» »

Nakup radia in zvočnikov za v avto

Nakup radia in zvočnikov za v avto

EvilDare ::

Živijo, malo pozno pišem ampak prej nisem imel časa. Budget je 50k. Zanima me kaj se za ta denar dobi najboljše. Razmišljal sem v smeri 30k za radio in 20k za 2 sprednja zvočnika. Glede sprednjih zvočnikov. Za tweeterje ni nikjer prostora, tako da bi v poštev prišli samo 2 sistemski zvočniki. Malo sem že gledal na enaa in se za 20k dobi fenomenalne pinnerjove zvočnike, samo je pa tweeter posebej. Za radio pa nimam pojma kaj bi se najbolj splačalo. Kakšnega Pioneerja ali Sony?

Lepo prosim za vaša mnenja

P.S. pa če lahko predlagate kakšnega monterja v Ljubljani, ki bi to vgradil oz. trgovino kjer tudi vgrajujejo te stvari.
  • spremenil: EvilDare ()

Jackal ::

Kaj pričakuješ od zvoka? Če hočeš dober zvok je 50k premalo.
Si preveril kakšne zvočnike lahko namontiraš v avto? 10cm, 13cm, 16cm, 20cm? Ovalne?
Za kakšen avto sploh gre?

Skratka če hočeš da ti pomagamo, moreš napisat najprej malo več podatkov.

Monterji v Ljubljani:
www.radiovili.si
www.gapex.si
Pa še kaj bi se našlo... samo za tak denar ne pričakuj kaj veliko.

EvilDare ::

Kot sem napisal želim samo sprednje zvočnike in ne ovalne. Premer sem pozabil napisati: 13cm. Nisem nekakšen zahteven uporabnik želim dobiti samo največ za to ceno. Nobenega ojačevalca in zadnjega nizkotonca in ovalnih zvočnikov. Kakšno leto nazaj si je prijatelj kupil tudi za 20k samo sprednje in po poslušanju so zame popolnoma dovolj. Avto je Škoda Felicija.

EvilDare ::

Misliv sem nekaj takega: KLIK

iskra ::

Kaj pa če bi spravil tweeterje v ventilacijo? Ker je kar fajn poznat na zvoku, če so tweeterji pri nogah al nekje na armaturni plošči...
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

EvilDare ::

V ventilacijo? S tem se ravno ne bi zafrkaval se še kaj uniči, mogoče pa kje na spodnji strani armature pri nogah kot si rekel.

Jackal ::

Avtoradio - Pioneer DEH-4700MP

Zvočniki Ground Zero GZTF13T
ali kaj takega Pioneer TS-E1376

Pa si pod 50K.

Splača se ti pogledat za sistem z ločenimi visokotonci - tiste lahko zmontiraš marsikam, ker so zelo majhni (ca 3cm premera), zvok je pa boljši - pa še boljšo pasivno kretnico dobiš zraven. - primer GZTC130T
Dobro bi bilo tudi pogledat če lahko slučajno "stlačiš" v vrata takšne s premerom 16cm - se zelo pozna razlika v nizkih tonih. Ponavadi je treba le kakšno plastiko malo odrezat.

EvilDare ::

Rezanje ne pride v poštev. Prilagam 2 sliki s trenutnim stanjem. Glede tweeterja bom še razmislil samo mislim da bo kar 2 sistemski zvočnik z vgrajenim tweeterjem.
Slika 1
Slika 2

BladE_ ::

A si ze dau vn zvočnik kdaj?? ce ga nisi ga dej cim prej pa poglej kok je zvocnik globok pa kok placa mas za zvocnikom ker ce ti drugi zvočniki ne bojo pasal not bos mogu fleksarco uporabt :D :D
Akcija - Reakcija

Jackal ::

Au... Dualcone zvočniki (unsmaljikisetolčepočelu.press). Pa sem upal, da so že izumrli.

Ja, na globino moreš tudi pazit - spusti šipo, pa izmeri koliko prostora rabiš - drugače bo treba naredit kakšne distančnike.

Pa še par povezav, če ti bodo kaj pomagale in da boš videl kaj se da vse naredit:
Izdelava nosilcev za visokotonce
Izdelava sprednjih panelov za 16-ke
Še eni paneli za 16-ke
Pa eni dvojni paneli
Paneli by DrSergioDJ

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

EvilDare ::

LOL. MIslm da sem bil dost jasn da nism ne vem kakšn entuzaist. Lepe te stvarce ampak izven moje lige. Sem še mal ta forum pogledal in večino kar ljudem predlagajo za 13cm so zvočniki s posebej tweeterji. S tem se pa jaz posebej ne bom ubadal oz. nimam pojma kam bi dal te zadevice. Za globino bom pogledal upam da jutri.
Mislim da bodo kar tisti pioneerji ali od mene ali Jackala, edino če se kaj boljšega najde, tako da ostane samo še radio. Tis Pioneer zgleda zelo dobro, še posebej ker je zelen kot osvetlitev na armaturni plošči. Če ima še kdo kakšno idejo, drugače pa poročam še o globini.

jRk0 ::

ne vem kaj vam je tak problem tweeterje dat? ja madona, samo zalepis jih na armaturko nekje pod sprednjo sipo recimo. to je najlazje izvesti, ne rabis se nic zafrkavat, zvoku pa seveda dosti bolj koristi kot coaxialci. seveda nisi s tem naredil najvec, kar lahko, je pa dovolj za zacetek :)

Za skupno 50k sit pa seveda ne mores pricakovati cudeza, ceprav verjetno bo kar razlike =) Se posebej ce bi vzel Rainbow SLX linijo :D
You fuck up once, you loose two teeth.

