Forum » Pomoč in nasveti » Vdor v e-pošto
Vdor v e-pošto
Anton013 ::
Prosim,če mi lahko kdo svetuje,kateri program naj uporabim proti vdrtju v moj e-mail.Nekdo je prišel v moj meil in mi spremenil geslo.Kako lahko to preprečiti?Ali se da izslediti tistega,ki mi je vdr v mail.Hvala vsem,ki se boste potrudili.
mte ::
Ni nobenega takega programa. Niti nisi povedal pri katerem ponudniku imaš e-mail account. Očitno si imel lahko geslo ali pa si ga komu izdal. Lahko si tudi imel kakega trojanca na računalniku ali kaj podobnega.
Kar se tiče izsleditve bo verjetno težka, mogoče lahko poskusiš pri ponudniku e-maila zatežiti za ip-je iz nekega obdobja ki so se logirali v poštni predal, potem pa še težiti na njegov isp, ampak močno dvomim, da bojo oni uslišali tvoje želje.
Torej zdaj kar je je, preprečiš pa to tako, da naslednjič poskrbiš za svoje geslo (nekaj črk in ena številka nikakor ni dovolj), poskrbiš za morebitne viruse na računalniku, poskrbiš za to, da na računalniku ne bojo nameščeni razni programi ki beležijo dogajanje (predvsem tipkovnice), poskrbiš da se ob dostopu do e-maila iz tujega računalnika potem odjaviš, itd ... ampak je pa to žal samo preventiva. Boš pa vedel za drugič.
lp
Kar se tiče izsleditve bo verjetno težka, mogoče lahko poskusiš pri ponudniku e-maila zatežiti za ip-je iz nekega obdobja ki so se logirali v poštni predal, potem pa še težiti na njegov isp, ampak močno dvomim, da bojo oni uslišali tvoje želje.
Torej zdaj kar je je, preprečiš pa to tako, da naslednjič poskrbiš za svoje geslo (nekaj črk in ena številka nikakor ni dovolj), poskrbiš za morebitne viruse na računalniku, poskrbiš za to, da na računalniku ne bojo nameščeni razni programi ki beležijo dogajanje (predvsem tipkovnice), poskrbiš da se ob dostopu do e-maila iz tujega računalnika potem odjaviš, itd ... ampak je pa to žal samo preventiva. Boš pa vedel za drugič.
lp
waLkeR^! ::
Anton013, veš, lahko pa da tudi niso vsi tako "odmevni hekerji" kot si predstavljaš, lahko da je pač tvoj znanec, prijatelj, intakodalje.> ugonil tvoje geslo, in ga preprosto rečeno spremenil. Simpl
Don't annoy me. I can be really really strange.
Anton013 ::
Hvala za odgovore.Pošto imam pri email.si,karnaprej nekaj zeza pri tej pošti,dostikrat ne dela potem se pa sprašujem kaj je narobe.Izgleda,da bom moral res zamenjati.MTE-katere programe si mislil,za izslediti tipkovnico,kaj je to za ena reč,poznaš še katere programe,ki je bolje,da se jih izogibam.Imam namreč precej šare.Mi lahko še svetuješ kje naj bi odprl svoj novi meil,ki je bolj varovan proti vdrtju.Hvala
jancko ::
Se strinjam...Se da na izi posebno če človeka poznaš...Na emailu ima geslo odgovoris pa je.....čist simpl
jancko
Srachko ::
Email.si se mi je zameril, ko sem prvič pozabil svoje geslo. Verjemite, da ni kaj preveč zakomplicirano priti do e-mailov določene osebe. Edino kar rabiš, je njegov username, ki pa se v večini primerov nahaja levo od afne (@). Če pa ne verjamete, lahko sprobate.
I can see clearly now, the brain has gone...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako odmrznit msn?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4627 (2344) | enxtip |
» | Vprašanje o Email.siOddelek: Omrežja in internet | 2751 (2751) | OmaDesala |
» | Email.si problemi ?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 17832 (14514) | the_unborn |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17152 (17152) | Bakunin |
» | email.si problem s prijavoOddelek: Omrežja in internet | 4167 (3705) | bradek |