Forum » Strojna oprema » Disk se je nehal odzivat, pri poskusu popravljanja tabele meče error-je. Pomoč prosim.
Disk se je nehal odzivat, pri poskusu popravljanja tabele meče error-je. Pomoč prosim.
mesoreznica ::
Zgodba je naslednja.
Disk WDC WD400, 40 GB. Začelo se je z tem da sem podatke videl nisem pa jim mogel prebrat. Po restartu pa windowsi več niso videli diska. Oziroma vidi se ga v Device Managerju, drugje pa ne. Bios ga normalno zazna.
Poskusil sem z kupom orodij. Disk ni sistemski tako da do njega poskušam dostopit iz Windowsov.
Search and Recover 3 takoj po zagonu javi tole: "NT_read error; error no.27; drv 129 LBA:0 blocks:1." Če kliknem "Ignore" gre naprej vendar ne najdem diska.
GetDataBack ga ne najde torej ne morem nič z njim.
Partition Table Doctor 3.0 takoj po zagonu javi naslednje: "Error: Cannot read from MBR on harddisk 2", kliknem OK in gre normalno naprej. Potem lahko izberem Disk 2 ter mi napiše naslednje: "Bad disk" in da opcijo "Rebuild partition table". Če izberem to opcijo popravi tabelo vendar mi napiše da jo moram shranit. Ko poskušam shranit napiše naslednje: "Error: Cannot write to disk 2".
A ve kdo kaj še lahko poskusim ali res ni možno več nič rešit iz diska? Gor imam veliko fotk, ki jih ne bi rad izgubil.
Hvala
LP
Disk WDC WD400, 40 GB. Začelo se je z tem da sem podatke videl nisem pa jim mogel prebrat. Po restartu pa windowsi več niso videli diska. Oziroma vidi se ga v Device Managerju, drugje pa ne. Bios ga normalno zazna.
Poskusil sem z kupom orodij. Disk ni sistemski tako da do njega poskušam dostopit iz Windowsov.
Search and Recover 3 takoj po zagonu javi tole: "NT_read error; error no.27; drv 129 LBA:0 blocks:1." Če kliknem "Ignore" gre naprej vendar ne najdem diska.
GetDataBack ga ne najde torej ne morem nič z njim.
Partition Table Doctor 3.0 takoj po zagonu javi naslednje: "Error: Cannot read from MBR on harddisk 2", kliknem OK in gre normalno naprej. Potem lahko izberem Disk 2 ter mi napiše naslednje: "Bad disk" in da opcijo "Rebuild partition table". Če izberem to opcijo popravi tabelo vendar mi napiše da jo moram shranit. Ko poskušam shranit napiše naslednje: "Error: Cannot write to disk 2".
A ve kdo kaj še lahko poskusim ali res ni možno več nič rešit iz diska? Gor imam veliko fotk, ki jih ne bi rad izgubil.
Hvala
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83219 (14980) | brez-imenko |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4866 (3848) | Dejk0 |
» | Ubuntu netbook 10.4 in particioniranjeOddelek: Operacijski sistemi | 1936 (1648) | Icematxyz |
» | Zunanji trdi disk errorOddelek: Pomoč in nasveti | 2761 (2503) | Pentium |
» | Kako inštalirati Windows, da ti ne povozi MBR (poleg obstoječe linux inštalacije)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1268 (1035) | Jst |