EvilDare ::

Ne, ne želim čudeža, želim samo to da ko zavrtim normalen komad da zvočniki ob prvem nižjem tonu ne začnejo prdet.

Drugače pa Jrko si mislil kaj takega: Klik
Še tisti Pioneer radio za 31k in je 55k to bi bilo pa nekako max kar bi lahko dal.

Jackal ::

O tem govori jRk0- Rainbow SLX 230 Deluxe - pri nas pa stanejo 31k - Zelo dobri zvočniki (so tudi zmagovalci v testih v svoji kategoriji)

EvilDare ::

In kaj je razlika med unimi razen v 7k. Ali je tisto ojačevalc ali kretnica, ki je zravn ena škatla?

jRk0 ::

Razlika je v kretnici. Deluxe ima 2-way kretnico, zgoraj ti poreze 13ke, spodaj pa tw-je.

pri normalnem sistemu, mas pa kretnico samo za tw-je - torej 13ke igrajo celotno obmocje, sam itak same nehajo igrat pr doloceni visini, kolko vem =) sam sem mel SLX 256, pa lahko povem da je za tak dnar neverjetno dober =) pa se precej dobro igrajo povezani tudi samo na radio, ceprav z ojacevalcem pa komaj vidis cesa so zmozni :D zdaj mam pa drug sistem...
You fuck up once, you loose two teeth.

EvilDare ::

Kaj pa ta kombinacija:
zvočniki
radio

A če te zvočnike vzamem ali bo res tako slabši zvok, ali se tukaj pogovarjamo o 5% izgube kvalitete in več.

P.S. slika za radio je napačna Klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

Jackal ::

Če ne misliš v prihodnosti kaj nadgrajevat, potem je to zelo dobra kombinacija.

Sploh pa pri direktnem priklopu na radio bodo igrali ti Pioneerji še lepše (30Wrms), ker za poganjanje ne rabijo velike moči. Iz radija namreč dobiš le tam okoli 20Wrms (pa čeprav piše na njem 45W)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

jRk0 ::

glede na to da majo res izredno malo rms-a ti pioneerji, se mi zdijo zelo primerni za poganjanje iz radia. coaxial pa samo ime firme mi pa ni vsec za zvocnike =) vsekakor bos najboljse to ugotovil, ce bos kje poslusal te zvocnike. in verjemi, najvecjo razliko bos opazil ravno med coaxial in 2-way zvocnikih. resnicno naj te ne skrbi o postavitvi tw-jev, ker ni nic tezkega, dela vec je samo tisti en kabl, ki ga mores potegniti ob robu avtomobila gor na armaturo. razlika v prostorski sliki zvoka je pa neprimerljiva =)
You fuck up once, you loose two teeth.

EvilDare ::

Za zvočnike bom še malo razmislil, najprej moram zrihtati radio. Nisem še nič po mestu letal ker je bil vikend ampak če kdo ve prosim naj pove kje naj jaz dobim avtoradio Pioneer DEH-P4700MP. Radio ima isti izgled kot P5700MP. Na internetu nisem nikjer našel. Pri gapexu ga nimajo, jih pa bom poklical če lahko dobavijo. Imajo ga na ceniku www.mixi.tv samo misli da je tam napaka na njihovi strani in imajo samo starejši model. Tako da, če kdo ve kam bi lahko še poklical oz šel pogledat v Ljubljani za ta avtoradio naj pove.

EvilDare ::

Kupljen Deh-P5700MP sedaj samo še zvočniki. S tw se ne bom zafrkaval zato bom dal samo primere z vgrajenim tw.

Kaj je najboljše:
mac Audio Premium S 2.130
mac Audio Protector 13.2
Pioneer TS-E1376
Pioneer TS-E1396
Pioneer TS-A1311
Pioneer TS-H137
oz. če je še kaj boljšega do 22k brez posebej tw.

Jackal ::

Mac Audio se izogibaj v velikem loku. Veliko ljudi ima z njimi težave (pa ne samo z zvočniki) - čez čas začne vse hreščat itd.
Drugače pa od teh, ki si jih napisal so tako "od oka" najboljši Pioneer TS-E1396, sledijo Pioneer TS-E1376.

EvilDare ::

Odločil sem se za nakup 17cm zvočnikov in vgradnjo na tak način: Klik
kupil bom pa Pioneer TS-A1711, ki so zame popolnoma dovolj in poceni.

