» »

projektor kot tv s sobno anteno

projektor kot tv s sobno anteno

perci ::

Torej, zanima me kako se zadeva obnese s sobno anteno? Zdejle trenutno nimam niti tvja, niti kabelske, niti IPtvja. Ker se mi zdi bedasto plačevat naročnino za rtv + kabelsko ali iptv, me zanima, kako se obnese projektor vezan na tv tuner s sobno anteno. Imam nek starejši zunanji avermedia tuner.

gzibret ::

Odvisno od tega, kje si doma. Pa kako visoko si doma (če si v kleti, pozabi na signal).

Načeloma pa so sobne antene z ojačevalcem eno veliko sra***. Kar naprej jih moraš prestavljati, štelati.... Enkrat je dobra slika, če je antena obrnjena gor, čez 2 dni se s takšno postavitvijo ne vidi nič in antena mora gledati dol. Če si v bloku, bo signal motil vsak GSM v oddaljenosti vsaj 5 stanovanj (nadstropij). Po murphyju je najboljši signal nekje na sredini sobe 1.5 metrov nad tlemi..... Ful so občutljive na dež, sneženje. Uporabne so le v skrajni (ponavljam SKRAJNI) sili.

Pa če boš imel sobno anteno, pozabi na teletekst.
Vse je za neki dobr!

perci ::

mater, zdej si mi jih pa napel

Ja, žvim v bloku, savsko naselje v LJ (zraven Blef 1), pritličje, sosedovi mobiteli ne bojo motil, ker je v bajti tok železa, da mobitel komej lovi (nov blok). Je pa ta želez verjetno spet razlog zakaj tut sobna antena ne bo lovila...

Kolk se pa na splošno projektor obnese kot tv?

cojss ::

Jaz sem uporabljal XGA toshibin projektor kot tv v navezi z računalnikom (winfastov tuner) in sem bil nad sliko zadovoljen. Je pravi užitek gledat kak nogomet, ko so igralci naravne velikosti. Projiciral pa sem kar na steno in bi se s platnom slika še precej izboljšala. Zna pa bit malo problem, če ima projektor slabšo svetilnost in moraš vedno kadar hoces gledat tv zatemniti prostor. Aja, bil je priklopljen na kabelsko, ki je nekje na nivoju sprejema z anteno v lj.

jRk0 ::

sobne antene so tak bolj, ja. Vcasih je ful dobra slika, vcasih nic :) Glede ljubljanskega kabla pa itak nimam besed :D digitalna satelitska proti kablu...huh :D
You fuck up once, you loose two teeth.

Stepni Volk ::

Pri nakupu projektorja predvsem preveri predvideno življenjsko dobo žarnice, ter ceno nove. Projektorske žarnice zdržijo namreč nekje do 8'000 ur, kar je v primerjavi z ostalimi "zasloni" malo.

perci ::

cojss: Ja, jst tut zadevo v glavnem mislim met za fuzbal in filme. Kej tko na hitr bom kar na monitorju pogledal.

Stepni: 8k ur? Kje si pa tak projektor našel? Kar jst gledam ima max 4k ur pri eco mode. Če bi blo 8k se sploh ne bi sekiral...

Me pa zanima, če se dost dogaja, da žarnica crkne že pred potekom nazivne dobe? Pa kaj se zgodi če crkne po enem mesecu naprimer. Pride to v garancijo al se bom obrisal pod nosom?

Stepni Volk ::

Glede na modele, ki sem jih uporabljal ima OSD števec ur. Vprašanje je, kaj pravi garancija v drobnem tisku: je to maximum, minimum ali povprečna vrednost?

Pri tem vodiču nakupa LCD projektorja pravijo, da je garancija na žarnico v povprečju le 90 dni, torej ni enako dolga kot za projektor.
Hja, če pogledamo avtomobil, tudi nima 2 letne garancije na žarnice.

Življenjska doba žarnice je odvisna od modela, ki si ga kaniš omisliti. Do sedaj sem zasledil 8'000 ur kot maksimalno vrednost, če jo seveda doseže, nikoli ne veš, garancija je tako le 90 dni = 2160 ur :)

Stratus ::

Vprašanje pa je seveda ali je ta garancija 90 dni od nakupa ali pa dejanskih 2160ur delovanja žarnice. Glede na prakso naših firm bo verjetno veljala prva postavka ;(
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

Stepni Volk ::

2160 ur sem omenil zato, ker če bi pustil projektor delovati neprestano 24 ur na dan, bi v 90 dneh lahko dosegel to številko. Ne pa tudi omenjene "življenjske dobe" žarnice od 4'000 do 8'000 ur (odvisno od modela)

cojss ::

Žarnica se smatra kot potročni maetrial (sicer malo drag) in ima krajšo garancijo, kajti če crkne zaradi napake v izdelavi bo to itak v zelo kratkem času. Je pa treba biti s projektorjem zelo pazljiv in upoštevati napotke o ravnanju in prenašanju, saj drugače precej hitro uničiš žarnico. Velja pa garancija 90 dni od dneva nakupa in ne 90 dni obratovanja žarnice. Drugače pa kolikor sem jaz gledal, je imel najdaljši čas Philipsov Garbo z 6000 urami, tako da pri boljših modelih 8000 ur ni nemogoče.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370298 (3187) matobeli
»

Projektor - mnenje

Oddelek: Zvok in slika
112305 (1905) commissar
»

plazma ali lcd tv

Oddelek: Kaj kupiti
263190 (2873) kokoon
»

Nakup LCD televizorja ali projektor?

Oddelek: Kaj kupiti
132170 (1873) mitjaje
»

Home-made LCD projektor

Oddelek: Zvok in slika
102077 (1731) danielka84

Več podobnih tem