DVD ?
Kako narediti ročno bootable CD ali DVD ?
Brane2 ::
To rabim za Linux - Gentoo.
LiveCD mi ni všeč in rad bi si zrolal svojega. Nimam pa ideje, kako bi naredil to zadevo tako,d a se sistem zboota z nje.
Nekaj sem gledal Gentoojev CD in za nekaj stvari se mi sanja, kako so jih izpeljali, za večino pa ne.
Očitno je, da se iso9660 filesystem v IMG filetku začne z zamikom in da se sistem štarta iz tistih nekaj prvih sektorjev, naprej pa ne vem.
LiveCD mi ni všeč in rad bi si zrolal svojega. Nimam pa ideje, kako bi naredil to zadevo tako,d a se sistem zboota z nje.
Nekaj sem gledal Gentoojev CD in za nekaj stvari se mi sanja, kako so jih izpeljali, za večino pa ne.
Očitno je, da se iso9660 filesystem v IMG filetku začne z zamikom in da se sistem štarta iz tistih nekaj prvih sektorjev, naprej pa ne vem.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Brane2 ::
Videt je na prvi uč zelo v redu. Sem pa preiskal sam maso stvari in pregooglal vse živo, pa nisem našel.
Hvala.
Hvala.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Start menu naj bi se vrnil šele z Okni 9 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 38251 (33237) | MrStein |
» | Matična plošča + RAM, nenavadna težavaOddelek: Strojna oprema | 1729 (1613) | mesoreznica |
» | windows 95Oddelek: Operacijski sistemi | 1874 (1469) | Spajky |
» | Problem z zmrzovanjem sistema - nimam pojma!Oddelek: Strojna oprema | 1611 (1448) | g. Oden |
» | ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3650 (2909) | boset |