Forum » Strojna oprema » Kako vem če ima moj procesor "Tualitin" jedro?
Kako vem če ima moj procesor "Tualitin" jedro?
simoni ::
Pozdravljeni.
Imam računalnik Compaq Presario, s 1100 mhz celeronom. Pred kratkim mi je crknila plata (napihnjen kondenzator). No priliko imam dobiti drugo plato, vendar tista ne podpira celerona s Tualitin jedrom, navadnega pa.
No sedaj me zanima, kje se vidi katerega celerona imam, oz. če ima kdo točno tak računalnik, naj mi pove katere celerone 1100mhz je compaq dal v to serijo.
Hvala!
LP
Imam računalnik Compaq Presario, s 1100 mhz celeronom. Pred kratkim mi je crknila plata (napihnjen kondenzator). No priliko imam dobiti drugo plato, vendar tista ne podpira celerona s Tualitin jedrom, navadnega pa.
No sedaj me zanima, kje se vidi katerega celerona imam, oz. če ima kdo točno tak računalnik, naj mi pove katere celerone 1100mhz je compaq dal v to serijo.
Hvala!
LP
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Han ::
1. splača se ti zamenjat napihnjen(e) kondenzator(je)
2. če na procesorju piše, da ima 256 KB cache, je to Tualatin jedro; poleg tega imajo Tualatini čez jedro procesorja nalepljeno kovinsko ploščico...
3. ko računalnik deluje, lahko tip procesorja preveriš s programom CPU-Z
2. če na procesorju piše, da ima 256 KB cache, je to Tualatin jedro; poleg tega imajo Tualatini čez jedro procesorja nalepljeno kovinsko ploščico...
3. ko računalnik deluje, lahko tip procesorja preveriš s programom CPU-Z
Han ::
Seveda se jih dobi. Dober kondenzator (Rubycon) z nizko ESR stane okrog 400 SIT.
Če nisi tega sam še nikoli počel, nabavi samo kondenzator z istimi ali boljšimi karakteristikami in poseg prepusti strokovnjaku. Plata bo potem delovala kot nova, dela pa je za 10 minut.
Če nisi tega sam še nikoli počel, nabavi samo kondenzator z istimi ali boljšimi karakteristikami in poseg prepusti strokovnjaku. Plata bo potem delovala kot nova, dela pa je za 10 minut.
simoni ::
Nisem še tega delal, vendar imam prijatelja, ki take stvari obvlada...
No bom potem to možnost probal, drugo plato lahko še vedno kupim !
Hvala ti!
No bom potem to možnost probal, drugo plato lahko še vedno kupim !
Hvala ti!
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
Tomay ::
Tualatin ima heatspreader, medtem ko lahko pri starejših vidiš jedro.
Zelo verjetno pa je tualatin.
Zelo verjetno pa je tualatin.
Voodoo 4Ever
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem s tualatin na abit st6-raid/ abit bh6Oddelek: Navijanje | 2327 (1953) | Pyr0Beast |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11426 (7764) | Spajky |
» | ABIT BE6, staró ja...Oddelek: Kaj kupiti | 1520 (1299) | dvokolaš |
» | Stara plata + nov procesor = ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1315 (1145) | suse80 |
» | Koliko dejansko cez slot1?Oddelek: Strojna oprema | 1121 (917) | Brane2 |