» »

Start menu naj bi se vrnil šele z Okni 9

1 2
3
»

Mesar ::

Motion je izjavil:

Mesar je izjavil:

Bistvo ostaja...

Kar je pa druga stvar, tudi z raznimi dodatki, ki dodajo start meni nazaj to ni to... control panel in nastavitve so čisto spre**kane, dobesedno. Na 7ki in XPjih pa jih lahko klikam z zaprtimi očmi. In ja hitreje je če do neke nastavitve rabim 4 korake in točno vem kje bo katera ikona kot pa če morem to iskat gledat nove ikone in brat tekste.

Pa ni problem, da se ljudje ne znajdejo ampak se jim ne da spet učit nekaj novega, iskat, nove ikone prepoznavat med tem ko so stare že tako dobro poznali, da bi jih lahko po spominu sami narisali. To je bilo nekoč zabavno, ko je bil za to čas in volja, zdaj pa se vsedem pred PC in želim nekaj narediti ASAP ne pa se zafrkavat s takšnimi stvarmi...

In še dodatno... če tak prehod za uporabnika ni problematičen, potem lahko tak uporabnik bp preide na OS X ali pa katero user friendly Linux distribucijo - kar pa tudi verjetno ni v interesu M$ja. TBH sem tudi sam začel razmišljati v tej smeri ob izdaji osmice in če me Windowsi 9 ne bodo navdušili jih bom poganjal samo še v virtualcu... če bo sploh še potreba.


Najprej govoriš kako se ti ne da na novo nič učit, nato nabijaš kako težka je adaptacija iz 7ke na 8ko, nakoncu spet govoriš kako se boš čisto nov sistem učil. A res nov sistem se bi raj naučit kot pa en mal adaptiral na preizkušeni že poznan.
Resno?!


Ne, pravim, da je približno enako truda potrebnega. Pa če prešaltam na kakšnega Ubuntu/Debiana se mi nebo potrebno nič čisto na novo učit ker že zdaj ogromno delam z njim... gre samo za stvar navade, torej privajat se na nov OS. Sej večina se verjetno kolko tolko znajde na Win 8 sam jim ni všeč, da za iskanje neke stvari namesto 10 sec porabijo 5 min. Pa tudi user friendly Linux distribucije niso tak bau bau...

Kar se mene tiče imamo še tukaj finančni vidik, licence za Windowse stanejo...
Your turn to burn!

Mesar ::

boolsheat je izjavil:

Kaj pa je razlika v Control Panel med tisto v W7 in tisto v W8? Namreč sam nisem opazil nobenih bistvenih razlik. V bistvu sploh ne vem zakaj bi odpiral Control panel, če enostavno v search vtipakš željeno stvar in jo direkto odpreš?

@Stein,
MS ima vedno ob izdaji novega OSa takšno akcijo, če misliš uporablati nov OS ga kupiš v tisti akciji, ko je upgrade praktično zastonj. Ali pa potem plačaš polno ceno.


Mogoče to, da je je del integrirane v Metro? In potem naj d**am malo po oknih malo po Metro?

Kolikor se spomnim na faksih učijo, da so konsistentnost, napovedljivost, ... itd. OSNOVNE stvari, ki jih je potrebno upoštevati pri izdelavi takšnih ali drugačnih GUI. In nebi rekel, da so pri Win 8 in 8.1 to upoštevali... pa sem kar dosti delal z obema.

Edit: Typos
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()

mihagr ::

Pozdravljeni,
dajte malo ustaviti konje!

Tole je pa moj pogled na Windowse in osX. Morda je osX resda stabilnejši, ampak ta os se mora ukvarjati samo s točno določeno strojno opremo predpisano s strani Appla in to recimo 100 grafičnih kartic, 50 vrst RAM-ov, 50 vrst diskov, pa toliko USB ključev, pa 100 tiskalnikov, itd...

Windows pa mora prepoznati po nekaj tisoč modelov od vsake zgoraj naštete naprave, pa to še ni vse. VČERAJ SE JE KITAJEC SPOMNIL NOVE VIDEO KAMERE, ALI USB WIFI KLJUČKA, DANES GA NEKDO V SLOVENIJI KUPI IN WINDOWSI, JO MORAJO ALI GA MORAJO POPOLDNE RAZUMETI IN DELATI S TO NOVO NAPRAVO, KER ČE NE POTEM JE ITAK KRIV OPERACIJSKI SISTEM!