Dejancek ::

Jaz sem pa ravnokar za mamico za RD kupil Avtoradio

Čist dovolj sposoben je, čist dovolj nudi in tudi cena je lepa.

EvilDare ::

Ali pa tudi ne. Prosim za mnenja katere zvočnike:
Pioneer TS-A1711
Alpine SPS-170A
Blaupunkt THc 172
mac Audio Protector 16.2
Ground zero Radioactive GZRF 65
Rainbow KX 165
oz. če ima še kdo kakšno idejo do 20k.

EvilDare ::

Lahko tudi te samo je to maximalno: Ground zero Hydrogen GZHF 652

jRk0 ::

daj kupi locene no =) Rainbow SLX 265. Res ti pravim, da ti najmanj ne bo zal! sicer pa, vgradnja je skoraj bolj pomembna od zvocnikov, ce hoces dober zvok. Za sorazmerno malo denarja lahko iz zvocnikov za 20-30k sit dobis vec ze kar dober zvok...
You fuck up once, you loose two teeth.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jRk0 ()

EvilDare ::

V redu samo potem tw ne bom vgrajeval. Isto ima prijatelj narejen ene mac audio zvočnike in čisto v redu igra. Sploh ne pogrešam še višjih tonov.

jRk0 ::

kaj, zvocnike brez visokotoncev? :D samo mide? =)
:D 8-O :D :\ 8-O 8-O :D :D :\

eh, jaz ti ne bom vec svetoval, ker je ocitno brezveze. po eni strani bos vgrajeval 16ke v vrata, kar ti itak verjetno ne bo dobro uspelo (lahko mi zaupas kater avto mas), ker 16ke vgradit v vsak avto ni najlazje delo ponavadi, sploh pa denarno ne poceni. Enih bhig tw-jev pa ne mors enostavno prilepit na armaturko v kot.

s tem postom ti neham svetovat karkoli v tej zvezi.
ljudem se enostavno ne da dopovedat dolocenih stvari.
You fuck up once, you loose two teeth.

EvilDare ::

NE no. Sej te nism hotu žalt al kakr kol. Sam jz ne bom dajal na armaturo tw ker grdo izgleda. Avto je Škoda Felicia in gredo original notr 13cm 48 globok. Meni je s temi original k so notr "zvočna slika" čist všeč samo ko bi dal do polovice en mp3 bi začelo vse hreščat ker so v pi*** zvočniki, še prej. Vgradil bi jih na tak način: klik. Seveda brez tw ker ne bom šel rezat tapete. Notr je dal zvočnike z globino 67mm. Ti čisto verjamem da je lepša zvočna slika s posebej tw ampak bi mi zgledal grdo. Sej ta primer tudi ne zgleda ravno lično amapak je vsaj pri nogah.

Še glede vgradnje 13cm z original zaščitno platiko. Tista plastika že zdaj stiska zvočnik na desni strani levih vrat. Tako da res edino pride v poštev 17cm zvočnik.

Jackal ::

Ahm... Tweeterji se ne bi dali na vrata ampak na armaturno ploščo - bolj na rob. Prilepiš jih lahko tudi na sprednji stebriček, zaradi mene lahko tudi na streho...

Pa ko si omenil hreščanje na polovici glasnosti - skoraj zagotovo niso krivi zvočniki, ampak ojačevalnik v avtoradiju, ki ga pri glasnosti čez polovico začneš gnat v clipping (in s tem lahko zelo enostavno tudi uničiš zvočnike - konkretno moj ojačevalnik v avtoradiju začne it v clip pri 28/50 glasnosti) . Rešitev tega je edino zunanji dodatni ojačevalec.
Pojasnitev clippinga

Pa kolikor gledam te zvočnike, ki si jih dal za primerjavo, ugotavljam (in če res ne misliš v prihodnosti nadgrajevat), da je potem boljše, da kupiš kvalitetne in dovolj občutljive 13cm zvočnike.
17cm zvočnike bo avtoradio težje poganjal (igralo bo - samo ne tako, kot lahko)
Pa s 17cm zvočniki bi bilo treba že malo tudi mislit o izolaciji vrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

jRk0 ::

Zvocniki so 16,5 cm. 17cm so precej redki. in ja, pomembna razlika je, ko jih vgrajujes.
You fuck up once, you loose two teeth.

EvilDare ::

Sory moja napaka. Sej tisti zvočniki ki sem jih predlagal oz. jih gledam so vsi 16,5. Kot sem pa že omenil pa 13cm ne grejo notri, tudi kakšne z manjšo globino saj se rob zvočnika stisne z original plastičnim pokrovom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto Akustika Hyundai Atos

Oddelek: Loža
111966 (1630) Lincolin
»

Kakšno akustiko v avto?

Oddelek: Kaj kupiti
362769 (2039) Sisho
»

DVD Avtoradio z zvočniki

Oddelek: Na cesti
82559 (2433) Klemenn
»

avtozvočniki kateri?

Oddelek: Zvok in slika
51566 (1511) bamfy
»

pomagajte-napajalnik/pretvornik (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
657377 (6980) A. Smith

Več podobnih tem