» »

Kje dobite ideje?

Kje dobite ideje?

overlord_tm ::

Mene pa zanima, kje dobite navdih za desing spletne strani? Greste gledat template, poskušate posnemat kake lepe strani, al vam kar sred bela dne pade na glavo in to nardite?

Bi rabu kako idejo, ker sem čisto brez ideje kaj bi naredil :D .

Iskraman ::

Jaa, jst bi tut rad vedu od kje vam ideje. Imam isti problem kot overlord_tm. :D

Kami ::

Ja niste edini :)

Jaz imam enaki problem zato se nise spustil v designerske vode.

Če hočeš bit designer moreš imet ideje.

Marč ::

overlord_tm ::

tok dobre ideje kot ima tale idejamoz mam tudi jaz ... c-c-c Že če sam njegovo stran pogledaš :\

Jaz karkoli naredim nisem zadovoljen ... ostalim je ful všeč, samo jest vidim same napake. Recimo odsev sonca v vodi, samo sonca pa ni in take scene. Če ne narediš sam take slike, potem sploh ne opaziš :))

#000000 ::

Kake ideje, krade se na veliko, malu tu nekaj tam, in pol še mal spremembe, 'pač da kopiranje ne pride tolk do izraza' in voila evo novega designa. No čist tko verjetno glih ni, 'zdi pa se mi da tega zadnje čase precej opažam' BTW v designu spletne strani se ne da odkriti ničesar, razen tople vode, ker vse je že blo narejeno 'al pa skoraj vse', mogoče bo prišlo do revolucije ko bomo vsi na 100 Mega linijah in bo več multimedije gor. Komi čakam te čase :D

ReBi ::

idejo sm dobu k smi piu pir enkrat zvečer v eni gostilni, zraven je bla pa podirajoča bajta. sam ker so mi gradovi bolj všeč klikklik priporočam ogled pri ločljivosti 1240X1024.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ReBi ()

Vice ::

Dober primer zakaj oblikovalci ne stresajo tistih idej, ki jih dobijo ob piru :D :D

Keyser Soze ::

Ma to je pač ta sindrom perfekcionizma. Kar koli narediš ni dovolj dobro. Ti hočeš kritiko a ostali zadevo samo hvalijo, čeprav tebi mali milijon stvari not ne klapa.

Dokler se stvar prodaja in gre v promet se nimaš kaj sekirat. Pa magari če na WCju dobivaš ideje.:)

tec ::

Men pa ideje prihajajo sproti, ko delam. Ponavadi delam en sajt in zraven dobim par idej, ki jih potem ponucam za en drug projekt. Ponavadi imam vedno prevec idej, pa premalo casa, da bi vse udejanjil. Ce kdaj zagusti, pa je treba nekaj hitro skupaj spravit, potem pa grem mal template gledat, da dobim idejo za postavitev elementov...al pa sam preprosto ponucam en star design.
Sicer pa se prvotna ideja vedno razlikuje od koncnega produkta. Se posebej, ker se stranka zacne zmisljat, ko enkrat vidi kako je kaj narejeno.

CaqKa ::

jaz se pridruzujem #000000
sem mnenja da nekaj extra novega designa si več ne moreš zmisliš, ker je itak zasičeno. zato pač tu in tam kakšen template pokopiram, oziroma ga realiziram s svojim znanjem cssja.
nevem pa če bodo 100mbit linije kaj doprinesle..
idejo pa če kakšno dobim, je to iz kake reklame, ali pa kakšnega drugega designa.

#000000 ::

Jah pomojem bodo 100 mega linije doprinesle k temu, da bodo sajti videt tko wauu kokr je navada pri kakih amer straneh kjer je kr dost FLV videa, recimo nekaj podobnega kokr tole no ta stran ni nevem kak biser ampk ne tak način sem mislu, 'mater zmeri k naletim na tak dober site pozabim na CTRL+D' pač tolk bulm in se divim :(

No čist tko ne bo 'verjetno' pa dost podobno, bo pa zihr dost flasha v uporabi, ker do zdej so profiji pomojem dosti pazil na čas 'od klika do prikaza strani' ker če traja predolgo folk kr beži, tud jest včasih, drgač pa že po linku lohk mal predvidevaš kaj te čaka www.basa-klobasa.si/doma/jo~e%20%hasan/... :)) tak link ne obeta nč dobrega. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Bob Rock ::

___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

BluPhenix ::

Ja odvisno kakšno stran delaš (itak velja za vse).

Pač če je za naročnika, si itak izboriš čim več gradiva in potem to gradivo malo analiziraš. Npr.: logotip, CGP, kaj delajo in podobno. Potem si vzameš ene 2-3 dni časa in malo rišeš po papirjih, kjer probaš uporabiti informacije, ki si jih pridobil med gledanjem gradiva. Vedno nekaj nastane, če ne nastane nič pomeni, da ali nimaš dovolj gradiva, ali se nisi dovolj poglobil v to.

Če delaš portal pa itak vzameš nekaj že narejenega, ker tisto funkcionira. Seveda tudi ko delaš za naročnika pogledaš drugje kaj funkcionira (oblika, postavitev), ker ponavadi nimaš ne časa ne denarja za ugotavljati, kateri page izmed predlaganih bi bil najbolj učinkovit.

IMO strani, ki so čisti templejti z dodanim logotipom in podatki firme niso za nikamor. Največkrat je problem, da iz same podobe ni videti, o čem se sploh gre, kar je velika napaka, še posebno pri podjetjih.

Je pa res, da se kaj novega v designu strani ni lahko zmisliti, še posebno če delaš to ljubiteljsko in ti ni to gonilna sila v življenju.

#000000: strani ki si jo dal kot primer pa so zame bolj trailerji kot nekaj, kar bi uporabljal vsak dan. Pač so predstavitvene strani in za te strani je prav, da so vse nakičene, ker je njihov cilj, da pritegnejo obiskovalca, ga navdušijo nad izdelkom in če ga ne vidijo nikoli več ni problem. Na drugi strani so strani, ki so namenjene vsakodnevni uporabi, ki obiskovalca niti ne toliko privabljajo kot ga zadržujejo. Te so čisto drugače narejene od tistih, ki so namenjene prezentaciji. Pač ni vse univerzalno, odvisno kaj ti je cilj.
(zato jaz sovražim flash na straneh, kjer so kakšni katalogi, ceniki, ipd. vedno porabiš en kup klikov za se pribit do željene informacije, kar je zeloooo moteče in neuporabno, ampak ej, glavno da tran zgleda fensi :\ )
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ocena Moje Spletne Strani www.lap-stand.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9015028 (9003) ...:TOMI:...
»

ocenite stran (ja spet:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9214359 (11322) Tody
»

Cene profi portalov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1098746 (6141) Mr.B
»

Pomoč pri dizajnu (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
625558 (3978) Meizu
»

Približna cena izdelave (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
997635 (5598) JanezekNovak

Več podobnih tem