Ravno takšen pa je problem z vso programsko opremo za PC-je, ki se najde na tržišču, od dobrih do slabih programov, Apple pa pravi: "Tole, ali pa nič!" oziroma "prst v r.t"

Morda še primerjava. Pred 20-25 leti sem še delal na takem delovnem mestu, kjer sem uporabljal za tisti čas zelo dobro HP-jevo merilno in drugačno opremo. Na vhodih osciloskopov, na izhodih napajalnikov, itd,,, je pisal podatek kolikšna ja maximalna dopustna vrednost, ki se lahko pripelje na vhod oziroma jo izhod lahko odda, torej zopet: "Tole, ali pa nič!" oziroma "prst v r.t"

Torej v takšni situaciji kot je v resnici, so MS operacijski sistemi naravnost neverjetno dobri in stabilni - BREZ SARKAZMA!

s1m0n ::

Ker sem imel možnost sem že od začetka osmice na njej (trenutno 8.1) in mi nikoli ni bilo žal ter mi ne bo!
Res, da ni potreben skok iz sedmice, da si tip na vasi! Sedmica dela čist super.

Starta ne pogrešam ker ga tudi prej nisem potreboval! Tudi novega starta ne uporabljam za kaj drugo kot iskanje aplikacij (Win + "piši kaj rabiš") in to je to! Najde vse programe, nastavitve... Če dajo v 9 start nazaj bom še vedno iskal po enakem postopku, brskanje po vseh programih je potratno in neproduktivno...

Pri 8 in 8.1 ljudi koliko jaz opažam moti le nov start meni in mešanje med namiznim in tabličnim tipom vsebine (npr. nastavitve). Prodajne številke pa tudi ne povedo, če je nekaj dobro ali slabo kar kažejo drugi OSi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

Mesar ::

>Prodajne številke pa tudi ne povedo, če je nekaj dobro ali slabo kar kažejo drugi OSi.

Povedo pa vsej nekaj o tem kako so novosti ljudje sprejeli. Sicer pa vprašaj malo okoli pa boš videl kakšni bodo odzivi...
Your turn to burn!

s1m0n ::

Moraš specifično podat koga naj povprašam?
Vsi kolegi iz IT stroke bodo rekli, da je super napredek in vreden skoka. Ostalim je pa vseeno kaj imajo dokler jim dela internet, filmi, pisanje v wordu... pa je lahko to kateri koli OS, če se na Windows niso preveč navlekli!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

trnvpeti ::

vsi iz it stroke ne bodo to rekli
prav nasprotno
ne iti na w8

par domacih uporabnikov bo pa drugace reklo

s1m0n ::

Sem rekel moji kolegi iz IT stroke ne tvoji in ne sosedovi! So še nekateri, ki imajo sedmico a le zato ker jim ni potrebe ali niso pripravljeni posodobit (se jim ne splača). Ne poznam pa niti enega, ki bi bil na XP ali Visti :)

In lahko razložiš zakaj ne it na Win8/8.1?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

driver_x ::

Jaz sem iz IT stroke, pa Windowsov sploh ne uporabljam, od mojih dveh kolegov iz IT stroke pa je eden zadovoljen uporabnik Win 8, drugi pa jih je po nekaj časa podgradil nazaj v Win 7.

Invictus ::

Cel kup kao Windows stručkotov tukaj, pa ne morejo tiste Start aplikacije inštalirat ...

Kr neki ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mesar ::

Ravno debatiramo o tem, da ni problem (samo) start meni ampak tudi nekatere ostale spremembe, ki jih je prinesel nov uporabniški vmesnik. Razen če obstaja ena aplikacija, ki še vse to zraven uredi.
Your turn to burn!

Joze_K ::

Mufasa je izjavil:

Še po 5ih letih ne vem zakaj bi presedlal z Win7 na 8.1...res ne.


Jap, jaz pa VEM ZAKAJ NE na 8 winse...

ker jim je izgled, milo rečeno ogaben....
za takega dnevnega "userja", ki winse rabi za poganjanje drugih programov, so Win7 bistveno lepši....
in pa ... navajen sem!

Motion ::

Joze_K je izjavil:

Mufasa je izjavil:

Še po 5ih letih ne vem zakaj bi presedlal z Win7 na 8.1...res ne.


Jap, jaz pa VEM ZAKAJ NE na 8 winse...

ker jim je izgled, milo rečeno ogaben....
za takega dnevnega "userja", ki winse rabi za poganjanje drugih programov, so Win7 bistveno lepši....
in pa ... navajen sem!


Desktop se je spremenu manj kot z xp na visto al pa sedmico. Naj mi en našteje 10 stvari kr so se spremenile na desktop načinu?

Mufasa ::

Od tistih ki niste

a) gamerji
b) dobil 8ke zravn kompa

kolko vas je nardil upgrade in se vam zdi to vredno?
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

black ice ::

Jaz. S tem, da Windows ni ekskluziva na mojih računalnikih.

s1m0n ::

Jaz na treh računalnik, ko je bilo poceni! Zdaj verjetno tega ne bi storil.

boolsheat ::

Tudi jaz.

blackbfm ::

Morda je osX resda stabilnejši, ampak ta os se mora ukvarjati samo s točno določeno strojno opremo predpisano s strani Appla in to recimo 100 grafičnih kartic, 50 vrst RAM-ov, 50 vrst diskov, pa toliko USB ključev, pa 100 tiskalnikov, itd...


Ne nakladaj, vse te komponente več al manj delujejo po standardih enako kot na klasičnih pcjih. Kar se hwja tiče je razlika samo v tem da apple naredi bolj učinkovit in kompakten dizajn ker ti prodajo računalnik kot celoto, ne pa po komponentah.

Invictus ::

Mufasa je izjavil:

Od tistih ki niste

a) gamerji
b) dobil 8ke zravn kompa

kolko vas je nardil upgrade in se vam zdi to vredno?

Meni je žal da ga nisem, ko je bilo poceni ...

Zdaj bom pa najbrž prej novo škatlo kupil ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Spiky28 ::

Jaz pravim: "edino kar je v windowsih dobro so windows/okna" oz. sama ideja oken. Tile "strokovnjaki" naj raje izboljšajo OS na drugih področjih, jebo jih start meni! Pa da omenim samo par stvari, ki mi trenutno padejo iz glave: file permissions, podpora drugih datotečnih sistemov, konfiguracija omrežij, VARNOST,itd...za začetek bom vesel tudi če nardijo integriran sftp client v explorer. Gui bi pa lahko že zdavnaj nardili customizable, pa naj si ga potem vsak sam štela, 10 start menijev če mu paše.

Rias Gremory ::

Rešitve za to dobiš tukaj http://distrowatch.com/dwres.php?resour...
UI pa lahko tako zelo kustomiziraš, da lahko brez problema onaniraš na izgled desktopa.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Spiky28 ::

Se mi zdi da nekako nisi razumel kaj sem hotel povedat. Dal sem predloge kje lahko izboljšajo OS, in ja linux jim je pri določenih stvareh lahko vzgled (ima pa druge slabosti).

jacal ::

Modre besede, Spiky28. Tile ogorčeni prepiri med privrženci in nasprotniki so smešni, pa tudi zanimivi. Niso pa tehtni.

MrStein ::

s1m0n je izjavil:


Vsi kolegi iz IT stroke bodo rekli, da je super napredek in vreden skoka. Ostalim je pa vseeno kaj imajo dokler jim dela internet, filmi, pisanje v wordu... pa je lahko to kateri koli OS, če se na Windows niso preveč navlekli!

Kaki IT-jevci?
Programerji so večinoma na Win 7, redkokateri je "skočil" na 8.

Invictus je izjavil:

Cel kup kao Windows stručkotov tukaj, pa ne morejo tiste Start aplikacije inštalirat ...

S kako telepatijo pa si to ugotovil?

Mufasa je izjavil:

Od tistih ki niste

a) gamerji
b) dobil 8ke zravn kompa

kolko vas je nardil upgrade in se vam zdi to vredno?

Naredil: ja
vredno: nisem kalkuliral
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

gruntfürmich ::

še sreča da o prihodnostih oken ne odločajo m$ in par nadebudnih pajacov, ki winsow niti kupili niso...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Mesar ::

Boljše, da teh 14% odloča? :))
Your turn to burn!

s1m0n ::

Meni se zdi delež 8/8.1 soliden. Ne more pa se primerjati s časom sedmice kjer še tablice in alternative namiznim in prenosnim niso bile tako dostopne, razširjene kot so sedaj! In tudi prej se je kupovalo več novih računalnikov/prenosnikov z novim OSom kot se jih sedaj.

Mesar ::

Ja primerjave so še težje ker je M$ forsiral Win8 z novimi PCji in se sedmice več sploh ni dalo dobit, čeprav se nekateri izrecno to želeli.
Your turn to burn!

s1m0n ::

Eni še želijo XP pa kaj pol :) Gonilniki so večinoma enaki in lahko skoraj na večino z izjemami tabličnih(ali kakšnih kjer ni gonilnikov za ostalo kot Win8) namestiš win7.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

Mesar ::

Problem je, da licenčnih več ne moreš kupit... al kaj predlagaš zdaj?
Your turn to burn!

MrStein ::

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft naj bi pripravljal brezplačno različico Oken

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4415910 (12656) FlyingBee
»

Microsoft z integracijo Skypa v Outlook

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
227564 (5736) Mr.B
»

Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8929367 (15735) Bluzer13
»

Skriti deli Windows Blue (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
19471318 (64859) MrStein
»

Microsoft ponuja Surface RT šolam

Oddelek: Novice / Windows Mobile
188204 (6482) nekikr

Več podobnih tem